nisde Napisano 22. april, 2007 Prijavi Napisano 22. april, 2007 A mi lahko kdo pomaga prevest tole oz. povej kaj te izrazi pomenjo: by way of a restrictive catalytic converter, smaller throttle bodies, smaller manifold and a different ECU chip. Prvo razumem kot katalizator ki ti vzame preve? mo?i, ECU chip kot ra?unalnik, osatlo pa nimam pojma. Please help Citiraj POZOR! Kredibilnost mojih izjav in nasvetov je lahko vpra?ljiva.
Marko_mx-3 Napisano 22. april, 2007 Prijavi Napisano 22. april, 2007 by way of a restrictive catalytic converter - originalni katalizator smaller throttle bodies - manj?e ohi?je lopute smaller manifold - manj?i kolektor different ECU chip - druga?en ?ip v ECU (electronic control unit) mislim da je to to :ne vem: Citiraj
nisde Napisano 22. april, 2007 Avtor Prijavi Napisano 22. april, 2007 Tnx za pojasnilo! Citiraj POZOR! Kredibilnost mojih izjav in nasvetov je lahko vpra?ljiva.
Sirius Napisano 23. april, 2007 Prijavi Napisano 23. april, 2007 Ponavadi je potrebno za prevod podati zokro?eno celoto. Verjetno je bilo vpra?anje zakaj je manj?a mo? na dolo?eni originalni ma?ini. Odgovor naj bi bil : zaradi omejenga pretoka skozi (orig.) katalizator, zaradi zo?enega uvodnika zraka in zmanj?anega kolektorja in temu prilagojenemu elektronskemu v?igu, ki ga nadzoruje ?ip. Throttle je ponavadi termin za ventil sestavljen iz lopute za uravnavanje pretoka zraka v motor, ki omogo?a uravnavanje mo?i motorja. Pri vplinja?ih je pretok zraka samodejno uravnaval koli?ino potrebnega goriva. S pove?evanjem pretoka zraka se je na ?obi goriva ustvarjal ve?ji podpritisk, ki je bil vzrok za ve?ji dotok goriva. Pri naglem dodajanju gasa pa je ?e dodatna ?rpalka potiskala dodatno koli?ino goriva v dovodno cev zraka. Pri injektorskem sistemu pa je to nekoliko druga?e. Ra?unalnik na podlagi polo?aja lopute (in tudi lambda sonde v katalizatorju) dolo?a koli?ino goriva zaoptimalno me?anico z zrakom. Citiraj Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.