Prepis vozila
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Od Mraušk Mčk · Napisano
V penzijo se gre zato, da se človek lažje pripravi za onostranstvo. -
Ja, koliko si bil bogi... In kako hudo sem egoističen. Jaz sem takrat delal v bolnici. In sem tudi moral biti prisoten na delovnem mestu. Za razliko od tebe sem bil polovico časa v Versafloju. In, za razliko od tebe, sem vsak dan gledal, kako jih nadpovprečno veliko odvažajo skozi "druga" vrata. In hvala Bogu, da je bil takrat na oblasti nekdo, ki je imel jajca vpeljati vse omejitve in zapore, ker drugače bi imeli v bolnici še več bolnikov in še več bi jih pomrlo. Ko pa je bilo izmene konec in sem prišel domov, je bila pa doma družina. Če sem bil dopoldan v službi, je večino šole na daljavo opravila žena. Če sem bil popoldan v službi, sva si razdelila. In smo se učili in smo se zabavali in smo bili skupaj brez nekih dirk, brez jutranjega teka na šolski avtobus pa ne glede na to a je bil dež, sonce, sneg, bombe ali toča, brez nekega stresa kaj bomo zamudili. Pa so bili takrat štirje otroci v šoli, štirje ZOOMi istočasno, ma, glej, prav nič stresno, prav nič problematično. Nam je šlo boljše kot prej ali kasneje, ko se je vse vrnilo v "stare tirnice". In meni je žal, da se je vrnilo. Kaj vse se je takrat dalo urediti preko emajla... Dobro, ja, gat se ravno ni dalo kupiti preko interneta, marsikaj drugega pa. Žal so veliko teh privilegijev kasneje ukinili... Kar se pa covida tiče, pa še vedno razsaja, samo govori se ne o tem. Oktobra 2025 so v Sloveniji beležili približno 136 hospitaliziranih oseb zaradi covida, od katerih jih je bilo 21 v kritičnem stanju. Oktobra 2025 je bilo v državi uradno potrjenih 11.092 aktivnih primerov okužbe. Torej covid ni izginil, je pa primerov veliko manj. In ko berem tvoje objave, me zanima, zakaj pa ti, vseved, ne kandidiraš za predsednika vlade? Ti bi bil fenomenalen, ker se spoznaš na vse in veš vse. Ti bi bil the best of the best of the best. Pod tvojim vodstvom bi Slovenija postala država, v katero bi se Švicarji selili zaradi boljših pogojev. Če bi bil Chuck Norris že mrtev, bi skoraj upal stavit, da si ti njegova reinkarnacija. A sta vsaj kaj v žlahti? Mi je pa res žal, da nisem prej vedel za tvojo situacijo. Bi te povabil, da bi prišel k nam delat. Ti niti Versafloja ne bi potreboval, ko bi se sprehajal po infekcijskem oddelku. Saj tebi ta gripca ne bi naredila čisto nič, kvečjemu bi SARS-CoV-2 moral v karanteno za 14 dni...
-
Koliko je star avto? Motor, paket opreme = vrednosti novega? Katera zavarovalnica? Hvala LP
-
Eee, bi ti privoščil malo javnega sektorja in bolnice! V bistvu bolnica je javni sektor, tako da... V zdravstvu niso samo doktorji. V bistvu so doktorji zelo majhna manjšina. Si ne predstavljaš, kolikšna je ekipa v operacijski sobi in kolikšna (precej večja) je ekipa okoli operacijske sobe. Če bi se kdaj zgodilo, da bi v bolnici res ostali samo doktorji, bi lahko zdravili samo še kot afriški vrači: ropotuljico v roke in krožit okoli pacienta"hu-hu, bodi zdrav"... In vsega tega kadra primanjkuje. Pa se nabirajo nadure. Ampak jih ni možnosti pokoristit, ker ni dovolj kadra. Pokrivat je pa potrebno vse dneve vse izmene, ker bolnica dela 25 ur na dan vseh 8 dni v tednu. In vse mora biti stalno na razpolago...
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.