Skoči na vsebino

Prijavi

• Zadnja sporočila

• Moram tukaj izraziti svoje veselje😃 Kaj mi je včeraj zvečer "ratalo". Od kar sem zamenjal AV-receiver,sem imel problem,da moj Oppo BDP-93 ni kooperiral,kot bi moral. Na receiver in naprej na TV je šla slika,zvok pa ne🥺 In tako par dni delam "vse živo in mrtvo"...tovarniške nastavitve,razne vhode,različne HDMI kable,direkt na TV-nič...absolutno nič ni pomagalo...slika-ja,zvok pa ne🧐 In začnem malo brskati po internetu,in izvem,da je v firmwareju en hrošč,ki povzroča nekompatibilnost z HDCP-jem,ker ima Oppo HDMI v1.4,TV  v2.1 (HDCP 2.2),receiver pa 2.1 (HDCP2.3). Ker je imel stari Onkyo RZ900 HDMI v2.0 (HDCP2.2),je brez problema poslal video naprej in predvajal audio...in za problem pri HDMI v2.1 sploh nisem vedel...in tako več let..... Tačas...pred leeeti je Oppo kljub temu,da ne proizvaja in ne prodaja več BluRay predvajalnike vseeno izdal "kvazi" neuradno beta verzijo firmware-ja za 9x serijo,ki odpravi problem kompatibilnosti zaradi HDMI verzije,HDCPjem in Deep Color prenosa...   In najdem ta forum    Attention Required! | Cloudflare WWW.AVFORUMS.COM   Kjer sem našel fajl tega firmware-ja.   In seveda problem,k "nekdo" ponuja "napačno"US verzijo,problemi z USB ključki itd...da ne nakladam...noooro sem se namatral,formatiral z rufusom,Winsi,Easus-om ...,ker ni in nihotelo zaznati fajlov ali ključka ali oboje....a po cca. 7-8 poskusi je "zagrabilo" z prastarim 1GB Corsair-ovim USB ključkom...in "šlo skozi" brez problemov.😲   Komur je jasno,kak "kaliber" predvajalnika je ta Oppo,mu bo jasno kako "posran" sem bil😳...in na koncu tudi neizmerno zadovoljstvo,olajšanje in veselje,ko je vse "špilalo" kot mora   Torej k sreči bi moral Oppo delati še mnoga leta...tudi če ga je tehnika v ločljivosti prehitela...kot predvajalnik ima takšne prednosti,ki jih zelooo težko najdeš-predvaja video mape!!! ne fajle-nooora prednost,ko imaš komplet videoteko na diskih,in ene filme zripane,druge pa ne...kot CD,SACD oz. DSD player-ne rabim razlagati za tiste,ki vedo,za kaj gre (deluje kot t.i.pogon) vse ostalo obdeluje ojačevalec z najnovejšimi DACji...DSD,DTS HD Master,DTS-X,DD-TrueHD,in Dolby Atmos seveda le preko HDMI-ja)...in v tem je bil problem,ker seveda obvezno rabiš HDMI video in audio. Res referenčni stroj,ki bi kmalu lahko bil "za v kanto"...a sem imel srečo😄   Ajd,še par slik....dost nakladanja😅 VID_20250812_221656.mp4 VID_20250812_222817.mp4
    • Sicer gre za drug avto in enoto, ampak kljub temu android kitajc. Ce imas slucajno pri nastavitvah (cisto na dnu) factory settings probaj se tam. Moras sicer vedeti password, ampak jaz tam lahko veliko stvari nastavljam.    
    • A niso jajca....  😁😉
    • Evo jaz pa danes v močvirju ubijam žejo in vročino z MALTOM.... 🍻
    • Boss glavo v Šraufštok pa bodo pasale
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.