Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Bi si človek normalno mislil,da je tako pravilno...tudi jaz sem nekdaj tajo mislil. A je bolje,če imaš kontrolo nad vsakim ventilatorjem posebaj. Gre za t.i.ventilatorsko "zavijanje". Torej cilj je,da se krivulje ventilatorjev nikoli ne križajo oz. da dva,trije ali več ventilatorjev vsak dela na malce drugačnih obratih,ker če ne pride do te resonance oz. zavijanja...kar pa zna biti zelo moteče. Jwz nastavljam cca.10-15% razliko,in naštimam paralelno krivuljo za oba inrake-a. (nikoli nimam več kot dva) Exshaust pa običajno nastavim še nižje. Gre za tukaj opisan efekt-priporočam ogled.
-
Jaz že za specialko praskam denar..wc papir je enoslojni iz eurospina Drgač se pa strinjam forum je obupen od že leta 2020..politika in teorije zarote 24/7. Pa vsak dan slabše je.
-
Jures, sej se samo pogovarjata, sej zato je forum @sportman333 ima čisto normalne in spoštljive komentarje. Ni treba vsakič groziti z izpisom, ker si to že parkrat naredil Drugače pa, ko smo že pri tem kako se različne plače družijo med seboj. V SloRoadsterjih me je vedno presenečalo ravno to, da smo različni nivoji pa se to nikoli ni izpostavljalo in imamo druženje in roadtripe za skupno, ne glede na vrednost avta in višino plače. Nihče ni bil nikoli "nekaj več" in nihče "nekaj manj". Je pa ta forum iskreno meni še vedno creme de la creme vseh forumov. Ja se sporečemo, ampak ljudje smo si različni in na koncu stvar še vedno funkcionira. Z veseljem spet doniram za server, čeprav po 13ih letih nimam več Mazde.
-
Mocno se motis, mocno. Ce si sp je tvoj promet (izdani racuni) brutto!! Delati moras z mislimi koliko gre drzavi...in vse je TVOJ strosek, ti ga moras zasluziti, to ni DDV... Ce si pa ti zaposlen v javni upravi, ali pri nekomu v doo to NI tvoj strosek Najprej razcisti pojme. Nrez veze res, vsi vidite samo koncno cifro, ne pa kaj je za njo...ker vas (kot si napisal)ne briga Mene pa briga ker moram sam pokriti z lastnimi storitvami strosek za zpiz, strosek za dohodnino, strosek za socialne prispevke in ddv na promet! In tega je vec kot 5k mesecno da mas 3k netto, torej skupaj 8k...to je TOCNO nad cemer je tvoj kolega obupal. Mesecni zasluzek ni netto.... Sp - delas kapacitete storitev za 8k da ti ostane 3k Javna uprava ali zaposlen v doo - dobis direktno 3k, razliko pa placa ali drzava ali delodajalec, ne ti! Velika razlika fant, zato mi ne prosim primerjat netta spja z drugimi dokler ne bos sam delal (garal) za svoj sp....ali za svoj doo, kjer bos ti placal brutto brutto za tvojega delavca Kaj je brutto brutto pa poglej (ni isto kot brutto) To ke moje zadnje javljanje na tem obipnem forumu, ki je samo se glasilo jamracev s kavca. Samo jamranje sam negativizem, pa sama politika Pa je bil to en najboljsih forumov v svojih zacetkih Srecno 2026 - 3026
-
So jenkiji šli reševati svoje državljane v Venezuelo. Specialna operacija pa to. Le ,da so to oni rešili v urici in pol.😉
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)