Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Bom rekel...kakor za koga. Meni se ta primer tudi zdi "mimo"...a spet velja-kakor za koga. Čist možno je,da je tipu lažje rukniti pol milijona,kot pa,da bi se jebal z vsemi dovoljenji itd. za isto lokacijo... Ni pa vedno tako,če gledaš kot "zunanji opazovalec",ker so vmes tudi druge okoliščine. Npr. če ti je to edina nepremičnina,in v njej živiš,kot je to pri meni,je že druga pesem...in je razlika,če moreš rukniti pol milijona naenkrat,ali pa vsake toliko po 20,30,50 jurjev,da se z časom vse sanira na kolikor toliko moderne standarde. Jaz sem ,od kar sem v tej bajti do sedaj investiral cca.80 jurjev,bajta je pa na trgu realno vredna cca 3/4 miljona. Je pa res,da bajta "nikoli ni fertig"...,kar pa velja za vse nastanitve...tudi za stanovanja v blokih...tudi novih...vse se obrablja in izrablja,če se uporablja. Mišljenje "bom kupil novo,in bom imel za zmeraj mir" je utvara. Mir boš imel,dokler se ne izrabi ipd. Je pa pri novih nepremičninah vedno bolj problem kvaliteta izvedbe in materialov,ker izvajalci predvsem gledajo na ceno materiala..."samo,da se uradi i zaradi". Naša bajta je v primerjavi izjemno kvalitetno narejena,pač ker je ženin oče bil inženir,in je vedel,kako se mora narediti...celo za les ostrešja je študiral kje raste najboljši les oz. katero vrsto lesa z katerega konca slovenije bo uporabil...so naredili podolgovati "bazen" z lesa in plastične folije,in namakali lege,špirovce in škarnike v impregnacijo itd...😲 Ko je bila bajta pod streho in zaprta,z okni...ga je pa pljučni rak pobral. Omete,fasado,štrom in vse ostalo na fino itd...vse je pa tašča sama do konca...vsa čast ji...samohranilka z dvemi otroki. Res pa je,da so štromarijo delali trije štromarji...vsak dela po svojem principu,jaz pa "popravljam" za njimi😅...a ni problema,ker sem po izobrazbi elektrikar-energetik in znam te reči😃
-
Ne,ne...med temelji z prvo ploščo in naprej je hidro ok,tam itak ne moreš poškodovati (razen tisto,k sem bajpas delal),al,da bi rabil kaj popravljati....to je OK. Tam je hidroizolacija z obeh strani "objeta" in tako tudi zaščitena...in enaki temperaturni raztezki itd... Z stenske strani zunaj je pa druga zgodba,ker nekdaj niso nameščali toplotn izolacijo in čepasto folijo,in je bila hidroizolacija zaradi tega veliko bolj izpostavljena temperaturnim spremembam,raztezkom in eventuelnim mehanskim vplivom...za to pa z časom razpoka....in pač mora med obnovo komplet dol. Tist,ko so mazali zagreti bitumen itak nimaš kaj rihtati,k je ok podlaga za novo hidroizolacijo (sam je fajn prej z visokotlačnim spucati)...se pol itak lepo stopi ob varjenju nove hidro👍...sam pač nova hidro mora biti res strokovno navarjena...predvsem stiki plasti vsepovsod....sem bil zraven,ko je tip delal...vse lepo počasi in z kovinskim valjčkom...