Moj režim vožnje je večinoma mestni do 10km. Konce tedna se odpravim na malo daljše relacije.
Sedaj sem v dilemi ali naj točim Shell AF 5w30 ali 0w20. Če predlagate slednjega, katero Shellovo olje mi priporočate v gradaciji 0w20 in še bolje bi vas prosil za link.
Kar se Shella tiče je prva izbira AF. Kaj pa pomenijo kratice npr. AG, ECT, AR-L...?
Za Ravenol HCL sem slišal, da je kvalitetno olje ampak v Sloveniji težko dobavljivo.
Kakšne izkušnje imate z ostalimi proizvajalci Mobil, Motul... če jih imate, bi vas prosil za natančne podatke, ker imajo proizvajalci za isto viskoznost veliko variant.
Pravkar sem dobil odgovor od zastopnika Shella, kateri mi priporoča, da za omenjen motor uporabim olje Shell helix ultra ect c6 0w20, katero je odobreno s strani Mazde.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
NeVlado res hvala za obširno razlago in link, prav tako Bini.
Na leto naredim največ 10kkm.
Kakšno viskoznost olja bi vidva natočila na mojem mestu za omenjeno kilometražo?
Malo kompliciram...to je zadnje vprašanje preden oddam naročilo.
Še enkrat hvala, lp
Povezava za deljenje
Deli na druge strani