Kapljica Mazda Supra-X 0W20 v Mazdi 6 G165 l. 2018, 3.300 prevoženih km od menjave olja, skupaj dobrih 55.000 prevoženih km, na vseh servisih do sedaj so notri vlili Supra-X 0W20.
Meni zgleda ok, mogoce malo goriva. @Aless lahko podaš oceno prosim 🙂
Pred eno uro je vzeta kapljica in to olje je 'voda' .....😊😂🤣
Jutri bodo slike in kot zgleda na prvi pogled bo ok,saj tudi mora biti po 3500km.....
Me že skrbi, novi yaris ki ga čakamo ima predvideno olje 0w8 ja prav si prebral 0w8, motor je baje temu prilagojen ampak jaz že imam plan prvi servis na 2000km, drugi na 7500km tretji uradni na 15000km potem na 22500km, 30000km uradni in tako dalje. Olje nebo več v avtu kot 7500km. Me že zanima vzorec @Bini hvala ti, @Aless zelo se priporočam za razlago vzorca od Binija jutri
Jaz imam malo površinske rje, res malo. Avto je star 4leta in imam v planu decembra naredit crown pri treh kronah. Drugače glede uradnih servisov, Selmar Celje mi je top se posveti zadevi, mehaniki se potrudijo, o ostalih servisih nebom komentiral. Sam sebi narediš najbolje.
Pozdravljeni. Mazda je porihtana in sicer je bil problem v senzorju za izpusne pline, v info, ce bo kdo imel se podoben problem. Cena popravila oz.servisa je bila 150€, manj od pričakovanega glede na prvotni strah kaj bi bilo lahko vse narobe 🙂🙂
Na tej sliki zgleda kot da ima leva žarnica 3000K desna pa 6000K. Pri balastu moras tudi pazit saj je izmenicni AC boljši za žarnico saj ne izrablja polaritete in dovedena voltaza je bolj natancna in enkratna, ni dolgega zagona kot pri enosmernem DC. Se mi zdi @Scr3am -ova ideja dobra, boš takoj vedel pri čem si. Mislim Pa da računalnik nemore biti niti pod točko razno 🙃🙃🙃
Ce trese pri zaviranju imas zvite sprednje, torej menjas sprednje. Gkede trw na moji mazdi so bile prvovgradnja na zadnji osi, pa sem jih menjal. S trw nimam dobrih izkusenj, ce rabis ploscice pa da pasejo od g165 zadnje ti jih dam so trw in se imajo 70-80% mesa.
Kam na čiščenje sajastih oblog (carbon buildup) pri nas? Bi ob rednem servisu še to naredil in kolikšen je okviren strošek?
Po 230kkm si avto verjetno zasluži malo notranjega čiščenja.
p.s. Bi kdo znal diagnosticirati kaj bi bilo lahko narobe ob vedno ob pregledu zabasanem oljnem situ, tudi po 2kkm? (oljna pumpa in podložke že menjane)
Odstranitev DPFja reši kako znano težavo teh motorjev?
Diagnostika: saje.
Čiščenje saj opravlja ferk maribor, furman servis (toyota) ptuj, CSS tehnologije Podplat
Tako kot je Alex napisal zimmermanove diske (navrtane) imam jaz, originalne so mi dvakrat menjali ker jih je zvilo, potem sem kupil te in so zakon, nimam vec tezav, sedaj sem menjal ploscice z brembo ampak nebi rabil ker so bile zimmermanove na 60%.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Meni zgleda ok, mogoce malo goriva. @Aless lahko podaš oceno prosim 🙂
Povezava za deljenje
Deli na druge strani