Skoči na vsebino
Dodajanje in izklapljanje funkcij
Napisano
Zato maš pa nastavitve v meniju za osvetlitev, kjer nastaviš občutljivost senzorjev oziroma kako hitro se prižgejo luči. Pozimi si jih nastavi na več, da se vklapljajo tudi pri boljši osvetlitvi a slabši vidljivosti (megla dež, sneg), poleti pa spustiš občutljivost.
Imaš, ampak v primeru megle to ne deluje. Vsaj v vseh primerih ne. Takrat mora bit voznik zbran in to narediti ročno
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem s turbino P0299
Napisano

Aja, hja ne vem. Kolikor sem gledal service bulletin mislm da so šele spomladi 2017 začeli z vgradnjo nove variante. Pri meni se je prej ko sem ugasnil motor slišal en tak kovinski zvok z motorja, ko je pomoje tisto loputo zaprl/odrpl kaj vem...No sedaj po tem ko sem to uredil, tega zvoka ni več.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem s turbino P0299
Napisano
On 11/21/2023 at 2:41 PM, tomzel said:

Hvala za link, moja je sicer že facelift. Te lopute so se lomile do facelifta. Sem pa na češkem forumu našel podoben primer in so menjali nek senzor. https://www.mazdaklan.cz/threads/p0299-nizsi-pretlak-turba.3610/

Facelift? Misliš letnik 2017? 

Še vedno imaš lahko težavo, ker imaš notri še del ki je bil narejen leta 2016. Težavo so pa odpravili z deli mislimda je bil april ali maj 2017. Tako da, sigurno imaš v tem primeru še staro verzijo in če to drži, ob priliki preventivno zaemnjaj, kot sem to naredil jaz.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 puščanje hladilne tekočine
Napisano
Cena  se giblje med 75-100€.  Mene je prišlo 80€ pa  cca 10€ hladilna tekočina ne vem na pamet. Pa ene 2h dela. 
Načeloma gre vse lepo samo,  cevi je malo težje nataknit. Seveda pa vmes še  sčistiš en EGR ventil , pa krivino od  hladilnika plinov -pol pa traja ha ha 

Pridem ob priliki do tebe pa zrihtava?

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 2.2D - kje narediti "veliki" servis
Napisano
39 minutes ago, TomM6 said:

Hvala za vse nasvete! Sem govoril z mojstrom Pelkom in mi je pojasnil, da ni tako hudo kot so mi nekateri govorili. Na veliki servis bi se naj šlo šele, ko se prižge lučka DPF in utripa. Je rekel, da pred 250k načeloma verige ne menjajo, tako da sva se zmenila, da mu pripeljem avto na naslednji redni servis, pa bova potem dorekla kako naprej! Hvala vsem in veliko varnih kilometrov želim! 

:) Tukaj marsikdo pretirava v marsičem :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

i-stop sistem
Napisano
10 hours ago, ignacij said:

Jz pa s stem sistemom nimam problema. Navadil sem zavirati tako, da se sistem ne vključi in je zadeva urejena.

Tudi jaz nimam težav.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Jaz ga nebi odstranil. A si ravno kupil ta avto? Potem ne veš kako je z njim delal prejšnji lastnik?

Z neko normalno vožnjo se zabasat ne more kar tako, razen če je kakšna druga komponenta izven toleranc..

Strajnar to da v peč in bo ok. Oziroma lahko dobiš nadomestni vložek, lahko tudi športnega

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.