Skoči na vsebino
Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 12 urami je Janez007 napisal:

In to neumnost (se strinjam in sočustvujem) niso naredili mestni "levaki", ampak jo je zavestno naredila najbolj "kmečka" desna vlada (prleški sendvič ...). 

Za nas, hribovce, so tamestni vsi, ki živijo pod 350 metrov nadmorske višine, med 400 in 600 metri pa je večinoma 'južna braća'...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sm kmet an s hribu doma, an ne zastopm, ki se dogaja v glavah tamestnih. Najboljše kmetijsko zemljišče je enostavno zbetonirat. Ampak, ko je enkrat zabetonirano, ga ne preorješ več... Koliko časa bodo potrebovali, da jim to kapne? Vseeno sem mislil, da so "tamestni" en pikič pametnejši, kot so v resnici. Večina industrijskih con je zrasla na lepih ravnih njivah. A res ne gre drugače? Saj imamo tudi slabša zemljišča, če gre milijon evrov za gradnjo bo šlo pa še 50.000 več za traktor, ki bo sfrezal tisto kamenje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 36 minutami je Alex napisal:

Najbrž desus vožnja, hitreje itak ni šlo. 🤔

Če si dobro bral, si gotovo opazil zapis 'po predpisih'. 

Vseeno pa teža in zračni upor prikolice s tovorom dvigata porabo. Fizikalne zakone ne moreš obvozit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Kilometri na avtu tako letijo, da niti slikati ne utegnem. Preden pripravimo aparat, je že mimo...

IMG-20230227-WA0001.jpg

V glavnem, 350.000 jih je že. Bilo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Našli smo neko opremo, ki nam bo prišla zelo prav. 1950€.

Za našo petko sem pripel prikolico in odšel iskat. Po poti sem nekaj pojedel. 7,50€.

Tja grede sem šel prazen (skupna teža kompozicije je bila 1920kg), nazaj pa obremenjen (skupna teža kompozicije je bila 2640kg). Vožnja pa po predpisih. Poraba goriva? Drobiž...

IMG_20230301_063705337.jpg

Izberite, kar želite. Za vse ostalo so tu Mazdini turbo-dizli...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sm kmet an s hribu doma, pa se na te reči ne zastopm lih tanartabl. Mislm, kej ni logično, da poleti dobiš poceni apartma ob smučišču? Ker, domnevam, jih je bolj malo, ki gredo poleti smučat...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano (urejeno)
pred 41 minutami je Z M A J napisal:

Nou, nova soseska na Brdu. Prestolnica.

Se pravi da je slikano v Bosni...

Župan Janković zrihtu nou stanvane... 

Popravljeno od Slivka
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Smetenje ...
Napisano

Ne vem, kam naj napišem, pa bom kar sem.

Torej, smejali smo se fotografijam iz Ruskega Sočija, kjer so v Olimpijski vasi slikali 'skupinska' stranišča.

No, to sem pa jaz slikal v Ljubljani:

IMG_20230222_090055038.jpg

Ja, pa še šopek je v vogalu:

IMG_20230222_090059050.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm prou preuč usega tega... Če narobe parkiraš, ti ga pajek odpelje in potem plačaš kazen za napačno parkiranje, odvoz in hrambo. In če slučajno ne plačaš, sledi izvršba na osebni dohodek. Tu se je model vozil z neregistriranim avtom z ukradenimi tablicami, pa pustijo pri miru. Ali pa je lastnik član kakšne 'manjšine', pa ima več pravic kot ostali...

Zakon o pravilih cestnega prometa, 19. člen:

(1)Pooblaščena uradna oseba odredi odstranitev oziroma odvoz vozila, ki je parkirano v nasprotju s tem zakonom (nepravilno parkirano vozilo), če onemogoča drugemu udeležencu cestnega prometa varno nadaljevanje poti tako, da je pri izogibanju temu vozilu on ali kdo drug ogrožen ali bi glede na okoliščine lahko bil ogrožen, ali ovira druge udeležence cestnega prometa v smislu 1., 4., 16., 17., 18. ali 19. točke četrtega odstavka 65. člena tega zakona  ali predstavlja oviro na cesti kot to določa zakon, ki ureja ceste.

(2)V primeru, da pooblaščena uradna oseba najde zapuščeno vozilo, namesti nanj pisno odredbo, s katero se naloži odstranitev vozila najkasneje v treh dneh od dneva izdaje odredbe.

(3)Če zapuščeno vozilo ni odstranjeno v roku iz prejšnjega odstavka, ga odstrani pristojni izvajalec rednega vzdrževanja cest. Po treh mesecih se lahko zapuščeno vozilo uniči ali proda.

(4)Odstranitev vozila iz prvega ali tretjega odstavka tega člena  se opravi na stroške lastnika vozila.

(5)Z globo 120 eurov se kaznuje lastnik zapuščenega vozila, ki vozila ne odstrani, kljub temu, da je bila odrejena odstranitev v skladu z drugim odstavkom tega člena .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Smetenje ...
Napisano
pred 7 urami je FuManchu napisal:

Zmeraj več je takih, žal...

Em, kakšnih?

Takih, ki jih olupijo na servisu ali takih, ki se niti ne predstavijo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zlorabe plačilnih kartic
Napisano
Pred eno uro je TiEn napisal:

Pokliči nazaj, da izveš :)

To je bilo retorično vprašanje. Jaz dobro vem, kaj je želel. In tudi vem, katere jezike govori. Še najboljše govori €, pa tudi $ in £ obvlada, pa še katerega drugega tudi...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zlorabe plačilnih kartic
Napisano

Sem pa očitno zelo poznan po svetu. Danes mi je zvonil mobitel, izpisala se je pa številka

222 36 82 32 29.

Če sem gospoda Googla prav razumel, je tole nekdo iz Mavretanije. Le kaj je želel? In v katerem jeziku bi se sporazumevala?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ah, amaterji. Kar povsod vidite neke teorije zarote. Resnice pa ne poznate. Zaradi vojne v Ukrajini so šrapneli poškodovali nekaj balonov, ki držijo nebo gor. Ker jih je manj, so pod težo neba prišli nižje in so enega opazili Američani, pa so, paranoični kot so, takoj začeli kričat, da je to Kitajski vohunski balon in so ga sestrelili. In je nebo zaradi tega prišlo še nižje in je precej ohlapno, pa je v Turčiji udarilo ob tla. Se zgodi, saj ni prvič. Pred dvemi leti je tudi Petrinjo to prizadelo. Tam so potem celo zmerili, za koliko jo je "zabilo" v Zemljo kar za trideset centimetrov! Zdaj sta pa samo dve možnosti: ali bodo vesoljci namestili nove balone in popravili ta labotatorij, v katerem smo ali pa bodo obupali, da bi iz tega poskusa ratalo kaj dobrega in uničili še to, kar je ostalo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 14. 2. 2023 ob 15:59 je Jest napisal:

Jest pa zaenkrat samo razmisljam, da bimmenjal avto ;) … Sluzba je zaenkrat cisto OK… 

Poznam pa prijatelja, ki je pred leti najprej zamenjal sluzbo, potem zeno, posledicno se je preselil… pa potem zamenjal se avto… ;) … in to vse v roku parih mesecev… Lahko da sem uamesal vrstni red… ampak poanta je, da je zamenjal skoraj vse… ;) 

Mogoče sem tudi jaz na podobni poti kot ta tvoj prijatelj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.