Jaz je zadnjih 20 let nisem prižgal, ker nikoli ni bila take megle, da je bila vidljivost manjša od 50m. Ehh, kje so tiste ljubljanske megle izpred 30, 40 let?
Še prosili bomo vodkarje, da nam dobavljajo nafto in plin... samo nekaj časa naj traja tole sranje na bližnjem vzhodu.
Murikanci so nam že odrezali Rusijo, Venezuelo, zdaj vse zalivske države pa še vedno nekateri ne verjamejo, da pač prijatelj kaj takega ne počne. In če ni prijatelj, kaj je potem?
Tule se res strinjam in sigurno bi kakšna slikica ali dve teh kablov pomagala, da se lahko hitreje odločijo za akcijo. Zato za take zadeve sam dostikrat overkilam informacije, podatke, slikce. Tako, da mi na koncu nihče ne more rečt, da ni vsega dobil na vpogled.
Problem si ti, ker nisi znal narisat ta krogec. Če bi ga, zraven dopisla koordinate.... potem bi skoraj sigurno.... ta možakar vseeno prišel. Ehhh pa tako dobr načrt sem mel.
Jaz sem samo napisal,da tega avta z"normalno"vožnjo ne spraviš na 7,5 l/100. Ker sem ga vozil več kot enkrat.
Zadnje generacije motorja nisi vozil, ker je načeloma komaj par let v Škodah, ampak nema veze. Realna poraba bo, ko oziroma če se bom odločil za nakup in dal kakšnih 10.000km skozi. Glede na to, da že zdaj nimam veliko mestne vožnje, če pa že pa v času, ko ni prometnih konic in stanja v kolonah, sem vseeno prepričan, da čez 9l/100km ne bo šlo pa četudi si bom občasno privošil bit tud naughty boy. 😁
Jaz sem trenutno Mazdo stisnil do konca le v Vrhniški klanec navzgor, tako da niti ne vem kolk je top speed po ravnem a me po pravici povedano ne zanima čist nič.
Tokrat se je pa Domnu tud mal sreča nasmehnila, enkrat za spremembo in je na letalnici zmagal za dobro točko, kar je le en ubogi meter. Sej si zasluži, ker je bil v letošnji zimi dvakrat prikrajšan za tako malo razliko.
Ta zabeležena povprečna poraba testnih voznikov pred teboj bo kar v redu. Nekateri, ki so vozili ta avto kot se spodobi, so imeli porabo 12 litrov in mogoče še kak liter več, drugi, bolj "šparovni", ki skoraj niso tiskali gasa malo pod 8, pa imaš povprečno porabo 10 litrov.
To se strinjam, ker res ne vemo kako so vozili avto prej ... lahko da je bilo veliko mestne vožnje, lahko so si dali duška pa prtegovali po AC 180-200km/h, da vidijo kako gre. Vse to je absolutno najbolj verjetno in zato tista poraba sigurno ni relavantnih 10l/100km ampak prej manj z mojimi potmi oziroma tipi cest, ki jih največ uporabljam.
pred 12 urami je Alex napisal:
oliko konjičev hraniti in takšno težo premikati, terja svoj davek.
Torej, da vidva z @Bini nahranita tudi tistih 186KM v CX-30 in pri tem razlagata, da se vozita s porabo 6 je pač pol čist nerealno al pa dejansko nikoli ne uporabita konjaže kot je na papirju na voljo. Če bi jo pol sigurno ne bi bilo samo 6. Kot praviš, ker konjiče je treba nahranit. 😜
V čem je pa potem zabavno imeti tak avto z tolikimi konji,če se pa voziš z njim po desnem pasu v Vrhniški klanec? In paziš na vsak deciliter goriva?
To so tvoje domneve (JJTM)... zakaj bi recimo to počenjal? Je pa res, da mi recimo podatek o najvišji hitrosti pomeni glih ene tolk kot predlanski sneg. Men je ves užitek v tem, da avto skoči, ko je treba. Sej a rabim tud to... ma ne, ampak kot sem rekel, bi enkrat v lajfu pač naredil kakšno iracionalno odločitev brez, da bi zarad tega imel travme.
A resno, pa kdo pri zdravi pameti stiska avto ves dan do konca? Ja nekateri si kupijo vikend avto in ga takrat vozijo na hard, čez teden je pa Getz v akciji... nisem nikogar mislil direktno s foruma, ali pač #Zmaj 😜
Pa to se mi zdi čist cool, ker v službo ne boš divjal, iz službe tudi ne. Si pa človek čez vikend privošči še nekaj več, mogoče kake ovinke, mogoče gre probat Stelvio al pa kaj podobnega... who knows. Z užitkom je tako, da ni dobro, če ga je preveč je pa fino, da zna vmes adrenalin dvignit.
Pri avtih je tako, da načeloma zna vsak prit od A do B, redki so pa tisti, ki znajo vmes, nasmeh na obraz narisat... ne rabijo skos, rabijo samo trenutek. Pa al je to med prehitevanjem, vključevanjem na AC, mogoče celo takrat, ko te nekdo misli zablokirat, pa mu uideš, da mu ni nič jasno. Vse govorim z zdravo pametjo in glavo na pravem mestu in ne v YOLO ali FAFO stilu.
Od kar je T-2 šel za roaming iz telekoma na A1 je ratal skret od skreta. Ne glede kaj si kdo misli ampak iz mojih izkušenj je Telekom razred zase, pol pa dolgo nič in šele potem vsi ostali. Smo v letu 2026, A1 pa dela kot pred 20 leti.
Okoli porabe sem že marsikaj videl...tudi npr. nekdaj pred cca.10 leti pri bratovi Toyoti Verso...ko si potegnil ključ ven,se je pivprečna poraba po racunalnuku resetirala...torej nič povprečna,ampak bolj trenutna.
Torej nasvet-zapiši kilometre,tankaj,zbiraj listke od tankanja,in čez mesec,dva...ali najboljše čez eno leto (da imaš vse spremenljivke not-poletje/klima,zima/nizke temperature itd...),sam izračunaj.
To je edini zanesljivi način.
Preko racunalnika pa...a še nisi slišal za VW,nategah takšnih in drugačnih.
Seveda je možno, da laže, čeprav naj ne bi bil več kot 5-10%, kar je še vedno OK. Logično pa da v 100km ne morem tega testirat na edini pravi način in to je z ročnim preračunom pri tankanju do polnega.
Recimo Mazda ima 2 programa tako imenovana Trip A in Trip B. Pri Škodi so celo trije in sicer, dolgoročna, kjer so bili podatki p šprabi na cca 6500km. Potem sta pa še dve in sicer poraba od tankanja in poraba od zagona motorja. In za primerjavo je bila dolgoročna 10l/100km in ker sem šel tankat takoj po prevzemu SUV-a, sem gledal na koncu samo porabo od tankanja, ki pa je bila 7,5l/100km. Kot orientacija je dovolj.
Je pa seveda res, da ker gre za testni avto je tudi ta dolgoročna poraba verjetno pretirana in večino časa pri normalni uporabi ne štartujemo k blesavi, ne divjamo po AC-jih al pa se gremo gorskohitrostne preizkušnje (čeprav je pa zabava).
Skratka, vedno je dobro imeti nekje v podzavesti to, da ti lahko skoči ob vsaki uri in povsod kaka divja ali domača žival na cesto ali še huje, direkt pod kolo.
To mam skos v podzavesti, k se kje dol spustim po klancu pa gre števec nad 50km/h. Me kar zmrazi, ko samo pomislim, kako bi potem ril in se kotalil.
Važn, da si jo dobr odnesel, ampak zdaj maš to v podzavesti... od zdaj naprej bo šlo bolj počasi, ker glava ne bo pustila hitreje.
Samo...ekran ti je pa ogromm na sredini in ti zmanjša vidno polje v superbu...
Jaz sam zarad tega neb superba kupil. To je MOJE mnenje...
Če bi lahko bi vzel tistega manjšega osnovnega, ker je čist dovolj... ampak se ne da, razen če se kupi najbolj osnovna različica opreme.
Drugač pa sam nimam težav s preglednostjo, ker sem bolj proti stropu avta s svojimi 192cm. Tako, da kolikor sem lahko sedel v salonu, je vse popolnoma normalno pod nivojem spodnjega dela stekla. Se pravi ni nobenih distrakcij v preglednosti.
Vse ti bi recimo še delno verjel,edino ta s porabo je bosa. Ker sem vozil tak motor (nečak je imel oktavio RS, ne vem sicer,če je motor enak) in pod 8,5 litra tudi z nežnejšo vožnjo ni šlo. Sem jo pa z lahkoto naredil žejno z 10 litri.
Ok. Če si naredil en štart in eno vključevanje na avtocesto, drugo pa vozil z tvojo "nežno nogo" po omejitvah ali pa še raje manj , potem ja. Drugače ni šans.😉
Sej men je vseeno a mi verjameš al pa ne, žal edino, da nisem naredil slikice. Ne vem zakaj bi sam sebe lagal še manj pa da bi avto šparal na kratkem testu, kjer iščeš pluse in minuse. Ja sem si prav želel najti kakšen minus pa ga kar ni hotelo bit.
Je pa tako, da v tej zadnji 4. generaciji TSI 2.0 ea888 je ta motor še nekoliko varčnejši. Sem pregledal neskončno testov in recimo samo v starem superbu z TSI 2.0 gen 3. je cca liter razlike s tem novim.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz je zadnjih 20 let nisem prižgal, ker nikoli ni bila take megle, da je bila vidljivost manjša od 50m. Ehh, kje so tiste ljubljanske megle izpred 30, 40 let?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani