Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano
pred 5 urami je jures napisal:

Radarski tempomat - nikoli brez ce se le da.

A glej zlodja NIKOLI nočem na motorju.

Mislim, da si vse povedal 😉

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 34 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Boss, zato pa imam tebe. Sam vozim na tempomat 134 km/h po števcu  (130 po GPS-u) izključno zato, ker vem, da me boš ti obvaroval. Ker si pri stvari. 

Hja, jaz sem na sebi videl kaj mi dela tempomat... ostali mogoče še boste al pa tud ne. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Da se še jaz mal pohvalim, danes bi mi skoraj ratala 100ka. Noge so ble še OK, baterija pa skoraj ni zdržala. Sem v petek naredil 50km in z današnjimi 90 je to 140km dometa. Jebemu sej to je boljš k MX-30, ampak range anxiety je bil pa na najvišjem nivoju.

V glavnem, če ma kdo kdaj željo tole sprobat je bil start v Ratečah, čez Trbiž, do Pontebbe in še slabih 10km do kraja Dogna al neki tazga in seveda nazaj. Od Pontebbe je tolk enih dolgih kolesarskih predotrov, da te kr vleče, da greš do naslednjega pa spet in spet. Pol pa ups, kdo bo pa prišel nazaj. Ker se nazaj skos dviga je dejansko komaj ratalo, ampak je. Naslednjič sem rekel, da se zapeljem do Pontebbe in štartam do Gemone, da sprobam vse te tunele. :bravo:

Jutri pa obala in upam, da mi noge zdržijo. Najraje bi probal mojega "arch nemesisa", kjer me je nekoč zvilo do konca na tistem makedamu ob Dragonji. V igri pa so še Sečovlje, po Parenzani do Grožnjana in nato Svete Lucije pa nazaj po cesti do Sečovelj. Al pa taka lahka od Žusterne preko Škofij v Milje, Debeli tič, Ankaran in nazaj do Žusterne. 

Če ma kdo kej preveč časa je družba dobrodošla.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 10 urami je Slivka napisal:

Poleg tega se pa ljudje tudi hitrosti ne zavedajo. Če se pelješ 130 km/h, v eni sekundi prevoziš 36 metrov. Če imaš priklopljen tempomat in si sproščen za volanom, predpostavimo, da potrebuješ tri sekunde, da zaznaš, da je spredaj nekaj narobe in pritisneš zavoro. Torej moraš oviro videti na vsaj 100 metrov daleč. Recimo, da imaš dobre gume in suh asfalt, pa se ustaviš v 60tih metrih. To pomeni, da moraš oviro videti 160 metrov daleč, da se do nje ustaviš. Saj dokler je vse v redu, je itak vse v redu. Problem je, ko pride do problemov. Na avtocesti je to sicer redko, ma dovolj, da se ti to v življenju zgodi samo enkrat, pa je lahko prevečkrat...  Kako to zgleda pri 150 km/h? Oviro moraš videti na okoli 250 metrov, da do nje ustaviš. Zdaj si pa odmerite 250 metrov in se sprehodite po tej razdalji, pa boste videli, kako daleč je to in kaj vidite na taki razdalji...

Lepo, da si se potrudil in opisal situacijo ampak ravno tu je catch. Kdor se pelje 130km/h na tempomat je bistveno bolj nevaren kot tisti, ki se vozi 150km/h in sem prepričan, da ne na tempomat, ker tukaj moraš že bit pri stvari. To sem videl pri sebi, da te tempomat tak otopi, da ga zdaj tako redko sploh še uporabim in bi bil komot brez njega. Res, da je radarski in zna upočasnjevat in pospeševat, ampak to je še bolj zavajujoče za voznika, ki je še manj pri stvari. Radarski tempomat ni človek in ne zna predvidevat, ne vidi, da se nekdo pripravlja skočit predte. Še ko odreagira je navadno tudi tako, da odreagira premočno in ogrozi nekoga za tabo.

V glavnem, reakcijski čas tri sekunde, je za vzet vozniško. Maksimalno ampak res mora nekdo odreagirat v dveh sekundah in prepričan sem, da tisti hitri pri 150km/h bo odreagiral bližje eni sekundi kot dvema, ker še enkrat... pri takih hitrostih že kr moraš biti pri stvari in ne kinkaš za volanom, še manj pa da voziš na tempomat.

Torej ta s 130km/h na tempomatu na suhi cesti s 3 sekundnim reakcijskim se bo ustavil 170m skupne zavorne, če vzamem, da z dobrimi gumami se od 100 do 0 ustaviš v 35m.

Tisti s 150km/h brez tempomata pa da je nekoliko počasnejše sorte bo rabil 1,5 sekunde za reakcijo pa dobrih 140m skupne zavorne.

Bottomline... 

biti pri stvari je mnogo bolj varno kot biti odsoten za volanom.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 10 urami je Slivka napisal:

Da bi bil ravno arogantna svinja, ki uživa v jebanju drugih, to glih ne.

Joj ne, pa sploh nisem mislil tebe, le kako si lahko tako prebral? Govorim o ljudeh, ki se spravijo kampirat na prehitevalni pas s 130km/h in ne jebejo žive sile, ker so poosebljenje šerifa, dušebrižnika in ne vem česa še vse. Sem 100% prepričan, da ti kej takega res ne počneš. 

da bo bolj jasno... če že naredimo prekršek naj bo vsaj tak, da s tem nismo nikogar ovirali še manj pa ogrožali... pa še 1x, ne podpiram kršenja zakonov ampak žal smo vsi krvavi pod kožo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ojej @Slivka ti pa tako pišeš kot bi bil bezmadežno spočet in nikoli v življenju nisi vsaj malo kršil zakona. 

Nikakor ne podpiram kršitev, ampak vseeno, če kršiš nekje v okviru razuma  in s tem ne oviraš ali ogrožaš nikogar verjetno se te kršitve niti ne opazi. Če pa kršiš zakon in si s tem ovira na cesti ter vplivaš na vožnjo drugih vozil je pa pač egoistični način razmišljanja in poveličevanje samega sebe. Tudi to, sej se vozim 130km/h in ker se ne sme hitreje, se lahko vozim skos od KP do LJ po prehitevalnem, je pač razmišljanje arogantnih svinj, ki vidijo le sebe in uživajo v jebanju drugih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 14 urami je skritikrt napisal:

Zanimiva prigodica na sprehodu z psom.

Sem ravnokar bil na sprehodu,in zaslišim eno civkanje in frfotanje...prav čudno....

In zagledam na enem drevesju (malo višje grmovje) viseti kosa😲🥺.

In gledam in gledam,in ugotovim,da v bistvu visi na eni tanki vrvici.

Je bil kar pošteno visoko,grmovje pa neprimerno za varno plezanje...

In sežem v žep in z svojim Spyderco Paramilitary 2 lih za glih dosežem mesto,kjer je ta veja rasla iz debla...z par rezi vejo odrežem,da se je z ptičkom vred pomaknila nižje.Tako sem še lih,za glih dosegel z roko,in vejo snel z tega grmovja...

Pri tleh nad travo sem po tem z enim spretnim rezom prerezal vrvico,in je Kos padel na mehko travo,in takoj odskakljal v gosto grmovje počivati.

Vprašanje kako dolgo je tako "na glavo" visel🤔 

Če bi tkole visel golob mu ziher ne bi pomagal. :hudicek:

Drugač pa, pohvalno za reševalno akcijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je Scr3am napisal:

Legenda pravi, da se forda sploh ne zaklepa. :lol:

To sploh ni slaba rešitev... važno, da notri ni nič vrednega, potem je bolje, da je avto odklenjen pa naj si pogleda, če ga kaj zanima. Vsaj škode ne bo naredil.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 4 urami je skritikrt napisal:

Seveda so naredili vse,da nebi prišla "trojka",k bi morali vse dokumente o transakcijah obelodaniti...

Folk pa našuntali,proti Janši....ovce...

In karavana in kraja gre naprej....

mmhmm, razumem janša je brezmadežni poštenjak brez primere. In ja levi so vse pokradli, desni pa so pošteni do nezavesti.

Delovanje trojke pa si poglej na primeru Grčije. Poglej v kakšnem finančnem stanju so ... v zadnjih 10 letih se jim je povečal BDP na prebivalca daleč najmanj in sicer zgolj za dobrih 6k€. Ne želi si trojke, ker boš travo jedel.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
Pred eno uro je skritikrt napisal:

tako kot Ivana Krambergerja. Njemu tudi niso nič mogli,k je bil prepošten,z več kot preveč cvenka,in ga je isto *bolel pimpek" za tiste na oblasti,je skoz pljuval po lenih,pokvarjenih komunistih in Kučanu...

A tko so pri NovaTV napisali? Kramberger je veliko bolj cenil Kučana, kot pa Janšo in Bavčarja. Kučanu je na koncu več ali manj očital zgolj to, da je naredil premalo, da bi se življenje Slovencev bolj izboljšalo. 

Najbolj je pa zadel to, da je javno izjavil, da so najbolj problematični spreobrnjeni komunisti. Tisti, ki so najprej bili v partiji nato pa so zamenjali barve in zdaj blatijo tisto kar so prej zastopali in s tem je mislil na točno določene osebe kot je JJ in podobni.

Tako, da vseeno predlagam, da če si že ven zvlekel Krambergerja, da ga omenjaš v nekem drugem kontekstu. Ker tole ni čist nič kredibilno.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 1 uro je FuManchu napisal:

Šmarješke Toplice. Vdrli so mi v avto z pajserjem, tako da so zvili okvir vrat. Pobrali so mi nekaj drobiža in nekaj otroških oblek, ki so bili v prtljažniku.

A so bli brazilci?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 8 urami je jures napisal:

Visoko smo takoj za skandinavijo in ob bok zahodu :)

Logično, razvite države imajo višje davke. To je bilo vedno tako. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 12 urami je Alex napisal:

Slabše kot je trenutno ne more bit

Pa četudi bi nutrijo na čelo vlade dali. 

Aja, saj je že. 😄😄

Si ziher? Vpraši Grke, kako jim je fino po trojki.

Drugča pa a ti kej manjka, da tko pizdariš čez zdajšnjo situacijo:nevem: Mislim, kaj te tolk moti dandanes. Jaz vsaj vem, da se svobodno okol sprehajam, da grem lahko kamorkoli, da mi noben nagobčnika ne natika, ne vsiljuje policijske ure in me ne preganja s solzilcem. Tko, da ne vem kaj ti je tolk hudega... a penzija je redna? A te še spustijo v Italijo? 😳

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Lažje, ker nima tarče na hrbtu, samo bliz mora bit. Roglič je boljši, ko napada in precej slabši, ko mora branit in to je že velikokrat "dokazal".

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 13 urami je Slivka napisal:

A samo jaz ne zastopim tega vica zgoraj?

Saj jaz sem tud ugibal a je to sploh vic? :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.