Danes sem bil sicer s kombijem, ampak mi je v oči padla popolnoma nova zelo lepo urejena kolesarska steza med Veliko Ligojno in Horjulom. Je kdo to zadevo že lepo povezal v celoto, npr. v smeri Zaplane ali Polhovega Gradca, Vrhnike ali Logatca?
Tole sem sprobal danes, samo da sem se izognil tisti cesti Dobrova-Horjul, ker je prenevarna, sem šel na Polhov Gradec pa potem čez hrib v Horjul in nato do Vrhnike ter nazaj v Lj. Je dobrih 50km pa moram rećt, da je zelo prijetna zadeva in zelo razgibana, da ni dolgočasna. Je zapisana v moji beležki, da bo tole destinacija za 50km krog. Edina zamera... lepo narejeno ampak na celi trasi ni niti enega počivališča/klopce za kolesarje. Sej ne da bi ne vem kako rabil ampak kolesarske v drugih krajih to imajo.
Aja pa kmetje imajo njive, da morajo direkt preko kolesarske. Da bi kdo očistil traktor je pač ZF in na določenih delih je blata na frišno narejeni kolesarki že kar precej.
Jaz sem kot kaže za letos zaključil. Včeraj bil od Portoroža do Grožnjana večino na kurčevem makedamu. Hrčki res ne znajo razločit med peskom in gruščem tko da ta del Paranzane je treba obvezno z MTB.jem. Vse ostalo odpade. Je pa drugače pokrajna zanimiva in zadeva razgibana, da ni dolgočasna in na Grožnjanu se dvigne skora do 300m nad morjem. Pogled na Mirensko dolino (ki bi lahko bila dejasnko meja med SLO in HR) pa res prečudovit.
Dogodek dneva: Starejša Italijanka s pobarvano frizuro in očitno možem (predvidevam, ker ga je nadirala kot malega cucka) se je zapeljala pri Grožnjanu skoraj v prvi tunel kolesarske predno je ugotovila, da je nekaj narobe. Ja takrat rata tud Panda velik avto in ga je hudič obrnit na ozki poti. Ampak bilo mi je zabavno in sem se naučil kar nekaj novih italijasnkih besed... sicer ne vem kaj pomenijo ampak bom izkoristil znanje ob prvi priliki, ko bom v Italiji.
A ni to jasno pri vseh stvareh. Ljudem ne sme it predobro in kadarkoli bo prišla ugodna zadeva jo je treba spodnest. Pa naj bo to zbiranje plastičnih zamaškov, domača FV oskrba z elektriko, ugodne cene energentov itd itd. Vsepovsod najdejo način kako to zjebat, da ne bi slučajno kdo od navadnih ljudi profitiral vsaj malo.
Kamere z GPS-jem verjetno nimaš? Ma to so skos take sumljive cifre, da je z upoštevanjem tolerance točno čez najnižjo kazen. Jaz imam v zadnjih 20 letih natančno tri kazni in vse so mi izmerili točno 68km/h. Sodelavcu pa ravno 14 dni nazaj na službenem tudi točno 68km/h. To so te famozne cifre, ki si jih verjetno da celo naštimat na radarju, ker čist prevečkrat so točno enake številke - le kako jim to rata? 😂
Še vedno se da uporabljati dvojino. Najprej sem oskubil dve nutriji, potem sem oskubil še dve nutriji in za zaključek sem seveda oskubil še dodatni dve nutriji. Skupaj sicer šest nutrij, ampak sem trikrat uporabil dvojino popolnoma pravilno pa kljub temu, da sem Ljubljančan.
Ja, glej, @Boss, če bodo desni prišli gor, ti bodo levi brezplačno servisirali kolo, tako da... Ti se kar pozanimaj, koliko ti dajo levi...
To ni res, sem bil parkrat na tem ciklokrosu pa nikjer ni bilo nobenih serviserjev al pa vsaj postaj za popravilo koles. Je bil pa velik plus, ker je blo delo na svežem zraku (ok, takrat, ko so zaplinjali Ljubljano je bilo bolj pekoče), kar je veliko bolje kot pa v neki kleti s slabo oziroma nikakršno naravno svetlobo. Same mračnjaške misli ti takrat rojijo po glavi tako, da tud sendvišč s Poli in Pingo sok ne odtehtata.
Tko, da jaz bi bil desni politkolesar na svobodi z socialnodemokratsko miselnostjo levega krila skrajne desnice.
Jebat ga... rabim, ker v teh bogatih časih jedva servis bicikla še zmorem. A ne pridejo zdej desni gor? tako, da bi rabil info z desne strani kolk plačajo. Ker kaj naj se zdaj s taubijevimi pomagam, če pravijo da bo volitve spušil. So še Tatjanco dali v boj za predčasne volitve, Logar je že šel po svoje do volitev pol je pa nazaj. Tko da ja -- kolk pol plačajo ta desni?
Ej, zdej pa še povejta kolk pa kej vama plačajo... mislim, mal me honorarno zanima, da bi popoldne še sam imel tak postranski zaslužek. Keri pa dajo več... desni al levi?
Evo sem kupil verigo, pa orodje za odstranjevanje odvečnih členov, pa razmaščevalec, pa mazivo, dal skoraj stotaka in zamenjal. Kaj naj rečem? Zgleda Ok, ampak vseeno ob prvi priliki zamenjam še najbolj obremenjen zobnik al pa celo kaseto. Sem dejansko opazil, da po moji oceni je tole voženo 80% v zadnji prestavi in ni čudno, da tistih 11 zobčkov na zobniku res gara.
J apri nas sem gledal na Extreme Vital pa je ketna okol 40€, kaseta cca mal čez 100€, zadnji menjalnik, nekje okol 120€, prvi verižnik okol 30 pa smo na 300€.Pa še kakšen kos orodja, dodaten člen na ketni, pa še orodja za preverjanje raztegnjenosti verige, mazilo pa smo na 350€.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Stari, ti rabiš en drug kolo in sicer turbo desno. Ta turbo levo je za politkolesarje za vozit okrog parlamenta. 😜
Drugač pa a boš kupoval pri Extreme Vital? Zdele maj 50% skonto
sicer za testne ampak vseeno. 7 jurjev vreden kolo za 3 jurje in pol... ufff.
700Wh ti bo po na asfaltu zadoščala vsaj za 150km, če se ne boš preveč švercal na elektromotor.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani