Pa pozabil si napisat, da imajo ta 4+1 sistem samo določena delovna mesta...
Drži... zato pa pravim, da se trudimo v tej smeri, da bi s tem zmanjšali prostore, ker če so ljudje doma ne rabi vsak svoje delovno mesto tudi v firmi, ampak naj si jih delijo. Zaenkart imamo prostorov še dovolj, da to ni glih splošno urejeno vsepovsod. Zato pravim, da je cca tretjina že ustreznih ostalo pa bomo tudi še nekoč uredili. Ampak gre se v tej smeri.
Ko sem bil 14.dni nazaj v Munchen na službenem obisku pri DE firmi imajo v pisarni vse mize opremljene z monitorji in Microsoft dockingi za MS Surface tablice.....folk večinoma dela od doma, ko pridejo v pisarno si rezervirajo mizo za katero bodo delali....zelo zanimiv koncept in težko primerljiv z konceptom dojemljivosti večine SLO firm....
Tole se trudim promovirat že od takrat, ko imamo delo od doma. Na približno tretjini lokaciji imamo že tak sistem, da imajo oddelki z 20 "domačimi" delavci urejeno cca 5 vročih delovnih mest, da samo pridejo in se priklopijo in lahko delajo. Seveda ne vsi naenkrat, ampak si morajo rezervirat spot za tisti dan, ko pridejo na delo. Ker imamo 4+1 sistem, ki pomeni, da imaš 4 dni obvezno od doma, en dan pa lahko prideš na delovno mesto, če seveda sploh hočeš oziroma, če vodja to zahteva. Tko da nismo čist za luno kot se mogoče komu zdi.
Dostikrat se taki projekti izvajajo dlje časa tudi zaradi razloga financiranja. Lažje je zbrati recimo 50 milijonov v obdobju 10 let in financirati tekoče s čim manj krediti, kot pa to naredit recimo v treh letih ter vzet kredite in jih financirat v celoti za teh 7 let. Že tuki se nekja prihrani, ker v razpisnih projektih ni nikoli navedeno kakšen bo končni strošek financiranja z vključenimi krediti ampak le cena samega projekta.
Pa inflacija se lahko zelo spreminja od razpisa, do recimo druge polovice izvedbe projekta. Ne zagovarjam nikogar, ampak določene zadeve so pač realno take. Pred 10 leti namreč ne veš, da bo nekdo zaustavil svet zaradi neke bolezni in da bo to vplivalo na dogajanje po tem.
mogoče tud... mal me spominja na to, da je recimo pri nas trend, da bi vsi radi imeli prenosnike za službene namene. Pa al jih rabijo al pa ne. Postali so status neke lažne pomembnosti. 3/4 jih nikoli ne zapusti delovnega mesta in tako sfukajo baterije v slabih dveh letih, ker so skos na napajanju. Namesto, da bi uporabljali tisti tip računalnikov, ki je namenjen za določena opravila. Dobesedno vsaka stacionarka je boljša in dela manj težav, ampak ne prenosnik mora bit.
Bi res rad videl heroja, da pri 400v tehnologiji in veliki amperaži veselo zagazi v tako vodo. Sej lohk, da ne bi bilo nič, ampak mislim, da ni nikogar z grande cojones, ki bi šel probat.
pred 3 urami je Slivka napisal:
Na te trakove?
Taki so bili
Aja pa to je bila klimatizirana sobana za 18-19 stopinjami. Smo sred najbolj vročega poletja hodili not v jopicah. Bil je pa totalen šok, si šel iz 19 po koncu šihta iz službe, odzun pa 38 stopinj. Občutek, k da bi pečico stopil.
Pa saj ji je mož zapustil naftno vrtino in 5 milijonov evrov. Zakaj takoj pomisliš, da gre za goljufijo. Ženska s petimi milijoni evrov bi se rada samo preselila in preko Avto.NET kupila avto. Je le pohvala za Slovenijo, da se bogati in pošteni želijo preseliti sem...
Če pa to ni njen pravi mož. Pravemu je ime Izmet Fekali in je Bosanc, ki pa je res pranečak nigerijskega princa Mabundo Nagumbe.
Vzami top serijo Gorenje, ki ima tisto funkcijo automatskega doziranja. Pa cert dobiš za motor mislim da 10 let garancije.
Sem vzel tanajboljše od Gorenja. Včeraj pripeljali, sem danes zmontiral zadevo in zdaj prvo prazno pranje na 90, kot pravijo v navodilih.
Hvala vsem za debato in pomoč. Sem nekak ugotovil, da verjetno kar koli vzameš je notri nekaj loterije a bo vse Ok al bo šlo kaj narobe. Ker mam pri bajti vso belo tehniko od Gorenja pa nadaljujemo, ker do zdaj so bile izkušnje zelo dobre do odlične.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Res, kateri pa? Če ni skrivnost
Drži... zato pa pravim, da se trudimo v tej smeri, da bi s tem zmanjšali prostore, ker če so ljudje doma ne rabi vsak svoje delovno mesto tudi v firmi, ampak naj si jih delijo. Zaenkart imamo prostorov še dovolj, da to ni glih splošno urejeno vsepovsod. Zato pravim, da je cca tretjina že ustreznih ostalo pa bomo tudi še nekoč uredili. Ampak gre se v tej smeri.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani