Zanimivo mi je, kako imajo gonjo proti jedrskim elektrarnam, a pri vsem tem je pa jedrski reaktor 6 kilometrov od Koloseja, pa to nikogar ne moti - skoraj bi lahko rekel, da marsikdo tega sploh ne ve, čeprav se z avtoceste (Ljubljana - Maribor) lepo vidi.
Saj bi zadeva še bila smešna, če ne bi bila tako prekleto resnična...
Lev je ustanovil firmo in zaposlil osle kot svoje delavce. Na začetku je vse potekalo odlično. Lev je vodil podjetje, osli so delali in firma se je razvijala.
Čez čas je lev spoznal, da so dobički tako visoki, da si lahko privošči managerja. Zaposlil je medveda.
Kot profesionalni manager je medved zahteval od oslov različna poročila, da bi lažje vodil podjetje in levu oddajal poročila. Lev je užival, medved je vodil firmo, osli pa so delali in za povrh še pisali poročila.
Seveda je medved prav kmalu uvidel, da porabi preveč časa za analizo teh poročil, zato je zaposlil tri volkove, kot poslovodje. Njihovo delo je bilo, da naredijo iz vseh poročil za medveda povzetek.
Da bi volkovi dokazali medvedu, kako so strokovni in dobri, so za osle uvedli še dodatno poročilo. To osle seveda ni osrečevalo, saj so morali ostajati v službi po službi, da so spisali vse, kar so volkovi zahtevali.
Medved je ugotovil, da morala v firmi pada, zato je zaposlil lisico, da dvigne razpoloženje. Ta je izvajala ankete, organizirala različne tečaje, dogodke, srečanja, … - vse to seveda izven delovnega časa – najraje med vikendi.
Osli so vedno bolj očitno izražali nezadovoljstvo. Imeli so vedno več dela in vedno manj časa. Motivacija je padla na dno.
Lev je uvidel, da dobiček firme drastično upada, zato je poklical na posvet medveda, volkove in pa lisico. Na sestanku je bilo določeno: potrebno bo odpustiti polovico oslov in tako zmanjšati stroške poslovanja, ostalim oslom pa znižati plačo za 20 odstotkov.
Bolj ko berem, bolj premišljujem, če res sodi v rubriko "Tole je pa kr smeh"...
Ko sem se odpravljal iz službe, so mi sporočili, da je ena sodelavka naredila samomor. Punca je bila pri triindvajsetih že diplomirana medicinska sestra, dva dni po petindvajsetem rojstnem dnevu so jo pa našli obešeno...
Pa kaj imate to za ene mobitele? Moj CAT B-25 že od leta 2013 dela kot urica. Pa je preživel že marsikaj, celo to, da je padel z avta in sem ga potem še povozil...
Frizer se hoče med striženjem malce pošaliti in mi reče:
- "Hja, gospod, če bi vam pa odstrigel tele brčice, potem pa ne bi bili več sebi podobni, a ne?"
Čisto mirno mu odvrnem:
- "Ja, vi pa tudi ne..."
Možakar je utihnil in do računa ni spregovoril niti besede...
Mati in hčerka se pogovarjata:
hčerka: "Začela sem hodit s sosedom."
mati: "Hčerka,... Lahko bi ti bil oče."
hčerka: "Mah, leta me ne motijo."
mati: "Ah, ne razumeš, kaj ti hočem povedat..."
Pride žena do mene in reče:
- "A se midva malo pogovoriva o tvojih težavah?"
Presenečen jo pogledam:
- "Kakšnih težavah? Jaz nimam nobenih težav."
Žena odgovori:
- "Na primer o tem, kaj mi boš podaril za obletnico poroke."
Prej ste si malo privoščili Alfa Romeo in Alfiste.
Hja, lahko se je vam iz bedakov norca delat. Ma, tudi Mazdaši nismo daleč od njih. Iz prve roke lahko povem, da je vzdrževanje Mazde serije B (B 2500, BT-50,...) opazno cenejše, če je lastnik malo naglušen...
Danes zjutraj, ko sem si zapenjal srajco, mi je odpadel gumb.
Potem sem pobral kovček, pa mi je ročaj odpadel.
Nakar sem šel zdoma, odpiral vrata in mi je kljuka v roki ostala.
Zdaj bi pa moral iti lulat, ampak... Kako bi napisal... Se bojim...
Anticepilci trdijo, da je korona največja prevara. Ni res! Največja prevara na tem svetu je sex: misliš, da si v devetih nebesih, v resnici si pa centimeter od riti...
Ma, kar je, je. Se bom vrgel po večini, torej: naredim, kar na redim, če pa ne bo delalo, bo pa Janša kriv. Vsaj tako se bere tale forum. Celo v temi o računalništvu je zapisano, da je Janša kriv ali nekaj podobnega...
pred 6 urami je Mraušk Mčk napisal:
Tema kovid19 je postala izrazito politična tema v trenutku, ko je, Aleks, tvoj ljubljeni firer odstavil strokovnjake in na njihova mesta postavil politike, samo krizo pa zlorabljal v politične namene.
Aleks, moral nama boš verjeti, ne Boss ne jaz pri tem nisva sodelovala.
Da je Janša zlorabljal krizo, tako piše. Gotovo zlorablja tudi moj modem in gotovo je on kriv, da mi wi-fi ne nese 200 metrov okoli hiše. In gotovo je Janša zlorabil krizo in v Italiji uvedel policijsko uro do Novega leta... In gotovo je Janša kriv, da imam na mobitelu prazno baterijo. Mislim, eni tukaj pa res niste normalni... Še dobro, da imamo Janšo. Da vsaj vemo, kdo je kriv. Ma, gospodje, če ne bi bil janša trenutno na oblasti, bi mi v tej koroni je**li ježa...
Bemtiš, kam smo prišli z enim vprašanjem o tem, kako spravit internetno linijo v 30 metrov oddaljeno počitniško prikolico za čas karantene...
pred 13 urami je Mraušk Mčk napisal:
... ... ... ... ... ... ..., ti pa sedaj na vse pretege hvališ vaše.
Ja, možakar, normalno, da hvali svoje. Tudi jaz hvalim naše. Vseh šest, pa čeprav je najmlajši star komaj nekaj mesecev. Taki smo očetje - naši so tanartabltaboljši, še neumnosti delajo boljše od sosedovih...
Kakorkoli, naročil sem nekega zlodja za 22€, ki naj bi oddajal signal čez eno četrtino dvorišča (dvorišča je cca. 25.000 m2), zdaj moram samo še kabel spraviti od modema do podstrešja ter elektriko od zadnje vtičnice do mesta, kjer bo modem priklopljen. Odločili smo se namreč, da bo to ostalo kar trajno, da bomo imeli wi-fi signal tudi na dvorišču.
Zdaj pa še eno vprašanje. Dejstvo je, da če se bakren vodnik znajde v magnetnem polju, da se v njem inducira električna napetost. Kabel, po katerem teče izmenični tok, "seva" elektromagnetno polje, ki se spreminja 50x na sekundo. Če oba kabla (elektriko in UTP) položim tik enega ob drugem (v nadometnem kanalu) - ali bo elektrika motila internet signal, ker se bo v UTP inducirala napetost in bo to delovalo kot "šum"? Moram položiti vsakega v svoj kanal?
Mogoče se bo zdelo komu neumno vprašanje, a nekje sem zasledil, da ne obsajajo neumna vprašanja ampak neumni odgovori. Jaz se na te stvari spoznam ravno dovolj, da vem, da nimam pojma. Zato raje vprašam, preden naredim kakšno...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Jaz jo imam že več kot 15 let, pa je še nisem znucal...
O čem vidva to debatirata ozimoma katero to "nucata"?
Popravljeno od SlivkaPovezava za deljenje
Deli na druge strani