Sedaj, pri šolanju na daljavo, šola ponuja tudi pomoč psihologa. Problem je, da ponujajo pomoč psihologa otrokom, ki pa se počutijo krasno, nikoli bolje. Ampak starši so tisti ki rabimo psihologa. In če bo tole še nekaj časa trajalo mogoče še psihiatra.
Zanimivo, pri nas pa nobenih težav. Je pa res, da niso vsi otroci šoloobvezni ampak samo štirje. Kar se nas tiče, je lahko takole še naslednjih 15 let. In je manj živčnosti in je manj neumnosti in sva z ženo res tista, prava, starša, ki učita in vzgajata svoje otroke. ne da sva zgolj roditelja, ki otroke spravita na svet, z njimi se pa nato ukvarjajo vsi drugi, samo midva ne...
Kot sem že napisal, smo zamenjali operaterja. Včeraj je prišel njihov možakar in zamenjal modem. In od takrat naprej se dva prenosna računalnika nista več povezala z tiskalnikom... Danes sem se mučil celo popoldne in še en prijatelj je prišel (ker A1 pomoč se do zdaj še ni odzvala) in do 21:55 smo se borili z aparaturami, da smo vse spravili k pameti.
Za jutri mi je pa ostal še moj računalnik. Ker nimam več elektronske pošte pri siol.net sem odprl račun na yahoo.com. Zdaj pa Microsoftov Outlook prepričujem, da bi delal na nov račun, pa mi vztrajno ne prepozna gesla. Vsaj desetkrat preverjeno, ampak Outlook še vedno trdi, da geslo ni pravilno...
Nimam TV, samo internet, fiksni telefon in mobilni telefon. Pa sem imel nekaj težav z internetom in sem poklical njihovo pomoč. In se ji jihče oglasil. Pa sem "označil", da naj me pokličejo nazaj. In so mi po osemnajstih urah poslali SMS, da imajo "povečan obseg" in da niso utegnili poklicati...
Pri nas na skoraj 1000 metrih nadmorske višine pa 14°C in sončno. Na eno stran krasen razgled na Julijce, na drugo stran krasen razgled na (sicer Italijansko) morje.
Slivka ne se sekirat če nimaš elektrike, otroci ne bodo nič zamudili. Mi imamo elektriko pa ni nič ne pomaga, arnesove spletne učilnice spet niso delovale.
Mi imamo dobro ravnateljico.
Učiteljice so dobile vsaka svoj računalnik in vsaka svojo kamero. Učiteljice zjutraj normalno pridejo v šolo, postavijo kamere, priklopijo videokonferenco in 40 minut predavajo pred kamero. Učenci pa preko videokonference spremljajo razlago doma vsak na svojem računalniku. Pa kaj, če Arnes ne dela, važno je, da dela prenos podatkov, da lahko izvajajo videokonference. Če pa učencem kaj ni jasno, pa po emajlu pošljejo vprašanje učiteljici, ki jim nato odgovori. Stvar teče bolje kot kadar so v šoli: otroci se naučijo isto toliko, kot če bi bili v šoli, le neumnosti ne počnejo...
Od štirinajstih kokoši smo v enem dnevu "nabrali" šestindvajset jajc.
Otroci so se danes, ko je bil tak lep dan, igrali na pašniku in odkrili tri gnezda, kamor so kokoši nesle jajca namesto, da bi to opravile v gnezdu v kurniku. Koke trapaste! A zdaj bom pa vsak dan iskal po pašniku, kje je kateri koki od riti padlo...
Imeli smo 14 dni "krompirjevih"počitnic. In danes dobim SMS od Elektro Primorska, da bo v ponedeljek in torek dopoldan izpad elektrike zaradi popravil. A ve se pa, da bo šola na daljavo in da bodo otroci imeli video-konference s svojimi učiteljicami. Ampak ne, Elektro Primorska ne bo linije popravljal v času počitnic, ampak na "šolske" dneve, ko se ve, da pouk poteka na daljavo!
Verjamem, da je možakar mojster, ampak lahko je zmagovati, če imaš spodoben dirkalnik. Kje so časi, ko je en tak talent zmagoval z Marlboro McLarnom in kasneje en podoben talent z Beneton Fordom...
Kakorkoli, jaz sem preživel dežurstvo. V soboto 16 ur pod masko (no, dejansko je bilo 15 ur, ker med obema malicama nisem imel maske, pa tudi maska ni bila samo ena ampak jih je bilo osem). In v nedeljo še enkrat 16-urno dežurstvo. Potem pa še danes rednih osem dopoldanskih ur. No, v nedeljo popoldan se mi je pojavil rahel glavobol, ki je še pred koncem dežurstva minil, ampak mislim, da je bil bolj povezan z enim možakarjem v službi kot pa z masko...
Tako da tisti, ki jamrate, da se pod masko ne da preživet in jo nosite pod nosom in tako naprej - mogoče bi morali malo premisliti o temeljitejši ustni higieni... Ker maska sama po sebi ne vpliva na slabo počutje in glavobole, sem preveril na sebi!
Jaz sem prvi v vrsti,ki zagovarja policijo (pa tudi vojsko) na cesti; naj bo kafic odprt. Ampak prvi ki se bo vsedel preblizu drugemu-kazen iz prve. Prvi ki nima maske v gneči-kazen. Prvi ki prime jabolko brez rokavice-kazen. Jbg,zdaj bom označen za nevemkaj,ampak dejansko Mislim,da bi za odgovpr ljudi se moralo minimalno spremeniti, za jebivetre pa obstaja samo to,da se jih udari po žepu.
Saj isto že sedaj dobim kazen če se prehitro peljem... Nevem zakaj tu taka liberalnost.
Pri takih stvareh se vprašam, zakaj znanstveniki iščejo inteligenco v vesolju - saj je še na Zemlji niso našli. Mislim, vsaka žival ima nek samoohranitveni nagon. Ljudem pa lepo razložiš, kaj jim lahko škodi in kaj naj počnejo, da jim to ne bo škodilo, ampak če jim vsaj ne zagroziš s kaznijo (in vsaj nekaj pošteno oglobiš), tega ne bodo upoštevali. In še ko bodo upoštevali - to ne bodo upoštevali zaradi sebe ampak zaradi kazni, se pravi zaradi denarja. In potem se imamo ljudje za inteligentna bitja...
pred 5 urami je Alex napisal:
... ... ... ... Ljudje so kot čreda ovc, čim jim nekaj ne prepoveš oz. ne omogočiš, to delajo še v večji meri. ... ... ...
Bolj se mi zdi, da smo podobni kozam. Za ovce je dovolj, da postaviš ograjo ali pa napelješ žico od električnega pastirja in bodo tam. Koze pa... Koze bodo pa našle vsako najmanjšo malenkost, da bodo prišle na drugo stran. Dovolj je samo, da je nekje skala malo višje, pa bodo preskočile ograjo. Dovolj je, da žice električnega pastirja niso na dovolj majhnih razmakih, pa ga bo onesposobila in bo šla na drugo stran. In po pravilu bo šla popast tisto, česar bo najbolj škoda... A nismo ljudje isti? Vse, samo da najdemo izgovor, da nam ni treba in vse, da smo med izjemami, pa čeprav je to lahko škodljivo za družbo, mogoče celo za nas. In nazadnje pridemo do tega, da so izjema tisti, ki upoštevajo priporočila in predpise...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ne gre. Vse sem naredil tako kot piše, štirikrat preveril, da je res vse do pike enako, ampak ne gre. Vedno mi zavrne.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani