Za take primere imamo tudi rubriko DIY (Do It Yourself), kjer se prilepi nekaj fotografij in malo podrobnej?i opis, ker mogo?e ?e komu pride prav. Na primer meni, ker me to ?e ?aka...
Pa tudi ohoho stvari noter dodali. Mislim, nato?i v steklenico navadno vodo iz pipe in jo za tri mesece postavi v shrambo (ne v hladilnik, samo na temno). Po treh mesecih ne bo niti za gledat, kaj ?ele za pit. Mleko pa ostane tri mesece brez hladilnika... Ne vem, kako, ker ?e jaz navadno kravje mleko pustim brez hladilnika, se bo skisalo. Pa krepko prej kot v treh mesecih...
Kar se pa cene pri kmetu ti?e, pa pobere samo tisto, osnovno ceno. Vsaj jaz tukaj pla?ujem po 0,35? za liter. In upam, da bo ?e dolgo tako ostalo...
V trgovini pa je liter mleka (?e imam prav v spominu) 0,90 ?. Le kdo neki pobere vso to razliko v ceni? Najbr? bo to trgovka, ki dela za "minimalca"...
Sem ?e premi?ljeval, da bi se re?il obeh, ampak... Sestra mi vseeno kdaj pa kdaj prisko?i na pomo? pri kak?nem delu, tast je pa poro?en torej ostane ?e ta??a...
Kaj pomeni solo kolesar? Tisti posamezniki, ki mislijo, da so profesionalni tekmovalci. Vozijo dirkalna kolesa s pnevmatikami debeline ?iletke, na kolesih nimajo nobenih lu?i in odsevnikov, ne ustavljajo na semaforjih, povsod imajo prednost, ?e se slu?ajno najdeta dva skupaj, vozita v?tric,... In ?e si jim slu?ajno drzne? omenit cestno-prometne predpise, te naoblajo kot cucka...
Po mojem mnenju je med "solo" kolesarji ve?ji procent kretenov in jih re?ujejo otroci, ki kljub vsemu ustavijo pri rde?i lu?i ter star?i, ki spremljajo majhne otroke, pa vozijo malo bolj po predpisih. Kar se pa solo kolesarjev ti?e, so pa o?itno v veliki ve?ini sami Alejandroti Valverdeji, Domni Novaki, Primo?i Rogli?i in podobni, ki so vajeni, da cesto zaprejo takrat, ko so oni na cesti in je vsa zgolj in samo njim na razpolago. Pa ?e spremstva so vajeni in ne gledajo ne na prometne znake ne na semaforje. Zaradi aerodinamike pa tudi lu?i in odsevnikov nimajo...
Za ve?ino kolesarjev bi bolj prav pri?el asisten?ni sistem "prepoznave znakov". Da bi jim ustavil kolo pri rde?i lu?i, da bi jim dr?al smer znotraj pasu, ?e bolj pa, da bi jih na pasu obrnil v pravo smer (sploh pri kri?i??ih), da bi jim ustavil kolo pri znaku "nima? prednosti", ?e se kdo pelje po prednostni cesti,... Potem ?elada niti ne bi bila tako zelo potrebna. Pa tudi sicer sem ?e sre?al zelo veliko kolesarjev z zelo trdo glavo, tako da se mi zdi tole pretiran ukrep.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sre?no vsem tudi s Primorskih hribov!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani