Skoči na vsebino
Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Evo za vse k imajo drugo generacijo in jim ne dela avtomatsko nastavljanje luci, zaradi okvare senzorja. Ker rabljenih in pa replik ni nov pa stane 500? je to kar iskana roba. Na ebayu sem nasel nov senzor za 40? je pa res, da je from china. Se vedno boljs kot pa nic. Prepricajte se samo, da je v okvari sprednji senzor, ker to je link za sprednji senzor.

V spominu imam, da ima iceman pokvarjen senzor.

https://www.ebay.com/itm/NEW-Suspension-Height-Control-Level-Sensor-For-Mazda-6-2008-2011-GS1F-51-21Y/123503561651?hash=item1cc162cbb3:g:r4UAAOSwkDtb9Pvj

Sem pa nasel tudi zadnji senzor, ampak je drazji

https://www.ebay.com/itm/Rear-Suspension-Height-Control-Level-Sensor-for-Mazda-6-2008-2011/192427554759?hash=item2ccd9377c7:g:j3oAAOSwbHZaXGAU

P.S 

tudi kataloska stevilka stima

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Kuhinjo so mi koncno zrihtali mazdo pa ne. So mi pa veselo zaracunali neke dele k jih sploh ni bilo potrebno zamenjati, saj so slepo ugibali. Mimogrede so mi se izpraznili, cisto nov topla akumulator, ker so bila prtljazna vrata skos odprta... Placam 130e, 3x se vozim nazaj in za povrh dobim se prazen akumulator. Way to go. Sedaj iscem drugo alternativo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Joj, da ne zacnem nastavat. Narocim jedilno mizo in jo dobim brez enega vijaka, poskodovana plosca in pa udrtina na spodnjem delu. Kupim servirni vozicek in ga dobim polomljenga... ga reklamiram in ponovno dobim poskodovanega. No potem sem pa zahteval denar nazaj. Fotr naroci kuhinjo in pride brez petih stranic... Narocim jest kuhinjo in jo dobim brez treh elementov in pa dva elementa sta prisla v napacni barvi. 16.1.2019 so montirali kuhinjo in komaj danes je vse zrihtano. No to bom se videl, ko se vrnem iz sluzbe. Pa to ni neka kuhinja za male pare, ampak je stala 8.000?. Skratka obup...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Nic bat, saj sem ze vse jaz podrl in pospravil na varno v klet :).

post-7623-0-46930800-1556272881_thumb.jpg

P.S. so me sprasevali se za vpoklic glede sovoznikovega airbag sprozilca in ko so mi rekl, da je treba vse rastaviti in demontirati radio da lahko potem odstranijo sovozoznikov airbag sem rekel, da bo kar tako ostalo, kot je. Enkrat, ko se bo pa avto prodajal bo pa novi lastnik dobil tudi vpoklic zraven, ce ga bo zelel narediti :).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Danes so prisli majstri in ze petic reklamirajo kuhinjo glede ene in iste stvari. Vec, kot pol kuhinje mi bodo sedaj zamenjali... Istocasno je pa tudi mazdica ze tretjic na uradnemu servisu in neboste vrjeli zaradi ene in iste stvari. Sami "majstri".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Iskra je bila neko? pojem kvalitete, so se razni blackndejkeri in podobna sr...lahko samo skrili. Ampak to je izhajalo iz enih drugih gnilih ?asov tako da pustmo stat.

Do sedaj sem imel black and decker za 90e in je jajc od jajca. Je ta od iskre seenkrat boljsi in mocnejsi ter trikrat cenejsi. Koliko casa bo pa zdrzal bomo pa videli. Glede na to da se ga bo uporabljajo bolj za hobi program (vijacenje, vrtanje) mislim, da nebo problema :)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ja pa kaj se. A sm prsu neki kupt ali rezat kupone iz cajtnga :D. Alpa ce grem preprost v hofr pa tam iz prve kupim za seenkrat nizjo ceno brez nekih kuponov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ker je od mene res te?ko kdaj sli?ati da jamram po tem delu foruma ...sem se odlo?il da vseeno napi?em ker le ste?ka zadr?ujem in ?akam na najte?ji moment ki bo jutri ob 15h, ko bom pospremil ?e zadnji? enega od dveh bratov, ki se je v torek odlo?il kon?ati pot pri 28 letih ... :'(

Moje sozalje.... :/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Vceraj zamenjam gume in jih napolnim. Danes grem iz ciste preventive preveriti tlak in ko sem potegnil cevko iz ventilcka se je se ventilcek odlomil. Hvala bogu, da se je to zgodilo na OMVju in ne na kaksni avtocesti glede na to da je bil ventilcek bogi. Na sreco je vulkanizer imel na zalogi samo "grlo" ventilcka tako, da mi ni bilo potrebno menjati komplet senzor :).

post-7623-0-93916600-1553710278_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Danes sem na ocetovi sestici dolil malo olja in opazil eno zanimivo stvar :P.

Pomoje slivka ze preverja na svoji BTjki :D.

post-7623-0-25233200-1553517866_thumb.jpg

post-7623-0-65739100-1553517891_thumb.jpg

P.S. to je pokrovcek (tesnilo) od motornega olja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ni bil noben pametn komentar, ampak zgolj dobro nameren :). Ce vzmeti tako pokajo je vrjetno nakaj narobe z vzmetmi. Kupis boljso znamko in si miren. KYB, sachs itd. pa dobis za cca. 40-60e. Jest sm za KYB dal 35e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ce poci vzmet vzames KYB, bilstein, sachs, pa se ti bo prej avto razpadel, kot pa vzmet. Najslabs je to da imas neko jajc znamko od avta in potem ko gre nekaj po gobe gres na uradni servis in placas skoraj seenkrat vec za ta del, kot pa ce bi ga kupil v trgovini z avtodeli, saj bi tam dobil za to ceno oz. se ceneje 3x boljso znamko oz. kvaliteto. Imas recimo renoja in ga peljes na uradni servis na servis in ti zaracunajo za 1l olja ELF cca. 12? a po vsej vrjetnosti je tist iz lidla W5 boljse kvalitete. Za 12? dobis ze mobile, shell, castrol itd :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Zadnje cajte opazam, da sem pridobil enega cricka :(. Ob glasnem poslusanju glasbe in pri dolocenemu basu opazam da notranja plastika vibrira in spusca cudne (motece) zvoke. To se dogaja samo pri glasnem poslusanju in pri samo dolocenemu tonu basa. Vrjetno bo treba odstraniti vratno tapeto in malo pogledati. Mogoce se celo kaj izolirati. Cricek prihaja iz spodaj oznacenega dela na tapeti. Ce na oznaceno tocko pritisnem z roko ta moteci zvok popolnoma izgine.

post-7623-0-12576300-1552314175_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Res je. A mazda 6je ?e po naravi trda in vsaj jaz ne opazim bistvene razlike... no, mogo?e edino pri vo?nji preko le?e?ih policajev in ?e res uleti? v kako luknjo.

Ja sej jest isto ne opazim bistvene razlike med 17 in 18 ravno zato sem pa vprasal k si napisal kako se avto boljse pelje :). Z vecjo colo pa itq lepse izgleda :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.