Ampak kako je v naravi nakaterih, da ob vsakem novem ukrepu najprej pomislijo kako zaobiti pravila.
Kako se izogniti nošnji mask, kako se izogniti policijski uri (najboljše da zdaj posvojimo pse in jih potem zavržemo-sprehajanje psov je namreč dovoljeno tudi po 21h), zdaj bi kar na1x vsi hodili v fintese, vsi bi malo kofetkali ob morju...
Saj ne rečem, da je treba ploskati vsem ukrepom, ampak držati se pravil in sprejeti krivdo, če /ko namenoma krsis zakone in odloke (namesto se delati ubogega in kazati s prstom na druge) pa tudi nebi bilo napak.
Meni gre tudi v nos, da ne morem iti 1x na teden kolesariti na toplo obalo (kje bi bolj ogrožal zdravje sebe in okolice-v samoti v Istri ali v polni Ljubljani, niti ni pomembno; pravilo je pravilo), ni mi ok, da po 12ih urah šihta ne morem iti v miru za 1h laufat v gozd , ampak jebiga...
Če bi ljudje pol toliko energije vložili v iskanje rešitve problema in ne v to,kako boš frajer in obšel pravilo (in na koncu itak zajebal samega sebe).
Sem mislil,da je homo sapiens bolj prilagodljivo bitje, ampak je zgolj oportunisiticno.
Bemtiš, kaj prinese epidemija! Enkrat za spremembo se pa celo jaz v precejšnji meri strinjam s teboj.
Na mariborsko letališče je konec septembra iz Južnega Sudana prigrmel orjaški helikopter sovjetske izdelave Mil Mi-26. Tam je opravljal naloge v sklopu misije Združenih narodov v državi, ki je pred devetimi leti...
Greva s sinom po ulici in zagledava dimnikarja. Me sin začne cukat za rokav in reče: "Tata, tata, a je to tisti, za katerega si rekel, da dela na črno?"
Tako, na hitro. Je pa tam toliko stvari, da če greš za 14 dni, še ne boš videl vsega...
Pa mogoče bi bilo bolje, če bi se oglasil kak domačin, ker jaz sem iz okolice Nove Gorice, torej prav po diagonali čez državo. Zato tistih krajev ne poznam tako dobro, pa pišem samo to, kar smo ogledali mi. Del tega, kar smo ogledali mi...
Sem mislil, da pretiravajo s temi vici o policajih, zdaj pa vidim, da so res "cepljeni". Me danes ustavi policaj in mi očita, da v tunelu nisem prižgal luči. Ja haloooo! Kako naj pa jaz vem, kje se v tunelu prižgejo luči?
Dan se je v službi začel slabo, nato je šel samo še na slabše. Končal se je z dvema vdolbinama od cevnih klešč na šefovi mizi in šefovim bledim obrazom. No, to, slednje, se je prav prileglo in dan je bil v trenutku spet boljši. Šef pa tudi...
Prihaja, prihaja. Po Šempetru sta v karanteni še dva razreda na Franu Erjavcu. Pri nas v bolnici pa so naredili Covid 19 oddelek s 15timi posteljami - in ugotovili, da je premajhen... Če bo šlo tako naprej, bom res kmalu organiziral piknik za vse tiste, ki pravijo, da to ni nič in da se iz vsega skupaj samo dela en velik halo in da to samo Janša hoče uvest diktaturo čez celo Evropo in podobno. Pa piknik bo na petek, da bodo "tisti" kolesarji lažje prišli. Vsak dobi sendvič, sok in poljubček...
No, zdaj pa počasi čakam, da bomo pa mi šli v karanteno. V osnovni šoli v Šempetru je 8 razredov v karanteni... Bomo videli, če bo ostalo samo pri karanteni ali pa se bo razvilo naprej. In če se bo razvilo naprej in bom okužen tudi jaz, povabim na piknik vse tiste, ki pravijo, da to ni nič in da se iz vsega skupaj samo dela en velik halo. Pa piknik bo na petek, da bodo "tisti" kolesarji lažje prišli - nekakšna pogostitev po kolesarjenju...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mi imamo v bolnici menzo za zaposlene in tam dela ena mlada kuharica, ki deli hrano. Včeraj pridem v menzo in vidim, da ima novo frizuro. Pa ji rečem:
- "Danes si pa res čedna. A imaš novo frizuro?"
Ona vsa navdušena, da sem opazil, mi da skoraj dvojno porcijo.
Danes pridem v menzo in se ji spet hočem prikupit. Pa ji rečem:
- "Danes si pa spet čedna. A imaš novo zaščitno masko?"
Kako me je grdo pogledala, tako me pa že dolgo nobena ni. In porcija je bil komaj eno četrtino včerajšnje...
Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani