Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

Kaj je dodana vrednost javnega sektorja ?? Taka, da bi to lahko delili med ljudmi? Zdravniki zdravijo, pla?amo pa davkopla?evalci, u?itelji u?ijo, pla?amo pa davkopla?evalci, policija ureja JRM, pla?amo pa davkopla?evalci, vojska se bojuje, pla?amo pa davkopla?evalci. Torej tu ni dodane vrednosti iz njihove dejavnosti, ampak iz mojega denarja. Zasebni sektor dela v korist lastnika, ta pa pla?uje davke, ki jih javni sektor lahko potro?i za svoje aktivnosti.

O sveta prepro??ina :whatever:

Da lahko imajo dr?avljani enakopraven dostop do storitev imamo sistem, ki omogo?a, da se zdravstvo, ?olstvo, policija, vojska itd itd napajajo iz prora?una. Lahko bi imeli pa tudi druga?e in bi bilo za vsako storitev pla?at. Recimo ?ola bi bila pla?ljiva in takoj bi lahko vsak u?itelj lahko rekel, da ustvarja dodano vrednost, saj je zaradi njegovega dela ustanova zaslu?ila. Policaj bi ti na?eloma lahko tudi zara?unal za vsako intervencijo oziroma bi pove?ali kazni do nebes in bi bila policija visoko profitabilna z veliko dodano vrednostjo.

Se pa strinjam, da ?e teh osnov ?lovek ne razume pol mu pa? ?e mnogo drugega ni jasno - niti to, da brez ?ole in znanja ni napredka, brez zdravih ljudi ravno tako ne, brez varnosti in urejenega neanarhi?nega okolja seveda tudi ne in vse to so predpogoji, da lahko tudi t.i. realni sektor dejansko nekaj ustvarja.

In dokler boste eni ??uvali realni sektor proti javnemu in ga blatili tako in druga?e smo ?e svetlobna leta od re?itve. Aja pa TheBill ne delam v javnem sektorju, da ne bo? bedarij okoli trosil ter jih v vsakem postu ponavljal kot papagaj - razlika je le v tem, da sam ne pljuvam ne po enih ne po drugih, ker to?no vem kak?no vlogo nosijo eni in kak?no drugi... urejena dru?ba potrebuje oboje pa ?etudi v Demokraciji in Reporterju pravijo druga?e.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ni posebnost ampak glede na to, da smo ?e zdaj konkretno obdav?eni je ?alostno, da se ne lotijo najprej var?evanja ne pa ?e dodatneha molzenja.

S tem si zadel bistvo - temelj kapitalizma in potro?ni?ke ekonomije ni v var?evanju, ker edino takrat ko denar kro?i in se po?teno odvajajo dajatve prosperiramo vsi. V trenutko, ko se najdejo brihtoli, ki zapovejo strogo var?evanje se znajdemo v spirali nazadovanja in to ve vsak ekonomist, ki ima vsaj malo po?lihtano podstre?je. Lahko dvigne? davek za malenkost ali pa uvede? novega ampak to je potrebno dejansko narest predno privije? ljudi in jih posili? z var?evanjem.

Pri nas se je pa zaradi brihtolov na vladi najprej zategnilo pas in ko so prilivi od dajatev zaradi tega padli so zdaj bili prisiljeni v vi?anje davkov, da so na istem. ?e bi obrnili in najprej dvignili davek (recimo krizni davek za nekaj let), do faze zategovanja pasu sploh ne bi rabili priti.

Tako pa pri nas na oblast priromajo politiki in kvazi ekonomisti v slu?bi le teh, ki jim je o?itno najbolj pod ?astjo, ?e izvedejo kak?no od idej politi?nih rivalov. ?e ne bi bil Pahor tako bebavo populisti?en, Jan?a tako samov?e?no zahojen, Janković balkansko nepoliti?en in zdaj Alenka tako zaupljivo naivna bi danes imeli stanje bistveno bolj?e kot trenutno je. In dokler bo politikom smrtni greh izbiranje najbolj?ih re?itev, ?e niso zrasle na njihovem zelniku, bo pot iz krize ?e vedno posuta s trnjem, ?eprav osebno mislim, da nam mora ratat - ?koda da bo trejalo dve leti dlje kot bi bilo potrebno.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Symon pi?e? kot, da je nepremi?ninski davek slovenska posebnost... mi smo samo imeli "sre?o", da so tako dolgo odla?ali z njim. ?e bi ga uvedli pred desetletjem ali celo dvema bi bil ?e davno davno red in tudi cene nepremi?nin, zemlji??, itd na ustreznem nivoju ne pa da se je razpasli "nepremi?ninski skladi" in da so ljudje nalagali denar v nepremi?nine, ker jim je cena rastla hitreje od katerihkoli obresti. Cene so letele v nebo, raja pa si je ?edalje te?je privo??ila ne samo nepremi?nino in tudi najem, ker je najemnina na?eloma vezana na ceno nepremi?nine. Zaradi dragih nepremi?nin, posledi?no enormnih kreditov, ki so jih jemali kupci, visokih najemnin je danes v Sloveniji tudi toliko reve?ev in socialnih stisk, ki jih ne bi bilo, ?e bi bil ustrezen davek ?e davno uveden in posledi?no bi zavrl rast cen nepremi?nin. Tako bi recimo lahko bila cena garsonjere v Lj pod 30k? in ne 90k? ali pa tudi 120k? in ?e ve? za ?asa najvi?jih cen.

?koda res, ker ne razume? in se vedno po?uti? osebno prizadetega, ko je potrebno pla?at - naj te ne skrbi tudi jaz bom pla?al svoj dele?, ker vem zakaj ga moram pla?ati in zakaj se pla?ujejo take zadeve. Ja res gre vse v skupni ?akelj samo nepremi?nina sam ni vredna pol pizde mrzla vode, ?e ni zraven infrastrukture pa ne samo tiste, ki jo vidi? ampak tudi tiste, ki jo ne. Pa je treba zgraditi ceste, jih popravljati, pozimi plu?iti, ?istiti pa javna rezsvetljava je fino, da je zraven. Mesto, kraj, vas mora funkcionirat tako ali druga?e imeti take in druga?ne slu?be, ki skrbijo, da ni kaosa in da stvari te?ejo gladko.

Pa da ne bom na?teval mogo?e samo primerjava, kako bi zgledalo, ?e ne bi pla?evali davkov ampak bi vsako stvar moral pla?ati. Polovica sploh ne bi mogla ?olat svojih otrok niti v O?, kaj ?ele kasneje. Policijo ali slu?bo za varovanje premo?enja bi moral mastno pla?ati, da ti sploh pridejo. ?e bi gorelo bi gasilci najprej izstavili polo?nico, ki bi jo moral pla?ati, ?e predno sploh potegnejo cev in za?nejo gasiti. Cest sploh ne bi ve? imeli samo kolovoze saj nih?e ne bi pla?al za nekaj, kar bi potem uporabljali ?e drugi. ?e bi malo bolj resno zbolel, bi bilo bolje, da bi kr crknil, saj dragega zdravljenja sigurno ne bi mogel pla?ati... Ma sej je bolj?, da neham, ker to bi lahko na?teval skoraj v nedogled.

Marko_mx3: ?e ne bi bilo sive ekonomije in utajevanja davkov in bi bil dav?ni red ter zavedanje slehernika, da je dajatve potrebno pla?ati, danes ne bi imeli toliko novih davkov in drugih dajatev saj bi se ve?ino dalo financirati ravno iz tega davka, ki je zdaj utajen. Bolj, ko se bo utajevalo, ve?ja bo luknja, ve?ji bo problem in danes utajeni davek se ti jutri vrne kot bumerang v neki drugi obliki. Verjemi, da ?e bi vsi pla?evali vse davke bi dejansko danes imeli bistveno manj?e obdav?itve kot jih imamo trenutno ampak, ker se tolk utaji tisti, ki pla?ajo davke jih pla?ajo ?e namesto tistih, ki jih utajijo - a to se ti zdi fer? Vse je spirala in verjemi, da dr?ava nikoli ne bo potegnil takratko.

TheBill: v?asih ?e mislim, da razume? stvari pol pa take ustreli? pa mi je spet jasno, da iz te moke ne bo kruha. Sicer pa ker te tolk moti javni sektor - dejmo ga ukint pa bi te rad videl kao bo? pol cvilil, ko bo? pla?eval enormno za vsako stvar, ki jo bo? rabil in ti je danes samoumevna, da je zastonj ali pa zelo poceni. Sicer ti je pa M?k v zadnjem stavku ?e vse lepo povedal, da se ne ponavljam.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ma sej... sam folk se ne zaveda, da z nepremi?ninskim bi pla?evali tisti, ki imajo ve? pa? temu premosorazmerno ve? pri DDV ga bomo pa vsi jebal dokaj enakomerno - in najbolj veseli pri padcu nepremi?ninskega so ravno tisti, ki se kopajo v nepremi?ninah in bogastvu - tisti, ki so se borili, da je zakon padel so v bistvu vazali nepremi?ninskih mogotcev.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ja zdele zna pa ratat pizdarija... ta davek je bil eden od ukrepov, ki je Slovenijo postavljal na tisto stran meje, ki je zmanj?eval zunanje gospodarsko finan?ne pritiske. Zelo hitro se lahko zgodi da nam bodo dvignili obrestno mero, zmanj?ali boniteto in ?e kaj nesramnega. Jaz osebno se ne bi glih veselil, da je davek padel, ker zarezali bodo nekje drugje in namesto, da bodo veleposestniki in nepremi?ninski baroni prispevali sorazmerni dele? s svojim bogastvom jim bomo ta del zdaj prispevali vsi. <_<

Mogo?e je marsikdo zdaj sicer vesel ampak se zna zgoditi, da bo kmalu ?e zelo jezen - mi je pa vseeno sme?no, da ravno tisti, ki so 8 let nazaj pripravljali popis za uvedbo nepremi?ninskega davka danes najbolj pljuvajo ?ez vse to - res narobe svet.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Si predstavlja?, da bi recimo Bratu?kova zapovedala modo - sami ?ivalski vzorci al pa veliki vodja Jan?a, da bi morali biti mo?ki na vrh ple?ati tako kot on... :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

?ivilja pa nima sreće z ministri za zdravstvo, he, he.

Ja jebat ga... ?e ji pa predlagajo same brezjaj?ne osebke, ki ob prvi te?avici zmrznejo. :blink:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

A ni tako, da v primerih, ko povzro?itelj pobegne in ga ne najdejo ali pa celo ni zavarovan, da imajo zavarovalnice skupen fond iz katerega se poravnajo take ?kode?

Je pa res, da za vse take in podobne primere je edina kolikor toliko ustrezna re?itev kasko zavarovanje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Nimajo ker so upokojenci... sicer so pa v?asih takole Tita ?akali z ro?icami, zastavami in solzami v o?eh. Nobene razlike - pa? dolo?ena maloumna ?reda ovc nujno rabi nekega liderja, ki se mu klanjajo in mu lezejo v anus. ?alostno in pateti?no, da gre? zborovat v podporo politiku z ogromno masla na glavi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Pa poba je imel toliko za povedat o po?tenosti in nekuroptivnosti in je vsem drugim pamet solil in jih pribijal na kri? - sam je pa isti barabin.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

OBLETNICA MATURE.....!?

STOPIL SEM V ORDINACIJO ZOBOZDRAVNICE, PRI KATERI SEM SE NARO?IL. NA ZIDU

SEM OPAZIL DIPLOMO IN NJEN PRIIMEK, KI MI JE BIL ZNAN.

TO JE BILA MOJA SO?OLKA V SREDNJI ?OLI, PA ?E MAL SEM BIL ZALUBLJEN V NJO.

NO KO SEM JO ZAGLEDAL, TO NI BILA ONA, AMPAK ENA ZGUBANA OSEBA, DEBELA, S

SIVIMI LASMI IN DEBELIMI O?ALI.

KO SEM SE VSEDEL NA STOL MI NI DALO MIRU IN SEM VPRA?AL:

" A STE HODILI NA SREDNJO ?OLO NA A?KER?EVI ?"

ODGOVORILA JE DA JE TAM MATURIRALA LETA 1972 - IN KAKO TO VEM .

"JA SAJ SVA BILA SKUPAJ V RAZREDU !" SEM VESELO REKEL.

POTEM ME PA TA, TA ODVRATNA IN TA ZLOBNA OSEBA VPRA?A:

"JA, KAJ STE PA PREDAVALI ?"

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano

Meni je tudi nor?evanje iz delovnega naroda, da zaprejo pol AC v jutranji konici (?tajerka, v?eraj okol Dom?al iz smeri Trojan) potem pa nikjer nobene du?e ki bi kaj delala. Da bi si ?as vzel in vse sto?ce pobral in vrgel stran prikolco pa odpelu. Res.

Evo tole zo?anje sem omenil v prvem postu... a so zdaj vsaj postavili opozorilne znake pred dejanskim zo?anjem? V?eraj jih ?e ni bilo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

hehe daskan.. a sta kak?no filozofsko udarla?

Oglasi na ?upnijskih panojih (vsi so prepisani z resni?nih ?upnijskih panojev).

* Za vse, ki imate otroke, pa tega ne veste, imamo prostor, opremljen za otroke.

* Skupina za ponovno pridobitev zaupanja vase se zbira ob ?etrtkih ob 19h.

Prosim, vstopite pri zadnjih vratih.

* V petek ob 19h bodo otroci iz oratorija v ?upnijski avli uprizorili

Shakespearovega Hamleta. ?upljani ste vabljeni, da se udele?ite te

tragedije.

* Drage gospe, ne pozabite na dobrodelni sejem! To je odli?en na?in, da se znebite vseh tistih neuporabnih stvari, ki vam jemljejo prostor v stanovanju. Pripeljite svoje mo?e.

* Tema dana?nje kateheze: Jezus hodi po vodi. Jutri?nja kateheza: I??emo Jezusa.

* Zbor nad?estdesetletnikov za vse poletje preneha delovati, s hvale?nostjo vseh ?upljanov.

* ?upnijska ko?arkarska turneja se nadaljuje s tekmo v sredo zve?er:

pridite navijat za nas, ko bomo sku?ali premagati Kristusa Kralja.

* Cena za udele?bo na seminarju o molitvi in postu vklju?uje vse obede.

* Prosimo, da vase darove polo?ite v kuverto skupaj z rajnimi, za katere ?elite, da molimo.

* ?upnik bo pri?gal svojo sve?o pri oltarni sve?i. Diakon bo pri?gal svojo sve?o pri ?upnikovi, potem se bo obrnil in pri?gal vse vernike v prvi vrsti.

* V torek zve?er bo v ?upnijski avli ve?erja na osnovi fi?ola. Sledil bo koncert.

Evo zakaj ni dobro zapisovati besede fonetsko:

- Objavljena je vijest povodom smrti poznatog i cijenjenog njemackog

pisca i filozofa Paula Kurtza lani u listopadu, a u srpskim novinama je (navodno) pisalo doslovce ovako: "Ostadosmo bez Pola Kurca".

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano

Sem se odlo?il, da jim bom mal po majlu te?il in utrujal, ker ?e jih ne bomo uporabniki opozarjali le kdo jih bo in bodo pa? delali kot jim pa?e. Imam ob?utek, da nadrejeni tudi ne vedo kake budala?tine jim po?nejo izvajalci na terenu. Pol bo pa spet kaka nesre?a al pa kak?en povo?en darsovec bodo pa vsi ?lanki polni v kakih nevarnih razmerah delajo a nih?e se ne bo vpra?al, ?e le niso tudi oni del ustvarjanja takih nevarnih situacij. Danes so bili sigurno v dveh primerih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.