Jaz že dolgo nisem stal nikjer, ker se mal prilagajam, seveda če je možno. Tko, da pač sem sprejel ameriški "nine to five" delovnik in mi to dnevno vsaj pol ure ali še več časa prihrani na cestah. Še 1x poudarjam... če je možno oziroma če se da drugače se splača prilagajat. Sem rabil 10 let, da sem prepričal starša, da upokojencem ni treba ob 8-ih z avtom na cesto, ampak, da naj gresta uro kasneje. Sta končno ugotovila, da je takrat pa že čist prijetno.
Žal pa marsikomu taka logika pač nikoli ne kapne in se držijo ustaljenih praks pa četudi so slabe. Še enkrat... govorim o tistih, ki si lahko to enostavno prilagodijo in ne o tistih, ki pač ne morejo.
c'mon guys... važen da sta srečna... potešen golob na gabru bo imel manj potrebe, da nas jebe.... dokler ne pride gologlavi albanski jastreb pol se bo pa spet treba po kleteh skrivat pa s prepustnicami čez občinske meje ponižno hodit. Dve let je blo dovolj, jaz nimam nobenega fetiša tisto ogabno zgodbo ponavljat.
Eni so še vedno prepričani, da smo na pravi strani zgodovine. "Demokracija" za vsako ceno pa naj bo še tolk mrtvih. Čakam, da bodo zdaj Janezovi častilci udarili po nama.
Na, prvi se je že oglasil... še kdo?😜
pred 3 urami je Alex napisal:
Zanimivo, poznam veliko ljudi (predvsem levo usmerjenih), katerim je naci russka agresija normalna in jo tiho in tudi glasno podpirajo, po drugi strani pa kritizirajo na vsa usta Izrael. Za mene so oboji agresorji enaki.
Oboji so morilci.
Se pravi se tolčejo naciji proti nacijem... neki tu ne štima, taki bi moral skup držat
Nacisti še vedno sejejo smrt. Svet je pa tiho. Pa to un svet, tademokratičen, ki meni da je norma demokratičnosti, pa da bi morali biti vsi taki.
Eni so še vedno prepričani, da smo na pravi strani zgodovine. "Demokracija" za vsako ceno pa naj bo še tolk mrtvih. Čakam, da bodo zdaj Janezovi častilci udarili po nama.
Tako je, suša, ki jo ne pomnimo zadnjih 40 let. Globalne vremenske spremembe so spet udarile, brat je pa včeraj naredil AI sliko, sam zato, da me je dražil, kolk je jurčkov nabral. Baraba mala.
Vipava-Ajdovščina-NG-Solkan-Plave-Anhovo-Kanal-Avče-Most na Soči-Postaja. Pol pa od tam v nekoliko hriba čez Čepovan-Grgar-NG in nazaj do Vipave. To bo tam nekje 130km. Jaz sem probal iz Solkana ta krog nazaj v Solkan kar je pol manj km, ampak je blo zame kr vrh glave.
pol bi lahka v šatrtu kupil boljše kolo in nebi bilo teh težav
Se mi je tri leta nazaj takrat zdelo, da tolk pocen pa spet ni...hehe.
Ok, pa dajmo takole - kaj naj pa pol kupim, da bo dober e-mtb, da mora nosit 150kg bruto mase. Po drugi strani pa naj ne bo overkill, ker nekih skokov in samomorilskih downhillov pri teh letih ne bi več izvajal.
Mesec in pol ni poginil več noben hišni ljubljenček, ki je bil v Bohinju. Tko, da če bi bila cianobakterija problem bi to bil letos stalni pojav. Se pa v 50 letih od kolikor hodim v Bohinj še ni zgodilo, da bi bile kdaj cianobakterije vzrok pa jezero je danes mnogo bolj čisto, kot pred 20 leti, ko so se še vse odplake recimo iz pralnice Zlatorog stekale direkt v jezero in je bilo idealno, da bi se razvijale raznorazne bakterije.
No pa so končno spackali obdukcijsko poročilo. Rezultat: ne vejo točno ali je blo sredstvo za zatiranje polžev oziroma gorivo za gorilnike, ki je vzrok za veliko zastrupitev, ali pa je celo res možno da se je psička zastrupila z obema zadevama, kar je kar verjetni scenarij. V glavnem, dejanskega vzroka ne morejo določit.
Nemci in ostali narodi so postali umirjeni in normalni vozniki. Za razliko od naših, ki na naših avtocestah delajo piz.. arije. Najbolj me je strah vozit ravno pri nas.
Naši delajo še najmanj pizdarij. Tole na AC-jih je bolj v domeni tujcev, ki pač 1x letno prvlečejo kripo na daljše potovanje. Pa ker so brez vozniške kondicije je pol cela štala.
Da ne bo pomote, pomanjkanje vozniške kondicije se dogaja vsakemu, ki 1x letno dela daljše ture prej pa čez leto samo krajše po možnosti vedno po znanih cestah. Pol je pa 1x treba 500+km narest v kosu, je pa to trpljenje, da ni večjega in to se pri takih dejansko vidi od daleč.
A glej jih pajace... a zdej bo vročinski val, ko bo dan, dva okoli 30 stopinj sredi avgusta. Spet panika pa navodila kako bo v peklenski vročini 30 stopinj morali skrbeti zase in se izogibati bivanja na prostem. Psihiči eni res.
Arso pa tudi norijo in razglašajo julij za povprečne temperature ali občasno podpovprečne, gre pa za enega najhladnejših julijev v zadnjih nekaj desetletjih. Če ne bi bilo prvega tedna, ko je bilo vroče bi to bil najhladnejši v zadnjih 70 letih. Pol naj mi pa še en reče, da ne gre za neko agendo strašenja in psihiranja folka.
Jaz sem takoj na začetku opazil, da z enobatnimi zavorami ne bo šlo. Občutek je bil, da to ne bo nikoli ustavilo pa še take zvoke je spuščal, da se je pol živali iz hoste preselilo v mesto, kjer majo več miru.
V glavnem, zamenjal za dvobatne in čist druga zgodba. Filing, da se na zavore lahko spet zaneseš je fenomenalen.
Mal se hecem, ker me je danes na biciklu tako zalilo, da je samo teklo od mene. V glavnem, če ne bi bilo tako hladno bi blo zelo zabavno, tko me je pa 2. avgusta sredi dneva zeblo k psa. Res vroče poletje z veliko vročinskimi valovi, kot so napovedovali spomladi. Bravo vedeževalski carji.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz že dolgo nisem stal nikjer, ker se mal prilagajam, seveda če je možno. Tko, da pač sem sprejel ameriški "nine to five" delovnik in mi to dnevno vsaj pol ure ali še več časa prihrani na cestah. Še 1x poudarjam... če je možno oziroma če se da drugače se splača prilagajat. Sem rabil 10 let, da sem prepričal starša, da upokojencem ni treba ob 8-ih z avtom na cesto, ampak, da naj gresta uro kasneje. Sta končno ugotovila, da je takrat pa že čist prijetno.
Žal pa marsikomu taka logika pač nikoli ne kapne in se držijo ustaljenih praks pa četudi so slabe. Še enkrat... govorim o tistih, ki si lahko to enostavno prilagodijo in ne o tistih, ki pač ne morejo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani