Voznika pri redni kontroli prometa v bližini Celja ustavijo policisti:
- "Kontrola prometa, malo utišajte glasbo prosim."
- "A, a se fajn sliši? Čudo tehnike, špilajo v Berlinu, muziko pa slišim tu v avtu!"
- "Ja, čudo tehnike, šnops so na Pohorju kuhali, voham ga pa tukaj..."
A se čudiš? Strela je ženskega spola. In pri ženskah ni logike. Moja žena ne zadane pet metrov široke ceste, zadane pa pet centimetrov debelo cev prometnega znaka...
Recite kar čte, ampak boljše, da je na Krasu gorelo poleti, ko je bilo suho. Predstavljajte si uboge gasilce, da bi morali v takih nalivih vozit tovornjake po razmočenih in blatnih kolovozih in v takih nalivih vlačit cevi in gasiti, vsi premočeni do kože, premraženi in blatni, pa tovornjaki bi se pogrezali v blato in bi se jim zakopali, da bi jih z goseničarji ven vlekli...
Servisi so delani v intervalih od 19.500 km do 20.500 km.
Ne delam redne analize olja z metodo kapljičnega vzorca.
Zavorne diske smo menjali samo enkrat pri 300.000 km. Nabavili smo jih na AutoDocu.
Gume so bile kupljene in takoj namontirane na avto in poslane na cesto.
... ... ... ...
Bemtiš, kaj menite, a se je za spravit s takim avtom in majhnim otrokom na pot ali je boljše, da prosim koga, če me zapelje? Je le okoli 140 km v eno smer... Mogoče boljše, da naročim taxi?
Pa še brez avtomatskega menjalnika je...
Se moram prav pohvalit: zmogel je. In jaz tudi, čeprav ni avtomatik. Vsaj za zdaj mi noga še ni odpadla...
Me kliče danes možakar na mobitel, pa je tu, v hribih, veza včasih malo slaba. In me vpraša, če bi lahko z BTjko šla nekaj iskat v velike hlače. Nekaj časa tišina, meni nič jasno, pa ga še enkrat vprašam, kam naj bi šla po robo. No, v drugo sem razumel, da bo treba iti v Velike Lašče...
Servisi so delani v intervalih od 19.500 km do 20.500 km.
Ne delam redne analize olja z metodo kapljičnega vzorca.
Zavorne diske smo menjali samo enkrat pri 300.000 km. Nabavili smo jih na AutoDocu.
Gume so bile kupljene in takoj namontirane na avto in poslane na cesto.
... ... ... ...
Bemtiš, kaj menite, a se je za spravit s takim avtom in majhnim otrokom na pot ali je boljše, da prosim koga, če me zapelje? Je le okoli 140 km v eno smer... Mogoče boljše, da naročim taxi?
Premium avteki so premium garažirani, premium voženi in premium vzdrževani. Zato dosegajo lepo starost in lepe kilometre. Če bi Yugota tako garažiral, vozil in vzdrževal, bi ravno tako dočakal 30 let.
Pravzaprav, če dobro premislim, je na cestah še vedno videti nekaj Yugotov. Bomo videli, koliko premiumcev bo po cestah čez 30 let...
Zato se pri nas pojavlja vedno več dizel-elektro agregatov, ker baje pridejo ceneje skozi. Samo za primer: 400 kW agregat v eni uri skuri do 35 litrov ELKOta. Baje bi elektrika prišla dražje. Velike, rabljene, dizel-elektro agregate pa baje v Nemčiji dobiš ugodneje kot pri nas...
V Italiji se že pozna recesija in ljudje nimajo denarja. In ker ni denarja, je padla kupna moč. Zato marže padajo in cene posledično tudi. In če pomahaš s šopom bankovcev namesto s kartico, se da zmenit še za kakšen popust. Če je pa prodajalec fizična oseba, pa sploh. Tako sem pred kratkim prijatelju delal uslugo in sva šla v Gorico iskat rabljeno traktorsko kosilnico. Precej ceneje kot bi jo lahko dobila v Novi Gorici, Solkanu, Kromberku ali Mirnu. Enostavno zato, ker Italijan ni mogel več čakati, da proda ampak je spustil ceno...
Ne se bati, saj bo prišlo tudi do nas. Do takrat pa izkoristi priliko!
... ... ... ... (razmišljam: če bi to točko vezal na fazo omrežne napetosti, bi na generatorju proti zemlji lahko dobil celo čez 600 V).
Mogoče boljše, če nehaš razmišljat. Če sta vira sinhronizirana, bi dobil, ja, 600V. Če nista sinhronizirana, bi dobil dim in ogenj. Zato boljše, da nehaš razmišljat.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Voznika pri redni kontroli prometa v bližini Celja ustavijo policisti:
- "Kontrola prometa, malo utišajte glasbo prosim."
- "A, a se fajn sliši? Čudo tehnike, špilajo v Berlinu, muziko pa slišim tu v avtu!"
- "Ja, čudo tehnike, šnops so na Pohorju kuhali, voham ga pa tukaj..."
Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani