Skoči na vsebino
Računalništvo
Napisano

Jaz uporabljam Ubiquiti.

Usmerjevalnik 

EU.STORE.UI.COM

All-in-one console and security gateway designed to support powerful LAN and WiFi networks. Features: Dual-band WiFi 5 access point Four-port Gigabit switch Advanced network security (content fil

In še eno dostopno točko v dnevni sobi, ki jo imam obrnjeno navzgor (leži na omari), da pokrije mansardo

EU.STORE.UI.COM

Compact, dual-band WiFi 6 access point with flexible mounting options. Features: 5 GHz WiFi 6 band, 2.4 GHz WiFi 4 band 1.5 Gbps aggregate throughput rate Focused antenna pattern for optimal ceil

Dostopna točka ima WiFi 6, usmerjevalnik ga nima.

Vzel pa sem Ubiquiti, ker ima res dober vmesnik za upravljanje in tudi topologijo omrežja potem lepo izriše.

Imajo pa tudi Design Center, kamor lahko naložiš načrt stanovanja/hiše in potem na načrt vstaviš kje boš imel kaj zmontirano pa ti izriše (približno) pokritost s signalom:

image.pngimage.png

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 2 minutama je Bini napisal:

Zadnja službena..... 👍😊

1680261688144403219241849901978.jpg

Aja? V penzijon greš ;)

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 13 urami je Bini napisal:

V zapore vozijo nepridiprave, kaj je to čudnega.... 🤔😉

No, saj bi jih lahko peljali brez lučk in siren... Ali pa se komu na zadnjem sedežu res mudi tja :D

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

Pri vseh ponudnikih je ob hitrosti vedno prislov DO, da se potem lahko izgovarjajo, da je to maksimum kar lahko dosežeš ob idealnih pogojih, ki jih je v praksi skoraj nemogoče doseči...

Mi je pa všeč pri mojem ponudniku to, da ima napisano (eden izmed redkih verjetno) koliko je minimum, ki ga zagotavlja. Je pa to 80% oglaševanega maksimuma.

Popravljeno od x-layer

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Spigen ovitki so dobri, ampak iz nekega razloga ne delajo (več) ovitkov za novejše Huawei telefone. Sam imam Mate 50 Pro... Izgleda, da so tam pri P40 prenehali "sodelovati"...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
dne 1. 2. 2023 ob 7:16 je Janez007 napisal:

Imam 5 dni dopusta manj - še lanskega za ponucat. 😀

Dopust pri meni ni kakšna težava, imam pa 2 drugi, malo manjši: njegovo financiranje in čas koriščenja, še posebej, ker ga ima žena le v času počitnic, ko so cene x 2. 🤣

Pa kolk pol to zapravita za dopust/ potovanja letno, Alex, Bini? Na osebo okoli 10.000/leto? Glede na ta program. :)

Nisem v plačni skupini J, ampak tole vajino lahko samo gledam z izbuljenimi očmi. ?zmeden? 😂

image.png

Seveda je količina dopusta odvisna od tega, v kateri branži delaš...

Pa pregled mi je znan - Špica?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 3 urami je Slivka napisal:

Hja, enostavno se sliši. Za dve hkrati v hiši ni pristora, stare pa nihče noče. Sploh, ker je že precej rabljena...

Tole se sliši podobno kot nihče je ni hotel, ti pa si jo komaj dobil :D

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali se to res dogaja v tej kokoški?
Napisano
dne 6. 11. 2022 ob 20:53 je Slivka napisal:

Marca leta 2016 je umrl možakar iz Kanala. 

Namesto kisika so mu dali dušikov oksidul.

Preiskava je pokazala, da so med gradnjo zamešali cevi.

Naslednji teden bodo pred sodnika privedli šest oseb, da se izrečejo o krivdi.

Šest let in pol so potrebovali, da so končali preiskavo.

A je bilo toliko napak, da je trajalo tako dolgo?

So vmes skadili en špinel in bili malo zadeti - pa kaj?

Ali pa so delali kot bi bili omamljeni - zlo počas...

Temu se v Sloveniji reče iskanje odgovornega ;) Vsi bi bili vodje, šefi, direktor,... nihče pa ne bi prevzel nobene odgovornosti!

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 26 minutami je Bini napisal:

Ena opoldanski z močvirja.... 😉

16665993370557061764447912119906.jpg

Hmm, pol si v nekem drugem časovnem pasu ;) Tu na štajerskem je še vedno dopoldan :P

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
dne 9. 8. 2022 ob 11:26 je NevLado napisal:

Evo kontra iz morja

E3B4EFB2-1879-4232-8545-7748355F711B.jpeg

Hmm, tale pogled se mi zdi znan... Oštro?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

RTV prispevek
Napisano

(Skoraj) vsi plačujemo to. Po zakonu pa morajo elektrodistribucijska podjetja, javiti RTV, ko priklopijo odjemalca.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 47 minutami je Slivka napisal:

Prekleto prekladanje ure! Prej mi je stal doma, ko sem bil z ženo v postelji, zdaj se mi pa vzdigne šele, ko se že peljem v službo...

To tudi ja - pri nas pa imamo že celo steno naluknjano od tega prestavljanja ;)

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Operater je KRS Selnica - manjši operater, ki se (še) ni prodal Telemachu...

In ti imajo tudi lepo napisano maksimalno hitrost in pa tudi minimalno zagotovljeno - 80% maksimalne...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Da še jaz javim...

300/30 je oglaševano, dela bol 270/27 - za to kar rabim je super.

Sem pa na kabelski (coax). So nam ravno prejšnji teden vpihnili optiko do hiše, vendar bom ostal kar pri tem operaterju - edini, ki ima vse športne programe (Arena, SK in SportTV).

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
pred 42 minutami je Bini napisal:

Kapo dol Đokoviču,mislim da mu je že žav,da ni cepljen.....🤥

Res je ni razen v bolnici in pri zaključnih delih v zdravstvu.....😓

Zakaj pa bi mu bil žal? Saj je (baje) prebolel brez resnega poteka...

Če misliš finančni vidik - verjetno mu ni vseeno.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 3 minutami je NevLado napisal:

Punci kupil mazda vibrator :lol:

E645640C-763F-4E2D-98CD-BD44D273D215.jpeg

:prstgor:

Izgleda bol "žepna" varianta, za v torbico 😂

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sončna elektrarna
Napisano
pred 5 minutami je AmpeR napisal:

Ima kdo tuki sončno elektrarno na strehi (samooskrbo)?

Sam nimam, ima oče. Kaj te zanima?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.