Pa položnica za elektriko je koliko eur? 300 metrov od moje hiše je mladeniču ata naredil neko superdruper hišo in so namontirali toplotno črpalko za ogrevanje -ma kadar je stisnu mraz in burja zapihala se ni segrelo čez 18 stopinj ,300 eur pa je ata dal za elektriko.Menda je projektant nekaj zafrknil ker zdaj vsako toliko priletijo da jim motorko nabrusim
Težko je komentirati, ker nimamo vseh podatkov...
Mi imamo talno gretje po celi hiši. Hiša je 12,5m x 10,8m - neto površine je približno 160m2.
Zidano s 38cm porotherm zidaki in termo malto. 12cm fasade.
Za samo ogrevanje nimam posebej števca, da bi točno vedel koliko porabimo za ogrevanje. Letno plačam okrog 900€ elektrike - torej 75€ na mesec povprečno...
it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Če kdo ve kakšna je živlenska doba toplotne črpalke in kakšni so letni stroški vzdrževanja?
Za življenjsko dobo ne vem, mi jo imamo 7 let. Toshiba zrak-voda...
Do zdaj še ni bilo stroškov z njo (tok tok), sem na firmi vprašal serviserja za klime, kako je z vzdrževanjem TČ, pa mi je odgovoril, da ne šlataj dokler dela...
Edit: Jaz toplotne ne izklapljam, tako da se vklopi po potrebi...
Popravljeno od x-layer
it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Mene ob vsem tem nekaj zanima... Povsod se govori o procentu precepljenosti, nikjer (vsaj jaz nisem zasledil, res je tudi, da nisem posebej raziskoval) pa ne govorijo o prebolevnikih...
Mislim, da sem danes videl podatek, da je polno cepljenih več kot milijon Slovencev. To torej pomeni 50% precepljenost, kaj pa prebolevniki. Je kje statistika koliko je takšnih, ki so prebolevniki in niso cepljeni?
Ali je za sproščanje ukrepov pomemben samo procent precepljenosti?
Saj jih tudi pri nas... vsaj taksna so moja opazanja... Se pa verjetno najdejo izjeme tako pri nas kot tudi drugje ... ...
No ja... Prejšnji teden smo za par dni šli v Portorož. Konkretno hotel Histrion. Že pri prijavi me je receptor opomnil, da ne potrebujem maske (čeprav imajo na vratih nalepljeno, da so maske obvezne). Pri prijavi me sploh ni vprašal za PCT, pri zajtrku je približno 95% gostov hodilo brez mask po hotelu in restavraciji...
Mah.. Spotify, to je App za poslusanje glasbe, ki nima implementirane Multi-Factor Avtentikacije. Torej deluje samo po principu Uporabnisko Ime + Geslo, kar je danes zelo hitro ukradeno oz. zelo lahko se ga "brute force"-a, ker nimajo implementiranih nobenih zascit proti temu.
No ja, če daš geslo dolgo vsaj 15 znakov in da uporabiš velike in male črke, številke pa še kak poseben znak vmes, ti ga ne morejo tako hitro ugotoviti...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Težko je komentirati, ker nimamo vseh podatkov...
Mi imamo talno gretje po celi hiši. Hiša je 12,5m x 10,8m - neto površine je približno 160m2.
Zidano s 38cm porotherm zidaki in termo malto. 12cm fasade.
Za samo ogrevanje nimam posebej števca, da bi točno vedel koliko porabimo za ogrevanje. Letno plačam okrog 900€ elektrike - torej 75€ na mesec povprečno...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani