Skoči na vsebino
Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano
pred 8 minutami je Brane napisal:

Pa položnica za elektriko je koliko eur? 300 metrov od moje hiše je mladeniču ata naredil neko superdruper hišo in so namontirali toplotno črpalko za ogrevanje -ma kadar je stisnu mraz in burja zapihala se ni segrelo čez 18 stopinj ,300 eur pa je ata dal za elektriko.Menda je projektant nekaj zafrknil ker zdaj vsako toliko priletijo da jim motorko nabrusim

Težko je komentirati, ker nimamo vseh podatkov...

Mi imamo talno gretje po celi hiši. Hiša je 12,5m x 10,8m - neto površine je približno 160m2.

Zidano s 38cm porotherm zidaki in termo malto. 12cm fasade.

Za samo ogrevanje nimam posebej števca, da bi točno vedel koliko porabimo za ogrevanje. Letno plačam okrog 900€ elektrike - torej 75€ na mesec povprečno...

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Brane napisal:

Če kdo ve kakšna je živlenska doba toplotne črpalke in kakšni so letni stroški vzdrževanja?

Za življenjsko dobo ne vem, mi jo imamo 7 let. Toshiba zrak-voda...

Do zdaj še ni bilo stroškov z njo (tok tok), sem na firmi vprašal serviserja za klime, kako je z vzdrževanjem TČ, pa mi je odgovoril, da ne šlataj dokler dela...

Edit: Jaz toplotne ne izklapljam, tako da se vklopi po potrebi...

Popravljeno od x-layer

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sončna elektrarna
Napisano
pred 1 uro je Shrek napisal:

Nikoli 

Verjetno res, ampak dandanes malo kdo gleda na finančno plat...

Zdaj je bolj v stilu, moram tudi jaz narediti sončno elektrarno, če jo ima sosed...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano

Mene ob vsem tem nekaj zanima... Povsod se govori o procentu precepljenosti, nikjer (vsaj jaz nisem zasledil, res je tudi, da nisem posebej raziskoval) pa ne govorijo o prebolevnikih...

Mislim, da sem danes videl podatek, da je polno cepljenih več kot milijon Slovencev. To torej pomeni 50% precepljenost, kaj pa prebolevniki. Je kje statistika koliko je takšnih, ki so prebolevniki in niso cepljeni?

Ali je za sproščanje ukrepov pomemben samo procent precepljenosti?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano

Če si ravno na obali, bi se lahko na pijači dobila z Alex-om 😆 Pa kakšno temo v živo predebatirata...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 5 urami je Jest napisal:

Danes se zacne NT konferenca v Portorozu ... Je med mazdasi se kaksen informatik, ki bo tudi tam?

fb2021.png
WWW.NTK.SI

Letos nisem dol, zaradi naraščaja ;) Drugo leto pa, če ne bo spet kakšna remote izvedba 😉

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mislim, da je bila to izjava Alex-a (nisem šel iskati posta).

Hočem povedati, da je tudi ta ravnatelj eden izmed mnogih, ki so izobraženi in ne zagovarjajo cepljenja, kot se je takrat to želelo prikazati.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 5 urami je FuManchu napisal:

Naročil klimo za hišo:punk:

Za letošnje vročinske vale malo prepozno... Bo pa za drugo leto.

Res pa je, da so od maja naprej baje monterji bili polno zasedeni in si čakal tudi po mesec dni na montažo.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 11 minutami je pob napisal:

Prva na morju. :) 3 ure spanja, 6 ur vožnje in evo, delo na morju, haha.

4e44de6c1f946efcb6547398e894dd38.jpg

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Samo potem beseda dopust nekako izgubi smisel... Razen, če nisi zaključil vsega odprtega pred dopustom.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 38 minutami je Jest napisal:

Saj jih tudi pri nas... vsaj taksna so moja opazanja... Se pa verjetno najdejo izjeme tako pri nas kot tudi drugje ... :P ... 

No ja... Prejšnji teden smo za par dni šli v Portorož. Konkretno hotel Histrion. Že pri prijavi me je receptor opomnil, da ne potrebujem maske (čeprav imajo na vratih nalepljeno, da so maske obvezne). Pri prijavi me sploh ni vprašal za PCT, pri zajtrku je približno 95% gostov hodilo brez mask po hotelu in restavraciji...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Ja, res je tečaj je CC 1.400 ISK za 1€,kava je pa;

espreso 400-500

kava z mlekom 500-600

late maciato 600-700

Odvisno je od lokala, ampak dražja od večjih cen ni vsaj zaenkrat, glede na to, da tudi v glavnem mestu ni bila več kot 700 ISK. 

Pivo je pa cc 800-1200 ISK v gostilni. V trgovini pa (posebni za alkohol-iks 😂) pa od 300 do 450. 

Do 2.25% alkohola pa ga prodajajo tudi v normalni trgovini po 150..... :cheers:

Če prav razumem, je potem tam kava cenejša. Tudi pivo je manj kot evro, če drži kar si napisal...

Si kaj vprašal, kak imajo kaj plače?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 17 urami je Alex napisal:

Sicer pa zadnje čase zelo malo uporabljam vse plačilne kartice. Keš je le keš. 

Le, ko je res nujno pride v poštev. 😉

No tule se pa strinjava. Tudi jaz pravim, da je keš keš. Nobenega profiliranja glede na nakupe in ciljanih oglasov...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 5 urami je Alex napisal:

V bistvu so dve do tri kavice na dan celo zdrave, ker ima kava antioksidante. Seveda ne za tiste z visokim pritiskom za ostale pa ja. 

Za tiste pa je brezkofeinska 😉

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 minutami je Z M A J napisal:

Ja ali pa ETC (eterim klasik), ki se je v nekaj mesecih dvignil za približno 10x

Uuu pa res, ETC-ja nisem gledal/spremljal... Je šel v 3 mesecih skorj 1500% gor :)

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Saj je vseeno kakšna cena je, ne? Gledaš itak samo variacijo... V zadnjih 3 mesecih je šel za 105% gor ;)

Drugače pa glede variacije po moje trenutno zmaga dogcoin 😉 V 3 mesecih čez 600% gor...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 10 urami je DavidMazda napisal:

Mah.. Spotify, to je App za poslusanje glasbe, ki nima implementirane Multi-Factor Avtentikacije. Torej deluje samo po principu Uporabnisko Ime + Geslo, kar je danes zelo hitro ukradeno oz. zelo lahko se ga "brute force"-a, ker nimajo implementiranih nobenih zascit proti temu. 

No ja, če daš geslo dolgo vsaj 15 znakov in da uporabiš velike in male črke, številke pa še kak poseben znak vmes, ti ga ne morejo tako hitro ugotoviti...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.