Dopust ti ne more zapasti in prav tako ne mores podpisati pogodbe s katero se dopustu odpovedujes. Tudi jaz sem 16 dni lanskega dopusta ravnokar pokoristil. Sicer se nisem sam odlocil, ampak so mi prekinili cakanje ter me dali na dopust. Naceloma moras star dopust porabiti do 30.5 se mi zdi
Do 30.6., razen nekaterih izjem (porodniška, daljša bolniška odsotnost,...)
it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Ja, trenutno se splača, je pa res da nobeden ne ve, kako dolgo bo tako...
Če recimo vzameš, da kartica naredi 2€/dan, je to potem 4*2=8€/dan * 31 dni= 248€ - 90€ za elektriko = cca. 150€
Je pa to trenutno stanje, ki se lahko čez nekaj dni spremeni in če se bo spremenilo, je velika verjetnost da se bo spremenilo na manj donosa kot več
Pozabil sem še dopisat, da še moraš računati začetno investicijo, ki je pri trenutnih cenah na Bolhi cca. 1000€ za 4x RX 580 8GB kartice...
Tako, da bi v idealnem primeru, da je profitability (ne vem kako bi to pametno poslovenil) kartice cca. 2€, moral rudariti skoraj 7 mesecev, da prideš na pozitivno nulo...
Popravljeno od x-layer
it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
1 kartica vleče tam cca. 150 W - cca. 3,5 kW/dan... To boš ti bolj vedel, koliko je kW (energija, omrežnina, ostalo) - tam okrog 10-12 centov brez DDV?
Ne preveč dobr... zarad zimakov si nisem upal več. Se pa pri tej hitrosti pelje slabše kot prejšnja - pač premalo športno in preveč touring. Poraba zaradi karavanskega zadka pa raje ne bi omenjal, tam nekje med 13-15l/100km.
No ja, saj poraba ni tako kritična Takšno imam jaz, če se peljem 160-170km/h
Popoldne se lotim misije, da bom prenovil igričarski računalnik.
Vse spiham, zašraufam in ko hočem povezati grafično kartico z monitorjem preko kabla DVI preskoči debela iskra in useka.
Tema, dim iz monitorja.
Jupi. Zamenjam varovalke, grem preverjat stvar po stvar. Zaenkrat: monitor mrtev, grafična s klicajem ...
Pa sem si naredil za par sto evrov škode. In najhuje - ne vem, kako je do tega sploh prišlo. Saj nisem naredil nič drugače kot sicer, poleg tega računalnike sam šraufam že 20+ let ...
Saj vem, da je lahko biti pameten po bitki, ampak a si izklopil iz štroma računalnik in monitor? Ter izpraznil kondenzatorje?
Tsta prva lsika je bila iz neta. Zdaj prilagam mojo tabelo da se bo bolj videlo kaj hočem.
Hočem da se lahko enostavno izbere katero vrednost v tabeli naj sortira od največje do najmanjše ali pa se npr izbere da pokaže samo vrednosti ki me zanimajo npr.v mojem primeru samo olja ACEA C3.
Nekako mi deluje samo z standardnim Filter funkcijo, vendar ta deluje samo od zgoraj navzdol, jst bi pa rad z leve proti desni, imam jst tabelo kontra narejeno in se mi ne ljubi jo popravljat, verjetno se da kako uštimat, samo jst ne znam🥴
Saj ti je že Jest odgovoril...
Torej klikneš na "Razvrsti in filtriraj" ter izbereš "Razvrščanje po meri...":
V okencu "Razvrsti" klikneš na gumb "Možnosti...":
V okencu "Možnosti razvrščanja" izbereš "Razvrsti od leve proti desni":
V okencu "Razvrsti" se ti namesto napisa "Stolpec" pojavi napis "Vrstica" in potem lahko razvrščaš po vrsticah:
Kot vidim, imaš nastavljeno na ruterju 1, da dodeljuje IP naslove od 192.168.1.10 naprej. Zakaj imaš potem na robotski kosilnici nastavljen fiksen IP naslov?
Pa saj tudi lahko imaš nastavljen fiksen IP, samo potem nastavi za gateway ruter 1 (192.168.1.1), ker je ta tudi nastavljen za DHCP in DNS...
Hilti je top med udarnimi akum. vrtalnik. Mi v društvu smo ga nabavili za 2000€ in vrta in vrta.. pa razbija z špico.... Enkrat nam je padel cca 20m globoko brezno in deluje bp naprej.
Če ne pa doma imam Makito DHP 481.
Meni je top. Sicer je kar težka ampak kar močna 😉
Da ni tale službena 😉
Razlike med bencinarjem in dizlom je kar se tice hrupa v kabini zanemarljiva... Vsaj jaz imam take izkusnje... Sodobni dizli niso vec tako glasni, kot recimo Golf 2 ...
Saj vem, ampak sem moral nekaj napisati, ker je Alex ravno pravi stavek napisal 😄
In prvi dan ljudje že masovno hodijo na tehnične (čeprav imamo tisti,ki nam je TP potekel v času dosedanje epidemije časa še skoraj 2meseca), k vulkanizerjem (čeprav marsikateri avto več ali manj stoji pred hišo), tudi pol hiše je treba nujno preurediti... Zakaj se najprej ne sprostijo TP za tiste,ki so nevemkoliko časa čakali na prvo registracijo vozila v Sloveniji in za tiste,ki jim registracija poteče npr. jutri?
Ma ni sans, da stojim v vrsti 1uro , sploh pa ne zdaj...
Mogoče bo nekdo uvidel,da je manjše zlo sedeti na klopci in piti kavo ter brati knjigo, kot pa iz dolgčasa hoditi po štacunah...
Da ne bo nesporazuma; podpiram postopno sproščanje ukrepov in verjamem, da je ogromno privatnikom hudo šlo v nos , da niso mogli priti do materiala za opravljanje svoje dejavnosti.
Saj za privatnike ni veljala omejitev. Samo fizične osebe niso smele nabavljati...
Ko smo pri dizlu, ravno se kon?uje kur.sezona in naredilo se je veliko prostora v cistern pa jo bom na polno za naslednjo sezono! Samo ne vem ?e kdaj? A naj ?e malo po?akam? Kaj mislite koliko bo ?lo ?e dol?
Mah, to je tako kot ?e gleda? kak?ne delnice, sklade, coine... Te?ko je napovedati kdaj bo dose?eno dno. Sam si dolo?i? kdaj ti je ugodno in kupi?...
Pazite, ker cena elektrike ne bo ni? cenej?a! Ukine se samo prispevek za obra?unsko mo? in dajatev za son?ne/vetrne elektrarne. V praksi to zgleda tako: ?e imate glavne varovalke 3x20A bo ra?un cenej?i za 12 ?. To je to.
?e kaj vem, bo to ?e manj. 3x20A je 7kW obra?unske mo?i... Trenutno je to 6,33? z davkom...
Glede na to, da se grejemo na elektriko in so sedaj vsi moji doma cel dan, bom na mesec pri?paral okoli 30? x3 mesece =90?.Ni slabo.
Za info, kolikor je do zdaj znano, se bo pocenila elektrika. Jaz mislim (lahko da se motim), da je tukaj mi?ljena elektri?ne energija. Na ra?unu za elektriko, pa energija predstavlja slabo polovico ra?una, kar pomeni pri neto znesku 100? za celotno polo?nico, bi bil prihranek cca. 10? neto...
Pizdarija, kaj pa men... cel vikend sem pripravljal ma?ine, da bodo ljudje lahko delali od doma in ker je zaradi virusa zmanjkalo prenosnikov iz Kitajske, smo pripravili cca 250 desktopov z monitorji. Samo od petka do danes naredil 36 ur in od ponedeljka do danes je to skupaj ?e 70 ur. Jutri pa naprej in dr?at cel suport za vse te uporabnike v upanju, da bo vsaj naslednji vikend frej. In to za te uporabnike, ki bodo veselo doma ?i?ali in tarnali zakaj niso dobli prenosnika in zakaj so samo 22 colarski monitorji. Folk, predvsem pa babe so ?ist nesramne, kot da smo jim pisija?i zrihtal virus in da mora zdaj revica od doma delat in da ne bo mogla klepetat in kofetkat s sodelovkami. Res se ne ?udim ve?, ?e kdo kako o?amari, ker v tistem trenutku bi jo najraje ?e sam zalimal okol goflje pokvarjene pa v ?ivljenju ?e nisem ?enske udaril.
Kako ste pa support za doma uredili?
Ker dvomim, da bodo te gospodi?ne znale priklopiti ma?ino in vpn vzpostavit...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Čaki, samo če je materinski dan bi to morala narediti žena, ne 🤔
Povezava za deljenje
Deli na druge strani