Jaz priporo?am Vorwerk-a, rabljenega seveda, ker cene novih so previsoke. Jaz sem vzel za nas enega na Bolhi. Cena je bila okrog 250?, imel pa je cel kup razli?nih priklju?kov zraven. Dela ?e 5 let brez te?av. Vre?ke sem pa nabavil na ebay-u...
it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
?e mesec in pol brez dneva po?itka - vikendi so ratali delovni tako za ?iht kot tudi za urejanje lastnega vhoda, ker prihaja zima. Sj ne vem, a je to za pohvalit se al za jamrat, ampak dobr, na trenutke sem res kot zombi.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Ko je delo, je pa? delo. In ?e se mudi, je pa? treba stisniti zobe in zadevo dokon?ati...
Imam sam trenutno tudi en projekt (nadstre?ek) in je vsak dan, slu?ba (vstajanje ob 5:30) - delo na nadstre?ku do mraka - potem pa ?e priprava ladijskega poda (impregnacija, barvanje) nekje do 21h - tu? - malo preverit novice in forum - spanje...
it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Delali pri nas neko akreditacijo. Berem zdaj zapisnik in v njem kot pomanjkljivost pi?e:
" ... ... ... ... so na bolni?kih posteljah veliki napisi z imeni bolnikov. V ve? posteljni sobi ni zagotovljene bolnikove zasebnosti... ... ..."
A zdaj naj jim pa ?rtno kodo uvedejo al kako? ?e ne pi?e ime in priimek pacienta, kako bo sestra vedela, koga mora pripraviti za operacijo, kdo mora biti te??, komu mora vzeti kri in komu zmeriti pritisk? Mislim, o?itno je pri nas kar precej velik labirint in se je zdrava pamet izgubila. Upam, da jo ?e kdaj najdemo...
Tule zraven pa?e tale:
V bolnici se iz zvo?nika v ?akalnici zasli?i: "Zaradi varstva osebnih podatkov, prosimo starej?ega gospoda s sifilisom, da vstopi v ambulanto ?tevilka 1."
Frend mi je pri?el vra?ati svoj dolg, sicer le po 200? mese?no in bo trajalo ve? let, ampak vsaj da se je zadeva pri?ela premikat in sem ?e bolj?e volje.
Sem samo enkrat enemu frendu posodil denar, pa je bilo ?isto zadosti, da me je izu?ilo...
Res je,je pa tudi odvisno kaj in kje dela? pa predvsem za koga.....itd.
Nekje sem prebral, da ve?ina odpovedi ni zaradi preobremenjenosti in (prenizke) pla?e, ve?ina bi jih naj bila zaradi nezadovoljstva z neposredno nadrejenim...
Sicer mi ni jasno kje si to zaznal, ampak po?asi dobivam ob?utek, da ?e malo pa bo? del krivde za nesre?e mogo?e pripisal celo meni :ne vem:
Pa mogo?e kviz o znanju CPP - ali sme? prehiteti kolesarja na cesti, kjer je polna ?rta?
No, da se ?e jaz vklju?im v debato.
Mislim, da pri tak?ni nesre?i je krivda bolj relativna stvar. Ker za sebe vem, da bi se grozno po?util, ?e bi recimo zbil otroka ali kogarkoli, pa je on kriv.
?e pomislim, bi na tem mestu celo malo s prstom pokazal ja avto?ole. Tam bi morali ve? poudarka dati na predvidevanje ostalih udele?encev.
Glede tvojega vpra?anja, bi pa jaz rekel da po?asnej?e udele?ence prometa (kolo, traktor,...) lahko prehiti? tudi tam, kjer je polna ?rta.
To so bucke, ker imas pred kratkim izvedeno raziskavo, v US, da idealna dolzina dopusta je 8 dni, potem tvoje stanje stagnira naprej. Kar hocm povedat, vsak ocitno nekaj ugotovi po svoje da najbl odgovarja.
Se lravi, ce jest nocem uzet 14 dni hkrat, cseeno delodajalec najebe?
Kolikor jaz vem, mora vsak zaposlen vzeti teh 10 delovnih dni v kosu. Vem pa tudi, da se tudi tukaj "hvatajo krivine". Pi?ejo 10 dni skupaj, ?eprav si bil doma druga?e... Dokler se kaj ne naredi...
Teh 14 dni skupaj je kao zato, ker je toliko potrebno po zdravstvenih merilih da se delavec odpo?ije in relaksira itd...
To?no tako, pa to je v zakonu zato, da ti delodajalec ne more re?t, da ne more? biti 2 tedna v kosu doma. Tako, da ?e pride kak?na delovska in?pekcija in nima? zavedenega dopusta 10 delovnih dni v kosu, pol delodajalec fa?e kak?no kazen...
Ampak kar ho?em povedati/vprasati; nikjer ne pi?e da ga nekdo MORA izkoristiti,ne?
10 zaporednih delovnih dni MORA vsak delavec izkoristiti 1x letno. Izjeme so, ?e si ve? kot 1 leto na bolni?ki, pri ?enskah je ?e porodni?ka, mogo?e ?e kaj drugega obstaja...
A se to Slovenska politika po?asi pripravlja na elektrifikacijo prometa? Ker Slovenija ?e zdaj uva?a okoli 10% elektri?ne energije (?e sem prav obve??en, mogo?e kdo tu ve bolj to?ne podatke?), ?e ?e vse avtomobile spravimo na elektriko, nam brez ?e ene jedrske elektrarne ni re?itve...
Koliko se to?no uva?a, ne vem. Lahko pa povem, da se te?ave ?e pojavljajo sedaj (na obmo?ju Elektro Maribor, za drugje ne vem), ko je v porastu izgradnja elektrarn za samooskrbo in nakupi elektri?nih vozil.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pa saj dela? na Elektro
Povezava za deljenje
Deli na druge strani