Skoči na vsebino
Računalništvo
Napisano
pred 1 minuto je Jest napisal:

A si probal luč prižgat, da se lučke na modemu bolje vidijo? ;) 

Ne, ker je blo temno v kopalnici pa mi je zdrsnilo na mokrih ploščicah, včerejšnja piza iz mikrovalovke pa je bla tud hladna.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 15 minutami je Jest napisal:

To je pa res prvoaprilska… ;) Sem imel podobno obvestilo… samo so bili gotovi že okoli 10ih… ;)

A zato pol modem ne deluje, ker ni elektrike. 🤣

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 6 urami je Matick napisal:

A koga danes se t-2 jebe? Mogu bi imet linijo 100/20, v resnici pa dela 100/1 ...

Mene že cel dan... sploh mi internet ne deluje, niti ni lućk na modemu.

Mogoče je kaj v zvezi s tem al je pa sam prvoaprilska 🤣

image.png

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 12 urami je Shrek napisal:

pa je A1 ohoho cenejši od ostalih.

Kaj ti pomaga, da je cenejši, če imajo pa sranje od signala oziroma prenosa podatkov - govorim za telefon, ko uporabljam hotspot na vikendu. Deluje 15 min OK pol pa pa začne pol ure prekinjat, da tud IP TV ne moreš gledat. Čez nekaj časa je mogoče celo OK pa spet ponoviš vajo. Zamenjam na Telekom pa deluje vse k urca.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Fantje inkasantje. Problem je, da skos samo hitrost, a imamo na AC vsaj 10 drugih situacij, ki so veliko bolj nevarne kot 10,20km/h nad omejitvijo. Ampak teh zadev žel ne bodo kontrolirali.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 urama je Mraušk Mčk napisal:

Glede na zelo velike dnarje ki jih podarjam zavarovalnici Triglav, sem prepričan, da v primeru katastrofalnega potresa ne dobim za garsonjero. 

Zna bit... ker če ne dajo niti za en poceni el. aparat, ki ga je strela pošlatala tud za bajto ne bodo.

To je bil moj primer. Tam enkrat v 90-ih, ko so za filme gledat obstajale neke napravce za VHS kasete gledat, smo imeli novo manj kot leto dni staro. Pa so enkrat strele tolkle k zmešane a smo imeli vse naprave fizično izklopljene iz elektrike, samo ta nesrečni videorekorder je ostal notri. No pa je ena užgala direktno v sosedovo bajto in mu razfukala pol napeljave.

Ta udarec je sesul tud naš VCR. Prijavimo škodo in čez kak mesec pride agent naokoli da napiše zapisnik. Pogleda VCR pa pravi, da ni šlo za direkten udar. Emmm, VCR je skurjen, imamo kopijo zapisnika od soseda. Model pa arogantno:" ja kaj si pa mislite, kar staro elektroniko obnavljat na račun zavarovalnice?". Dobesedno smo ga ven vrgli iz bajte in tip čez pol leta ima celo jajca, da pokliče in povpraša za podaljšanje zavarovanja. Verjetno ne rabim razlaga naprej, a je dobil novo pogodbo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

A1 je shit. Je T-2 šel v roaming na A1 iz Telekoma. Zdaj je katastrofa, ker Telekom je letel, A1 je pa tako počasen in sama sreča, da imam še eno številko na telekomu, da si lahko prek nje pomagam.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je godlike napisal:

Sanjsko, dva deda na samotnem oktoku.

Ti si Robinzon, Alex pa Petek?

Imaš otoke in kot ti praviš oktoke. Pa so fizični otoki/oktoki pa miselni. Največji problem je takrat, ko je samotni otok samo v glavi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 5 urami je Alex napisal:

No, vsaj v klanec, baje, da gre kar poskočno ta Zoe. 

Gre, sam ne na AC-ju. Tud Cupra Born je divja, ko si pri nizkih hitrostih in klancih na regionalkah. Ko si pa na AC in gredo hitrosti v okolico 130km/h se pa kr mal sprašuješ kam je zginilo teh 230 konjičkov.:nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Matick napisal:

je pa baje tisti video z loonie toons zidom dokazov da tesla takoj pred nesrečo izklopi FSD, da lahko potem trdijo da je voznik sam kriv, ne njihovi pomanjkljivi sistemi.

Ne branim Tesle, ampak vseeno. Če proti tistemu loony toons zidu pošljemo 20 voznikov, ki ne vedo, da je cesta narisana na zidu bi jih 19 peljalo skozi, en bi pa prej ustavil in spraševal za smer. Namreč šoferji tudi nimamo Lidarja v glavi ampak smo bolj podobni kameram in naravni (ne)intelegenci. Problem, ki ga vidim je v tem, da bi Tesla ob slabi vidljivosti moralazmanjšati hitrost glede na situacijo na cesti, tako kot se predvideva za voznika. Žal tega ne naredi in tu je glavni problem video sistema, ki ga ima. Zato pa seveda ni niti blizu, da bi bil samostojno vozeči avto brez človeškega nadzora.

V vseh teh primerih, ki smo jih videli pa vseeno dvomim, da FSD izklopi pred nesrečo, ker če ne opazi, da bo šla skozi zid ali zbila pešca nima niti časa tole izklopit. Namreč ne ve, da bo prišlo do nesreče, dokler se dejasnko ne zgodi.

Ampak na koncu bi človek lahko rekel, da edina prava rešitev bi bila tako video kot lidar sistem združena v eno.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zelena agenda in bohnedej kaj čez glasnika čistega prevoza rečt... do zdaj k pravijo, da je SS-ovec in naci. Folk je neumen in slep oziroma si je zatiskal oči, ker si ni želel priznati da je verjel v napačnega "boga". Musk ni ratal tak šele zdajle... od vedno je tak. Noben od teh hiperbogatašev ni gladek in vsi so več ali manj prikriti psihopati, samo prložnost jim je treba dat, da se pokažejo v pravi luči pa naj bo to Musk, Bezos, Gates, Zuckerberg al pa konec koncev Trump, Putin, Zelensky, Von Den Lajdra, Schwab in drugi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

To bo @dvorjanu dovolj. Ko te dohiti, te bo prepoznal in potrobil, ko te prehiti. Ti boš pa spoznaval Dopplerjev pojav, kar je baje tudi zelo zanimivo.

Aha, sploh z Zoe... ja to bi pa tud jaz rad videl.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 23 urami je Agerg napisal:

Tale od Roberja je posreden napad na Teslo. Dobro jih je diplomatsko pokomentiral.

Je pa tole s kamerami navadno šalabajzerstvo. Pa to naj bi bilo za avtonomno vožnjo zrelo? Se zajebavajo, vsaka čast.

Ampak Tesla je boljša... a si vidu kako je brisalce vklopila, ko se je "pešec" razlimal po pokrovu avta in šipi. Varnost prvo, ko kri špricne čez vetrobran, moraš še vedno imet dober pregled na cesto.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 26. 3. 2025 ob 17:49 je Bini napisal:

Golobček nima nič z ljudskimi obveznicami,

Kaj da ne, midva z @Alex praviva, da gre vse to holobčku in kunkubini v žep. Tko k pri gorivih. In midva imava prav, ker imava oba dizelsko Mazdo 6. 😁

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Janez007 napisal:

Oče me je nekaj mesecev nazaj prosil, da pogledam na njegov mail, kakšne sklade je kupil (mu je poslala NLB).

Pa mi je odpihnilo pokrovko - kako lahko kupi, če ne ve kaj??? Pokličem NLB v "zelo prijaznem tonu" in mi jo pojasnijo, da so skladi, ki so jih priporočali očetu in jih prodali namenjeni dolgoročnemu varčevanju, recimo 15 let. Potem sem sogovorca vprašal, če ve koliko je moj oče star (in na pol gluh)? .... 🙃

Ej, NLB verjame, da bo tvoj oče vsaj 30 let še živel minimalno, ker drugače mu ne bi takih skladov ponujali. A ni to lepa gesta, da banka verjame v dolgoživost svojih komitentov. :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.