Skoči na vsebino
Chat is back ...
Napisano
pred 14 minutami je Boss napisal:

Ne vem kje si tole dobil, ampak čedalje bolj imam občutek, da tud na kumunalah ne vedo kaj kam sodi.

Zavito okoli rumenih vreč, ki so jih delili letos.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

Vsakumu svoje. Tudi sam imam določene razvade.

Lahko samo povem, da kardiolog prepovo to, še ko ti zmerne količine kave dovoljuje.

Verjetno bi lahko pridobil uradni izvid, kjer to piše.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
dne 23. 11. 2024 ob 18:56 je Boss napisal:

Še tolk sem "neumen", da celo deodorante in spreje vozim na odlagališče in čakam v vrsti, da jih lahko pravilno oddam, ker spadajo med nevarne odpadke.

Si ziher da so nevarni odpadki?

Tole sem danes videl (7. alineja):

20241227_175100.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Davek na nepremičnine
Napisano (urejeno)
pred 21 urami je jures napisal:

A clovek ne sme imeti malo vec v zivljenju za kar je ze placal?

Neumno kako takoj sprejmemo vse...

Tudi plača je obdavčena progresivno. Zakaj ne bi bilo še imetje.

Višja plača, več plačuješ davkov in zdravstvenega. Pa te za to zdravniki te zdravijo bolje?

Gre se za to, da se malo več vzame, tistim, ki imajo več in posledično malo manj revnim.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Kaj ima zadnji odbijač veze z front assist in z parkirno zavoro.

Tako jelko je VAG nam prižigal, ko je je vbrizgalna šoba šla. Pa mi tudi ni bilo jasno, kaj ima to veze z TPMS.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 3 urami je Z M A J napisal:

Ponovno izobesil velikanko na svoji rezidenci. :)

IMG_20241224_074638.jpg

Hudič je, ker po heraldiki ležeč grb pomeni predajo.

In mi žal nimamo v ustavi zapisano, da se grb obrača, kot imajo ene države.

Tudi sam sem jo kdaj tako vesil. Ne me tepst....skrijte lopate.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 21 minutami je Slivka napisal:

To je zadeva, ki je prej očitno nisem prav razumel. No, v tem primeru bomo še malo bolj oštro ropotali na servisu....

Ampak res ista napaka.

Če je 1x airbbag, drugič bremze, tretjič sklopka. Ne šteje.

Jaz sem na tak način dobil novi mobitel pred leti. Ampak to gre samo na grdo. Ni prijaznosti tukaj. Sami ne bojo dali nič, ker jih to zelo boli.

Hrani sprejemna in izdajna potrdila. Ko se nabere 45 dni, njim in uvozniku dopis uradni. Če ni v pravem času odgovora, kar na tržno inšpekcijo.

Drugače pa sem član ZPS-ja. V skrajni sili prosim njih za pomoč. Odvetnikov še nisem rabil. So pa moji dopisi natančni, ker grem zakonodajo brat.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 21 minutami je Slivka napisal:

Zadnje čase se ponavlja ista reč: napaka varnostne blazine. Z dopusta (konec avgusta) je šel takoj na servis, kjer so (med drugim) tudi to urejali, sredi septembra je bila spet ista napaka in zdaj se je spet ponovila...

Za isto napako se ti rok za odpravo napake sešteva. Ne vem več točno kolko, ampak včasih je bilo ca. 45 dni in z odvetnikom nad njih. Morejo dat drugi avto/kupnino (kaj njim ustreza).

Tak da, tudi če imajo kolektivnega, je to tvoj plus.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 22 urami je jures napisal:

AygoX drugo leto redni servis brez kakrsnega koli dodatka 340€.....

1.5 ure je bil avto notri vidim premik z lokacijo v aplikaciji

Ne Focus, ne Passat ne i20n nista cenejša.

S tem da Focus gre sedaj na "moje" servisiranje.

i20n ima bolano drag servis. Kot da bi na Fordu še menjal svečke in zavorno....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 9 urami je Slivka napisal:

Ne uporabljam.

Po nekem čudnem naključju sem kljub temu nekako še vedno živ...

Mogoče zato, k sm kmet an s hribu doma, pei sm mrbit enmrvo bl žilou...

A nisi pred cajtom iskal nekoga, ki bi pri graverju ali nekaj podobnega dvignil robo, plačal s kešom in ti poslal?

Ene zadeve ti pač življenje olajšo. Ni pa jih mus sprejet 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 3 urami je Z M A J napisal:

Dober večer! Me zanima koliko vas uporablja FLIK?

Sem ga danes naložil na mobilca, ker sem se naveličal vprašanj; "nimaš Flik-a, se hecaš?" :)

Imam Revolut in se mi je Flik zdel nepotreben.

Ker pri mojem bivšem delodajalcu ni noben imel Revoluta, sem si ofnal Flik.

Organsko me moti ta drobnarija na izpisku. Za to je Revolut.

Ker imam privat cifro, sem pred kratkim prevekslal iz cifre na email pri Fliku.

Ko mi bo "poknilo", ga bom zaprl.

Pri meni je to samo on/off v mobilni banki.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Super.

Jaz sem pa nekak ne morem spravit na to. Pa imam že 10 let tovarniško polepljene obroče (tubeless ready) in tubeless plašče.

Tovarniško so bli kljub temu noter šlauhi.

Mogoče mi kdo malo bolj kmečko razloži prednost tubeless-a. Ker plašč sem  vseh teh letih samo 1x predrl in še to 3-4mm vrezal.

Jasno mi je, da je manjša teža, kaj pa ostalo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 13. 12. 2024 ob 7:26 je Scr3am napisal:

Optika je bila vcasih zakon sedaj imas pa ze 1Gbps hitrost preko bakrenega kabla...

Tak sem jaz na COAXu.

In lahko predpriva za optiko naprej ostane mrtva na ulici.

dne 12. 12. 2024 ob 19:05 je Z M A J napisal:

V katerem delu točno meni koristi podatek KOLIKO let ima kdo od vas optiko (10 let), jaz sem zgolj pojamral, da koliko to traja in gre v treh fazah. Sicer pa osebno raje počnem kaj drugega kot "ekranski športi", eto zato mi tole nikakor ni bila prioriteta št. 1, če sem povsem iskren. Kam imate pa drugi mi je pa precej vseeno, nikoli nisem bil nevoščljive sorte, želim vam, da ste srečni :)

Ja divje je. X firma kopa požiralke. Optični kabl tiši GVO (Telekomova podfirma) in potem Telekomov tehnik priklopi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz sem zgulil že 4 komplete pakn. Zmes so bile tudi metalke. Me je na servisu opozoril, da imam že krepko obrabo diska. Da bo zrel za menjavo.

Delajo pa ca. 10 let BP. Različne točke prijema pri dvobatnih ne opazim.

4 - batne so za moj tip vožnje osvečna teža.

Na prejšnjem sem imel XT zadaj in zložene skupaj XT s LX ročko spredaj. Pa je LX ročka olje spustla. Je bila tudi zabava 😅

Ko dobiš mastne prste med spustom in bremza izgublja moč.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)
pred 42 minutami je skritikrt napisal:

Tukaj po tem trditi,kolk je en boljši,slabši itd...halooo...ne moreš pričakovati,da te pol ne bodo ucurili pri barvah,da ne boš "pušnil" pri kvaliteti,performansah itd...

Kolikor sem na hitro pogledal...Canon 120€ (na koncu se je prodajal za 75€!!!) vs. 300€ (priporočena prodajna cena).

WWW.MIMOVRSTE.COM

DIGITALNI BON ’22 Canon Pixma MG6450 je zmogljiva večnamenska naprava s 5 črnili in naprednimi možnosti brezžičnega povezovanja za...

Jabolke vs. hruške.

Če pa trdim, da se dražji bolj splača na dolgi rok.

Tudi če kvaliteto zanemarim.

Kvalitete tiska ne moreva primerjat, ker je ca. 6 let razlike in svet se spremeni v tem času.

To tak praviš, kot da lahko rečemo, da se Mazda 3 kvari bolj kot Mazda 6. In ima vso pravico, da se tolko kvari, ker je cenejša.

Pa še pol so tudi servisi za Mazdo 3 lahko dražji.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je skritikrt napisal:

Ker ne moreš kar povprek primerjati....ista oprema,klasa,zmogljivost,hitrost itd....

Skratka jabolka z jabolkami in hruške z hruškami.

Zakaj jabolka in hruške. To mi ni jasno.

Oboje je multifunkcijska naprava, duplex...

Torej si bolj pri carjeviču in zlatem delišešu. Če smo že pri japkah.

Moj Canon je bil:

Canon Pixma MG6450 (vsaj zdi se mi tako)

Epson pa je:

Epson EcoTank L6160

Zdaj pa primerjaj. Meni je bil takrat v vseh pogledih Epson boljši. Tudi cena je bila x2 od oka. Ampak se je zdavnaj pokril. Pa lahko šteješ jabolka, hruške, jagode, marjetice .....

In to je za mene zmagovalna kombinacija, boljši tiskalnik, po 4 letih obratovanja z nižjimi stroški (nabavni in vzdrževanje skupaj).

Lahko gledam kolko čem primerjav, tukaj me izgubiš:

pred 4 urami je godlike napisal:

In ni bil pogoj tiskalnik za filat, ampak tiskalnik, ki me še ni pustil na cedilu.

Pač tak je pri meni: Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.

In ker sta HP in Canon daleč prehitro začela bluzit, pač grem okoli njiju, pa tudi če sta čisto zastonj, moji živci so tudi nekaj vredni.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je skritikrt napisal:

A si prebral,koliko sprintaš z enim setom barve?...večina folka v celem lajfu ne sprinta toliko,kot ta printer že samo z setom,ki je kot novemu priložen...

Števce imajo pa po moje itak vsi...in sam neha delati in "v kanto".

Sem jaz tudi študiral to varianto za filat...Brother,Ricoh...pa na koncu ni računice...

Kak ne?

Na Canonu sem dal 1x na leto za set kartuš, na začetku 60€, na koncu že okol 78€.

Epson je bil ca. 160-170€ dražji od starega Canona. V štirih letih, še nisem porabil 2 seta priložene barve. Sta bila 2 cela seta priložena, ne kot na Canonu starter kartuše, ki niti za pogledat niso.

Jaz sem že zdaj na plusu. Ne vem od kod tebi, da ni ekonomske računice. 🤔

Tam je bil komplet nekje to 1000 listov. Pri Epsonu je komplet 101 za 40€ in je za 7500 strani črna in 6000 strani barvne.

Razlika je v tem, da sem pri Canonu dobil subvencioniran printer, kot dobiš subvencioniran Play Station. Potem pa se služi na kartušah, igrcah. Če pa kupiš Epsona / PC, pa so kartuše in igre realnih cen.

Katera varianta ti ustreza, takšno imaš.

Tudi Epson ima zamenljiv del za odvečno barvo. Tega pri Canonu nisem zasledil, torej niti ni mišljeno, da bi toliko tiskal, da bi tisto napolnil.

In ni bil pogoj tiskalnik za filat, ampak tiskalnik, ki me še ni pustil na cedilu.

Pač tak je pri meni: Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.

In ker sta HP in Canon daleč prehitro začela bluzit, pač grem okoli njiju, pa tudi če sta čisto zastonj, moji živci so tudi nekaj vredni.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.