Skoči na vsebino
Nakup mazda 3
Napisano
pred 23 urami je Sneki18 napisal:

Zdravo, 

razmišljam o nakupu Mazde3. Prebiram da so bencinarji ok.
Bo bolje poiskati rabljeno (cca 2022-2024 letnik), kot vzeti novo - kakšne so kaj te novejše? Jih ni ravno veliko, zato verjamem da tisti, ki jo ima, je ne da :) 

Če bi kupoval rabljeno, bi vzel G120 ali G150 z ročnim menjalnikom.

Če bi kupoval novo, bi vzel G140 z avtomatskim menjalnikom.

Nimaš kaj sfalit z izbiro obeh, če so redno servisirane :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je tommzy napisal:

Saj to pa verjamem in upam, da nimate toliko problemov. Saj vsakemu kateremu rečem je malo čudno saj je pač Mazda. 

Saj jaz sem tudi upal da bo top. In ne nimam ne časa ne volje, da bi iskal napake in letal po servisih po dokazila... Tudi nič nimam od tega. Le slabo voljo pa manj živcev... 🤣

Tudi meni ni jasno kaj se dogaja s tem avtom. 

En detajl... Ko sem naročil avto mi je bilo rečeno, da naj bi bil konec septembra ali v začetku oktobra dostavljen... 

Bil pa je že okrog 10.9 v avtohiši... Kar je "presenetilo" tudi prodajalca. 

To mi je bilo malo čudno... Verjetno je stal nekje na zalogi... Je pa dejansko 2025 letnik. 

Ne vem kaj je ampak nekaj ga očitno elektrika zajebava... Že matrični ne delajo tsko kot morajo. Občasno. 

Nov do ene 5-7.000 prevoženih ni nič škripal. Sedaj povsod. 

Sicer pa po tujih forumih pišejo o škripanju tako, da nisem edini očitno...

Bremze škripajo od novega. Pa ko manevriram na parkplacu in obračam volan ko grem rikverc ali naprej z rahlo pritisnjeno bremzo vse škripa... Bremze in na podvozju. 

Mazda pravi, da je to normalno. 🙃

Ne vem no.... Ne govorim, da je Mazda sranje a očitno sem jaz dobil slab primerek. 

Vrata in tečaje se lahko podmaže, zavore pač škripajo ker so pod tenzijo (držiš zavoro, pogon špona naprej, pa še bočna sila deluje).

Težav z matričnimi žarometi pa nimaš zaradi elektrike, ampak ker so pač slabi. Senzor je slab, kamera je slaba. In ko je dež, ti skos drka gor/dol. Obstaja možnost da je med proizvodnjo kej not padlo al pa da ni prlimana kamera čisto na šipo ajde, ampak verjamem da ti bo tudi na drugi CX-30 isto blinkalo.

Pejdi na testno vožnjo z drugo CX-30 in če tam teh težav ni potem vse to zgoraj posreduj na mazda slovenija in pejdi nazaj na opla. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 2 minutama je Jest napisal:

Kdo je zdaj kriv? Golob, Janša ali nihanje nafta na trgih? 🤪

WWW.RTVSLO.SI

Najvišje dovoljene drobnoprodajne cene bodo opolnoči znašale 1,635 evra za liter bencina, 1,708 evra za liter dizelskega goriva in 1,352 evra za liter kurilnega olja. Nove cene veljajo do vključno 4. maja.

Sem zjutraj preveril na portalu energetike pa ni blo nič, tudi prodajalec na pumpi ni vedu kdaj bodo objavili zaradi praznika

Realno je to edini teden v letu, ko bom prišparal, ker se bom manj vozil in sem tankal samo danes ta teden :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je Bossek napisal:

Danes naredil 6 servis (120.000 km - oz. moj je imel 115.000).

Menjane svecke, zadnji diski + ploscice, ..... cena ZELO sitnica = slabe 1,2k eur

image.png

Je pa digitalnem servisnem izpisu tole:

image.png

Jutri je konec garancije kar pomeni, da imam avto ze 5 let 😱

Glede na prevozene kilometre pomeni, da povprecno delam 23.000 km na leto.

Trenutno razen tistega problema s kompresorjem ni bilo in naj tako tudi ostane.

jezus kristus, te svečke so res precenjene na pooblaščencu, ne razumem kako je to legit da ti jih prodajajo s 400% maržo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
dne 16. 4. 2026 ob 19:05 je Janez007 napisal:

V tem času sem gledal tole, pa mogoče zafrknil, ker je nism zagrabil. Je bila danes prodana.

Začel je s ceno 20, po 2 tednih mi jo je ponudil za 18 ... malo sem cincal in je šla k nekomu drugemu.

Vsake toliko časa je dobro izmerit trg - 1. lastnica nekarambolirane slabe 3 leta stare Mazde 3 z 20.000 km ni mogla prodati za 19 ...

image.png 

image.png

Ljudje imajo preveč radi vaginalna vozila

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva...
Napisano
dne 13. 4. 2026 ob 13:35 je Slivka napisal:

Imam tri vprašanja, pa da ne odpiram nove teme, bom potegnil eno iz naftalina. Glede na to, da je že več kot 20 let ni nihče potreboval, se najbrž ne bo nihče pritožil, da mu smetim...

Najprej uvod:

Neki trgovec (moj prijatelj) je našel 10 litrov motornega olja Valvoline MaxLife 15W40 iz leta 2009 - "izgubljeno" nekje pod eno polico, pa ko je preurejal, je "padlo" ven... Ker je tako staro, nekako nima poguma to vliti v motor. In sem bil v pravem trenutku na pravem mestu ter dobil to olje. In sem se odločil, da ga bom mešal v nafto, po en liter olja na 50 litrov nafte. In prišel do zanimivega zaključka: poraba nafte našemu BTjcu je precej padla. Prej je bilo povprečje okoli 16,5 litra na 100 km, zadnjih 3430 km pa je poraba goriva (nafte in olja) padla za okoli 1,5 litra na 100 km. In to ni merjeno na eno vožnjo ali pa na en rezervoar, to je merjeno na 3430 km - kar nekako zajame različne režime in relacije...

Torej, vprašanje: kaj vsebuje motorno olje, da zmanjša porabo nafte?

Do tu so bile številke. Od tu pa moji občutki (lahko, da je tudi "placebo efekt") : imel sem tudi občutek, da je motor deloval precej bolj mirno (ni se toliko tresel, predvsem v prostem teku), nisem pa opazil, da bi izgubil moč (čeprav sem pričakoval, da bo prikolico v Rebrnice težje potegnil kot s čisto nafto, pa tudi v te naše hribe je vlekel po dve prikolici, pa nisem imel občutka, da bi vleklo slabše kot prej).

Je možno, da je res motorno olje v nafti pripomoglo k mirnejšemu teku ali se mi to samo dozdeva?

Je možno, da zaradi motornega olja v nafti res ni izgubil moči ali se mi tudi to samo dozdeva?

Vsi bi tankali olje, če bi bila cena na liter enaka ceni nafte ;) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 urami je 50keda napisal:

Sem obljubil mazda premium bremze, evo jih 3-4 leta stare pri dveh letih sem menjal pod garancijo:
Untitled.png

To je the real MazdaBrakesTM  ;)

Shiet, moje niso ble tko slabe, menjou sm zarad tistga odtisa ploščice od ročne pa zarustanega roba!

Ej dej plis ko menjavaš stari še neko gumo al pa kej poleg dvigalke, k tole če se odpela se ti odpelje noga/roka zdraven.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Display čišcenje ?
Napisano
dne 3. 4. 2026 ob 10:20 je goB napisal:

Potem nam spet prodajajo bučke, ker pravijo in navajajo, da je usnjeni volan, govorim za CX-30. Ampak če bi bil umetni bi sigurno napisali, saj ne verjamem da bi nas tako zavajali...

Chat (v nadaljevanju) pravi da je pravo usnje "leather-wrapped", kar je za razumeti, da ni celotna obloga 100% masivno usnje, ampak je notranjost obloge umetna in samo zunanja plast je pravo usnje (se pravi hibrid 😁). In zgleda verjetno tako gladko in podobno eko/umetnemu usnju, ker je površinsko usnje še zaščiteno s premazom. Zato so stari usnjeni volani zgledali boljše, ker niso bili hibridi, spet ekologija d.o.o.

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

Ko v trgovini kupiš sir brez laktoze, ima še vedno nek % laktoze v sebi, ampak da daš gor etiketo "brez laktoze" ja dovoljena neka meja.

Tukaj je isto :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 15 urami je Bini napisal:

Moram rečt, da je vožnja na GYkah mehkejša in tišja kot pa na Bridgestonkah pri 2.6 barih. Stabilnost in lega skozi ovinke je odlična le dežja noče biti, da jih še na mokri podlagi sprobam..... :nevem:

kaj pa poraba bini, to si pozabil povedat, a je šlo pod 5 literčkov

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je Bini napisal:

Generalno očistil avto.... :zoom-zoom:

IMG_20260404_160910.jpg

Kako so ti gledring tepihi, zakaj nisi vzel original?

Jaz imam original na m6, na joti sem pa za mojo naročil te gledring... me moti, ker je pri originalnih višji rob, ko imaš cel kup vode na čevljih :( 

Skušam mojo prepričat v petke tudi pozimi namesto bullerjev....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Jaz imam tole 2t pa je čist dobra, stara 15let.... :nevem:

17752211949402004550767248749213.jpg

imam identično, podložim eno dilco spodi da ne gre direkt na avto prag in to je to

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 21 urami je goB napisal:

2.del: tudi če je prvoaprilska, poezija je v vsakem primeru, tisti, ki niste probali ne veste, kaj zamujate 😁

Če bi jaz danes kupoval CX-30, bi vzel max opremo in G140. Preprosto veš da dobiš kvaliteten motor z dovolj zanesljivosti. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 30. 3. 2026 ob 14:44 je Bini napisal:

Vem, da si trmast  ampak tole kar tukaj piše in tisto kar je @Janez007napisal je dejstvo in tudi v vsaki uradni literaturi je navedeno... Ti pa verjameš ali pa ne.... :nevem:

IMG_20260330_141653.jpg

IMG_20260330_141615.jpg

IMG_20260330_141455.jpg

GPF kompatibilnost, sej res, GPF je še ena brezvezna stvar na X motorju

sem peljal G140, poezija

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 25. 3. 2026 ob 13:05 je NevLado napisal:

Preveč je kovinski zvok tam ob ležaju če na roko zdrkaš, lokalec pravi da ni ta ležaj na polosovini ker bi moralo biti več lufta + če daš v ler se vseeno sliši vibracija.

Nama je pa uspelo reproducirat zvok na mestu, avto na tleh ob odprti havbi držiš na desni strani pri nosilcu za luč in nekaj časa zibaš gor/dol pa se sliši na mestu res minimalno doneč "klonk".

Lokalec je mnenja da zaenkrat bi lahko bila kriva izključno guma od prečnega stabilizatorja, tko da sem rekel da reskirajmo teh 22 eur pa zamenjajmo in da vidmo a je to krivda al ne.

@Brane menjali smo gumo od prečnega stabilizatorja, nobene razlike.

Avto smo v luftu dali v manual tretjo in se sliši identičen zvok kot na cesti, sepravi podvozje je v luftu in NI obremenjeno in se sliši pod avtom vibracija, smo poslušali vse živo, nikjer ne najdeš da bi kaj ekstra odstopalo; tisti ki je v avtu na dvigalu isto čuti vibracijo na pedalu.

Podvozje ni, amortizer ni, bremzanje ne igra nobene vloge, niti N/D mode med vožnjo; polosovina ima res malenkost več lufta kot kak drug avto, moral bi probat eno drugo mazdo6 na dvigalu za primerjavo; lokalec pravi diferencial/menjalnik/deformirana guma.... in ravno gume sem menjal takrat ko sem imel tudi tehničnega, potem se nekaj časa nisem vozil zaradi bolniške in zdaj bom takoj ob priliki menjal na letne gume da še to eliminiram...potem mi pa ostane verjetno samo klic v lesce kjer se ukvarjajo z avtomatskimi menjalniki...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 27. 3. 2026 ob 15:17 je GregorV napisal:

Slika pove več kot tisoč besed. 😃

IMG20260327133105.jpg

dne 27. 3. 2026 ob 18:26 je Sivc 1 napisal:

Zanimivo, v nasega z enakim motorjem so dali 5w30 (je pa res, da sta predpisana oba). 

Fanta, najprej se zmenita kaj bosta gledala. En je pokazal račun in ceno, ki jo je plačal, drug pa kaj so dali (in ne kaj je bilo na računu).

Jaz osebno sem imel že situacijo, kjer je na računu pisalo eno olje, na listku pri motorju pa drugo. Čemu sedaj verjet? :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 9 urami je GregorV napisal:

Včeraj bila na 1. servisu. 

So mi jo brezplačno oprali. Ne vem ali je to standardna procedura za Mazde?

Ople (3x) mi niso nikoli oprali. 

Pa sem jo na hitro pofotkal v mestu. 😀

LP

IMG20260324175251.jpg

IMG20260324175225.jpg

IMG20260324174949.jpg

IMG20260324174940.jpg

IMG20260324174921.jpg

IMG20260324174903.jpg

IMG20260324174852.jpg

7500 kilometrov? A si vzel olje nazaj, to je še za 10 tisoč dobro :)

A so preverili tlak v gumah? Na servisni proceduri bi ga morali in potem to tudi zapisati v tabelo. Tako kot na nultem servisu ob prevzemu avta, ane :lol:

EDIT: Aja še en komentar iz moje strani..zakaj nimaš klime na 21,5 stopinj in "auto", ampak imaš na low???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 18. 3. 2026 ob 12:36 je NevLado napisal:

Baje da pri menjalniku. Podvozje so z štemajzlom pogledali in nikjer ne giba. Ležaj ni, ker v ovinkih ni tega zvoka. Mogoče amortizer? Pogledal sem cel motorni prostor, vse bp.

Zvok je tak doneče globok, kot da nekje vibrira, in to slišim na odsekih kjer je čist nov, raven asfalt. Pa tko, na 15, 20 sekund. "du duud udu". Brez nekega vzorca. Nekaj bo hin, vprašanje kaj in kje. Mehanik ga je slišal in je prepričan, da ni kovina ob kovino, tudi ležaj ni po njegovo. Moja ga ne sliši. Če imaš užgan radio, ga ne slišiš. Zame, ki avto vozim že 130kkm, pa vem, da nekaj ne štima.

Grem konec tedna še do enega lokalca pa še tam pogledamo, če dobi kako idejo.

dne 18. 3. 2026 ob 12:57 je Brane napisal:

Desna polosovina ima še dodaten ležaj   na sredini

Preveč je kovinski zvok tam ob ležaju če na roko zdrkaš, lokalec pravi da ni ta ležaj na polosovini ker bi moralo biti več lufta + če daš v ler se vseeno sliši vibracija.

Nama je pa uspelo reproducirat zvok na mestu, avto na tleh ob odprti havbi držiš na desni strani pri nosilcu za luč in nekaj časa zibaš gor/dol pa se sliši na mestu res minimalno doneč "klonk".

Lokalec je mnenja da zaenkrat bi lahko bila kriva izključno guma od prečnega stabilizatorja, tko da sem rekel da reskirajmo teh 22 eur pa zamenjajmo in da vidmo a je to krivda al ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ni več nobenega vtekanja motorja, vozi razgibano 3/4/5/6 in ne bo noben problem, nad 3500 rpm itak ne bo šlo :) 

Predno vgasneš avto par sekund počakaš da se "ohladi" in to je to.

Do prvega servisa lahko spije malo olja. Preveriš šibko čez 1 mesec pa bo :) 

To da menjaš olje na 1000kkm je brezveze, ker tovarniško olje je le tovarniško olje.

Super avto si kupila, želim ti veliko varnih kilometrov in le še :zoom-zoom:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 10 urami je Slivka napisal:

Vse je to fajn pa krasn,

ampak men tuki neki ni čist jasn...

Vse statistike kažejo na porast električnih vozil, bencinarjev in hibridov (v bistvu spet bencinarjev) ter močan upad dizlov, za katere je baje tako malo zanimanja, da se jih skoraj ne splača več delat.

A v kriznih časih in ob napovedanih podražitvah pa najprej nafte zmanjka...

Meni logika tukaj malo zatrokira...

žal se ne šteje količina uvoženih vag vozil, ki so dizelaši :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.