Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 21 urami je GregorV napisal:

Meni so na mazda servisu pri menjavi gum na zimske 16" dali na 2,3 bar, vsaj tako kaže računalnik. 

Ali to pomeni, da se ne smem voziti in moram pod nujno povišati na 2,5 bar? 😅 

Pejdi na avtocesto stisnt do blokade, pa bo prišlo avtomatsko na 2,5 bar :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 12 urami je tommzy napisal:

Evo dva posnetka od zadnjič. Upam da se dobro sliši. Drugače lahko še povečam glasnost v editor... 

In ne niso sončna očala v predalčku kriva... Tisto itak ropoče... 

To je v vratih ali okrog vrat... 

Komu ne bi to kravzljalo živce? 

a jeseni je tudi tako ravžljalo? ker te obloge so samo na plastičnih čepkih, na 6ki so še neke gumice okoli - in sedaj je mraz in je pač plastika trda

je pa tole res fenomen no, jaz imam 7,5 let staro 6ko, pa smo že odpiral obloge zaradi menjave špegla, pa je gor ko ulito

jaz bi vprašal na servisu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
pred 19 urami je Ultimate napisal:

Pozdravljeni, razmišljam o nakupu 6ice karavana, "dino-ta" 2.5 z 194 konji in AT, torej letnika 2018-2024. Ali je bilo med tem zadnjim "facelift-om" še kaj posodobitev, ki so omembe vredne? 

nekatere moti preklop med cilindri pri G194 (pač čuti se vibracijo kako gre iz 2 cilindrov na 4 cilindre), G192 tega nima

vsekakor je top da imaš 360 kamero in auto hold parkirne zavore

bremze majo drugo kataloško in naj bi ble boljše, ampak folk vseeno jamra da jim zvija diske, meni na G192 z novo kataloško zdrži bp 60kkm

špegli isto trokirajo

ui sistem je isti, samo da imaš na faceliftu že po default android auto

če vzameš homuro je res kul k je cela črna pa črne lesketajoče felge

@ignacijja prosi da te pelje na testno vožnjo ;) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 minutama je SpEkTr napisal:

Samo, za grelne svečke bi sigurno prišlo v upoštev kako obvestilo v obliki lučke, ali pa na testerju? 

Sem klical tja kjer sem kupil akumulator, so se takoj začeli izogibati reklamaciji, češ da efb pa sam od sebe ne more past na 5V recimo. Da je sigurno nek porabnik itd...Čeprav po netu ko berem, je tudi možno to da v mrazu pade, sploh če je bila skladiščena dolgo, ali pa je bila podnapolnjena recimo. Zdej kako to dokazat ne vem...

Trenutno se še polni, celo noč že v bistvu :)

kak polnilec maš? ker meni un lidlov nafila traktorski aku v par urah

dej izklopi ojačevalec za foro, užgi avto, in multimeter gor na kleme, more kazat 13.6V

ampak če bi biu altenator fuč, bi se vžgala lučka

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 8 urami je Boss napisal:

Na evo ga ... spet si je spomnil pocenit goriva... ta Holob in njegovi predvolilni bombončki... celih 70 centov lahko pršparate jutri. noro. 😄

sem se menil za 26ga za dostavo olja - pa ker sem se tolk časa pogovarjou z referentko, mi je vmes zmanjkalo terminov in sem dobil 3.12 prvi prosti - jutri

ravno prav :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
Pred eno uro je ignacij napisal:

Ležim in prebiram Avtofokus in naletim na Leapmotor b10, kitajski EV. Osebno mi ni všeč ampak na papirju nič ne zaostaja za ostalimi, kar me je impresioniralo je pa cena, zgolj 22k po vrnjeni subvenciji. Podobna zgodba tudi Omoda 5EV. EU proizvajalci bodo mogli fajn zavihati rokave al pa fajn ceno spustiti.20251201_205208.jpg

jah, to gre nekako tako

skuša izola brand je v neki trgovini v sloveniji 2,8 eura v povprečju

če vzameš 3pack, je cena na kos samo še 2,3 eura v povprečju

par dni nazaj je eden izmed trgovcev na policah ponujal identično skušo za samo 1 eur (če si jih nabavil 14 mislim da)

če kitajc baterije naredi doma in jih masovno zakupi par XXXXX kosov več kot neka EU avto firma, smo pač kjer smo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 7 urami je Agerg napisal:

Meni se zdi, da se malo bolj potrudi, ko se zažene zjutraj. Akumulator bo februarja dve leti star, torej še ne bi smel biti problematičen. Kakšne imate kaj izkušnje s starterji tam nad 200.000 km?

ravno sem gledal ene stare slike, aprila sem imel 165kkm, zdaj imam 180kkm, po tej logiki ti bom lahko naslednjo jesen povedal kje smo pri 200kkm :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
dne 29. 11. 2025 ob 11:21 je g.Wankel napisal:

Da ni to za ročno?

dne 29. 11. 2025 ob 11:22 je godlike napisal:

Meni tudi izgleda kot ročna.

znak za ročno je pa "desno" od cagarja za obrate, rdeče barve, 2 cm stran

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 21 minutami je tommzy napisal:

Ja imamo. Jaz imam večinoma Android auto in pa lastno glasbo preko tidal... Tudi pretirano potiho ne... Jih ne iščem... Ampak zadnjič mi je pa res nenormalno začela ropotat voznikova stran oziroma tapeta na vratih. 

Na nobenem avtu do sedaj mi ni tako. Sploh pa ne samo pri 5.000 prevoženih. Tudi davnega leta 2003 na Hyundai Accentu ne. Pol sem itak bil na samih oplih. 

Ne na Astri H, ne na J in ne na K. Kot tudi ne pri ostalih katere sem vozil ali bil sovoznik... 

Evo nekaj podobnega imam na svoji 2025 CX30... 

2022, pol tut premium stari modeli škripajo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 urami je SpEkTr napisal:

Hja, bo treba neki naštudirat. Res pa da če dalj časa stoji tudi poleti, ne vžge tako kot kak drug avto, tako živo, ampak bolj leno :) Ne vem pa čemu bi to pripisal, mogoče karakterju avta :) 

Ni tisto klasično ko vergla avto in ne vžge , ampak tko res počasi prvih nekaj obratov, potem pa kresne. Prej sem že mislil, da bo vmes počakal pri vžigu:)

Če ne bo treba en booster kupit, zadnjič sem gledal za okoli 100eur zanimivo zadevico, zasede kot en power bank, no saj to je power bank, vžgeš pa menda lahko traktor s tistim.

Tudi G192 zjutraj rabi 3 "vergle" predno vžge - saj pritisneš samo gumb in čakaš

Jaz že refleksno sedaj odklenem avto, grem notr in stisnem knof in že letim vn, ker sem navajen da bo vedno vžgala, ko stisnem knof

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je tommzy napisal:

Recimo Novo mesto - Črnomelj in obratno. Ne Gorjanci ampak čez Dolenjske Toplice. Je kar klanec... Saj bi posnel malo porabo s telefonom pa nimam nosilca katerega bi pritrdil nekam da števce snema. 

Bom pa šel na prazno cesto posnet kratko vožnjo mogoče še zdaj ker grem itak v trgovino... 

Daj se ustavi v DT naslednjič s tem avtom pa greva na pivo.

Javi se v ZS :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
dne 27. 11. 2025 ob 9:27 je Liuch napisal:

Check engine gori (pa vidim da so obrati na cca 800 sepravi je avto prižgan, torej ni v načinu "kontakta", kjer je to pričakovano) - tako da lahko takoj vprašaš če kličeš :D

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je GregorV napisal:

Conti TS 870 P se na mokrem VELIKO boljše kot pa BS T005A. Isti oviniki, podobna hitrost, neprimerljivo. 

T005A kot bi bil na ledu, TS 870 P pa lepo držijo. 

LP

ja, za začetek pomaga da je conti dejansko zimska guma, t005a pa letna :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je tommzy napisal:

Ne nisem. Ni bilo nobenga pred mano. Imam video posnetek cele vožnje (dash cam)! 😉Maks hitrost 80km/h. Povprečje pa manj. 

To je od nasproti vozečih. Zakaj tako spikana pa nimam pojma. Če se pritožim na servisu itak ne bom nič dosegel. Sem kar slabe volje zaradi tega. Kaj bo še po zimi?

Drugače pa še ena stvar za vprašat. Imam matrične luči. Pa mi je zdaj že drugič ali tretjič nonstop izlapljalo avtomatiko. Kratke, dolge. Na minuto dolge pol pa izklopi avtomatiko in kratke... In spet vklopi in izklopi auto način...

Sem pogruntal da največ v dežju. Kaj bi bil problem? Tudi prometni znaki dostikrat zmotijo kamero in misli da je avto pred mano. 🙃

Ta sistem matričnih je bil pri oplu svetlobna leta boljši in naprednejši. Mazda tega ne obvlada. 

Bom na servisu povprašal kaj nagaja. 

Za barvo pa ne vem kaj naredit... Pazim, da vozim krepko za drugimi in sedaj počasneje... Se lahko pritožim ker to res ni normalno in mi vso voljo zbije do avta ki je drugače super. 

če se voziš od 20 do 50kmh in nič več nad 50kmh, bo skos izklapljal ta način za dolge, ker moraš jit obvezno nad 40kmh 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 minuto je GregorV napisal:

Gre za čeljusti, ne diske.

Avto -> Marec 2025.

seveda, samo eksplicitno sem poudaril DA JE NORMALNO, DA BODO DISKI RJAVI PO VSAKEM DEŽJU, čeljusti pa PAČ NE

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 21 minutami je GregorV napisal:

Veš, da nisem niti opazil. 

Bom pokazal na servisu. Ga prihodnji teden peljem, zaradi predala med sprednjima sedežema, ki že od začetka ropota. 

Kaj to je za uveljavljanje garancije?

Pogledam še druge gume..

LP

sej je normalno, da bodo diski prej al slej rjavi, ampak avto imaš kok, 1 let?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
dne 22. 11. 2025 ob 8:11 je Jest napisal:

Mediji velikokrat pišejo traparije… Tudi to je menda traparija, da je šlo za električni avto… po besedah gasilcev, pa naj bi šlo za golf voziček … kar pa nima ravno direktne zveze z električnim avtomobilom…

ne vem, o kakšnih električnih avtomobilih vi sanjate, dejmo že vsaj tuki se poenotit prosim...

imaš 3 tipe kosilnice - bencinsko, električno (na kabel) in akumulatorsko (na baterijo)

zagorel je golf voziček, ki se verjetno vozi na baterijo in ne na kabel

in tudi avto je verjetno akumulatorski, zatorej baterijski avtomobil......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
dne 21. 11. 2025 ob 16:30 je Boss napisal:

Ne vem če je to sploh res... tole z obveznim triglavom so bolj kot ne provalili mediji. Pri nas zakonodaja pravi takole.

20. člen

(zimska oprema vozil)

(1) Zimsko opremo motornih vozil kategorij M1, N1, L5e, L6e in L7e sestavljajo:

-        zimske pnevmatike na vseh kolesih ali
-        poletne pnevmatike in v priboru ustrezno velike snežne verige za pogonska kolesa ali verigam enakovredni pripomočki. Vozila s štirikolesnim pogonom morajo imeti v primeru stalnega pogona snežne verige vsaj za eno os, v primeru priklopljivega pogona vsaj za stalno vklopljeno os.

(2) Zimsko opremo motornih vozil kategorij N2, N3, M2 in M3 sestavljajo:

-        zimske pnevmatike najmanj na pogonskih kolesih ali
-        poletne pnevmatike in v priboru ustrezno velike snežne verige za pogonska kolesa ali verigam enakovredni pripomočki. Vozila s štirikolesnim pogonom morajo imeti v primeru stalnega pogona snežne verige vsaj za eno os, v primeru priklopljivega pogona vsaj za stalno vklopljeno os.

Poleg tega morajo imeti ta vozila v opremi še lopato.

(3) Glavni kanali dezena pnevmatik, ki štejejo v zimsko opremo, morajo biti globoki najmanj 3 mm. Zimske pnevmatike, ki imajo glavne kanale dezena globoke manj kot 3 mm, prištevamo k poletnim pnevmatikam.

(4) Zimske pnevmatike so tiste pnevmatike, ki imajo na boku proizvajalčevo oznako »M+S« ali »M.S« ali »M&S«.

(5) Ne glede na določilo prvega in drugega odstavka tega člena štejejo za zimsko opremo vozil, ki so v prometu na priobalnem območju Republike Slovenije, tudi samo poletne pnevmatike z globino glavnih kanalov dezena pnevmatik najmanj 3 mm. Priobalno območje je v skladu s tem pravilnikom del ozemlja Republike Slovenije, ki ga omejuje obala Jadranskega morja, meja z Republiko Italijo, meja z Republiko Hrvaško ter naslednje ceste (ki niso vključene v to območje):
-        R3 627 – odsek 3761 mejni prehod Osp – Črni kal;
-        R1 208 – odsek 1434 Črni kal – Aver;
-        R2 208 – odsek 1059 Aver – Gračišče;
-        R3 626 – odsek 3726 Gračišče – mejni prehod Brezovica pri Gradinu.
(6) V cestnem prometu ni dovoljeno uporabljati pnevmatik z žeblji.

preberi še enkrat kaj sem napisal ja :lol:

dne 22. 11. 2025 ob 20:44 je GregorV napisal:

Sem pozabil.

Moja nova obutev.

Sem sicer iskal GY ali Dunlop... Ni dobavljivo ali december...

Na koncu sem kar na servisu vse vzel. Edino Conti so bile dobavljive v nekaj dneh.

Gume - 138 €

Platišča 16" - 130 €

Ventilčki set - 125 €

Vem, da so na snegu in ledu slabše, ampak kaj čemo...

Kako izpade ta kombinacija na avtu, pa ko bo opran. Vreme ne sodeluje.

IMG20251121152939.jpg

IMG20251121153003.jpg

IMG20251121153007.jpg

eto, ista fora kokr pri meni, ni blo za dobit GY :( 

also, zakaj rjavica teče iz sponke vodila za zavorne ploščice, a ni nekdo razlagal da so mu menjal v garanciji čeljusti, pa da so zdej novi modeli kao boljši?

jao mazda

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 2 urama je GregorV napisal:

Sem pogledal za BAIC, ki ga sedaj tržijo pri FERK. 

Sem mislil, da spada pod Dongfeng, kot Forthing, pa to ne drži. 

Gre za znamko, ki je bila ustanovljena 1958 leta, v lasti države...:

EN.WIKIPEDIA.ORG

In očitno so našli tudi Slovenijo. 😆

https://www.baicglobal.com/

image.png

zanimivo

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 53 minutami je godlike napisal:

Kakšna pa je EU zakonodaja?

Za zimo more imeti Triglav s snežinko, za sezono pa nisem zasledil podatka.

še slabše, pri nas rabijo samo:

1. oznako M+S, mud + snow, ne rabijo pa oznake za triglav s snežniko, čeprav je to edini pokazatelj da je neka guma zares zimska guma ;) 

2. 3 mm profila

kako je širše po eu pa nevem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 14 urami je tommzy napisal:

Dvomim, da je smet ali da sem šel prehitro... 

Pol bi mi pri astri večkrat narobe kazalo... 😁

Ne nisem parkiral s prvim koncem navzgor. Je v garaži in poden je raven... 

A grem na servis vprašat zaradi tega. 

Ful žre med drugim. 

Pod 7 litrov ne pridem razen če vozim kot penzionist.... 

Čim na ravnem pri 40-50 malo na gas dotaknem je trenutna tudi 14-16l 100km... 

Če ga pa pritisnem je pa tudi pri ogretem lahko >30l/100km. 

Ampak bolj me matra tist kazalec goriva.

sej veš, na internetu ni vse za verjet kar prebereš, pa naj bo to facebook, 24 ur ali pa mazda forum ;) 

eni vozijo kot penzionisti, eni imajo pa super motorje

eni pa oboje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.