Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 22 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Po zgledu mojih sodelavcev sem tudi sam, prvič v življenju, poizkusil varianto, da zimske zvozim do konca čez poletje - goodyear, 4,5 mm profila. Pa so se sredi julija začele luščit - po površini je cca dober milimeter na debelo začel odpadat profil. Takoj sem dal gor letne.

Tudi jaz sem na limitu tistih 4 mm in ni več varna za zimo, je za stran... in sm reku dejmo probat.. isto jo trga po koščkih ja :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 30 minutami je Slivka napisal:

Kaj ti nucajo črte in pofarban asfalt, če pa kolesarji tega ne upoštevajo in vozijo po dva vštric ali pa celo trije vštric, ne upoštevajo rdeče luči na semaforju in tako naprej...

Za profi dirkače so žal kolesarske steze prepočasne, predlagam da greš enkrat na bicikelj pa boš videl kaj je to kako se to šiba

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 4 urami je etcho napisal:

Po novem v Portorožu:

image.jpeg

Že tako ozka cesta, en pas namenjen parkiranju, drugi vožnji, vmes pa kolesarska. Avto te z veliko previdnosti še prehiti, avtobus nikakor, parkirani avto te pa z odprtimi vrati tudi doseže.

Scenarij: voznik parkiranega avta odpre vrata, ti s kolesom instiktivno zaviješ levo, avto na levi pa vate. 

Sej če je ta "kolesarska steza" prazna, se moraš vozit po njej z autom. Bolj je namen, da jasno označuje kako in kaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz vozim zimske Vredesteinke, da skurim do konca. Zadnje so dobesedno na črtici, ki označuje "obrabo" za zamenjat. Zdaj v tem dežju za vikend je bla kar veselica, ko sem se vozil po AC in naletel na luže.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 18 minutami je ignacij napisal:

Evo od žene nova petarda g140 nagisa, ročni menjalnik, barva ceramic white. Motor 2.5l veliko bolj uglajen kot g194, izklop cilindrov se popolnoma nič ne čuti, navor odlicen, lepa vožnja.20250529_164507.jpg

Jao tist Auris tam, točno takšnega sm meu.. javi ko se bo prodajal, kupim za daily

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano
dne 23. 5. 2025 ob 13:18 je Slivka napisal:

2,2 litrski turbo dizel, štirikolesni pogon, sedem sedežev, ... ... ... ... ...

Za ta denar dobiš eno povprečno električno kosilnico, pa še kaj dosti se ne smeš zmišljevati...

BMW X5 30d 300 konjev 6,3 do 100, naloadan s kar nekaj paketi in 3 vrsto sedežev sem ravnokar v konfiguratorju naklikal za 97k eur

Verjetno se ga da dobit 80k, glede na to, da karkoli gledam na avtonetu ima skoraj 10% popusta

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
dne 27. 5. 2025 ob 5:46 je kacnje napisal:

Ja, načeloma nam je pred leti dejansko speljal kar dva dobra primerka izpred nosa pri zasebnikih😬.
Avtolog sicer za konkretno vozilo piše, da ga je imel možakar (cca. 70 let) iz Velenja.

Sicer pa verjetno ta tip avta nima posebnih težav? Bencinska Mazdica naj bi bila kar zanesljiva.

Trotl ziher motor, ima pa ta verzija izklop cilindrov (G122), kar zna bit v kombinaciji z avtomatikom kar moteče pri 70-90kmh ko dela preklope

Priporočam testno vožnjo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 44 minutami je Agerg napisal:

Po peskanju in barvanju felg dal zimske gume nazaj gor na felge in zdaj čakajo november. Na felgah se je luščil lak in je bilo grdo vse skupaj. Moram reči da sem zadovoljen z izvedbo in ceno. Je pa zanimivo, da je peskanje dražje od barvanja. Bi pričakoval kontra, pa danes skoraj ni nič več kot bi v prvo mislil.

image.png

Kje si rihtal?

Jaz moram 2 felgi od prikolice (13 col) speskat in kupit nove gume, pa se bojim da bo ceneje kupit drugo prikolico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano
pred 19 minutami je Deeyan napisal:

Skoda motorja za po omejitvah se vozit? 

No tist karpa ni po omejitvah pa nebom javno 😂 

No sej mestne voznje so pa druga pesem... Ampak v primerjavi z dizlom 2.2 awd je mogoce sam pol litra razlike v prid dizlu. 

IMG_20250518_153938.jpg

Še ena laž...

pred 46 minutami je NevLado napisal:

To maš neki narobe, tle se vsi vozjo z 2.2 dizelcami 160 v vrhniški klanc pa majo porabo 5.4

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano
pred 8 minutami je Tilen5 napisal:

Vsi ste amaterji za mojo dizlco(zalimam sliko še tukaj) In ne porabe nisem resetiral pomoje že 2-3 leta

image.jpeg

To maš neki narobe, tle se vsi vozjo z 2.2 dizelcami 160 v vrhniški klanc pa majo porabo 5.4

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
dne 15. 5. 2025 ob 20:21 je Bossek napisal:

Malo se spogledujem, da bi mojo premium CX30 menjal za polno elektricno Kono (in pol lih en review napise).

95% mojih vozenj predstavlja Ziri <-> Ljubljana (50km v eno smer). Predvidevam da tavelka baterija (64kWh) bi to zdelala brez problema. Zjutraj je vecinoma na AC dokaj guzva kar pomeni pocasna voznja s 60, nazaj pa tudi ni nekaj.

Imamo seveda se family car (Citroen C4 SpaceTourer), kjer udobno sedi 5 oseb.

Je pa mal vprasanje kaksna bi bila ponudba stara za novo. Koliko bi mi ponudili za moj avto in koliko bi bila cena kone. Verjetno bi bilo cist prevec doplacila in lahko to misel kar opustim :)

VZAMEM TVOJO CX30 (če zrihtaš do takrat jermen :dudek:

dne 17. 5. 2025 ob 11:30 je jures napisal:

Da bi pa za drug avto imel premium malcka pa ne? 10k, razlike, ostane ti se denar za ves bencin do konca tvojega terminskega plana.....pa se hibrid je. To je totalna zmaga ce mene vprasas....

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=18635491&display=Mazda Mazda2

Raje kr direkt Yarisa, Toyota ga ma že v malem prstu, Mazdini servisi pa šele "na novo"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
dne 16. 5. 2025 ob 0:31 je Boss napisal:

wtf? ?zmeden? Če bo šlo kaj narobe boš zgrmel k vol. Pri 25km/h se še da nekaj lovit, pri 35 boš pa kožo po asfaltu ribal. Sicer pa vsak je svoje sreče kovač.

7

7kmh ;) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano
pred 2 urama je Deeyan napisal:

Koncno mi je uspelo it na mal daljso relacijo po AC in testirat realno porabo pri voznji 130km/h. Dolzina voznje cca. 130km. Ni slabo za 2.5 benz 😊

IMG_20250517_184106.jpg

Škoda motorja, raj men prodej avto

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 5. 5. 2025 ob 20:49 je Azh napisal:

Že en čas gledam tole Mazdo https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20620585&display=Mazda CX-5

V oglasu piše 1 lastnik. Pa sem šel preverjat po avtologu in piše 1 lastnik. Grem preverjat po carfaxu in piše 3 lastniki.

Tisti ki mate izkušnje z tem, ali je carfax zanesljiv. Kilometri naj bi bli ok.

Če te to skrbi, potem sploh ne kupuj avta pri dilerju. :lol: Najdi nekej kar je 1 lastnik in kupi direktno od njega... greš tudi z njim na testno, vidiš kako je avto vozil, se malo pogovoriš, ti pove za kakšne napake, hibe... še vedno ti bo kaj zakril :) 

AVTOLOG.SI

Brezplačno VIN iskanje, na podlagi odprtih podatkov iz portala OPSI. Poročilo o zgodovini vozila - kilometrina, ali je bilo vozilo uvoženo, tehnični podatki.

Avto je bil naprej pisan na pravno osebo - lizing ali testno vozilo, potem po lizingu je šel na fizično osebo in sedaj ga ima v lasti prodajalec, torej je informacija o 3 lastnikih pravilna :) je pa verjetno imel samo 1 uporabnika, in to je ta lastnik, ki je bil star 73 let

Lej za moje pojme pejdi probat, pa boš vidu kako se avto pelje, če je to to kar ti je všeč, potem pa dalje :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 43 minutami je godlike napisal:

1500-2000 po knjigi od vozila.

i20n je je še pisalo med 2000-4000 obrati in če je avtocesta, menjavaj 5/6.

Ja, ampak i20n je turbo, tole pa atmosferc...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 29. 4. 2025 ob 11:54 je 50keda napisal:

S tako porabo greš easy čez 700km, sm že parkrat šu :) Pr 650 km tankam k mam porabo 8+

Hvala za info. Je pa za pumpo boljš, da ne drgneš predolg na rezervi, ampak ja, če je to neko enolično potovanje, why not 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 1. 5. 2025 ob 6:20 je Dani napisal:

Pozdravljeni,

Sem že skoraj 7 let lastnik Mazde 6 GH 2011 letnik, 2.2 diesel 129 konjev in razen zamenjave verige pri 250 tisoč kilometrov ter 1x zamenjave podložk injektorjev nisem imel nekih velikih stroškov. Ker ima moja mazda že skoraj 300 tisoč kilometrov razmišljam o nakupu novejše Mazde 6 ali CX-5 (npr. 2018 do 2020 letnik). Malo me skrbi zanesljivost diesel motorjev, po pregledu foruma ne najdem točnega odgovora ali so motorji Skyactive po faceliftu od 2017 bolj zanesljivi ali ne, prosil bi pomoč kakšni so lahko potencialni problemi ter stroški z temi motorji, ker delam cca. 80 km na dan (80% avtocesta) se mi najbolj splača voziti dizla.

Skyactiv diesli znajo imet svoje muhe. Vsake toliko najdeš kak post, kjer pride kak šokiran lastnik dizla vprašat, zakaj se je zgodilo to pa to. :( Večinoma pa so to avtomobili iz uvoza z raztegnjenimi servisnimi intervali!

Mogoče še mojih 5 centov - jaz naredim 130km na dan in sem med hitrejšimi na AC (cca 50%), pa imam na bencinarju 2.5 porabo 7.4. Probaj jit na testno vožnjo, dvomim da se "splača dizel", če ga boš tiščal bo isto pil 7 litrov :) Vsekakor pa probaj dobit slovenski avto od prvega lastnika!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 11 urami je Bini napisal:

Super je lepa, a gume še pa kar te T005A gor dajejo... 🫣😉

pred 3 urami je Alex napisal:

Izgleda, da do najcenejše pa pri tolikih avtih, kot jih naredijo, prišparajo.😉 Kakšna razlika je v vožnji , še posebaj na mokrem in v dežju  med Conti in temi gumami. 

Fora je, da če bi delal letno 30kkm, bi ble to top gume, ker bi jih dejansko skuru "do cajta". Tko jih pa poleti narediš cca 10-15k in je brezveze ko stare ratajo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zelo zelo redko se mi zgodi, da pridem do rezerve, 24 km remaning, ker itak tankam vsak teden ob priliki... danes sem malo cincal na AC, ampak vem, da je @Janez007 enkrat testiral in je imel še 50km fore...

Pridem in začnem tankat, 50,81 litra.... A je posoda 52 + 6 ali 56 + 6?

Aja pa še to, 7,49, torej za 1 deci laže računalnik :) 

Posnetek zaslona 2025–04–28 ob 16.44.43.png

Posnetek zaslona 2025–04–28 ob 16.44.53.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 18 urami je sportman333 napisal:

....

EU proizvajalci so pred 20 leti odpirali svoje tovarne na Kitajskem. Čisto samo zaradi pohlepa, ker so tako dobili ultra poceni delovno silo. Kitajci so bili tiho in se učili. Sedaj prihajajo računi.

Žal je vsepovsod tako, noben se ne sekira kaj bo čez 50 let, bodo že nekako naši otroci preživeli...

In na ta način se dogajajo packarije vsepovsod, vsak poskrbi za svoj lasten žep, seveda s prenosom vsega na kitajsko bo kmalu prišlo do tega da bodo tudi kitajci rekli lejte stop, zdej pa hočemo tudi mi 20% marže... in bomo prišli v težke čase, v EU žal ne znamo niti vijakov več naredit

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 17 urami je GoB napisal:

Štart (na semaforju😁), baby Dino z lahkoto v vodstvu (X častno drugi)...

o wow, pa še lažji avto je..

ja nič, G140 ultimativni motor

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano
pred 46 minutami je igorcy napisal:

Evo - po branju foruma opravljen 1.servis pri Interclassu.

Dogovor z g.Majesom je potekal po emailu. Vse smo uskladili v 24 urah (termin sem si izbral sam) kar zelo grajam pri nekaterih drugih servisih, kjer sploh nisem dobil odgovora.

Sicer se je čas servisa malo podaljšal (+1h), ampak sem bil zadovoljen z razlago, obravnavo in odgovori na moja vprašanja - skratka nimam pripomb. 
V salonu se mi je zdelo da ima samo g.Majes stranke, ker pred mano je bila ena in za mano je tudi čakala ena, vsi ostali pa nič… btw:a je to isti Majes, ki je večkrat omenjen v zvezi z BTC, ali je samo naključje?

Da, to je on. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.