Saj razlika v barvi je kar velika. Se mi zdi da na desni strani bolj.
Sem bil v salonu ko sem šel po feltne za zimo pa mi je prodajalec rekel, da so si malo pogledli druge in je na vseh določena razlika.
Mi pa zatrjuje da razbit ni bil.
Bom še enkrat poslikal. Sedaj se mi ne da do avtomobila.
Da se reklamirat pod garancijo ampak ni sigurno da bo boljše saj baje dobijo že pobarvan nov del.
Lahko da bo še slabše. Bi probal ampak se bojim da bodo še kaj polomili ob razdiranju.
Drugače pa se že oglaša kakšna plastika js.
Imam pa drug problem. Visoko porabo in nisem najbolj zadovoljen. Trenutno nimam še niti 470km prevoženih (sama regionalka) pa je doseg le še 130km (38% goriva).
Tako velike porabe nisem imel niti z mojim prvim avtom pred 22 leti. Accent 1.3 bencinar😁 in sem naredil več kilometrov z enim tankom.
Pa tudi temperatura motorja je po večini eno črtico pod sredino kar se mi ne zdi normalno.
Opazil sem tudi črto na naslonu za roko na voznikovih vratih (ris))kot da bi bilo potegnjeno z nečim. Jaz dvomim da sem to naredil saj pazim. Ob prevzemu tega nisem opazil. Sedaj pa za to ne bom nič dosegel verjetno.
Avto je drugače glede vožnje ok. Me pa skrbi poraba in temperatura motorja.
Pa čudno šalta avtomatik. Je normalno da pri umirjeni vožnji drži obrate na 1100-1200rpm?
Včasih pa kar cukne ali pa navije obrate. Pa ne pritisnem naglo na gas.
Danes mi je ko sem se bližal koloni (ustavljal) skoraj crknil kot takrat ko ne stisneš prav cajt sklopke ko se ustavljaš...
Malo čudno dela.
Servis?
temperatura motorja ja ok
600 km je normaln doseg goriva za novodobne bencinarje, ker načrtno manjšajo posode za gorivo da bi se nam baterijski avti kar naenkrat zdeli privlačni
avtomatik izvaja postopek učenja in se mora navadit kako ti voziš, po 5k bo vse ok
Konkretno me bolj zanima nova Mazda CX-5 z hibridno verzijo motorja, seveda pa oblikovno tako zunaj kot znotraj, ko pride v živo v SI. Predvidevam pa, da bo tudi končna cena verjetno višja kot s sedanjim motorjem, mogoče pa bodo kakšni "popusti" na začetku.........
Mene je predvsem zanimalo glede porabe splošno, ker prodajalec mi trdi da imam še vedno ful visoko proti "njegovi". Naj bi imeli doma enako le drugo opremo in mu troši liter manj.
Drugače pa koliko vam doseg oziroma range izpiše ko resetirate BC oziroma po tankanju?
Jaz sem danes tankal in mi je izpisalo range 610km. Če pa pa po par metrov ugasnem in prižgem pa je range že na 600?
A je to normalen doseg po resetu BC in tankanju ali bi moralo kazati več?
1 liter? To ni nič, jaz če grem do LJ vsak dan 4 dni zaporedoma skurim tank ker gre nad 7,5l/100kmh, če se pa vozim do NM pa mi zdrži krepko več, ker ni avtoceste in imam tam okrog 7... verjamem da je lahko razlika še večja, če bi malo čuval
brezveze to gledat tako
dne 13. 10. 2025 ob 21:16 je Bini napisal:
Meni pokaže 800km in več ampak to ni isti rang motorja....
škoda da si odrezal koliko imaš prevoženih km s tem 5.3
Zelo verjetno ni narobe nič. Lahko da so razlog krajše vožnje, klanci, ...?
Enaka CX-30 G140 AT ima 12.000 km, od nove - februarja, še nikoli oprana, števec kaže povprečno porabo teh 12.000 km 6,6 l/100 km, vožnje pa večinoma po ravnem, po obvoznici oz. po mestu in trajajo cca 40 minut. Razpon normalne porabe je pri teh bencinarjih zelo velik. Spomnim se časov Corone, ko je Mazda 3 G120 letnik 2018 kazala povprečno porabo v zimskih nekaj mesecih pri krajših vožnjah 8,6 l/100 km, čez leto pa je potem povprečna poraba padla in se ustalila na 6.1 l/100 km.
Čudovit vozni park, ni krize. So sosedje kaj fouš?
Jaz sem pa kar nekaj testov pregledal in vsi se strinjajo, da tole po filozofiji ni Mazda niti od daleč. Jinba ittai miselnost lahko pozabimo, avto je pač le in samo Kitajc brez duše in kvalitet Mazde. Obleka ne naredi človeka oziroma v tem primeru Mazde.
Žal, fantje zame je to en velik obvoz in lojtrski voz pri meni na dvorišču dejansko ne bo.
Se strinjam s tabo 100%, sem samo izpostavil dejstvo, da v živo izgleda dobro.
Naj vam dobro sluzi. Saj tisti 1.6 bencinarji so res robustni, čeprav anemični.
sori, poslednja Corolla Hatchback* z 1.2 turbo motorjem
Sem gledal tudi limuzine 1.6/1.5 ampak ni blo všeč bejbi
Tale 1.2 ima dejansko dovolj rezerve po specifikaciji, normalne 4 cilindre, nobenga egr-ja, startstopa in ostalega crap-a za uničevanje življenjske dobe,...
Aja pa 10 let je že v produkciji v isti izvedbi brez večjih težav (od Aurisa, CHRja,..), ki bi jih zaznal na internetih
Tista 1.6 GR verzija mora bit res prava petarda, ker avto ima drugače zelo dobro pozicijo na cesti
V petek je k hiši zapeljal še en japonc, žal pa to ni Mazda, ker so rabljene trojke očitno z leti dražje in dražje, sploh če imajo G122 motorček. Je pa vseeno iz dežele vzhajajočega sonca in je poslednja Toyota Corolla z bencinskim motorjem.
Danes je 20-letni mulc izpred srednje šole speljal z motorjem in po ulici užgal po zadnji gumi. Z njegove desne pa je pripeljala neka starejša ženska, ki ni opazila, da se ta mulc približuje s krepko prekoračeno hitrostjo po zadnji gumi in je zapeljala na cesto. Ko sta drug drugega zagledala, je bilo že prepozno...
Ja, dogodek je bil v Novi Gorici pri Mlinotestu...
Oba delujeta z iPhonom… Mor imeti BT 4.0 BLE … da ga imaš lahko stalno priklopljenega, ker se sam ugasne ko ni aktivnosti in ne kuri akumulatorja…
Sem naročil oba, ker sem na tujih forumih sicer našel priporočilo za dražjega… in sem naročil tudi ta cenejšega… pa za to, kar sem jaz probal delata oba OK…
FORScan Viewer application was developed for reading and viewing information about the on-board network of Ford, Mazda, Lincoln and Mercury vehicles. Supported adapters: - OBDLink MX+...
Sem mislil, da ne bi, ampak naj vam bo, da boste lahko še kakšno krivdo pri meni našli - hint: pri prvem odlomku nisem ustavil pri stop znaku. Ostalo pa najdite sami.
1. del bi naslov, ko bemwejaš kupi Mazdo pol pa prehiteva po navadi v naselju, kjer je ozka cesta in omejitev 40, pa nato se postavi na pas za levo in nato gasa ter švigne naravnost - jebat ga, to je pač ta premium filing. Še dobro, da ni na isto idejo prišel Italijan v Fiatu, da štarta na brzino v svojo levo predno avtošola sploh spelje. To bi bilo "veselo" in ja zaradi takih manevrov je na tem križišču že počilo.
2. del je malo daljši, da boste ja našli vzrok s čim sem sprovociral ubogega Italijana, da se mi je zaganjal v rit in pol le prišel mimo (žal nimam zadnje kamere, da bi se vse to videlo). Mogoče sem naredil narobe, ker sem se umikal desno, da sem mu dal povod za prehitevanje tako, kot dvema motoristoma, ki si nista upala čez dvojno črto. Res sem žleht, ampak spet ne toliko kot modri avto pred tem Foton Tunland G7 Pickupom (sem mislil, da je ameriški, je pa en navaden kitajc). No blokiral ga je praktično do krožišča, kjer sta šla vsak svojo pot.
3. del pa še tist mojster z motorjem, ki je kar lepo prletel v nizkem letu upajoč, da se bo šzšlo. Tokrat se je, drugič bo pa verjetno cesta kriva al pa kak voznik avta, ko se ne bo.
V glavnem, video sem naredil, ker sem imel občutek, da mi nekaj ljudi tu gor ne verjame in namiguje, da lažem. Sem pa vseeno izpustil tiste počasnele, ker če bi še tisto dodal bi tole bil celovečerec.
Zakaj se pri prehitevanju motoristov umikaš v desno?
Niso čisto zanič, so pa slabe zaradi obrabe robov in še par pomanjkljivosti. Tukaj je GPT našel neke podatke in teste, če že meni iz prakse ne verjameš.....
shit, slab oprijem na ledu
to je res pomemben podatek za slovenske voznike, ki se vsak dan vozijo po ledu, res katastrofa gume!!
Ker je zanič, to pa že vsi vejo in ne rabijo testirat.
Mislim pa, da je že bila na testih.... 🤔
Kje si videl, da so Nexen zanič, mi lahko podkrepiš z nekim vir-om?
pred 3 urami je Bini napisal:
Ne razumem zakaj dobijo te porazne pnevmatike dovoljenje za prodajo!🤔
Pri teh testih bi morala sodelovati ena uradna kompetentna komisija in požegnati vse dobre in priporočljive, slabe pa prepovedat in pika! Tako pa vidiš na raznih makinah te porazne poceni gume za avto pa ima dost denarja.... 🥴🫣
To je isto, kokr da lahko vsak butelj pri nas odpre firmo za 7500 eur, začne z nekim poslom, prodaja neke storitve za mastne pare, nategne folk z predračuni in gre potem v stečaj, ljudje pa ostanejo brez podpore in brez denarja.
Evo ena nova dolga tura od doma do Pelješca in nazaj, tisto več km je pa po Pelješcu in bližnji okolici. Vožnja po AC je bila večinoma med 130 in 160km/h.Kolega je vozil s Suzukijem 1.4 turbo s 4 potniki in poln kuferan enako kot jaz in je imel cca 1 liter več porabe.... jaz pa tole na sliki....
ne razumem, kaj imate od tega, da takole zavajate ljudi na forumu
če bi se vozil 160 bi bil števec za temperaturo krepko višje
Po eni strani imaš prav,po drugi pa spet ne....pač odvisno,kaj si od avta želiš..
Za kickdown moraš "gas do pleha"kar pa pomeni,da imaš samo eno stopnjo "gasa" ,in nič vmes...in tudi za tisto "nenadnost" kickdown ni najoptimalnejši,ker včasih mora šaltati ne le eno,ampak celo dve prestavi navzdol...in to seveda traja...
In v tem je problem. Če rabiš le za eno prehitevanje in po tem "enako naprej",je kickdown za večino čisto OK. Sport modus ti pa ponuja pač še vse ostalo...kot "dva različna karakterja v enem".
Torej-jaz sem za👍...sem pač malce "športnejša duša",in tu pa tam rabim "zdravilo"....in tu se ta modus kar dobro odnese. Ni za-beri zgoraj (na pes mater),a za to imaš tudi ročni modus....torej ne dva,ampak trije v enem😃
nevem no, kickdownaš takoj za avtom in normalno prehitiš...
je pa res, da traja, če se postaviš najprej na levi pas, pa začneš nekaj mučkat, pa pol mal šaltaš, pa pol že zmanjka ceste
bom pa probou ta sport mode če res bolj bremza eto, mene pač jezi k auto takoj trzne ko pošlataš stopalko ker je bolj občutljiva
Jaz ga dam v sport mode pri kakšnih prehitevanjih, kjer bi rad da je motor hitreje odziven in se vrti pri višjih obratih. Pa še pomagam mu malo in ga tik preden ven skočim že vržem eno prestavo nižje kar z obvolansko ročico. Potem ko ga pritisnem pa pustim da sam počne kar hoče.
Pa kakšna prehitevanja v hrib, recimo Rogla. Pride ta način prav. Imaš malo več rezerve, ki vedno prav pride v takšnih pogojih.
jaoooo pa sej maš kickdown, če prehitevaš pod 90 gre vedno v drugo, če prehitevaš pod 130 gre vedno v tretjo... cukne zadost, sej je 190 konjev
Ena je imela 360.000, preden je šla od hiše - kar je bila velika napaka.
Druga ima skoraj 240.000 in se pripravljam na menjavo zobatega jermena...
Moj nasvet: kakšne vožne pa imate? Če ni vsak dan v enem kosu vsaj 50 km, potem res ni dizelaš za vas. Če je pa ogromno mestne vožnje z pogostim stanjem na semaforjih, kjer start-stop matra motor na veliko, je pa dizel še toliko manj...
Ti si pa tut ko boben in lajna, skyactiv dizli niso to, kar si vozil/voziš ti in se nedaš in nedaš prepričat
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
ni označeno, da bi bila slovenska
pokliči za vin, piše da majo servisne izpise (se vidi za vsak servis, kje so bili delani
) ali pa z vin na mazdinega pooblaščenca da ti naredi izpis
če so servisi vpisani na 25kkm ali še več (lizing) bi glede na izkušnje ljudi na tem forumu s tem motorjem naredil obvoz
Povezava za deljenje
Deli na druge strani