Pozdravljeni, razmišljam o nakupu 6ice karavana, "dino-ta" 2.5 z 194 konji in AT, torej letnika 2018-2024. Ali je bilo med tem zadnjim "facelift-om" še kaj posodobitev, ki so omembe vredne?
nekatere moti preklop med cilindri pri G194 (pač čuti se vibracijo kako gre iz 2 cilindrov na 4 cilindre), G192 tega nima
vsekakor je top da imaš 360 kamero in auto hold parkirne zavore
bremze majo drugo kataloško in naj bi ble boljše, ampak folk vseeno jamra da jim zvija diske, meni na G192 z novo kataloško zdrži bp 60kkm
špegli isto trokirajo
ui sistem je isti, samo da imaš na faceliftu že po default android auto
če vzameš homuro je res kul k je cela črna pa črne lesketajoče felge
Samo, za grelne svečke bi sigurno prišlo v upoštev kako obvestilo v obliki lučke, ali pa na testerju?
Sem klical tja kjer sem kupil akumulator, so se takoj začeli izogibati reklamaciji, češ da efb pa sam od sebe ne more past na 5V recimo. Da je sigurno nek porabnik itd...Čeprav po netu ko berem, je tudi možno to da v mrazu pade, sploh če je bila skladiščena dolgo, ali pa je bila podnapolnjena recimo. Zdej kako to dokazat ne vem...
Trenutno se še polni, celo noč že v bistvu
kak polnilec maš? ker meni un lidlov nafila traktorski aku v par urah
dej izklopi ojačevalec za foro, užgi avto, in multimeter gor na kleme, more kazat 13.6V
Na evo ga ... spet si je spomnil pocenit goriva... ta Holob in njegovi predvolilni bombončki... celih 70 centov lahko pršparate jutri. noro. 😄
sem se menil za 26ga za dostavo olja - pa ker sem se tolk časa pogovarjou z referentko, mi je vmes zmanjkalo terminov in sem dobil 3.12 prvi prosti - jutri
Ležim in prebiram Avtofokus in naletim na Leapmotor b10, kitajski EV. Osebno mi ni všeč ampak na papirju nič ne zaostaja za ostalimi, kar me je impresioniralo je pa cena, zgolj 22k po vrnjeni subvenciji. Podobna zgodba tudi Omoda 5EV. EU proizvajalci bodo mogli fajn zavihati rokave al pa fajn ceno spustiti.
jah, to gre nekako tako
skuša izola brand je v neki trgovini v sloveniji 2,8 eura v povprečju
če vzameš 3pack, je cena na kos samo še 2,3 eura v povprečju
par dni nazaj je eden izmed trgovcev na policah ponujal identično skušo za samo 1 eur (če si jih nabavil 14 mislim da)
če kitajc baterije naredi doma in jih masovno zakupi par XXXXX kosov več kot neka EU avto firma, smo pač kjer smo
Meni se zdi, da se malo bolj potrudi, ko se zažene zjutraj. Akumulator bo februarja dve leti star, torej še ne bi smel biti problematičen. Kakšne imate kaj izkušnje s starterji tam nad 200.000 km?
ravno sem gledal ene stare slike, aprila sem imel 165kkm, zdaj imam 180kkm, po tej logiki ti bom lahko naslednjo jesen povedal kje smo pri 200kkm
Ja imamo. Jaz imam večinoma Android auto in pa lastno glasbo preko tidal... Tudi pretirano potiho ne... Jih ne iščem... Ampak zadnjič mi je pa res nenormalno začela ropotat voznikova stran oziroma tapeta na vratih.
Na nobenem avtu do sedaj mi ni tako. Sploh pa ne samo pri 5.000 prevoženih. Tudi davnega leta 2003 na Hyundai Accentu ne. Pol sem itak bil na samih oplih.
Ne na Astri H, ne na J in ne na K. Kot tudi ne pri ostalih katere sem vozil ali bil sovoznik...
Hja, bo treba neki naštudirat. Res pa da če dalj časa stoji tudi poleti, ne vžge tako kot kak drug avto, tako živo, ampak bolj leno Ne vem pa čemu bi to pripisal, mogoče karakterju avta
Ni tisto klasično ko vergla avto in ne vžge , ampak tko res počasi prvih nekaj obratov, potem pa kresne. Prej sem že mislil, da bo vmes počakal pri vžigu
Če ne bo treba en booster kupit, zadnjič sem gledal za okoli 100eur zanimivo zadevico, zasede kot en power bank, no saj to je power bank, vžgeš pa menda lahko traktor s tistim.
Tudi G192 zjutraj rabi 3 "vergle" predno vžge - saj pritisneš samo gumb in čakaš
Jaz že refleksno sedaj odklenem avto, grem notr in stisnem knof in že letim vn, ker sem navajen da bo vedno vžgala, ko stisnem knof
Recimo Novo mesto - Črnomelj in obratno. Ne Gorjanci ampak čez Dolenjske Toplice. Je kar klanec... Saj bi posnel malo porabo s telefonom pa nimam nosilca katerega bi pritrdil nekam da števce snema.
Bom pa šel na prazno cesto posnet kratko vožnjo mogoče še zdaj ker grem itak v trgovino...
Daj se ustavi v DT naslednjič s tem avtom pa greva na pivo.
Check engine gori (pa vidim da so obrati na cca 800 sepravi je avto prižgan, torej ni v načinu "kontakta", kjer je to pričakovano) - tako da lahko takoj vprašaš če kličeš
Ne nisem. Ni bilo nobenga pred mano. Imam video posnetek cele vožnje (dash cam)! 😉Maks hitrost 80km/h. Povprečje pa manj.
To je od nasproti vozečih. Zakaj tako spikana pa nimam pojma. Če se pritožim na servisu itak ne bom nič dosegel. Sem kar slabe volje zaradi tega. Kaj bo še po zimi?
Drugače pa še ena stvar za vprašat. Imam matrične luči. Pa mi je zdaj že drugič ali tretjič nonstop izlapljalo avtomatiko. Kratke, dolge. Na minuto dolge pol pa izklopi avtomatiko in kratke... In spet vklopi in izklopi auto način...
Sem pogruntal da največ v dežju. Kaj bi bil problem? Tudi prometni znaki dostikrat zmotijo kamero in misli da je avto pred mano. 🙃
Ta sistem matričnih je bil pri oplu svetlobna leta boljši in naprednejši. Mazda tega ne obvlada.
Bom na servisu povprašal kaj nagaja.
Za barvo pa ne vem kaj naredit... Pazim, da vozim krepko za drugimi in sedaj počasneje... Se lahko pritožim ker to res ni normalno in mi vso voljo zbije do avta ki je drugače super.
če se voziš od 20 do 50kmh in nič več nad 50kmh, bo skos izklapljal ta način za dolge, ker moraš jit obvezno nad 40kmh
Mediji velikokrat pišejo traparije… Tudi to je menda traparija, da je šlo za električni avto… po besedah gasilcev, pa naj bi šlo za golf voziček … kar pa nima ravno direktne zveze z električnim avtomobilom…
ne vem, o kakšnih električnih avtomobilih vi sanjate, dejmo že vsaj tuki se poenotit prosim...
imaš 3 tipe kosilnice - bencinsko, električno (na kabel) in akumulatorsko (na baterijo)
zagorel je golf voziček, ki se verjetno vozi na baterijo in ne na kabel
in tudi avto je verjetno akumulatorski, zatorej baterijski avtomobil......
- poletne pnevmatike in v priboru ustrezno velike snežne verige za pogonska kolesa ali verigam enakovredni pripomočki. Vozila s štirikolesnim pogonom morajo imeti v primeru stalnega pogona snežne verige vsaj za eno os, v primeru priklopljivega pogona vsaj za stalno vklopljeno os.
- zimske pnevmatike najmanj na pogonskih kolesih ali
- poletne pnevmatike in v priboru ustrezno velike snežne verige za pogonska kolesa ali verigam enakovredni pripomočki. Vozila s štirikolesnim pogonom morajo imeti v primeru stalnega pogona snežne verige vsaj za eno os, v primeru priklopljivega pogona vsaj za stalno vklopljeno os.
Poleg tega morajo imeti ta vozila v opremi še lopato.
(3) Glavni kanali dezena pnevmatik, ki štejejo v zimsko opremo, morajo biti globoki najmanj 3 mm. Zimske pnevmatike, ki imajo glavne kanale dezena globoke manj kot 3 mm, prištevamo k poletnim pnevmatikam.
(4) Zimske pnevmatike so tiste pnevmatike, ki imajo na boku proizvajalčevo oznako »M+S« ali »M.S« ali »M&S«.
(5) Ne glede na določilo prvega in drugega odstavka tega člena štejejo za zimsko opremo vozil, ki so v prometu na priobalnem območju Republike Slovenije, tudi samo poletne pnevmatike z globino glavnih kanalov dezena pnevmatik najmanj 3 mm. Priobalno območje je v skladu s tem pravilnikom del ozemlja Republike Slovenije, ki ga omejuje obala Jadranskega morja, meja z Republiko Italijo, meja z Republiko Hrvaško ter naslednje ceste (ki niso vključene v to območje):
- R3 626 – odsek 3726 Gračišče – mejni prehod Brezovica pri Gradinu.
(6) V cestnem prometu ni dovoljeno uporabljati pnevmatik z žeblji.
preberi še enkrat kaj sem napisal ja
dne 22. 11. 2025 ob 20:44 je GregorV napisal:
Sem pozabil.
Moja nova obutev.
Sem sicer iskal GY ali Dunlop... Ni dobavljivo ali december...
Na koncu sem kar na servisu vse vzel. Edino Conti so bile dobavljive v nekaj dneh.
Gume - 138 €
Platišča 16" - 130 €
Ventilčki set - 125 €
Vem, da so na snegu in ledu slabše, ampak kaj čemo...
Kako izpade ta kombinacija na avtu, pa ko bo opran. Vreme ne sodeluje.
eto, ista fora kokr pri meni, ni blo za dobit GY
also, zakaj rjavica teče iz sponke vodila za zavorne ploščice, a ni nekdo razlagal da so mu menjal v garanciji čeljusti, pa da so zdej novi modeli kao boljši?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pejdi na avtocesto stisnt do blokade, pa bo prišlo avtomatsko na 2,5 bar
Povezava za deljenje
Deli na druge strani