Kaj pa hibridi? Zna kdo kaj konkretnega povedat? Meni se zdi zadeva zanimiva. Kako je v praksi? Stroški ,pokvarljivost, servis?
Realno jaz ne bi kupil drugega hibrida kot Toyoto HEV. Oni so edini dovolj časa na trgu z dovolj rešitvami in podatki, da lahko prilagajajo razvoj. Je pa to res spaceship feel, težak avto, cvt je grozen, ima pa par prednosti, npr avto lahko remote preko telefona užgeš in ga klima segreje/shladi; poraba je zelo nizka ob normalni vožnji do 130. Sem vozil Corollo 2023 hibrid in 2022 1.2 turbo bencin, nemogoča razlika pa je avto isti.
Jaz si ne rabim predstavljati, lani sem opravil več kot 10 takšnih voženj (1000+ km v enem dnevu z EV).
Še enkrat, kako to poteka, za tiste, ki si ne znate predstavljati:
1. Start od doma s 100 % napolnjeno baterijo.
2. Prvi postanek za polnjenje nekje med 350-380 km vožnje (pač ko pade napolnjenost baterije na okoli 5 %). Polnjenje do okoli 55-60 %, ko avto polni s polno močjo. To traja v praksi v mojem primeru med cca. 9 in 12 minut.
3. Naslednjih 180-220 km vožnje in zopet ponovitev režima polnjenja (5-60 %). V teh desetih minutah skočim na WC ali pa ravno pojem sendvič in popijem kavo.
In tako rabim za 1000 prevoženih kilometrov ravno okoli pol ure (nazadnje sem rabil 29 minut - 9+10+10 so bili postanki za polnjenje). Torej je potovanje z EV le malenkost daljše kot z ICE, je pa veliko bolj prijetno in poceni.
Lahko pa enkrat naredite "iskreni" lastni test in dejansko izmerite čas, ki ga porabite za prevoženih 1000 kilometrov (npr. postanek za tankanje, wc, sendvič ...). Boste videli, da je pol ure izredno hitro mimo ...
pa pozabil si da so polnilnice ponavadi 4, črpalk za pumpo je pa 24
Za vsak EV, ki ga nameravaš kupiti, si tukaj poglej krivuljo polnjenja - ta je najbolj relevantna, če z EV veliko potuješ. Tale Mazda 6e ima najbolj optimalno polnjenje v intervalu 3 do 57 %.
Pri 60 % napolnjenosti baterije je polnjenje na DC popoln nesmisel ... Na DC polnilnico greš, ko imaš 5 % ali, ajde, za začetnike, 15 %, ne pa več ...
Noro, sepravi je dejansko uporabne samo 50% baterije po tem takem?
Jaz natankam poln tank in v 3 minutah spet polnega in potem spet polenga.
Danes začne utripat lučka start-stop in zasveti oranžen trikotnik pa še opozorila na zaslonu so se izpisala. Slab akumulator. Peljem k vulkotu in preveriva stanje akumulatorja. Zadeva je bila fuč po dobrih 8h letih. Naroči novega in po 3h urah kliče, da je zadeva zrihtana. 194€. Gre za VARTA akumulator. Sem pa ziher, da ne bo držal 8 let😃
priporoča se da se resitera istop po navodilih, drugače se bo pa nastavil sam od sebe po nekaj dneh
To niso distančniki, kot omenjaš, ampak centrirni obročki, ki skrbijo, da feltna lepo sedi na osi in da slučajno ne opleta. Se pravi tam kjer piše kakšen premer je sredinska luknja in če imaš večjo je pametno, da jo s centrirnim obročem lepo postaviš na os, da ne bi slučajno opletala, ker ne bi bila dovolj v centru. Opletnje ne govorim levo-desno ampak gor-dol.
sori, v to se nisem spuščal, je pa res nek obroč na sredini felge, tam kjer se nasloni na pesto
mislim da so bile te felge takrat pol cene original mazdinih + nekaj stroška moraš računat da majstr napiše original potrdilo pa da greš na homolomo pa da daš tam še nekih 30 eur
torej če bi rad čim bolj smooth in čim manj napora - kupi original 17 zimske pa maš mir
Ja, dobro. Samo kako pa veš da ne bo zaradi zamika kam udarilo ob polnem zasuku volana? Gledam priročnik za Mazdo 6 in ne najdem nikjer teh specifikacij za platišča. Gume bi pa tudi jaz raje imel samo homologirane. Imam dve možnosti: 225/55 R17 97V in 225/45 R19 92W.
jaz imam alutec ikenu, imajo et45 pa se nikamor nič ne drajsa imajo tudi original tuv cert za mazdo6 in sem lepo peljal na homolomo in je šlo vse čez po predpisih
- prtljažnik na uč podoben kot pri moji karavanski M6
- zunanjost lepa, lepša kot na fotkah
- vijolična barva izjemno všečna, je zelo temna in vleče bolj na črno, ne zgleda ženska barva
- materiali v notranjosti kvalitetni
- nenavadno je ker ni zaslona oz. števca pred voznikom
- nenavadna so tudi projekciska ogledala. Tudi vzvratno je v bistvu zaslon oz. projekcija kamere, lahko pa ga izklopiš in imaš normalno vzvratno ogledalo
- ogromen zaslov v živo deluje lepše kot na fotografijah, še vedno pa bi bilo bolje, da bi tale kino ekran drugače zapakirali
Vglavnem avto mi je v bistvu všeč in je res vpadljiv. Ne deluje klasični SUV in tudi sedenje notri ni klasično SUVjevsko, kar je zame plus.
Malo razmišljam, da bi zaradi udobja v vožnji zimski komplet 19" platišč z gumami prodal in vzel 17". Gume moram tako ali tako letos zamenjati. Ima kdo kakšna rabljena 17" platišča na razpolago ali pozna koga?
Dvakrat premisli ker je avto res čiguma na 17" če imaš veliko vožnje.
Z whitacrovimi sem pridelal luknjo v dobrih dveh letih, vedno teniske oz. pol leta bos. Res slaba kvaliteta tepihov*, no na srečo nisem stran vrgel odrezka, ki pritiče m6 karavanu, ker v osnovi dobiš komplet za limuzino. Odrezal stanjšan del in vstavil del odrezka tepihov zadnje klopi. #nedam30€zaengumitepihje'ote
*Verjetno zanalašč; "čuvaj posao"
**Pišem zato v to temo, ker iščem original gumijaste tepihe in me je search sem pripeljal.
Jaz sem že zjebal 1 set original mazdinih "LUXURY" oziroma kot pravi bini "PREMIUMMMM"
Jaz sem speljal kabl od sredinskega predela pri desni plastiki od sovoznika, pod glove boxom, zatlačil pri robniku in gor do vzvratnega ogledala, praktično se vidi samo tistih 20 cm ki ven visijo; filam preko 12v vtičnice, adapter usb za cig vložek
@Brane menjali smo gumo od prečnega stabilizatorja, nobene razlike.
Avto smo v luftu dali v manual tretjo in se sliši identičen zvok kot na cesti, sepravi podvozje je v luftu in NI obremenjeno in se sliši pod avtom vibracija, smo poslušali vse živo, nikjer ne najdeš da bi kaj ekstra odstopalo; tisti ki je v avtu na dvigalu isto čuti vibracijo na pedalu.
Podvozje ni, amortizer ni, bremzanje ne igra nobene vloge, niti N/D mode med vožnjo; polosovina ima res malenkost več lufta kot kak drug avto, moral bi probat eno drugo mazdo6 na dvigalu za primerjavo; lokalec pravi diferencial/menjalnik/deformirana guma.... in ravno gume sem menjal takrat ko sem imel tudi tehničnega, potem se nekaj časa nisem vozil zaradi bolniške in zdaj bom takoj ob priliki menjal na letne gume da še to eliminiram...potem mi pa ostane verjetno samo klic v lesce kjer se ukvarjajo z avtomatskimi menjalniki...
V ponedeljek mi je začelo ribat v desnih ovinkih - zvok helikopterja, sploh ni tulilo. Levi ležaj je bil totalno hin.
Zamenjali včeraj z original, vozi se ko puter.
Sploh sem pa bil vesel da sem se vsedel nazaj v svojo Mazdo, po tem ko sem vrnil nadomestnega Opel Grandland 1.2 hibrid.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Subvencije prihajajo za kmete in prevoznike. Pohvalno.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani