Točno tako kot je napisal Boss-če primerjam mojega dizla in Mazdo 3 G 165 je poraba na relaciji MB-CE na kateri sem vsak dan za 1-1.5 litra višja pri bencinu.
Torej poraba BMW 118d-zadnja 4 leta, samo avtocesta(140-150km/h) je 5.2. Pa nikoli še nisem vozil v programu eco,ki ga avto ima.
Na isti relaciji pri isti hitrosti ima Mazda 3 porabo 6.4-6.7, kar ni slabo.
Pri dizlih je ta prednost,da si ga lahko privoščiš na polno in poraba ne skoči v nebo.
Aja morem še dodati,da ima oče na korejskem polizdelku Kia Xceed 1.5 auto, povprečno porabo pri 10.000 km 6.2.l😄
Ja takšne so bile cene v marcu 2022.
Primerjali smo podobno opremo in motorje... verjamem da je bilo lani drugače.
Cene avtomobilov se spreminjajo vsak mesec.
Saj sem že enkrat napisal,če bi kupoval za sebe bi kupil Mazdo, verjetno ne CX30 temveč Mazdo 3, ki se boljše pelje in nima tistih grdih plastik. Ljudje smo si različni in prav je tako.
RazširiMotor ima 160 konjski, ročni menjalnik.
In ne vozi 120/uro po avtocesti.
Z samo mestno vožnjo ima z lahkoto 8.5-9/100.
Alex tukaj se s tabo ne morem strinjat,ker smo se skupaj peljali iz Pakoštanov in smo vozili 140-150 s porabo nekje 6.8. Poraba je bila skoraj identična moji Mazdi. Če koga zanima lahko porabo tudi poslikam.
Kia ima v 7. prestavi pri 130 nekje 2.200 obratov.
Ne vem kaj dela tvoj sodelavec v mestu, sam sem siguren da poraba v mestu ne more biti večja kot 7.5,razen če voziš kot norc-gas in bremza.
RazširiEnkrat mamo kofe na Velrbitu pa zajtrg na poči. Krka I potem do trajekta😉👍Gremo s 3 avti 10 kom😊
Ni tolk razlike v ceni, glej enako opremo in moč... 👍Aja, pa zapelji se malo.... 🤔😟🙃
Oče je dal za xceed 160km auto 24.500 €. Primerljiva cx30 X186 je okrog 30.000€.
Na testni vožnji smo bili z obema in oba sta bila odlična. Ker ročni menjalnik ni prišel v poštev,prav tako nas ni prepričal motor G150 auto, smo zapeljali X186 in je bil odličen. Prevagala je nižja cena pri Kiji.
In ja da me kdo ne bo narobe razumel-Mazda je boljši avto,ampak je tudi dražji za okrog 5.000-6.000€.
RazširiTudi v resnici ni. Imam v službi parkirano cx30 zraven prav takšnega.
In izgleda cx30 za razred višji rang avta. In predvsem izgleda dosti glomaznejši in širši. Da ne govorim o porabi. Sodelavec se hvali z porabo 8l/100 pri daljših avtocestnih vožnjah. Po mestu z lahkoto doseže 9l/100.
Tsko,da ni primerjave med tema dvema avtoma. Sodelavec že gleda za zamenjavo, a ima avto šele dve leti in prevoženih 9000 kilometrov. 😉
Poraba za xceed preprosto ne drži,razen če ima sodelavec vgrajen zeli šibek 1.0 motor.
V družini imamo že dve xceed.
Tast ima motor 1.4 140km-povprečna poraba 6.5l.
Oce vozi pa 1.5 160km automatik in ima po prevoženih 9000 km porabo 6.3l.
Smo sli skupaj na morje in je bila poraba praktično identična moji mazdi 3.
Avto zunaj izgleda manjsi,meni je lepši,noter sta pa enako velika.
Minus tega avta je notranjost,ki je zastarela,ampak z digitalnimi števci je pogojno prebavljiva. Je pa avto odlično sestavljen skupaj in oba sta z njim zelo zadovoljna. Sam morem še enkrat pohvaliti dvosklopčni menjalnik,ki je zelo odziven in dosti boljši kot v Mazdi.
Moja M3 G165, je imela porabo MB-Pakoštani 6.4-po omejitvah.
Nazaj je šlo malo hitreje od 130-150,poraba je bila 6.9
RazširiKatere cestninske pa so se vedno z omejitvijo 40 km/h … Proti Gorensjki in Primorski so OK… v bistvu se ne spomnim, da bi sploh kje se bila omejitev 40km/h…
Novi krozni so ponavadi dodani kaksno leto po tem, ko so odprti… pa omejitve hitrosti se kar precej spreminjajo… kazejo pa praviloma narobe
… vsaj stara cesta Medvode Kranj je taka…
Verjetno so omejitve še na vseh cestninskih na Štajerskem-včeraj preverjeno Tepanje in Vransko. Navigacija že od leta 2018 nima vrisane glavne ceste Murska Sobota-Moravske toplice(Terme 3000) in ne najde cilja.
Za primerjavo,velikost kart,ki sem jih posodobil na BMW-ju je 31 GB-in ja navigacija je dosti bolj zanesljiva in uporabniku prijazna.
Po dolgem času sem vklopil navigacijo iz Mb do Moravskih Toplic. Vse je bilo ok do Murske Sobote. Od Murske Sobote do Moravskih Toplic pa cesta ni vrisana in sem se vozil po polju. V glavnem cilja ni najdel😄. Aja pa na avtocesti še vedno kaže vse omejitve zaradi cestninskih postaj, ki jih več ni.
Popravljeno od kupidJe kdo, ki lahko primerja ta motor z G165 v moji M3? Jaz sem s poskočnostjo motorja zelo zadovoljen, je pa res da je zaradi krajšega menjalnika na avtocesti dokaj glasen. Poraba se mi giblje okrog 6.8l.
Popravljeno od kupidRazširiTežava pri Hondah te generacije je bil Bluetooth modul, ki je po cca 7-ih letih začel žreti cca 3A elektrike, tudi ko je bil avto ugasnjen! Sam sem ga enostavno odklopil in je bilo potem OK.
Naša še ni imela bluetooth modula(se mi zdi),ji je pa nekaj pridno praznilo akumulator. Prvič se nam je to zgodilo,ko je bil avto star tri leta,smo zamenjali akumulator in je bilo spet isto. No potem so nam pa razložili, da tako pač je in smo odklapljali akumulator.
RazširiTudi pri meni se tole pojavi, če imam dje časa odprta vrata, sedaj je to bolj pogosto, ko še raziskujem podrobnosti na novi "Makini" 😀
Bom malo povprašal na servis... 👍
Upam,da ne bo tako kot pri Civicu 2008,ki smo ga imeli doma 10 let. Če je avto stal na miru več kot 10 dni se ni več prižgal, niti ga nisi mogel odpreti z daljincem.Je rekel Selič,da naj odklopimo akumulator,ko ga ne uporabljamo, no potem je bil pa mir. Baje znana "napaka" tega modela.
RazširiTudi pri moji 3ki je tako občutljio to steklo,že od nohta se takoj pozna ris!☹️
Ce bo komu pomagalo, sem ze dosti stevcev in displajov spoliral s polirno pasto poly watch za pleksi steklo. Odlična zadeva,ki je prvenstveno namenjena za poliranje šipic na starih urah. Nabavis pa jo lahko pri kitajcih za par dolarjev.
Jaz imam originalne nosilce za trojko sport.
Bom jutri pogledal navodila oz. nosilce,ker mi ni čisto jasno o katerih distančnikih je govora.
Nadgradil sem Mazdino navigacijo in za 7 GB potreboval 3 ure. Sočasno sem nadgradil še navigacijo v BMW-ju, kjer mi je karte velikosti 34GB naložilo na ključek v 1 uri. Še sreča, da Mazdine karte niso tako velike,ker drugače bi to trajalo cel dan😁
Razširijutro ljudje
![]()
imam dve Mazdanji (vprašanji o Mazdi)
1. ali se vam dogaja da se radio/infotainment resetira med vožnjo, in ali se da to kako urediti ali preprečiti?
2. ali je že kdo premeščal navigacijo iz original SD kartice na večjo? Če ja, kako? (mam kupljeno posodabljanje do 2023, vprašanje kak dolgo bo še ostalo pod 8GB kot je original kartica)
Z00M Z00M
![]()
Original SD kartico sem jaz skopiral na večjo kartico v Mazda toolboxu in deluje odlično.
RazširiZa kateri avto pa gre? In katera navigacija? Vgrajena? Ker sam imam vse posodobljeno... pa mi je vceraj kazalo na HUD-u te omejitve ... Tako da sumim, da govorimo o razlicnih zadevah... ker kolikor se spomnim, si eden izmed redkih, ki pravis, da na cestninski pri Vranskem ne kaze vec omejitev, kot so bile, ko je tam bila se cestninska postaja
...
Avto: Mazda CX-5 G194
Infotainment: MZD Connect, 70.00.352B
Navigacija: Posodobitev - julij 2020
Me res zanima če komu dela pravilno. Meni še vedno kaže vse omejitve na bivših cestninskih Vransko in Tepanje.
Popravljeno od kupidTudi meni po vseh posodobitvah kart, se vedno javlja cestninsko v Vranskem in Tepanju. Za ostale pa ne vem.
Tudi meni se na prejšnjem modelu trese samo levo ogledalo. So mi ga zamenjali,ampak ni nobene razlike. Glede čričkov sem pa zelo zadovoljen, se me izogibajo😁
Ja sam si že dve leti lastim G165 in je super avto za vozit. V primerjavi s šibkejšo različico ji krajši menjalnik pomaga, da na avtocesti leti noro, sploh ko enkrat doseže 150km/h in je na splošno zelo poskočna. Je pa res da je zaradi večjega števila vrtljajev glasnejša in požrešnejša. Doma imam še BMW 1 118d, 2018 letnik in če ju primerjam sta mi oba avta noro dobra za vozit! Mazda je udobnejša in stabilnejša pri velikih hitrostih, kjer je veter ne prestavlja tako kot 1ko. Je pa res, da ne deluje tako dobro sestavljena kot BMW 1-zunanje in notranje ogledalo se trese na avtocesti(zamenjano in nič boljše),zvok pri zapiranju vrat je kot da so iz papirja, klavirski lak v kabini je v BMW ju kot nov, pri Mazdi pa se vse pozna na njem. So malenkosti, ampak za to ceno bi raje izbral Mazdo. In nikoli je ne bi zamenjal za turbo mlinčke, ker ta 2.0 atmosferc je zakon za vozit-nobene turbo luknje, zvezno vleče od nizkih obratov in ti vsakem ovinku nariše nasmeh na obraz!
Res je ZOOM ZOOM!
Popravljeno od kupidTudi na moji Mazdi prejsnje gen. je treslo samo steklo v stranskem ogledalu. Po zamenjavi v garanciji se stanje ni izboljsalo. Pac se navadis....je pa cudno da Mazda teh napak, ki se vlecejo se od prejsnjih serij ni odpravila.
Napisano
Ja saj to smo že obdelali-notranjost se ne more primerjat z novo CX 30-tudi pri ceni je nekaj razlike.
Se pa ne strinjam,da ne dosega standardov Mazde 3 prejšnje generacije. Mislim,da jih v neki meri celo presega in to je sestavljenost in kompaktnost. Naprimer zapri zadnja vrata pri Mazdi in Kiji in ti bo takoj jasno kaj govorim. Tudi infotainment je boljši pri Kiji in digitalni števci delujejo zelo všečno in prikazujejo dosti več podatkov kot pri Mazdi.
So pa začeli vsi proizvajalci na veliko šparat pri notranjosti-trde plastike je ogromno in tukaj je potrebno pohvalit nove modele Mazd.
Me je pa v tem pogledu zelo razočarala VW grupa, ki jo redno vozim v službi.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani