Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano

Radarski tempomat deluje enako problematično kot na moji šestki, nič niso posodobili. Na avtocesti je zelo moteče ko si na prehitevalnem pasu v levem ovinku in na voznem pasu v ovinku zazna tovornjak in prične zmanjševati hitrost, ker misli, da je na tvojem pasu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ja to je normalno, pri meni je enako.

pred 6 urami je Freedom988 napisal:

In še eno vprašanje ... ti motorji 2.5 140hp imajo deaktivacijo cilindrov, včeraj zvečer sem brala, da so imele začetne Mazde CX30 letniki 2020 do 2022/23 težave z motorji zaradi pokanja tesnila glave motorja (o tem so pisali uporabniki večinoma na ameriškem trgu), nekaj tudi v Evropi. Zanima me, če je kdorkoli izmed vas imel kdaj s tem težave?

Jaz sem o tem veliko prebral. Bili so posamezni primeri vendar bolj v ZDA, pa tudi tam ni bilo pogosto. Na tem forumu še nisem zasledil, da bi se komu to zgodilo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Moja ga ima 5 mesecev in sva oba extra zadovoljna z njim. Avto je top, nimaš kaj faliti če vzameš 2.5l. Motor je izredno suveren in se odlično vozi od nizkih obratov dalje. Ne bo ti žal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je tommzy napisal:

Avtomatik 2.5 140hp? 

G140 ročni. Ja AT verjetno porabi ene pol litra več. Jaz imam na svoji M6 g194 porabo 7,3l z AT.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 6 urami je SpEkTr napisal:

Kaj pa če na M6 uporabiš sport mode?

V sport mode se ne cuti ker je v visjih obratih, problem pa je ker je sport mode slabo nastavljen, ne mores se normalno voziš ker pogosto prepozno prestavlja.

pred 2 urama je tommzy napisal:

Po BC je 7.2. Range mi redko izpiše nad 600km po resetu in tankanju. 

Koliko realne lahko pričakujem? Je relacija slabih 38km v eno smer dnevno brez AC samo regionalka z nekaj klanci. 

To je nenavadno. Žena ima narejenih 6k, od tega cca. 30% mesto, 30% regionalka, 40% AC vožnja večino nad 130km/h. Trenutno povprečje 7,4l.

Če ga vzamem za službo Kranj-Domžale v obe smeri naredim 55km in imam porabo 5,9l ko pridem domov. Če ni gužve ga spravim tud na 5,5l.

Ce se ti voziš samo po regionalki bi moral imeti z lahkoto 6l.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Oboje, z ročnim menjalnikom voziš načeloma v višjih obratih, prav tako pa je veliko bolje dodelano, moraš biti v res nizkih obratih, da se čuti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Vibracij ob vožnji na 2 cilindrih v hitrostnem območju 50-80 km/h. Motor je zaradi avtomatskega menjalnika v prenizkih obratih. To bi Mazda rešila v  1h s programsko posodobitvijo, samo se jim j.... Sam sem bil z g192 veliko bolj zadovljen. Tega pri CX30 ni.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

V bistvu, kolk je lastnik pristranski in ne vidi napak in dviguje sebe v lastnem prepričanju, da je kupil premijca pa čeprav samo za polovico premijske cene. 

Nekaj je tudi na tem, am lahko rečem, da je CX 30 res top, z mojo M6 pa sem malo manj zadovoljen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano (urejeno)

Ja 48k pride homura s panoramo in športnimi spojlerji. Vsekakor predrago za 140KM, bo treba počakati na Z motor če bo kaj boljše.

Samo 48k je res ogromno, praktično ne dobiš nič dosti več kot CX30, ki je 20k cenej, pa še ta je predrag.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)
pred 9 urami je Boss napisal:

Je pa dober kompromis, da nisi odvisen samo od baterije.

Samo zato imamo PHEV, ne razumem čist logike tega motorja.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Zdej če jaz to prav razumem, se emisije še vedno ustvarjajo, bistvena razlika je v tem, da se voziš na elektro pogon. Mogoče se na ta način iztrži večja moč in navor, kaj drugega pametnega pa v tem ne vidim. Sem kaj spregledal?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 2 urama je 50keda napisal:

Uglajena vožnja ... to mam v svoji šestki tut

Bi imel ja, če ne bi čutil menjalnika in preklopa cilindrov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

Evo, mi je @Jest omogočil testno vožnjo, pa da mal poročam. Občutki so mešani.

Všeč mi je:

- uglajena tiha vožnja

- začetni pospešek

- poraba 15kwh

- izgled zunanjosti

- izgled notranjosti če ne upoštevam TV zaslona nalepljenega na armaturko

Ni mi všeč:

- premajhen prtljažnik 

- TV zaslon na armaturki

- pomanjkanje fizičnih gumbov, upravljanje preko tablice je izjemno nepriročno

- pričakoval bi večjo odzivnost pri hitrosti 130km/h navzgor

- kljuke so precej nepraktične

Ali bi ga imel?

Ne vem😅

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Poglej na ta kanal, ima par videov o Alexi

Za krpo ne vem, za porabo pa je odvisno kje se voziš, po mestu ali relacije.

Moja ima trenutno porabo 7,5l, to je polovico mestna vožnja, polovico relacija, prevoženih 3500 km. Če se peljem na relaciji ga spravim pod 6l, v mestu pa je je bolj 8-9l.

Meni je računalnik kazal range tudi že 740km.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.