Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Meni se zdi, da je to super za mix vožnjo in 2,5l motor.

Žena ima narejenih 1200 km, od tega cca. 400 km AC, 100 km regionalka, ostalih 700 km mestna vožnja. Trenutna poraba 7,4l.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

A se sam meni zdi al je to kr poceni glede na trg? Meni vizualno ni slab, pa tud ni tako majhen. Kje pa so slabosti tega avta če se kdo spozna?

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Itak, to je vse povezano z X motorjem, samo najboljše, nema da nema, ni tukaj bljižnjic. Tvoje stranske sijejo kot umetno sonce.

Super @Justus, a jih je težko zamenjati?

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Lepa poraba 6,1l. Kar pa je še bolje pri tem motorju je občutek vožnje in uglajenost motorja. S tem g140 je Mazda res zadela v piko. Ce motorju dodajo še neko hibridni elektro zadevo za dodaten navor pa še kakšen liter manj porabe so zmagali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je jures napisal:

Lancia Y ev je pa prvi avto ki mi je dejansko vsec.

Res pa da spodaj 215-400km pa cela vremenska napoved za range je pa mal hudo....

Da je obstajal ko sem jaz iskal drugi avto konec leta 2022 bi me zasrbelo. Vseeno ne vem ce bi ga dobil za 16k kot sem dal za novega Aygox takrat. Tle pose 40k....to pol ostane men se 24k za benz, servise, kasko 10 let oz se en avto.

@jures oprosti, ampak tole je res težko berljivo.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 7 minutami je NevLado napisal:

Kaj čm vzet, Nexen SU4 za 100 euriča al GY6 za 160 eur?

Nexenke sem imel za 2 sezoni, a te GY precej požira?

Hitro ti to zradiraš, kako bi šele bilo če bi imel X motor namesto dinota, ene sezone ne bi preživele.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Čak mal, kaj boš ti zdaj govoril, če ima @Alex X motor, je to zagotovo najboljša izbira in bo Z motor sigurno samo manjša nadgradnja X-a.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 42 minutami je Alex napisal:

To je že drugi, ki sem ga rešil.

Drugi, ki si mu slabo svetoval in ga prikrajšal za 2k, je bolj točna navedba.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 20 urami je Alex napisal:

Prijateljsko sem mu svetoval, da naj se izogiba baby dinotu. 

Sicer je pa tudi on zaprisežen ljubitelj ročnih menjalnikov, tako da dino taki ali onaki ne pride v poštev. 

Če bi mu dejansko dal prijateljski nasvet bi mu svetoval, naj kljub tvojemu svetemu prepričanju, odide na test dinota pa se sam prepriča, obstaja seveda tudi z ročnim menjalnikom.

Kar se tiče primerjave CX5 g194 in CX30 g140 je razlika velika, g140 se vozi veliko lepše, zato pojdita ti in tvoj prijatelj lepo na testno vožnjo. Včeraj sem šel z njim iz Kranja do Ljubljane in nazaj, poraba po računalniku je bila 5,3l.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Kar sem uspel voziti ženinega CX30 me ni motilo, ker je precej uglajeno narejeno, hkrati pa se ne tresem kaj bo z baterijo in me oranžna lučka, ki sveti na armaturki ob izklopu bolj moti kot sam izklop. Mi je pa izjemno nadleženi asistenčni sistem, ki piska ob prekoračitvi hitrosti, tega pa obvezno izklopim vsakič posebej, ker ne moreš zdržati vsega tega piskanja, razen če si čisto gluh.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano (urejeno)

Priznam, kriv sem če sem se napačno odločil in sem se peljal 120 km/h z mazdo po AC, se opravičujem, ne bo se ponovilo.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
pred 9 minutami je Alex napisal:

Pa zakaj 120?

Avto je imel prevoženih 100 km, pa sem ga šparal, stara šola pač. O tem je bilo že kar nekaj debate, sam sem zagovornik tega da do ene 2000 km postopno uvajanje motorja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano

V soboto sva šla z mojo krajšo testno vožnjo z dinotom CX 30 iz Kranja do Kranjske gore. Po AC sem ga vozil 120 km/h po lokalnih pa pač po omejitvah, lepa vožnja, potrebno je bilo samo 1 prehitevanje. Ko sva prišla v Kranj domov sem imel porabo 5,4l. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.