Radarski tempomat deluje enako problematično kot na moji šestki, nič niso posodobili. Na avtocesti je zelo moteče ko si na prehitevalnem pasu v levem ovinku in na voznem pasu v ovinku zazna tovornjak in prične zmanjševati hitrost, ker misli, da je na tvojem pasu.
In še eno vprašanje ... ti motorji 2.5 140hp imajo deaktivacijo cilindrov, včeraj zvečer sem brala, da so imele začetne Mazde CX30 letniki 2020 do 2022/23 težave z motorji zaradi pokanja tesnila glave motorja (o tem so pisali uporabniki večinoma na ameriškem trgu), nekaj tudi v Evropi. Zanima me, če je kdorkoli izmed vas imel kdaj s tem težave?
Jaz sem o tem veliko prebral. Bili so posamezni primeri vendar bolj v ZDA, pa tudi tam ni bilo pogosto. Na tem forumu še nisem zasledil, da bi se komu to zgodilo.
Moja ga ima 5 mesecev in sva oba extra zadovoljna z njim. Avto je top, nimaš kaj faliti če vzameš 2.5l. Motor je izredno suveren in se odlično vozi od nizkih obratov dalje. Ne bo ti žal.
V sport mode se ne cuti ker je v visjih obratih, problem pa je ker je sport mode slabo nastavljen, ne mores se normalno voziš ker pogosto prepozno prestavlja.
pred 2 urama je tommzy napisal:
Po BC je 7.2. Range mi redko izpiše nad 600km po resetu in tankanju.
Koliko realne lahko pričakujem? Je relacija slabih 38km v eno smer dnevno brez AC samo regionalka z nekaj klanci.
To je nenavadno. Žena ima narejenih 6k, od tega cca. 30% mesto, 30% regionalka, 40% AC vožnja večino nad 130km/h. Trenutno povprečje 7,4l.
Če ga vzamem za službo Kranj-Domžale v obe smeri naredim 55km in imam porabo 5,9l ko pridem domov. Če ni gužve ga spravim tud na 5,5l.
Ce se ti voziš samo po regionalki bi moral imeti z lahkoto 6l.
Vibracij ob vožnji na 2 cilindrih v hitrostnem območju 50-80 km/h. Motor je zaradi avtomatskega menjalnika v prenizkih obratih. To bi Mazda rešila v 1h s programsko posodobitvijo, samo se jim j.... Sam sem bil z g192 veliko bolj zadovljen. Tega pri CX30 ni.
V bistvu, kolk je lastnik pristranski in ne vidi napak in dviguje sebe v lastnem prepričanju, da je kupil premijca pa čeprav samo za polovico premijske cene.
Nekaj je tudi na tem, am lahko rečem, da je CX 30 res top, z mojo M6 pa sem malo manj zadovoljen.
Zdej če jaz to prav razumem, se emisije še vedno ustvarjajo, bistvena razlika je v tem, da se voziš na elektro pogon. Mogoče se na ta način iztrži večja moč in navor, kaj drugega pametnega pa v tem ne vidim. Sem kaj spregledal?
Za krpo ne vem, za porabo pa je odvisno kje se voziš, po mestu ali relacije.
Moja ima trenutno porabo 7,5l, to je polovico mestna vožnja, polovico relacija, prevoženih 3500 km. Če se peljem na relaciji ga spravim pod 6l, v mestu pa je je bolj 8-9l.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tudi jaz sem extra zadovoljen, avto je top.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani