Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

@tommzy Jaz ti verjamem, ker ne vem kaj točno bi imel od tega da bi svoj čas in energijo vlagal v to da bi nas prepričeval.

Se mi pa kar smiliš, da si fasal avto s toliko problemi je res neverjetno. Od moje CX30 je sedaj star 1 leto, 14k prevoženih, niti ene težave. Predlagam, da v zadevo takoj vključiš Mazdo Slovenija in jim pošlješ vso dokumentacijo, vključno s temi čačkami, ki so jih pisali na roko. Po zakonu imaš pravico, da odpravijo težave ali ti odkupijo nazaj vozilo ali pa ti v zameno ponudijo drugo enakovredno vozilo. Če se zadeva ne bo premaknila pa vzemi odvetnika.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 18 minutami je Bossek napisal:

Danes naredil 6 servis (120.000 km - oz. moj je imel 115.000).

Menjane svecke, zadnji diski + ploscice, ..... cena ZELO sitnica = slabe 1,2k eur

Sitnica🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 3 urami je mazdaman napisal:

drugega ne bi komentiral samo ta doseg me malo bega, ker glede na dokaj dobro porabo avta in velikost baterije cca 68 kwh bi doseg moral biti malo večji vsaj takšne so moje izkušnje z el. avti primerljivih karakteristik. Jaz bi rekej tam 400 km normalno ali še malo preko če greš do zadnjih izdihljajev elektronov. 

Tako kot je rekel @Boss, to je realnost.

Poglejva:

- na razpolago imava 68 kwh, verjetno je ne moreš sprazniti na 0%, zato dejva rečt, da imava na razpolago 60kwh

- na testih po AC 130kmh s 4 osebami in prtljago z lahkoto poraba 22 kwh

- 60/22 je 272 km brez da se voziš ko gazda 150 kmh

Skratka jaz bi M6e vzel če bi imela relanih AC km 400, da se v miru vozim na morje in ne šparam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano (urejeno)
pred 33 minutami je Bini napisal:

Kaj pa ti naj bi rekel, da se ne prodajo... 🤔 

Vem kaj hočeš povedati, ampak že dlje časa sodelujeva zato izjavo jemljem kot zelo verjetno resnično.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano

Ja meni je prodajalec rekel, da imajo vse prodane, ki so v prihodu. Prav tako mi je dejal, da ima že prodane tudi CX 6e, ki pride komaj v juliju.

Torej ljudje kupijo še preden sploh testirajo. Očitno to niso takšni avto freaki kot smo mi na forumu ampak kupijo kar je pač novo in "boljše".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 29 minutami je MPero napisal:

Niti ne, moral bi meriti/vedeti koliko od vseh narejenih km je prevozenih na elektriko, ker porabo kWh/100km kaze samo, ko si se vozil ne elektriko. Porabo v l/100km pa kaze za vse prevozene km. Tako da slednja cifra je prava. Za elektriko pa je pri meni povprecje na vse prevozene km potem bolj polovica ali se manj (tam med 10 in 13 kWh/100km)

Uff si zakompliciral. 

Dejmo rečt takole:

- koliko kWh troši ločeno pri letni in zimski vožnji v električnem načinu vožnje?

- koliko l/km troši ko zmanjka elektrike?

- kaj to pomeni za prvih 100 km letne/zimske vožnje v eur?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je sportman333 napisal:

Torej še slabše kot cx-5?

Osebno bi raje imel Mazdo 6e, sploh takumi plus notranjost je res premium, hkrati pa mi SUV mi zaenkrat še ne ustreza.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

Včeraj sem na hitro testiral še 6e. Nekaj občutkov sem napisal že ko sva se zapeljala z @Jest.

Pozitivno:

- videz zunanjosti in notranjosti

- kvalitetni materiali

- tišina med vožnjo

- pospeški

Negativno:

- naštimat sem si mogel DAB postajo, očitno držki kar pišejo, da se si računalnik ne zapomni radijskih nastavitev in moraš vsakič posebej to štimat

- line assist je obupno preveč agresiven oz. celo nevaren. Seveda se ga da izklopit samo z brskanjem po meniju vsakič posebej ko se vsedeš v avto.

- po ovinkih se moja M6 pelje lepše, bolj lahkotno. Pojma nimam zakaj, možno zato ker ima 6e 2 toni in zadnji pogon. Vglavnem nisem se počutil čisto stabilno, je pa res da nisem navajen zadnjega pogona in je to mogoče razlog.

- pomanjkanje fizičnih gumbom, ki pa ni bilo extra moteče. Sem se hitro navadil na ekranske tipke.

Pod črto:

V bistvu bi sprejel nekako te pomanjkljivosti, težko pa sprejmem premajhen doseg. Na AC poleti z družino in prtljago verjetno max 300 km s tamalo lfp baterijo.

Zaenkat ostajam na svojim M6.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano

Danes sem v salonu v živo ogledal CX5. Za na cesto je še niso imeli pripravljeno in sem samo sedel v njej.

Pozitivno:

- udobni sedeži

- prostornost v notranjosti

- prostornost prtljažnika

Negativno:

- ceneni materiali v notranjosti

- cenen volan

- odsotnost fizičnih tik in vrtljivega gumba

- cenen oz. vizualno dolgočasen ekran voznika-števec

- osrednja tablica deluje kot, da bi bila bolj namenjena sopotniku, saj je centrirana popolnoma ravno, torej ni nič rotirana proti vozniku in je zelo moteče ker ne gledaš direkt vanjo ampak jo gledaš v bistvu s strani. Seveda je nameščena globoko pod voznikov ravni pogled.

- celotna notranjost ni delovala nič "premijsko" oz. vizualno všečno, kot so nekatere prejšnje generacije

Nevtralno:

- zunanja oblika nič kaj vau, sam ne morem rečt, da je slabša kot prejšnja generacija.

Pod črto:

- ni me navdušila, najbolj razočaran sem bil nad ceneno notranjostjo in pomanjkanjem mazdinega občutka za stil.

V bistvu sem bil srečen ko sem se usedel nazaj v svojo M6.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

Drži, žalostno je da trenutno mazda sploh nima modela, ki bi si ga želel. Prav vsak ima en kup pomanjkljivosti, ki jih težko spregledaš.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Tam 8 al 10 let je bla meja. Beri pogoje.

No toliko pa se nisem poglobil, predvidevam pa da ima vsaka zavarovalnica kakšen haklc.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 59 minutami je GregorV napisal:

Imamo tukaj kakšnega zav. agenta?

Oz. če se kdo bolj spozna na zav police.

Zakaj je torej moje zavarovanje 300 EUR dražje. 🥲🤔

Nateg...?

Ja imam zavarovano vse pri Generaliju, hišo in 3 x avto tako da imam neke skupne popuste.

Za mazdo 6 2,5l, homura, letnik 2023 sem plačal ta mesec 800 eur polni kasko z vsemi možnimi kombinacijami in odkupom 1 škode. Edino kar nimam na polici je asistenca.

Za mazdo CX30 2,5l, nagisa, letnik 2025 sem plačal lani 580 eur polni kasko z vsemi možnimi kombinacijami in odkupom 1 škode. Edino kar nimam na polici je asistenca.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

No tukaj dam @Alex deloma prav v delu, da si kupil mino dinota. Ne vem kaj si pričakoval, povprečne porabe ne boš imel pod 6l, z normlano vožnjo se giba med 6 in 8l, odvisno od režima voženj.

Če tr 6,8l pri 2,5l motorju moti, potem nimaš realnih oričakovanj in bi se bodisi mogel spogledovati s kakšbim dizlom oz. še bolje EV. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 3 urami je Shrek napisal:

Ja, in diesel se na netu prodaja, bencinar pa sosedu... 

Bom rekel drugače. 

Diesel se ne proda oziroma se proda po nizki ceni, bencinar se pa proda... 

Aha, razen če ga jaz prodajam in te pol leta noben ne pokliče.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.