Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 22 minutami je FuManchu napisal:

S čim so poliral, če ni skrivnost?

Si tudi polakiral jih na koncu?

Najprej vodno brušenje z papirjem 500,nato 800,1200,2000. Polirna pasta Menzerna 400,2500,3500. Vse delani z DeWALT polirno mašino. Na koncu 3 roke  polakirano z posebnim dvo- komponentnim (anti UV) prozornim akrilnim lakom. Nato lak zopet pobrušen z papirjem 800, 1200,2000.

Še enkrat na koncu vse polirano po enakem postopku kot na, začetku. 

Izgleda komplicirano, a gre vse skupaj dokaj hitro. 😊 

Sedaj bi moralo bit par let mir. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odpeljal sem svojo rdečko na redni servis (prevoženih 10Kkm).

Na dvigalu je imel mehanik prav takšno rdečo M6, 2,2 dizel, letnik 2014. Prevoženih 145Kkm. Tip je delal servise na vsakih 20Kkm. Pri mojem mehaniku je bil tokrat prvič. No in mi mehanik pokaže na tleh turbini. Odlomila se je namreč loputa v mali  in razbila obe. 

Cena novih na uradnem servisu je cca 2800€,oni so montirali obnovljeni (1250€+ delo).Verjetno ni potrebno razlagati, da je imel popolnoma zabito cedilo. Mehanik mi je pokazal tudi kako slabo izgleda  olje, ki je bilo v motorju. Mazanja turbine pa nore malo

Tako, da tudi mehanik svetuje  menjavo olja na 10Kkm. Sem pa tokrat kupil olje Motul 5W30 x clean EFE. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 23 urami je dvorjan napisal:

3.3 dizel, 254 KM, 550 Nm ... Pa ziher ma še "lufta". 😃

To bi moralo imeti blizu 400HP. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 14 minutami je DonFelipe napisal:

Kakorkoli obrneš. 

Eni jih potrebujemo, drugi ne.

To je pač delovni stroj in ne šminka.

Ta MX-5 pa ni samo športnik, ampak tudi odlična dinamična križarka ;)

MX 5 ni glih neka križarka, kvečjemu hiter patruljni čoln. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 minuto je curko napisal:

Evo vceraj pregledali guma je cela ventilcek tudi. Spuscala je na notranji strani kjer pride guma na platisce vmes med platiscem in pnevmatiko

Tko da so rob felge pobrusili ocistili namazali z gumo za tesnenje in nazaj namontirali pnevmatiko

Poslano z mojega SM-G998B z uporabo Tapatalk

Se pravi, da je bilo krivo platišče? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je curko napisal:

Cakau vleko da smo novo gumo zamenjali z nadomestno. Popoldne peljem do vulkanizerja kaj se je zgodilo z 1 dan staro gumo.

Prvic me prisla avtovleka z pickupom iskat huda zadeva770518ab06806020f6ffa8b0bdc71489.jpg

Kakšne gume si montiral gor? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Za vse ljubitelje letnih gum:

IMG_20220402_141444929.jpg

Tole NI prvoaprilska.

Pa kje ti živiš? Na Kredarici? 😊 Pri nas na obali pa 13°C in so letne gume nekako že obvezne. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 22 minutami je dvorjan napisal:

No, lepo, da ste tako navdušeni nad Nexen gumami. Sam jih še nisem imel, bolj zaupam renomiranim znamkam, kar se tega tiče. Samo Savi sem dal 2x priložnost, pa me je 2x razočarala.

Tako da zadnja leta samo še Michelin, Dunlop ali Bridgestone gume vozim. Pa še Goodyear bi dal v svoj ožji izbor, vse ostalo se mi zdi druga, tretja itd. liga. Tudi Pirelli me nič ne mika.

Bo pa zanimivo opazovati, kako se bodo te Nexen gume obnašale, ko se bodo obrabile in postarale. Vas je že dovolj za en referenčni vzorec. 😃 Npr. za Dunlop vem, da drži fantastično cel čas, Michelinke in Bridgestone pa s starostjo vendarle postanejo bolj trde ...

Da se razumemo. Sam prisegam tudi na good year, Continental in michelin. 

Pred temi nexen sem imel na sivi 6- ki good year asismertic 5, nato pol leta continental sport contact 6. Tako, da lahko direkt primerjam te tri znamke. 

Kot si že sam napisal in ugotovil, nekatere gume s starostjo izgubljajo svoje lastnosti. Recimo good year minimalno. Bomo videli, kako se bodo obnese čez čas. Prvi vtisi so zelo pozitivni. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Še nekaj sem ugotovil z "Alexovimi" nexen. Da sploh ne kopljejo na mokrem, pa je diesel power/ navor. Res so dobre za mokro. Tudi ustavi se avto takoj. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 49 minutami je Bini napisal:

Te stvari sem vam že pisal leto,dve nazaj,da so Nexsen in tudi Maxxis ok gume za normalno vožnjo in tak denar.....👌

Gume je potrebno stestirati pod določenimi pogoji (ko sam veš, kje imaš pri dobrih gumah limit) in na podlagi tega lahko rečeš, ali je to dobra guma ali ne. Saj načeloma v suhem so vse gume bolj ali manj v redu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 20 minutami je NevLado napisal:

Kako pa ugotoviš da je odtenek slabša? Kaj, te ven nese?

Ne. Pri GY greš kot po tirnicah in imaš skozi enak občutek na volanu. Pri nexen pa gre v redu do ene točke, ko malce "spusti". Tu seveda govorimo o večjih hitrostih skozi rondo. Pri normalnih se tega ne opazi in je nexen odlična. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 1 minuto je Gelipter napisal:

Hvala 👍😉😁😁

EJ, kdaj boš uletel. Mimo, da gremo en giro? Pa da vidimo to barvo v živo. 😊

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pravkar je SpEkTr napisal:

Ja, saj jaz bi jih vzel zaradi comforta - tišine recimo, bolj kot kaj drugega :)

Komot. Mene je že do sedaj pozitivno presenetila. Za udobno vožnjo je po moje zakon. Edino zna bit, da se bo hitro obrabila, kot so nekateri uporabniki pisali. Aja, pa rob ima, da zaščiti feltno. Prejšnje Conti ga niso imele. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je SpEkTr napisal:

Sem vam rekel, da uporabniška mnenja ne bi smela lagat - v primerjavi z uradnimi testi, kjer nikol ne veš kako bo. Sicer ste me pol hitro utišali, da to ni to - verjamem da ni na nivoju gume za 200€, point pa je, da je za svoj denar res presenetljivo dobra. 

No jaz je (še) nimam - če bom letos menjal bom pomoje tudi to vzel :) 

V primerjavi z mojimi  good year assimetric 5 je res za odtenek slabša na mokrem (z enako hitrostjo v rondoju) a ju ne morem primerjati, saj so nexen širine 215, GY pa 245.So pa nexen presenetljivo tihe pri 130/ uro. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je scania napisal:

Zjutraj sem si malo privoščil nexen su4 v mokrem in moram priznat da so definitivno boljše od tovarniškega bridgestona, res se držijo, upam da tako ostane tudi v sledečih sezonah.

Tudi sam sem danes zjutraj z staro 6-ko malo preizkusil enake nexen po dežju. Res presenetljivo dobro držijo. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ssangyong
Napisano
Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:

A nisi ti daleč najbolj goreč zagovornik azijskega oblikovanja.

Mazdinega kodo ja.A zadnje čase ga tudi oni lomijo in delajo grde avte. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ssangyong
Napisano
pred 56 minutami je DonFelipe napisal:

Verjamem. 

Mercedes-Benz ML sploh ni pravi terenec ampak je samo za poziranje. 

Ssangyong Kyron je bil ko je prišel ven zelo drag (7 miljonov tolarjev) ampak je nudil več terenskosti in na veliko so ga kupovali vikendaši.

Eden pa je bil tudi v bivšem Taxi Intereks 

Najcenejsi%20taxi%20v%20Ljubljani%202.jp

Samo oblika je pa čisto azijska. Grd kot spaka. 🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 9 urami je Deeyan napisal:

Js bi pa tole definitivno se 1x nabavu 🙂

WWW.LIDERPNEVMATIK.SI

Pnevmatike Maxxis Victra Sport 5 VS5 235/35 ZR19 91Y XL, MFS na zalogi in ceneje na spletišču...

Po moje so nexen n fera su4 vseeno boljša izbira glede na oceno uporabnikov. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Jaz sem imel z Nexenkam zelo slabe izkušnje glede obrabe. Je pa res, da tu pri nas v hribih dobro vemo, zakaj je volan okrogel - zato, da ga v ovinkih ne zmanjka...

To o veliki obrabi pa se pritožujejo tudi uporabniki. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je SpEkTr napisal:

Katera dimenzija?

215/45r17. 

pred 2 urama je curko napisal:

Vidim da je debata o gumah. Zanima me kaj mi priporocate za ene gume 235/35/19 gledam continental sportcontact 151€ al pa goodyear f1 135€

Vidim da nabavljate tudi nexen... zanima me kako ste zadovoljni

Če hočeš res dobro gumo in športno, ki drži na mokrem in suhem, potem kupi kako Good Year assimeric 5 ali 6, in pa ta nova Conti sportcontact 7 je še bolj huda. Če pa hočeš poceni gumo,  malo slabšo na mokrem lahko vzameš tudi nexen. A ne nexen nfera sport ampak nexen nfera su4, ki je precej boljša v mokrem, ostalo je pa enakopri obeh. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 56 minutami je scania napisal:

Pri gumax-u

Jaz sem po iskanju in raziskovanju tudi na koncu za staro 6-ko naročil zopet nexen. Le da so  tokrat model su4. Prej sem imal sport.

Tudi jaz sem jih naročil na gumax. Včeraj sem jih dobil, jutri jih montiram. V bustvu nimaš skoraj nič  pametnega za naročiti v moji dimenziji oziroma ni gum na zalogi. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.