Skoči na vsebino
Poraba: bencin vs. dizel
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Slivka napisal:

Za tega sumim, da navora sploh nima. Ali so ga pozabili zmontirat noter ali pa je to kak nov dizajn, da je lažji motor pa zato manjša poraba. Ampak navora mislim da ta motor nima...

Ima pa nek čuden sistem, ker mi je po avtocesti nekajkrat napisal nekaj v smislu "dvovaljni režim"...

Kaj imaš tu noter. Če je 1.5 in je Ford je potem lahko:

- 150 KM 240NM

- 182 KM 240NM

- 200 KM 290NM

Keri butl sem, da mislim, da bo Ford 1.5 imel 1.5 Fordov motor.

1.5 TSI 114KM ali 150KM (hibrid). Če je 114 je krepko podhranjeno za tak voz.

pred 53 minutami je Bini napisal:

Tist čudni sistem ti je pa vzel pol tistega kar mogoče kje ima....:aaaaa:

Mazda G 122 in 150 ima isti sistem.👍😉

Če ima mogoče 3cl mu je vzelo samo 1/3 😉

Tudi tu sledi popravek 1.5 TSI ne Ford Dragon. Ne bom iskal kolko cilindrov ima.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Imel sem odgovor napisan, pa nisem dal pošlji:.......

Kaj je te imel prvovgradnjo?

Hankook je zadnjih par let noro zrastel. Trenutno je kar pod premium firmami.

Zimske in letne so po moje naboljše razmerje glede na to kaj dobiš za svoj denar.

A Fuks ima C => kombi prenvmetike 😲

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano

Podhranjen motor. Tak sem samo 1x Mazdo vozil in to po Avstriji od Dravograda, kjer sem jo dobesegno gnal v ovinke v hrib.

Pa je bil atmosferc.

Turbo v brege 2-3.5k pa že pošteno leti skoz ovinke. Pri 2k imam že max. navor.

In normalno da bencin pije kak literček več, je pa za to vse ostalo ceneje. Tudi olja kr manj not gre na servisu, cestnina, ....

Pred eno uro je skritikrt napisal:

Ne smeš ga voziti kot diesela...šaltanje pri nizkih obratih ni za bencinarja...pri obremenitvi seveda,da ne bo kdo mislil,da moraš skoz pr visokih šaltati.

Ne rečem,da ti tako voziš,a je res,da zelo veliko voznikov,ki prešaltajo iz diesela na bencinarja le te vozi "narobe", in se nato seveda pritožujejo nad porabo.

Hja. Mazde res ja.

Sodobni turbo bencinci pa imajo čist druge krivulje navora.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 59 minutami je Slivka napisal:

Pa tudi v to, da imamo pestro izbiro avtov.

To nisem rekel. Dejal sem samo da imaš izbiro in da je pri vsaki izbiri prisoten kompromis.

Pred eno uro je Slivka napisal:

In da imamo v Sloveniji vrhunske vlade.

Vsaka druga je Janševa. Pazi kaj govoriš.

Eni ali drugi pristaši te bojo napadli 😉

Dalje ne bom....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 20 minutami je Slivka napisal:

Spet EV ljubiteljska. 

Ker izbira je jako boga - in vedno manj jo je. Razen, če želiš EV, pa še tam ne smeš biti zelo zbirčen...

Kot zaprisežen dizel-fan bi najraje kupil enega bee eeenn ... torej, ne-dizla: tistega DMC DeLoreana. Pa da se vrnem kakšnih 15 let nazaj in nabavim enega poštenega dizla...

Ni res.

Izbira je za vse enaka. Nisem rekel, da je dobra.

Ven in pri vsem v življenju je treba nekaj požret in ne kompromis sprejet.

In dokler so ICE avti, imaš izbiro. Je pa potem kompromis pri prostornosti ali pa pri čem drugem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)

Nisem nasprotnik.

Vsak ima izbiro.

Ta ki ga poznam ima Teslo 3. 1 leto stara je javla napako in naj obišče servis. Vozil je 500km še in so ga akoraj iz kože dali. Avta ni imel 3 tedne, ker so čakali del.

Človek ima EV in prevozi 50-70k km na leto.

Kar hočem skozi povedat, da nič ni popolno. Ne ICE in ne EV in pač me malo zbode, ko se navija, kako je EV superioren. Najhuje je, ko poslušam da je okoljsko bolj prijazen.

Valda, ekonomska računica, če imaš sončnice, je na strani EV-ja. Okoljska pa nikoli. In ta okoljska zavajanja so grozna.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 31 minutami je Jest napisal:

Dvomim, da se je komu ze vzgal kaksen EV... ali pa da osebno pozna koga, ki bi se mu vzgal. Vsak pa gotovo pozna nekoga, ki je imel probleme  z motorjem na notranje izgorevanje... 

Spet EV ljubiteljska. EV se mora vžgat ICE pa samo pokvarit. 😮‍💨

Resnica je ta, da ne poznam nobenga, ki bi se mu EV ali ICE vžgal.

Poznam pa ljudi, ko jih je EV pustil na cedilu. Seveda ICE tudi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 9 minutami je dvorjan napisal:

Vse, kar bi zdrava pamet potrebovala na trajektih, je to, da bi na vsakem trajektu poskrbeli za lažjo vožnjo na rampo, da vozilo ne podrsa s podom. Tam je pač nameščena baterija, ki se lahko poškoduje. Dve večji "deski" iz trde gume bi bilo vse, kar se potrebuje ... Ampak birokrati ne razmišljajo tako kot kmetje.

Počal sem samo na hrvaških trajktih.

V Italiji nikoli.

Jaz bi rekel, da je to tudi kriva oblika pristanišča.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)
pred 9 urami je DonFelipe napisal:

Seveda da ni nič od tega ker večina živi žal v svojem svetu na vse možne načine. 

Kar se pa tiče odziva je pa tako da večino tehnologije probavamo in kupujemo naivneži, normalni pa kupujejo že preverjeno in normalno zadevo. 

Ne samo naivneži, tudi taki ki verjamemo v napredek.

Razlika je da naivnež kupi vse, ta drugi pa preveri in kupi tisto, ki izgleda oz. za kar misli da je tehnološko top.

Tudi odvisno je od področja. Pri mobitelih pa se kupuje najnovejše in nepreverjeno.

Kitajci so za mene nepreverjena roba. Sem tudi leta rabil, da sem Samsungu zaupal. Prej sem imel Sony in HTC. Če sem pri Androidu.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj kupiti?
Napisano
Pred eno uro je Jaka32 napisal:

Mislim da me nihče tukaj ni razumel. Mogoče boljše, da pustimo temo, saj ni bilo nobene pričakovane debate.

Sem prebral še 1x, 2x, 3x.

Priznam, malo obrnjen stavek.

Torej iščeš manj mašino pod 2.0.

Da se marsikaj dobit, ene so zanesljive, ene ne.

Fordovi 1.5/1.6 turbo motorji znajo bit problematični. Odvisno od vzdrževanja.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj kupiti?
Napisano (urejeno)
pred 6 urami je Slivka napisal:

"Mlinček", ki ima do 1,35 litra, ima praviloma pol manj kW kot stroj z 2,5 litra...

Hmmm, že 1.368 ccm Giulietta leta 2012 je imela 125kw. Malo si poglej specifikacije sodobnih mašin. Pa Giulietta še ni imela hibridne turbine.

pred 8 urami je Jaka32 napisal:

Torej avto manj kot 2.0 in seveda turbina, ker drugače ne bom nikamor prišel.

2.0 turbo ima pri Hyundai-ju 280 konjev oz. 206kw.

Vidim da kupuješ pošten stroj, če pod 2.0 ne bi šel.

Jaz trenutno ne segnem preko 1.6, pa imam 150kw.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)

Gospod tovariš Slivka, to je še iz socializma isto, ko je bila družba čisto drugačna.

znak3.jpg

Bo potrebno na kakšno osvežitev znanja cestno prometnih predpisov.

Drugače pa se tukaj strinjam, da je popolnoma kriva tale teta. Tak se je nazadnje v okolici nekdo ubil, ker je preko železnice peljal, brez da bi pogledal in ga je zbil vlak za pregled tirov.

Vsak mora nosit posledice za tisto kjer se ne držimo pravil.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Isto je v MB, cesta od LeClerca proti Teznu skozi želežniški podvoz.

In ker so se tolko zaletavali, je zdaj na cesti, ki ni več prednostna, ležeči policaj.

A se ni za tako postavljlal znak !, ki je pomenil spremembo režima 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 18 minutami je FuManchu napisal:

Tudi jaz. Dajo pa pacienti novinarski tak naslov, kot da gre za 2€ cena dol. Da jih ni sram, banda šalabajzarska.

Vse za klike. Če je taki naslov, se bolj klika.

Tudi jaz sem včeraj Forda zvrhal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 10 minutami je skritikrt napisal:

To sem pa debelo gledal,k niso nič računali za razgradnjo...k vsi imajo radi denar🙄

Si vzel nove tam. So jih morali vzet.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je skritikrt napisal:

Enkrat sem ene Dunlop SP WinterSport 3D pustil vulkanizerju za 20€...dve z 4mm,dve pa z 6mm profila...6let stare...za poleti za kakega "butlja" še za ponucati,pozimi pa za ubiti se...si malo zabremzal,in je kar letelo,kamor je hotelo😬.

Od takrat naprej-6 let je pri meni meja,pol pa me ne zanima več,kaj bo kdo z njimi počel,samo znebiti se jih hočem,in nočen nič zajebancije prek bolhe ipd...pa nimam mira iz nočne-klici,SMSi,pa daj mi jih dostavi,pa...ma dobesedno jebe se meni za takšne "smeti"...mojega avta ne bodo več videle.

Če so strukturno ok, niso spokane in se lamele ne cotajo jih prodam.

Denar ne leži na cesti in prodam marsikaj na Bolhi.

Če pa so take, da jih ne mislim prodat, jih peljem na odpad. Moj vulkanizer žal računa za stare gume, če ne vzameš novih pri njemu. Za nove pa ni konkurenčen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Saj jih bojo oni prodali, brez skrbi.

9 let stare Sava Eskimo s 6mm profila, sem prodal za 20€ v enem tednu. Raje 20€ v žepu, kot na smetišču.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.