Kle pa nimaš prav. Kot ti matematika sicer teče, tokrat si pa zgrešil...
Hmmm, zakaj nimam prav, sej sem napisal tako, da gledam lastno situacijo. Ne vem matematika se v tvojem in mojem primeru ne razlikuje kot postopek, le rezultat je drugačen, ker so vhodni parametri različni.
Al mate kmetje s hribov drugačno matematiko, ko kej kupujete in drugačno ko kej prodajate? OK ja... lopata party na vidiku. 😜
Ja kaj zdej spet ni OK, pa sej čez Taubija udriham. Tud z besedo gologlavega ne omenjam pa spet ni OK. Kdaj hudiča boste eni zadovoljni?
pred 2 urama je Slivka napisal:
Si mogoče preštel, koliko centkov se je nabralo v, kaj pa vem, zadnjem letu?
Kle maš pa čist prav, če bi 1 cent prišparal bi mel na koncu leta za pol kile medu, kar pa ni za odmet. Če prišparam dva centa bo že za kilco, al pa celo šteko 12 l mleka si lahko privoščim, ker se je drugač ne bi mogel.
Če pa je deset centov je pa že cela fasunga za en teden. Pol jih moram samo še 51 plačat, da pridem skozi leto
Ja splača se sekirat za cente in iz kože skakat. Če ne trenutno pa vsaj na zalogo. Pomaga.... pa aja, Golob je kriv. Sej še smem to napisat al bo kdo užaljen, ker nisem Janšarija omenil.
Problem je tudi da je pri njih vse drugo kot pa MIMO-VRSTE. Prej dobim paket iz kitajske kot pa iz mimovrst. Da ne govorim, da imajo 3/4 izdelkov "partnerska dostava". Zaprejo naj.
Hmmm, zadnja tri naročila sem dobil naslednji dan, tko da dvomim, da Kitajcem rata enako.
Ma jaz bi rad bil varen na cesti in ne pristanem na to, da bo nekomu oproščeno, če je neprilagojeni egoistični divjak še manj pa da dela neumnosti, ker mu šef, žena al pa kdo drug teži in da je pod stresom. To pač niso opravičila in če se mora kdo zamislit naj se le in samo tisti, ki počne pizdarije. Res ne no, ker ko bo en tak pod "stresom" poradiral nas ali naše najljubše, se verjetno o tem ne bomo tukaj pogovarjali in opravičevali, da je bil pač pod vplivom stresa ali sitnega šefa al pa da je tak že po naravi.
Glede tablic in povezave z identiteto voznika pa sta dve veliki luknji. Do podatka, kdo je lastnik avtomobila sme priti le policija in pa sodišče, torej iz tablice se ne da kar tako dobiti infa kdo je lastnik avta. Pa še to sploh nima nobene veze, ker lastnik avta nikakor ne pomeni, da je bil tudi za volanom. Tako, da tole povezavo si je informacijski pooblaščenec izmislil, verjetno s to idejo, da je bolje met kaj na zalogo kot pa premal. Men je namreč smešno, ker dokler tablice gledamo prosto po prešernu in niso skrite za naše oči in se uporabljajo na javnih mestih je pač edina razlaga le ta, da se tisti na drugi strani zakona bojijo, da bi bili lahko prepoznani oziroma posneti kakšni so v resnici.
Si pa upam trditi, da uporaba kamer in mobilnih telefonov prej zmanjšuje količino kriminala kot pa da ga povečuje, kot hočejo prikazat, da bi objava videov se smatrala kot kriminalno dejanje al kako se to šteje.
Seveda jih spustiš, ampak tak bo to počenjal spet in spet, dokler ga en ne bo spustil... potem bo pa jok stok in inštitucije bodo iskale rešitev v coni 30km/h. Zato, ker se najde en ego in neprilagojen, ki svojo aroganco sporoča kako je več vreden od ostalih udeležencev vsi pol fašemo kazen v novih in novih omejitvah. Pa naj bo to promet, al pa recikliranje plastenk in pločevink. Zaradi posameznih potem dobivamo vedno več omejitev in kompliciranja, kot da to nujno rabimo, ker bi bilo drugače brez tega življenje preveč dolgočasno.
Seveda, kdor počenja stvari v okviru zakona se ne rabi vznemirjat, če je kje kaj objavljeno. Je pa dejansko res to, da ščitimo bolj barabijo kot pa poštenje. Problem rata potem v tem, ker barabe se zanašajo na to, da bodo zaščitene in delajo še večje pizdarije.
Kar se tiče pa posnetka pa tablic gor je pa smešno to, da nekdo govori o tem, da je to osebni podatek - registrska številka. Prej bi rekel, da ne more biti, ker je javno razgrnjena in na voljo vsakemu, da jo vidi, ker tako mora biti po zakonu. Če bi EMŠO, Davčna, zdravstvena bila obvezna, da jo imaš napisano na tablici in prlimano na čelu, da je na vpogled vsem tudi ne bi več bil osebni podatek, ker bi vsakemu lahko takoj določil identiteto.
Aja pa telefonska številka - hmmm, pol so vsi javni imeniki neligitimni, kjer je to objavljeno, če gre za osebni podatek.
Osebni podatek nastane zato, da je potrebno tudi po GDPR-ju pazit v kolikor neka inštittucija zbira te podatke, da to dela po zakonu in da so ZAVAROVANI pred vpogledom nepooblaščenih oseb in da se uporabljajo le za namene za katere so bili predvideni.
Ko si še mlad in neumen je vse možno. Še ni bilo gorenjske AC v začetku 90-ih in sem ponoči (takrat se ljudje namreč skoraj niso vozili ponoči, kot se recimo danes) od Bohinja do Ljubljane za cca 90km porabil 50 minut. To je moj absolutn rekord.
Avto pa Jugo45 - s povrtano cilindri z glavo od Fiata 128 in dvojni fergazerja. Ja avto je šel preko 160km/h - glede na to da ni bil merjen na valjih je moral imeti več kot 70KM ali celo 75KM. Še enkrat - bil sem mlad in neumen. Poraba pa tudi prek 10 litrov, ko je zagrabilo. 😂
Sicer vem, kako bo šlo ... "Sm kmet an s hribou doma ..."
In, ja, za tvoje prostočasne aktivnosti in okolihišno gospodarstvo rabiš ti dizla. Ampak 99% vseh ostalih ljudi pa ne ...
To je posploševanje. Pri trenutni polnilni infrastrukturi in cenah polnjenja 70% ljudi tega sploh ne more imet. Si ne predstavljam, da bi moral 2x, 3x ali večkrat tedensko si vzet uro ali več časa odpeljat avto nekam, da ga napolniš. Pa men se zmeša, da bi bil še s tem obremenjen.
Govorim seveda o prebivalcih strnjenih naseljih. Si predstavljaš vsako popoldne in večer, da se jih tam usuje par sto pa krožijo naokoli kje bodo filal. Haha, komedija res. Kar poglej kakšni so zadržki ljudi, ki so EV-ja že imeli ali ga imajo in ga ne bi več kupili. Problemi s polnjenjem in dometom so daleč na prvem mestu.
Odlično za tole... ja pa navor korigiran, da ima očitno tam nekje od 3400 obratov konstantno moč (ravna vodoravna črta) pri 140KM. To zna bit celo med 3400 obratov vsaj do 5200. Tam, kjer ljudje tudi največ vozijo bencinarje pri pospeševanju. Men se to zdi kr ok, ker tole zna bit kr žvahna zadeve pri nizkih obratih. Do 2500 celo bolj kot X motor.Do 3500 pa celo enako.
Za "normalno" vožnjo bi ga imel za po kolesarskih poteh tu okoli do Šentjurja in mogoče do Celja, da ne vžigam avta za 3,4km.Fino pa bi bilo, da zdrži do Celja in nazaj, če se tako odločim. Nekaj sem že gledal a bi vseeno mogoče imel kdo kak dober predlog ali nasvet kaj bi bilo najboljše kupit, ker tega dreka je kolikor hočeš... Kolo pa tako imam za daljše fure. 😉
Pocen tega ni... namreč kar je poceni je čisto kitajsko sranje.
Tole najbolj opiše, kaj je turbič, ko je ves navor na voljo že pred 2000 obrati. In maš ga vsega na voljo skoraj čez celotno območje vrtljajev. Čista poezija.
Po drugi strani pa atmosferc, četudi je X-motor, zgleda takole.
Grafa za 2.5 140 pa še nisem našel, ampak verjetno bo do 4000 obratov podobna teli.
Potem bo pa navor prilagajan tako, da bo moč vodoravna črta do 6000 obratov. Nekako tako kot izgleda pri 150 konjskem dizlu.
Dej ga sekljat, pa sej to ni pomembno. Pomembno je le kje so teli konjički na voljo. In pri turbičih so bistveno prej vsi pripravljeni kot pri atmosfercih. To smo že ne vem kolikorat premlevali, da pri atmosfercih je tista silna konjaža na papirju bolj malo vredna, ker je praktično tam nekje na voljo malo pred blokado in to v zelo ozkem območju obratov.
Kot ze napisano... dobis novo prometno, nov ovitek (brez reklame ) ... in za kaksno kavico ceneje ... Pa ni treba nikamor hodit. Doma poklikas in cez kaksen dan ali dva ti postar dostavi ...
Hmm, ne vem če razen, če maš delo od doma. Verjetno, ker je to dokument, je priporočena pošiljka in ker me ni doma, ko nosi poštar, moram najprej domov po listek pol pa na pošto in tam čakat v vrsti. Se pravi samo, da je nekoliko ceneje, druge prednosti pa pač ni.
Če delaš tolk kilometrov pomeni, da zdržijo dve sezoni, pogojno celo tri. Osebno bi se zato jaz odločil za 17 colske, kjer boš za vsak komplet dal 300 ali celo 400€ manj. Za teh 300-400€ pa najdeš sigurno kakšne rabljene litke na spletu.
Če pa ostaneš na 19 colskih je pa žal cena za zimske pač takšna kot je in če želiš kvaliteto gre pod 200€/gumo težko.
Tudi jaz danes podaljšal... sem uletel z vsemi papirji in zavarovanjem, nisem rabil tehničnega a notri truma kamionarjev en z večjimi problemi kot drug. čebljali pa k stare babe na dopoldanskem kofetku. Se kr vidi, da jim je tole najboljša socialna interakcija v živo.
Hvala bogu se mi ni nič mudilo, da sem z lahkoto počakal razlage o gumah, nalaganju tovora, nespečnosti, flirtanju z mladenko na drugi strani okenca. Skratka zanimivo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Hmmm, zakaj nimam prav, sej sem napisal tako, da gledam lastno situacijo. Ne vem matematika se v tvojem in mojem primeru ne razlikuje kot postopek, le rezultat je drugačen, ker so vhodni parametri različni.
Al mate kmetje s hribov drugačno matematiko, ko kej kupujete in drugačno ko kej prodajate?
OK ja... lopata party na vidiku. 😜
Povezava za deljenje
Deli na druge strani