Skoči na vsebino
Veriga v motorjih Mazde 3
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Če ne gre prej u maloro....😁🥴

Po navadi je narejeno (kot reče moj oče - trotlziher) tako, da veriga fizično ne more preskočiti, ker prej tolče po pokrovu verige.

No verjetno, če bi vztrajal v nedogled, bi veriga preskočila ali pa predrla pokrov...

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Veriga v motorjih Mazde 3
Napisano
pred 6 urami je dvorjan napisal:

200€ material + xxx€ roke mehanika. Sicer pa lahko morebitno raztegnjenost verige preveri servis z računalnikom, če imaš kaj posluha za mehaniko, jo pa lahko mogoče celo slišiš sam.

Saj, ko je veriga dosti raztegnjena, ne rabiš posluha ;) Se že od daleč sliši, ko veriga leti po pokrovu - je pa res, da sem to sam slišal pri znancu, ko je še imel MKI...

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano
pred 11 urami je Slivka napisal:

Tale reč je pa... 

Za 250 gramov naložbenega srebra bi v Zlatarni Celje radi 150€. 

Ko sem zvedel, koliko pri Mazdi stane kos gume, se mi srebro sploh ne zdi več drago. Moram samo še stehtat, pa da vidimo, kaj je dražje na 1 gram: srebro ali Mazdina guma... 

Pa vedno domov dobivam sto in eno reklamo, kjer mi ponujajo zlodja in pol. Ko pa nekaj potrebujem in vprašam, je pa dobava kakšen teden, če je v glavnem skladišču, drugače tudi več...

A semering mora biti original?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 17 urami je Janez007 napisal:

Tole je predpisan navor zategovanja vijakov novejših Mazd 6 (od približno 2014 naprej, prej pa cca 20% manj):

image.png.57bda03d67068eca25774021164f2b05.png

Tole so kar konkretni navori... Sam na litih felgah zategujem z moment ključom na 75 Nm, pa še mi ni nobeno kolo odpadlo...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz imam letne 17", zimske pa 16".

Zaradi starosti (7 let) sem se odločil, da zamenjam zimske. Do zdaj so bile gor Goodyear, s katerimi sem bil zadovoljen, zato sem tudi nove naročil Goodyear.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 minutami je Brane napisal:

Naj ti dajo eno testno za en teden  pa bo problem rešen . Nimaš se kaj razburjat- tudi jast sem skakal in pizdil da bom šel drugam  pa mi je bejba lepo povedala da lahko grem  za avto pa naj ne skrbim da  kupci čakajo v vrsti

Tole res drži. Ampak, ko meni nekdo kaj podobnega reče (sicer še nisem bil v situaciji, da bi kupoval nov avto), imam občutek, da je to samo neka moderna izjava. Problem je, ker (verjetno) se za enega res ne sekirajo, bi jih pa sigurno bolelo, če bi bilo pripravljenih več ljudi odstopiti od pogodbe in naj imajo potem te avte tam v salonu... 

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
dne 7. 4. 2021 ob 20:50 je FuManchu napisal:

LepaB)

Mazda Mazda6 :: Avtonet ::

NkQyGR9.png?2

Sem že po ceni prav uganil, da je bencinarka... Dizli se prodajajo za par jurjev manj. Osebno mislim, da je cena za 6 let star avto previsoka...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 13 minutami je Alex napisal:

Ne vem, kaj so tebi prodali kot 6-ko, ampak večini ni šlo nič od naštetega. Ok, mogoče z nivelacijo xenon luči so bili problemi, a mazda je imela to vgrajeno, ko so ostale znamke še navadne žarnice vgrajene kot opcijo. 

Res ne vem, kaj ste nekateri delali s temi avti(kao rjavenje itd). Lahko vsak pride pogledati mojo, 16 let staro, nima pikice rje, nikoli nič zamenjano ali barvano. Original sklopka, nikoli nisem zamenjal nobene žarnice (razen xenonk). 

Avto gre še vedno kot raketa, na tehničnem sem bil noter in ven. 

No ja, samo ti nisi ravno pravi primer ne ;) Obala pa to... :D

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 13 urami je Bini napisal:

Oprosti ampak, ko sem ravno videl,da si iz Oplotnice bi te vprašal kaj delajo na cesti Oplotnica,Pesek,da je obvoz na Osankarico okoli?

RT-930, Pesek - Oplotnica, popolna zapora, modernizacija ceste. Obvoz: po cesti Areh - Šumik - Osankarica - Lukanja in po lokalni cesti Rebelj - Osankarica ter Gladomes - Podgrad. Promet do kamnoloma je omogočen.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V soboto sem vzel narazen oduško na menjalniku, ker mi je pri osi za prestavljanje ven tiščalo olje.

Urca dela sicer, da prideš do oduške, ampak kot sem danes preveril, je sedaj menjalnik suh...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Kaj pa tole: 😲

1069222.jpg
WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda6 Sport Combi 2.0i 90th Anniversary, letnik:2010,9000 EUR :: www.Avto.net ::

Je kdo iz foruma?

Izgleda, da mora cena predstavljati pomembnost 90 obletnice   🤣

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 16 minutami je Slivka napisal:

Jaz jih pregledam, poruvam ven vse, kar se je nabralo in temeljito operem - tako letne, kot tudi zimske.. Ker drugače dobijo oblogo (prah zavornih oblog). Zimske so pa jeklene in zaradi soli začnejo rjavet, zato jih v klet pospravim temeljito oprane.

Jaz tudi naredim tako. Ženina M2 ima tudi zimske gume na jeklenih felnah, tiste isto operem, jih pa tudi nasprejam z WD40 in jih s krpico premažem. Do zdaj še ni znakov rje (avto ima 7 let...).

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je Mraušk Mčk napisal:

A ima kdo še zavarovano parkirišče. Zadeva je ratala precej draga. Moja najdražja je pred kratkim podaljševala registracijo, pa je osnovni kasko stal enako kot bi bilo samo parkirišče.

Sem tudi sam ugotovil podobno. Izgleda, da se je toliko koristilo uveljavljanje parkirišča, da so zdaj zavarovalnice temu navile ceno... 

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

He, He. Ne, to je mišljena vožnja, kjer ne delaš kolon za sabo po avtocesti. 🤪

Ampak, če ima bencinca... Kolikor jaz razumem tudi drug šofer ne more pomagati, da ne bi bilo zastojev na AC 😝

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 32 minutami je Alex napisal:

Jap... tak, kot ga ima moja. Potem je popolna kombinacija. Tale, ki se prodaja je bolj za vožnjo po mestu. In to bolj z ravninami. Tu, pri nas v Kp bi že odpadla. 

Daš zadaj dva žaklja krompirja na tržnici in ne prideš več na Markovec (hrib) domov.Ni navora dovolj. 🤪😬

Pa ja, naši bencinski motorji so samo za kakšne kosilnice, pa še to ne za samohodne...🤣

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Danes sem na zadnjem levem kolesu zamenjal vijake na zavorni čeljusti in še disk sem nesel podrejati...

Eni so res šalabajzeri. Preden so mi avto prodali, so menjali zavorno čeljust, ker je levo kolo štekalo in so jih na to opozorili na tehničnem. In potem je preprodajalec avto peljal k mehaniku naj mu zamenja čeljust. Frajer zamenja čeljust, vijake in gumice pa pusti stare...

Ja seveda, da je sedaj po slabem letu zopet začela štekati čeljust..

No, v glavnem, danes sem to rešil...

Popravljeno od x-layer

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 urama je zimurg napisal:

Huh, škoda za mene, lani sem iskal kaj nekaj takšnega. Karavan bencinark se prodaja res malo... Tole izgleda top (ne samo barva Alex ;)) ohranjeno...

Nekdo bo imel srečo...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 23 urami je Bini napisal:

Po moje pa ne ker mam bencinca, mogoče pa bi šel on z X motorjem... 🤔

No, pa saj tudi nakup 3800l bencina bi lahko bila dolgoročna investicija... 😝

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 51 minutami je Bini napisal:

Cisterna k,olja 3.800 lit,je polna tak da me ne gane.......:jupiii:

Po moje je to za tankanje konjička 🤣

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.