Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Fajn se sliši, pelji na servis, meni bi se zmešalo da mi to skoz črička.

Kar se tiče porabe, to da si naredil 368 in ti ostane 260 je popolnoma normalno. CX30 ima majhen tank in z njo ne bos prevozil 700km. 

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano (urejeno)

20240429_200646.jpg@Ultimate tako kot je povedal Lado, kdaj točno so opremo dodali ne vem, lahko pa povem kaj je razlika napram g 192, poleg zunanjega videza in bolj moderne notranjosti je v top opremi dodatno še:

- prostoročno polnjenje telefona

- android

- lane assist

- avtomatska hold zavora

- 360 kamera

- projekcijo direktno na vetrobransko steklo namesto na plastični zaslonček

- večji osrednji zaslon

- prenovljen digitalni števec

- hlajeni sedeži

- sistem za čiščenje-špricanje prednjih luči

- boljša zvočna izolacija

Počasi in potiho razmišljam o prodaji moje Homure letnik 2023, 55k prevoženih.

Če te zanima se oglasi pa se zapeljeva pa kakšno rečeva.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)

Tukaj so podatki o porabi Mazde 6e ob različnih temperaturah in režimih vožnje, s tem da bi bila hitrost na AC 110 km/h.Screenshot_20251201_215012_Facebook.jpg

Screenshot_20251201_215433_Facebook.jpg

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)

Ležim in prebiram Avtofokus in naletim na Leapmotor b10, kitajski EV. Osebno mi ni všeč ampak na papirju nič ne zaostaja za ostalimi, kar me je impresioniralo je pa cena, zgolj 22k po vrnjeni subvenciji. Podobna zgodba tudi Omoda 5EV. EU proizvajalci bodo mogli fajn zavihati rokave al pa fajn ceno spustiti.20251201_205208.jpg

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Sej to se strinjam, če delaš takšne relacije rabiš dizla in EV ni prava izbira. Zame ko dnevno delam cca. 70km pa bi bilo čist vredu. Vseeno pa mi je nenavadno, da se doseg pozimi praktično prepolovi, sem mislil da se zniža za 20% ne pa za 50.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Ma naj se on pelje 110 če hoče, mene bolj zanima kok km bi pa naredil če bi se vozil 140 km/h? Predvidevam, da manj kot 200. Zdej pa pejt na 3200 km dolgo pot, pa sej si skoz priklopljen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Tko bom rekel, če imaš dejansko vse te težave te razumem, ker bi jaz tud popi... Mene npr. extremno moti izklop cildrov, 50% lastnikov pa sploh ne ve da ima to v avtu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

To že, ampak vsak hrib ima potem spust v dolino.

Že že, samo to ni enaka poraba kot da se voziš po ravnini z enekomerno porabo, v hrib porabi bistveno vec goriva. Drži da ga med spustom porabiš skoraj nič, vendar si ga v hrib nesorazmerno več, zato to ne moreš enačiti z vožnjo porabe po ravnini. 

V primeru, da bi se to enačilo potem bi imel praktično vsalo vožnjo ko se vrneš na izhodiščno točko enako porabo ne glede na to ali si se vozil po ravnini 10 km ali pa si šel v hrib 5km in se spustil 5km.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 10 urami je tommzy napisal:

Ja vmes so Gače in Vrčice pa Brezovica... Na Brezovici je nadmorska 538... Črnomelj je pa 173... Torej? Je kar razlika ja. Polovico poti je hrib. 

Ah, to ga pa ne boš pod 7l spravil, poraba 6l je mogoča na pretežnih ravninah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je tommzy napisal:

Recimo Novo mesto - Črnomelj in obratno. Ne Gorjanci ampak čez Dolenjske Toplice. Je kar klanec..

Ja klanci so pomemebni, drugače je nadmorska razlika med NM in Črnomljem samo 40m...tako da to ne more biti razlog.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Dej opiši kje se voziš dnevno ker me pa to zdej res zanima.

Npr. ko grem oz Kranja v Domžale je poraba 5,4l normalne vožnje. Za nazaj ko je malo nadmorska višja pa imam 5,9l. Ampak to je bilo ko so bile temperature nad 5 stopinj.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Se strinjam in ni prav, da se "posmehujemo", ker se to lahko jutri zgodi nam. 

Ok, tisti model z nesprejemljivo in krivo plastiko na CX 30 si je vseeno malo posmeha zaslužil. Kaj je že bil...Drago?

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano (urejeno)

Pa sej je napisal, da izgleda višji razred. 

6e sploh ne izgleda slabo niti zunaj niti notri (z izjemo nalepljenega TV zaslona), pa tudi za vožnjo je vredu, če pa pogledaš še ceno je res privlačen avto.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

Teh kitajcev je res kot gob po dežju, pa nekateri sploh ne zgledajo slabo sploh če ceno pogledaš. Tiste znamke, ki se bodo obdržale in imele zanesljivo servisno podporo bodo velik tržni delež pobrale.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Uff, po mojih podatkih ima mazda zelo zaklenjene mape. Npr., v vseh letih ni nikomur uspelo deaktivirati izklopa cilindrov. Sem se pogovarjal z enim na forumu iz ZDA, je rekel če komu uspe, da mi takoj plača 30k za mapo.

Tako, da ne imeti preveč upanja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Nič ni narobe s tvojim avtom, razen kazalca goriva. Ne vem kaj ljudje pričakujejo, seveda ti kaže 30l ko pohodiš 2,5l motor, koliko pa bi moralo kazati, pa ni to 1,0l mlinček.

Imel sem g192 imam g194 in g140. 

Na Mazdi 6, g192 sem imel po 100k prevoženij povprečje 7,2l.

Na mazdi 6, g194 imam po 40k prevoženi 7,5l.

Na Mazdi CX30, g140, ima žena, ki se pretežno vozi po mestu, za vikend pa udarimo kakšno relacijo, porabo 7,5l.

Torej tvoja poraba je normalna. Če si pričakoval 5l, si kupil napačen avto.

Vem, da smo ljudje različni, ampak a razlika med npr. 6l in 7l res kaj spremeni? A je res tistih par evrov mesečno pomembnih pri vozilu za 28k?

Imaš pa npr. @Alex, ki mu X motor v bistvu tolk malo porabi, da mu gorivo zaradi starosti prične izgubljati oktane in ga mora ven pumpati da novega dotoči.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

Jp cena precej normalna, sem pa enekega mnenja glede zaslona. Res me zanima ali je na forumu kdo, ki mu je všeč ta TV ekran naliman na armaturko. Ni mi jasno kaj te oblikovalci razlišljajo, verjetno je to najceneje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano (urejeno)
dne 6. 11. 2025 ob 9:39 je Carot napisal:

opreme z usnjenimi sedeži, ki pa jih ne maram

Zakaj pa jih ne maraš? Zame je usnje top izbira, sedeži se praktično ne umažejo, izgledajo šik, prijetni na dotik in načeloma vzdržljivejši kot tekstil.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.