Nope. Tudi, če imaš platišča, ki so po merah zapisana v homologaciji, a so aftermarket-ne original, moraš imeti po zakonu homologirane tudi te. Sem že napisal, da so enega pred menoj z mercedesom zavrnil na tehničnem zaradi tega.
AMZS in AVP, pravita da ne.
Samo neoriginalne felne imajo rekdo res enake mere.
Kupil nove gume in jih grem danes premontirati. Pravi vulkanizer v kolikor stare gume pri njemu pustim se dodatno placa 2€/gumo. Wtf? Od kdaj imajo pa sedaj to foro?
Meni je to htel kasirat pred leti, ker niso bile pri njemu kupljene, je rekel.
pred 17 urami je NevLado napisal:
Koliko je ta črtica do profila? 3mm ali je kaj manj?
Jaz pa kar poklikam preko e-uprave… pa ni treba nikamor hodit… pa še ceneje je
Drži. Celo je nekaj malega ceneje preko e-uprave kot na upravni enoti. Ampak OCD ali pa trajnostni vidik (izberi kaj imaš raje) mi ne dopuščata vsako leto nove prometne.
Uf, s tem se pa strinjam. Če že statistiko uporabljajo za vsako sranje, bi lahko bilo jasno oz. bi lahko upoštevali, da je manjša možnost nezgode pri manj prevoženih km.
Mnja, na koncu poklicni voznik naredi manj nesreč, kot pa penzioner, ki še svojega nosa ne vidi za volanom.
Tak pač zavarovalnica več pobere oz. pavšalno pobere.
Isto kot vinjete. Ki so tudi do mene grozno ne fer.
Pa tudi s popolnim izpraznjenjem se hitro poškoduje črpalka in ostale komponente, že tako pa se nabirajo smeti v rezervoarju.
Hudič je pa povrh vsega ker so danes te črpalke oziroma pumpe tako zanič da delujejo na polovični zmogljivosti in vsega hudiča posrkajo notri. Če je le mogoče tankaj raje na MOL in ostalih kjer narediš za enako ceno 100km več.
Za smeti vem.
Moj tank je na raketi je mali, nekaj takega kot na M2.
Lahko rečem, da sem danes tankal 33.8l.
Drugo je, da na Fordu piše, da lahko tankaš E5 in E10, če pa bo avto stal dalj časa, pa daj E5, ker s stanjem z E10 lahko tank začne roštat.
Za to tankam na Petrolu, ki še ima edini E5 na vseh pumpah.
Dam kdaj E10, samo se trudim, da je izjemoma.
Zakaj pa bi naj bil mađarski/hrvaški bencin tolko boljši kot Petrolov?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Tu poglej.
Našel sem ti za 2010:
https://www.wheel-size.com/size/mazda/mazda6/2010/
Še 2018:
https://www.wheel-size.com/size/mazda/mazda6/gj-gl-2018-now/
ET, CB, bolt pattern, thread size, in J se morajo ujemat.
Tako sem dal na Focusa, Mondeo felne.
Luknja, vijaki in razmak je ok. Problem je v širini in ET-ju 7J ET 60 so stare, nove so 7.5J ET 50.
Uradno bi 225 širina morala iti tudi na 7J felno. Kolko pa to pomeni v legi pod blatnikom in vsem, pa težko rečem.
Nikoli se nisem ukvarjal s prilagoditvami.
Popravljeno od godlikePovezava za deljenje
Deli na druge strani