Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Danes sva z o?etom naredila servis na moji "novi" mazdi 6.

Menjava motornega olja, oljnega filtra, sve?k, zra?nega filtra in filtra kabine.

Ker je bil menjalnik malo masten, sva pritegnili en ?ep na strani, kjer je najverjetneje pu??alo olje in dolila cca 0,5l olja.

V pritlja?niku je na roloju bil zlomljen en (recimo temu) nosilec, s katerim se rolo prihakla na zadnja vrata:

post-1111-0-41828900-1561838572_thumb.jpg

Ta nosilec sem potem vzel dol in v njega vstavil 3mm vijak:

post-1111-0-62415800-1561838624_thumb.jpgpost-1111-0-36264600-1561838652_thumb.jpg

Na koncu pa ga ?e zalepil in s kle??ami za nekaj ?asa stisnil skupaj:

post-1111-0-84271500-1561838698_thumb.jpg

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Parrot Mazda 5 2008
Napisano

Tudi TE so vse imele prostorocno. Jo imamo doma :). Je avto slucajno uvozen, ker jest sem tudi mislil, da je to standardna oprema. Je ze res, da obstaja se bolj oskubljena verzija k nima meglenk, obvolanskih kontrol, ampak sem pomoje samo enkrat videl tako verzijo pa se to s tujo registersko.

Kolikor sem gledal je bil avto kupljen pri Avto ?erbinek, tako da ni bil uvo?en. Je pa 114 kW model, ?e to karkoli vpliva...

Mogo?e celo ni TE model, v prometni pi?e samo karavan 2.0 i...

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Se precej pozna proti prej.?eljust je zagrablo, pa je pobiralo samo po eni strani.

Poslano z mojega SM-G955F z uporabo Tapatalk

Samo, ?e je ?eljust zagrabilo, se je tudi kaj sli?alo, ne?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Parrot Mazda 5 2008
Napisano

Hmh, sem mislil da je to standard, jst mam 2008letnik in ima prostoro?no telefoniranje.

Pravtako je imel prej?nji Accord letnik 2008.

Verjetno je bilo to takrat odvisno od paketa opreme... Kot vidim ima? ti GT opremo, jaz pa imam TE

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Parrot Mazda 5 2008
Napisano

Hmh, a to ?e kdo montira?

Avti ?e vsaj 10let imajo tovarni?ka prostoro?na telefoniranja.

No ja, ravno sem nabavil Mazdo 6 letnik 2010 in nima prostoro?nega telefoniranja...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Eno vprasanje; na regionalni cesti je bila danes policijska patrulja , ki je merila hitrost.

Policijsko octavio (torej ne provida) so imeli postavljeno na bus postajaliscu obrnjeno v kontra smer voznje. Voznik je z laserjem meril proti meni, zraven njega je sedel sopotnik...

Predvidevam, da zadeva nikakor ne more slikati in bi me (vkolikor bi imeli namen) ustavili na licu mesta?

Sprasujem zato, ker takega nacina merjenja ?e nisem videl. Ali so bili postavljeni izven vozila, ali je bil stacionarni radar, ali so bili postavljeni v smeri voznje (da so potem lazje sledili prekrskarju), ali pa so imeli cez par 100metrov ?e eno patruljo , ki je ustavila pekrskarja...

Lani konec leta so mene ustavili tako, da so me iz avta izmerili v zadek avtomobila (do takrat nisem vedel, da je to mo?no/izvedljivo z obstoje?o opremo). V glavnem, po tem sta se gospodi?ni lepo z lu?kami pripeljali za mano in mi seveda spisali kazen.

Jaz mislim, da ?e bi, bi te ustavili na licu mesta.

Mogo?e so samo umerjali napravo  :zvizga:

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Tudi mi na elektro p. ga imamo belega.

Potem pa zgleda, kot da je to uradno vozilo elektro distribucijskih podjetij...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Pa obvezno belega. Da te potem zamenjajo za elektro gorenjska oz. elektro ljubljana :-)

Tudi na elektro maribor jih imamo :-)

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Ce rabis ja, enostavno :)

Se strinjam, ampak vseeno mislim da jih ve?ina, ki ima AWD tega dejansko ne potrebuje...Avtomatik je pa verjetno stvar okusa/priro?nosti...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Pa dobro, saj angle??ina bi tako ali tako ostala. Torej se samo pove?a izbira. Bi pa za nekoga, ki ne obvlada tujih jezikov (moj foter, tast,...) olaj?alo obvladovanje navigacije in pa nastavitev.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ali pa nam naj dajo jezikovno datoteko za meni v angle??ini. Skupnost ga pa potem ?imbolj smiselno prevede...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ko smo ?e pri denarcih,.. kolk bo letos regres ?

Ja do 1714? (kolikor bi naj zna?ala povpre?na bruto pla?a v februarju) bo neobdav?en.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Jaz kar predlagan,da se dobimo,vsak s svojim kulijem in papirjem in gremo nekam si stole postavit in ?teti . Ker gledam po cesti in ,jebemu mi?a, ne vidim povezave med agresivnostjo in zna?ko...

Ravno par dni nazaj v klanec, se vozim s kolesom,me dohiti bmw x5... ?e zdavnaj bi me lahko na pol varno prehitel.... Ne... Peljal se je za mano 15kmh,sigurno minuto... In me prehitel,kot da prehiteva ?leparja.

Isto vo?njo me je na haubo skoraj nabila Honda cr-v (ok,ta se je vsaj opravi?il potem) in malo kasneje ?e Toyota auris...

?al... Bi rad delil spoznanja nekaterih tukaj...Pa mi ne rata....

Glede tistega v BMW-ju, predvidevam da se je toliko bal za svoj avto, da te je prehitel potem, ko se je res prepri?al, da je varno in pa seveda, da si ga ti tudi opazil... :rolleyes:

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

js mam pa nekega ?ist obi?nega (sej si vidu na predstavitvi), pa je mo?no, da bi bla poraba ve?ja zarad tega, ker topel luft not ule?e?

Ko je meni pri 323f-ki tako posko?la poraba je bil kriv MAF senzor.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2010
Napisano

Pozna kdo koga ki so ga policaji zarad tega ker je imel drug hitrostni razred(vi?ji) kot je predpisan? ?zmeden?

Ponavadi so tako homologirani vsi hitrostni razredi navzgor od najni?jega dovoljenega za tisto vozilo.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2010
Napisano

Ja, js bi mela najraj? GY F1 samo gre prehitr po njej :(

Tako da, ?e ve?, da je F1 okol 100?....

Ko se bo? odlo?ila za model, me lahko pokli?e? (mislim da ima? telefonsko). Imam enega, ki rihta gume. Ceneje seveda :bravo:

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e ?e, samo pa "bencin" "hladi" zgorevalni prostor in bat, zato pa bencinski turbaki vsi malenkost ve? pokurijo kot isti motor brez turbine.

?e bencinsk turbak dobi premalo bencina se za?ne veselica z imenum luknje v batih.

?e sem prav razumel, bi potem turbaki teoreti?no pokurili isto kot pa ne-turbaki, ?e bi le-ti imeli druga?e re?eno hlajenje cilindra?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prodaja mazde in nakup novega avta!
Napisano

Saj vem da ko prodaja?, se ti zdi da daje? avto prepoceni (sem sam pred kratkim spoznal to). Vendar mislim, da je cena 3500 malo mo?na. Tukaj je ena podobna in vidi? koliko ima postavljeno ceno. Vpra?anje je pa potem za koliko se pa dejansko avto proda.

Jaz sem imel to sre?o, da sem imel toliko denarja da sem lahko kupil to 6-ko, ki jo vozim sedaj. 323F-ko pa sem lahko prodajal po pameti. Sicer sem res ?akal 3 mesece na kupca, vendar je pa prvi ki jo pri?el gledat tudi odpeljal.

?e pa misli? prodati avto prej preden bo? kupoval drugega, je pa ponavadi ?isto druga?na zgodba.

Tak?no je vsaj moje mi?lenje. Verjetno ?e bo pa kdo drug povedal svoje.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prodaja mazde in nakup novega avta!
Napisano

ja najraje bi vzel almero ?eprav fotr navija za primero=) pomoje zaradi tega ker jo ima on sam :D ja vzel ono z le?mi ker pol bi notr dal xenon kit :bravo: sicer pa mojo mazdo morda prodam za 3500 ?eprav mo?no dvomim :(

Kateri letnik je tvoja Mazda?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

VSI bencinarji M6 im M3 imajo ketno.

:bravo: Hvala bogu, da so "zopet" za?eli vgrajevati verigo.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.