Ne vem, jaz osebno se vedno postavim nekoliko desno, ko vidim, da me nekdo prehiteva. S tem dam znak, da sem ga videl in ne bom naredil neumnosti. Ko pa sam želim prehitevat, se pa postavljam levo proti sredinski črti, da dam vedet, da bi rad prehitel takoj, ko bo mogoče.
Boss, en majhen nasvet. Ko naslednjič delaš (sestavljaš) video, prosim, da ne lepiš teh dolgih kolobocij, ker povprečno je človek skoncentriran in lahko gleda le kako minuto do dve take monotone posnetke. In se izgubi po poti bistvo. 😉
Se zavedam tega in to je bila izjema, da bi vas spodbudil, da najdete kakšno mojo napako zakaj sem tako razkačil Italijana. Če bi bilo prekratko, bi se hitro kdo oglasil od tukaj prisotnih, da bohvedi kaj skrivam in kako sem voziil prej. 🤣
Aja za drug let bom kupil še kamero za kolo... pol bo šele video materiala.
Sem mislil, da ne bi, ampak naj vam bo, da boste lahko še kakšno krivdo pri meni našli - hint: pri prvem odlomku nisem ustavil pri stop znaku. Ostalo pa najdite sami.
1. del bi naslov, ko bemwejaš kupi Mazdo pol pa prehiteva po navadi v naselju, kjer je ozka cesta in omejitev 40, pa nato se postavi na pas za levo in nato gasa ter švigne naravnost - jebat ga, to je pač ta premium filing. Še dobro, da ni na isto idejo prišel Italijan v Fiatu, da štarta na brzino v svojo levo predno avtošola sploh spelje. To bi bilo "veselo" in ja zaradi takih manevrov je na tem križišču že počilo.
2. del je malo daljši, da boste ja našli vzrok s čim sem sprovociral ubogega Italijana, da se mi je zaganjal v rit in pol le prišel mimo (žal nimam zadnje kamere, da bi se vse to videlo). Mogoče sem naredil narobe, ker sem se umikal desno, da sem mu dal povod za prehitevanje tako, kot dvema motoristoma, ki si nista upala čez dvojno črto. Res sem žleht, ampak spet ne toliko kot modri avto pred tem Foton Tunland G7 Pickupom (sem mislil, da je ameriški, je pa en navaden kitajc). No blokiral ga je praktično do krožišča, kjer sta šla vsak svojo pot.
3. del pa še tist mojster z motorjem, ki je kar lepo prletel v nizkem letu upajoč, da se bo šzšlo. Tokrat se je, drugič bo pa verjetno cesta kriva al pa kak voznik avta, ko se ne bo.
V glavnem, video sem naredil, ker sem imel občutek, da mi nekaj ljudi tu gor ne verjame in namiguje, da lažem. Sem pa vseeno izpustil tiste počasnele, ker če bi še tisto dodal bi tole bil celovečerec.
Sej bi naredil video, sam kaj ker se bodo našli spet kakšni pajaci na forumu, ki bodo iskali krivdo pri meni. Tko da dvomim, da se bom trudil.
No ja sej se mi je zdelo, da so se hitro našli pajaci, ki bodo krivdo iskali pri meni... OK pa naj bo ... jaz sem kriv, Italijani pa so najboljši vozniki na svetu. Zadovoljna oba Alex in Jures? 🤣
Boss, vem, da ne maraš špagetarjev, a oni so z svojimi tremi pasovi na avtocesti in veliko bolj kulturno vožnjo, vesoljska ladja za nas balkance.
To seveda ni res, ampak ok mogoče za vas Balkance drži, ampak to sami najbolj veste.
Mi je pa smešno, ker čisto vsi vedo kakšni so Ita vozniki, le ti jih kuješ v nebo... kolk ti plačajo za tako propagando? Upam, da dobr, ker drugače ne vem, če je vredno se takole izpostavljat, kot njihov odvetnik.
Aja... še to sem pozabil omeniti...Kar me je razočaralo so LED luči, ki niso dinamične, ima samo samodejno prekljapljanje med dolgimi in kratkimi ... in se mi zdi precej slabše, kot pri moji CX-60 ...
Ojej a res? Men je to en najboljših funkcionalnosti sploh. Torej tale Mazdin poskus lahko prečrtam. 🙁
Malo sem pričakoval, da bom danes v Italiji imel kakšen pripetljaj ampak to kar sem danes doživel še nisem nikoli v svoji vozniški karieri.
To, da sta tam med italijanskimi vozniki dva pol je znano. Eni se vozijo počasi med 40-50km/h, na drugi strani pa agresivci, ki ti rineji v prtljažni na manj kot meter distance pa točno vidi, da ne moreš iti naprej zarad mećkača nekaj avtov naprej.
Ampak to nekako sprejmeš ne pa to kar sem doživel na cesti med Pontebo in Trbižem. Spet en bolj počasne sorte spredaj ampak ne tolk ekstremno počasen, cca 10-15km/h pod omejitvijo. Prleti za mano en ogromen ameriški pickup in pribremza tik za mojo ritjo. Ok ajde debil.
Ampak tukaj se ni končalo, neuravnovešenec nato upočasni in naredi razliko na ene 100m in ponovno po gasu in spet bremzanje tik za mojim avtom. Tak manever je ponovil 4x in vsakič me je stisnilo kdaj me bo nabil. Sem iskal kako počivališče, da se mu umaknem, ampak v petem poskusu je pa šel mimo mene. Potem pa nikakor ni prišel mimo ostalih zarad preveč prometa. Šele po 10km vožnje je šel na AC proti Avstriji jaz pa proti Sloveniji.
Sem komaj čakal, da pridem v Slo, ker tole danes v Italiji je na meji norosti. Ok, sej pri nas se je našlo nekaj motoristov, ki so vozili kot bi relkel "v smrt", ampak daleč ne tolk dramatično.
Sej bi naredil video, sam kaj ker se bodo našli spet kakšni pajaci na forumu, ki bodo iskali krivdo pri meni. Tko da dvomim, da se bom trudil.
- pričakoval bi večjo odzivnost pri hitrosti 130km/h navzgor
To je vedno tako, če je navor skos enak. To je pri vseh EV-jih po cenah, ki so namenjene navadnim smrtnikom. Vsi od najmanjših EV-jev do recimo nabriteža kot je Cupra Born, dajejo filing na začetku, da bo kar asfalt ven vrgel pri pospeševanju. Tam nekje pri 120km/h pa pričakuješ enako dobiš pa "meh" filng. To je logično kadar je navor enak čez celo območje obratov. Če pa navor raste kot pri ICE pa je filing boljši pri višjih hitrostih.
Sej to ne vemo... jih je pa kr precej. Iz glave vem za tistih 5 ukrajincev, pa dva Italijana, za enega Nemca se spomnim. Tud neki Hrvati so bli pa še kaj. Ampak t je samo to kar je bilo v medijih pa da sem uspel prebrati.
Policija te podatke ima, ampak jh ne deli z javnostjo - boh si ga vedi zakaj.
Se pa spomnim nekaj let nazaj, da so mislim na AMZS zapisali, da je bilo takrat 29% žrtev na slo cestah tujih državljanov. To je men velik pa tudi razumljivo - glede na količino tranzita, ki se večino vozi samo po AC-jih, ki so daleč najbolj varne ceste glede na število prevoženih kilometrov.
Še enkrat trend bo šel gor, ne govorim o preteklosti...govoriš o desetletju nazaj...a ni žalostno da smo povozili desetletni 'rezultat'?
Nisem črnogleda oseba ampak 2026 zna biti še slabše kot 2025
Kaj bi bila ideja? Da prepovemo motorje in mopede pa seveda kolesa in skiroje? Letos se je ekstremno povečalo število mrtvih motoristov in mopedistov že zdaj za faktor 3x. Če bi tukaj bil red in spoštovanje predpisov pa da bi bilo kakšno delovišče manj na AC pa bi kakšen ukrajinec mal manj prletu v stoječo kolono in v enem zamahu ubil 5 ljudi.... hja smo zelo blizu povprečja zadnjih let.
Tko kot prav @Agerg, nam samo ena nesreča lahko pomeni za 5 do 10% višjo statistiko. Zakaj to razlagam, ker smo tranzitna država in imamo poleg svojega prometa še noro velik tranzitnih tako tovornih kot osebnih prevozov. Če bi nekdo delal statistiko po državljanstvo ali rezidentsvu bi bila slika precej drugačna. Tko pa delamo statistiko na milijon Slovencev ne pa na milijon udeležencev v prometu pa ne glede od kod so. Taka statistika je izkrivljena, ker če se promet povečuje je verjetnost, da se bo tudi število mrtvih premosorazmerno z njim.
Ja, tole smo ugotovili že pred več kot enim letom.
dne 15. 8. 2024 ob 19:08 je Boss napisal:
Ej, pa a smo mi ziher, da bo tole Japonc? Bolj k gledam bolj mi je podoben Kitajcu. Po moje se Mazdi ne splača razvijat EV-ja tko, da je samo kupila platformo in mehaniko pa neki po svoje zakrivila obliko.
Tole je nekaj takega kot recimo Changan Deepal SL03
Mi se tud že desetletje trudimo nastavit Alexa ( @Alex ) pa nam nikakor ne rata. Je čist preveč samosvoj. Tko, da verjetno tud teb ne bo ratalo.😜
Kar se pa barve tiče je pa to zgodba večine proizvajalcev. Barva na plehu al pa na plastiki se zaradi različne podlage dostikrat razlikuje. Je pa odvisno od barve in na nekaterih barvah se vidi bolj očitno na nekaterih pa skoraj nič. Tko, da prej kot se sprijazniš manj se boš sekiral. Nikakor pa it gledat plastične obrobe blatnikov, da ne boš še kaj "zanimivega" našel.
Če pa misliš, da je res preveč razlike in je zrelo za reklamacijo pa poskusi prej najt še kakšno take barve v kakšnem salonu pa probaj primerjat.
Točno tako. Range gleda zadnjih nekaj 10km (ne vem čistotočno koliko) izračuna povprečje in ko tankaš ti to prenese na domet s polnim tankom, če bi še tako vozil naprej. Dejasnko na dizlu mi je kazalo tudi že 1250km dosega po tankanju. Pa tudi "samo" 950km.
Do tukaj je bila kolesarska steza, verjetno na eni strani ceste za v obe smeri, od tu naprej pa je kolesarska steza za v obe smeri na ločenih straneh ceste.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ne vem, jaz osebno se vedno postavim nekoliko desno, ko vidim, da me nekdo prehiteva. S tem dam znak, da sem ga videl in ne bom naredil neumnosti. Ko pa sam želim prehitevat, se pa postavljam levo proti sredinski črti, da dam vedet, da bi rad prehitel takoj, ko bo mogoče.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani