Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 2 minutama je godlike napisal:

Če nimaš na felnah, je kar težje ja.

Jap ja, to je še en od razlogov, da imam dvojne feltne. Enkrat sem enostavno rešil problem, da mi je brat od doma prpeljal zimaka pa smo bili mobilni v roku pol ure. Pol pa ni panike počakat, da ti druge gume dobavijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 48 minutami je Jest napisal:

Tole se pomoje ne bo dalo popravit... in bo treba nove...

Nope, noben pošten vulkanizer ti tega ne bo hotel popravljat. Ko je luknja v bočnici je game over za gumo.

Kaj pa če rihtaš preko MES-a?

Aja pa tole verjetno rabiš XL bočnice. Gumax ma za 210€ Bridgestona.

Gume na dom imajo kar nekaj dobrih znamk za manj kot 200€ pa zalogo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Hehe, samo da bo Holob jebal Alexa pa še kakšnega haterja, bo spremenil trošarine in bo razlika v ceni manjša, čez 14 dni bo pa vrnu nazaj pa bo spet cena podobna, ker se bo pa cena goriva znižala. Tale Holob je prefrigan pa zelo rad desne zajebava. 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz jih še kr šlatam pa moram rečt, da vroč asfalt ne vpliva tolk na dvihg temperature kot pa vožnja po AC. Sem dvignil za 0,1 bar tlak pa imam občutek, da nisu tolk vroče. Spredaj je avto težji kot zadaj in zato bolj mečka gumo in kot kaže ravno to greje gume saj so spredaj bolj vroče kot zadaj. Bremze so namreč komaj tople tako, da to ne vpliva.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano
pred 13 urami je Jest napisal:

Seveda ti lahko račun ceneje… ker nima nobenih garancijskih zahtevkov ali kaj podobnega…

Garancijska popravila krije proizvajalec, tako da imajo interes, da izvajajo garancijska popravila. Je pa res, da tam je ura drugače nižje ovrednotena kot takrat, ko plača uporabnik.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Hmmm, navkljub zagovarjanjem EV-jev, da skoraj ne gorijo, kot to radi poudarjajo EV-fani, je očitno nekaj na tem, da so kitajci sprejeli tako drastično prepoved s tako brzino. Se pravi bi lahko nekaj bilo na tem... uuuu shocker. 🤪

WWW.ZURNAL24.SI

Čez eno leto začne veljati prepoved gorljivih baterij v električnih avtomobilih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
Pred eno uro je jures napisal:

Vazno da se orozje prodaja...

Se malo pa bomo spet prjatli z Rusi :)

Tud men so se takole smejali, ko sem že pred nekaj časa povedal enako, kdo je največja grožnja svetu. Eni pač niso verjeli in še vedno živijo v Lalalandu. 

Če bo samo gorivo šlo gor je še najmanj kar se lahko zgodi, pa itak bo za to pernati kriv.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 1 minuto je jures napisal:

Hja Boss, mogoce bo glih kitajc prej mel dele...ne glih nekje v evropi ampak v čangšajnu pa se s frej postnino...

Sej pravim... dam jim možnost, da bo to res, ampak glede na njihov način razmišljanja, močno dvomim. Poglej kitajski trg rabljenih avtomobilov. Praktično ne obstaja. Zakaj? Ker oni tako razmišljajo, da se kupuje samo novo v upanju, da čim dlje zdrži. Rabljeno ne kupujejo, ker ni suporta. Enostavno ga ni , ker starejše tehnologije ne podpirajo več in, ko se ti kak BYD al pa DongLong pokvari v 7. letu, ga zapelješ direkt na odpad. 

Koliko tukaj forumašev je pripravljeno 7 let star nepoškodovan avto peljat direkt na Dinos? Moj bo naslednje leto star 7 let - si predstavljaš, da bi od takrat bile samo še molitve, da bi čim dlje zdržal predno ga odpeljem na deponijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

A se ti hecaš in nas mal trolaš? 😜

Seveda je tole super lepa poraba. @Alex bo sicer rekel, da če bi mel X motor, da bi bilo 4.5l/100km ampak on se večino še bolj heca, tko, da ne preveč verjet.

V glavnem super, lahko si zadovoljen. :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Sej zato "občudujem" ljudi, ki bi danes kupili Čajniza pa se jim lahko v 90% zgodi ravno to, ker maksimalno čez 10 let (realno pa še velik prej) nihče ne bo imel rezervnih delov zanj. Če jih Mercedes/Smart kot uveljavljeni proizvajalec nima za 10 let stara jajca pol jih Kitajc sigurno ne bo imel.

Mene vse skupi spominja na to, kako določene ljudi obnori misel kupovanja "na slepo" in nekako povezujem s tistimi, ki so čakali ure in ure na paket presenečenja v King Colins. Fak stojiš v vrsti za stvar, ki jo ne rabiš in za katero sploh ne veš kaj boš dobil. Maček v žaklju/paketu v pravem pomenu besede. Kaj hudiča mora to v glavi delat, da se uživa v takem riziku. 

WWW.DNEVNIK.SI

V BTC v Dvorani A se že ves dan vleče dolga vrsta ljudi, ki čakajo tudi po dve uri. Do sobote bo namreč odprta pop-up trgovina, ki prodaja...

Samo tako bom zaključil - proizvajalec naj se dokaže in če bo čez 10 let vse štimalo grem tud sam po Kitajca.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 9 minutami je Bini napisal:

Baje ti tankaš samo na Petrolu, ker je TOP  gorivo... 🤔🥴😉

Hja, podpiram domačo firmo in ne nekega ogra. Ampak, če se bo domači obrnil proti meni, se bom pač moral tudi sam prilagodit. Sem majhen odjemalec, ampak če nas bo veliko naredilo to, bodo hitro ugotovili, da se ni za hecat. 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Kaj hočeš s tem povedat, da jim je treba omogočit, da lahko poljubno podražijo ceno? Ja trošarine so visoke to je res, ampak to je vsepovsod v EU. Če je komu preveč pol so opcije Belorusija, Rusija, Venezuela in seveda zvezda večera Iran. Tam so cene goriv smešno nizke. Le vero zamenjaš, lepa deklete lahko samo še na skrivaj na netu pogledaš pa navadit se je treba na gost raketni promet nad glavo - ampak ej se splača, gorivo je pa res pocen.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Haha, leta 2024 je Petrol povečal čisti dobiček za 15%.  Polni so denarja zdaj pa Južna očitno stoka, ker je revček šele 3. najbogatejši Slovenec. Kalimero, ki se mu godi krivica. K pa opali pol litrske pijače 3€, monster celo 3,80€ ni pa nič razumevajoč, do naših denarnic. Pohlepni umazani požrešni obsojenec. Zdaj bo pa še grozil - en bi mu moral prmazat kako vzgojno.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ideje za registrsko tablico
Napisano
pred 3 urami je Tilen5 napisal:

PO PIZDU

GO SOČA

Žal ne moreš ne eno ne drugo 😢

Če je kakor koli vulgarno ti ne odobrijo napisa kot je prvi.

Na drugi maš pa šumnik... žal to neagre.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 43 minutami je Alex napisal:

Avstrija, večinoma vsi po predpisih, ko je omejitev 60, gredo vsi 60. Ker so radarji vsakih 500 metrov. 

Pridejo čez mejo pa kr ne znajo več vozit. Po prehitevalnem brez potrebe al prehiter al prepočas. Samo sa ne bi normalno vozili, ker to je smrten greh al kaj. Men je fascinantno, da 90% tujcev s prikolicami al pa avtodomi ne znajo uporabljat tretjega počasnega pasu. Ne ker to je očitno sramotilni pas. Dej mi razloži kako švaba zna peljat v Germania lepo po vseh treh pasovih, ko pride k nam je pa desni na tripasovnici kao prepovedan al kaj. 

Jaz se, če je le možno z avtom peljem po skrajnem desnem lepo 130-140km/h pol moram pa dva pasa zamenjat, da grem mim jodlarja al pa švaba z avtodomom al pa prikolico, ki se vozi 90-100 po sredinskem. Men je to tolk neskončna misterija, da ne vem kaj. Pol grem po levi mimo in spet dva pasa na desno z mislijo "no zdej me je videl in mu bo vklopilo". A ma ne ne ne... on se ne da, še naprej po sredinskem v klanec z manj kot sto.

Zanč je en prometni strokovnjak lepo rekel... Slovence smo že naučili, zdaj moramo pa še tujce - govoril je sicer o reševalnem pasu, ampak mislim, da je notri še velik drugega v tej izjavi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
dne 16. 6. 2025 ob 19:27 je Alex napisal:

A imaš vedno navado, da šlataš gume? 

Sploh ne, sam je tako močno oddajala vonj po novi gumi, da sem hotel sprobat, če je kej mastna pol sem pa na osnovi otipavanja ugotovil, da je samo vroča in voljna zapeljat še en krog.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 19. 6. 2025 ob 11:24 je skritikrt napisal:

Koliko pa te je stalo?

113,25€ za eno leto. Ni pocen, ampak kolkor razumem so tud omejitve poupdejtane, da ne bo neke čudne hitrosti kazalo.

dne 19. 6. 2025 ob 12:42 je 50keda napisal:

A ti je že manjkal kej cest al kako da si posodobu?

Ja se je našla kakšna, ampak še nisem bil tam, da bi preveril a zdaj je not. Men se je pač zdelo, da po treh letih je pa tolk sprememb, da je vredno dat tega stotaka in še kusur zraven. :nevem:

dne 19. 6. 2025 ob 14:51 je Slivka napisal:

Za 113 € ti jaz držim zemljevid...

In še pri pivu ti družbo delam...

Je velik glede na to da je Google maps free, ampak vseeno tako ekscesno pa vseeno ni - 2x tankat.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je ignacij napisal:

Zakaj pa raje ne uporabljaš androida? Google maps je super.

Men je že telefon dat težko na kabel. ***

Sej uporabljam, ampak men je načeloma ta aplikacija čist OK in zadosti 95% potrebam. Ja manjka ji pa podpora zastojem, ampak tud ta v Googlu večkrat zavede. Pol pa videš jodlarje in švabe, ki rinejo prikolice in avtodome po ozkih ulicah z 90 stopinjskimi ovinki, kjer se zagozdijo. Smešno za popizdit, dokler nisi za njimi in moraš čakat, da se odgozdijo.

***hint - zato mi EV-ji ne dišijo preveč 😁

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.