No ja tud bencinski bo nekako šel ampak bo treba rohnet v obrate. Moje mnenje je tako, da 165KM bencinar za po mestu in nezahtevno kruzanje po AC je čist Ok, ampak vožnja po hribih, potreba po 4x4 - Mazda ima za take naloge boljše motorje in to je bencinski 194KM ter 150 in 175/184KM dizel.
Bi pa seveda bilo zanimivo zvedet, koliko km se bo letno odpeljalo in kaki so ti hribi?
Sam to je res, ko 1x človek odraste ugotovi, da pospešek od 0-100km/h je res brezvezen podatek. 99,9999% časa tega sploh nikoli ne rabiš, razen mogoče tistikrat, ko testiraš. Veliko boljši so podatki o medpospeških in tam se vidi ali je avto dinamičen za vožnjo al le ena navadna krava, ki se samo dere a mleka pa ne da.
To sicer ne, ampak hladno napolnjene pa so nekje 2,7 bara in ko se segrejejo so verjetno okoli 3 bare. Ampak vozijo se pa fenomenalno in ni ne duha ne sluha o kakem neželenem tresenju. Je pa res, da sem navajen na prejšnjo GTA-jko, ki je bila še za kako stopnjo bolj trda in to na 18 colarjih.
Se kar strinjam s Slivko. Jaz imam tudi cca pol bara več kot je na oznakah pa ni nič trdo al pa neudobno. Se pa avto pelje mnogo bolj resno športno in tudi marsikateri ovinek se lepo čuti g-vectoring control.
Spustil gume na 2.5 bara, mogu sm se do dveh benzin stanic zapelat, da sm vrjel svojim ocem. Sm mislu, da jim je na petrolu barometer crknu k mi je pokazal 3.4 bara. Js se pa ze cel cajt sprasujem kak je lahk avto tak trd ... tak je to ko ne kontroloras tlaka za tistimi, ki ti avto prodajo xD
@Boss a si ti preverju tlak spomlad, k si letne prvic obu?
Mislim, da se samo dizelaši skos ukvarjate z nami bencinci. Nevem zakaj, a je to kak kult tako kot vegani, kjer je prvo pravilo da vsem raztrobiš in da vsi vedo, da je vegan?
A si ti vedno tako zategnjen? Še enkrat preberi, da je bila samo zajebancija in to na temo menjave olje.
V bistvu pri vsakem tankanju, največ pri vsakem drugem. Zato je zelo pomembno, da z enim tankanjem prevoziš čim več kilometrov. Zato pa so bencinarji tako zavistni do dizelašev.
Čeprav so brisalci potrošni material, jih zaradi Rain-X res izredno malo uporabljam, tako da sem jih sam na prejšnjem avtu menjal v 11 letih natančno 2x. Pa še to bolj zaradi lepšega.
Nedolgo nazaj smo se pogovarjali o tem zakaj vozila na nujni vožnji ne smejo imeti absolutne prednosti. Tukaj je video odgovor na vprašanje.
1. ker niso bili na nujni vožnji - odpravljali so se v mesto zaradi petkovih kolesarjev, ki navadno začnejo šele ob 19 uri. Torej so bili prezgodnji za dve uri in pol in tukaj absolutno ni šlo za nujno vožnjo.
2. ker je signale za nujno vožnjo prižgal, ko sem bil sam pri zeleni že globoko v križišču. Se pravi si je izsilil prednost.
Nič nimam proti policiji, ampak vseeno bi se morali zavedati, da pač niso nad zakonom.
Se pa seveda opravičujem tistim v kombijih zadaj, če mogoče ne vedo kje je center Ljubljane in so nujno rabili vozit v konvoju. Ampak to je že druga zgodba in bi bolj pasala v rubriko z vici.
Kdaj si pa nazadnje kupoval nov avto? Ni tako enostavno, kot kupovanje WC papirja, kvasa in makaronov. Kot drugo pa je nekaj gledat na prospektih, slikah, spletu youtubu al pa zadevo videt v živo in jo sprobat.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
No ja tud bencinski bo nekako šel ampak bo treba rohnet v obrate. Moje mnenje je tako, da 165KM bencinar za po mestu in nezahtevno kruzanje po AC je čist Ok, ampak vožnja po hribih, potreba po 4x4 - Mazda ima za take naloge boljše motorje in to je bencinski 194KM ter 150 in 175/184KM dizel.
Bi pa seveda bilo zanimivo zvedet, koliko km se bo letno odpeljalo in kaki so ti hribi?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani