Skoči na vsebino

Damijani

Člani
  • Sporočil

    232
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

O uporabniku Damijani

  • Rojstni dan 02. 11. 1976

Informacija o profilu

  • Spol
    Moški
  • Lokacija
    LJ-okolica na višini kakih 700m
  • Zanima me
    vse kar mi je všeč :)

Dodatne informacije

  • Moj avto
    323F BJ 1,5 16V 1999 in LANCIA Kappa 2,4

Nedavni obiski profila

Blok nedavnih obiskovalcev je onemogočen in ni prikazan drugim uporabnikom.

Dosežki uporabnika Damijani

Vsakdanjež

Vsakdanjež (2/14)

  • Dobro reagiranje Rare
  • Zelo priljubljen Rare
  • Začetnik pogovora Rare
  • Prvi prispevek Rare
  • Sodelovalec Rare

Nedavne značke

367

Ugled

  1. Damijani

    Zanimivi oglasi!

    SI spregledal moj del "Res pa je, da ima vsak prodajalec svoje apetite po nabiti marži." Večino "vidim", kar pride avtov iz uvoza k nam, preko organov... Cen so pa take (bile), "Ker lahko"... Zdaj pa prodaja v riti.
  2. Damijani

    Zanimivi oglasi!

    @dvorjan, odštej D davek in prištej naš davek, vse naše dajatve, papirologijo, prevoz domov (če sam uvažaš), seštej in verjetno nisi daleč od teh 23k€ (razen ni zaslužka prodajalca); Res pa je, da ima vsak prodajalec svoje apetite po nabiti marži. Pred kratkim, FIAT 500C, ne vem točno letnika, kupljen za dobrih 4000€, uvožen, prodaja se pa za 9900€ (kar je več kot 2x nakupne cene) in v primeru menjave cena še za 10% višja; CX-5 je pa avto, ki povsod drži svojo vrednost.
  3. Živjo, Če kdo ima ali pa ve, za 323F 1,5 65kW, letnik 1999 bencinarja potrebujem rezervoar za gorivo. OE: BJ3D-42-110C Ali pa če kdo ve, da se kje po kosih prodaja takšen avto.
  4. Damijani

    Prigode v prometu

    Na to vprašanje ni enotnega odgovora. Tako sem to postavil v AŠ, policistu,... Je malo luknje tu.
  5. Damijani

    Prigode v prometu

    Kako, če križišče razveljavi omejitev
  6. Damijani

    Kolesarjenje in tek

    Se posipam in glede na tvoj staž odstopam od situacije "prej zelena za kolesarje/pešce" na Šmartinki, za izvozom pod železnico. Ker sem res od 09/2019 brez kolesa in od takrat ne spremljam več tako stanja na kolesarskih stezah. Sem (bil) tudi jaz za zavarovanje in registracijo koles. Je treba nosit tudi odgovornost, ne pa samo uživati pravice. Sem tudi pobudnik, da bi se CPP znanje preverjalo na 5 let. Če narediš OK, časti država, v nasprotnem primeru pa ostaneš brez izpita, dokler ne narediš vse potrebno, da ti povrnejo izpit za tvoje kategorije. Žena poslal predlog in ni bilo (do danes) nikakršnega odgovora. Pa je od tega že vrsto let...
  7. Damijani

    Prigode v prometu

    ŠE eno vprašanje, vožnja skozi križišče. Vsaka povečana/zmanjšana omejitev hitrosti (razen con!!!) velja do križišča. Križišče omejitev razveljavi. V našem primeru imamo omejitev 60, križišče, z druge strani križišča s5 omejitev 60 naprej. Katera je pravilna hitrost vožnje skozi križišče?
  8. Damijani

    Kolesarjenje in tek

    Mogoče to glede zelene za pešce in kolesarje zdaj kaj spremenjeno, ali pa da se režim čez dan spreminja, ampak sigurno je bilo tako, ker sem bil presenečen. Sem vozil iz most, mimo Kolinske, skozi omenjeno križišče ob topniški do Linhartove in v službo. Ne razumem pa, zakaj res nimajo šibkejši v prometu prvi zeleno luč. Tako se pa avtomobili zapodijo kot krogla med keglje. Enaka težava je na izvozu Kržičeve na Dunajsko. Je na kržičevi znak in semafor z rumeno in rdečo. Ko imajo avtomobili na Dunajski rdečo in pešci za prečkanje zeleno, se pripizdi iz kržičeve ven med "keglje". Noben ne jebe tistega semaforja. IN kolikokrat sem to med službo lahko videl v živo, ko sem imel iz pisarne pogled na to križišče. In podoben idiotizem, kasneje spremenjen, ko so nekaj štrikali na izvozu Livarske na Dunajsko. Naknadno popravljeno. Tisto s trolo in kolesarko se pa spomnim. Je bilo precej govora. Težava ri nas je, da se v prejšnjem režimu ni jebalo pešcev in kolesarjev. Oz. kolesarje manj kot pešce. Zdaj pa rešujejo kolesarsko infrasktrukturo s takimi vsiljenimi potezami. In na dotičnem mestu, na Njegoševi do podvoza, je pa praktično nemogoče, brez da bi stavbe "umaknili".
  9. Damijani

    Kolesarjenje in tek

    Kot prvo, priznam, tam se ne gibljem (več) že od marca 2020. korona in sem doma Se pa od prej spomnim, da je bil tisti del od podvoza v smeri železniške, za avte/buse/kamione in kolesarje. LE pešci so imeli svoj pločnik. Ja in to je jeba ob prometnih cestah, kjer moraš kar naenkrat zapeljati pred avto. Se pa dobro spomnim (ne vem pa če je še tako), ko si šel po Šmartinski in pripeljal iz podvoza, potem pa na semaforju za zaviti desno proti BTC-ju, se je najprej prižgala zelena za pešce/kolesarje, 3 sek po tem pa še zelena za avte. Enaka ureditev je na poljanah, v križišču, če greš od izpitnega centra naravnost proti cukrarni. In kolikor je meni znano, če se z Njegoševe vključuješ na Masarykovo (iz smeri kitajske restavracije), greš lahko samo proti železniški ali pa naravnost proti polikliniki. Levo, v smeri Ortota in podvoza pa ne. Če se je ureditev kaj spremenila zdaj pa ne vem. To, da kolesarji ne čakajo v koloni je pa nacionalni šport. Ja, podvoz je bil osvetljen po prenovi. Prej pa kolikor je ušlo svetlobe čez rešetke Nope, nisem že dolgo vozil po tisti enosmerni Šmartinski.
  10. Damijani

    Prigode v prometu

    Da je črta potegnjena čez celo širino da vedeti, da semafor velja na vseh pasovih. Če je ne bi bilo, bi res lahko pomenilo, da se pri rdeči lahko zavija D. Pa še polna črta je. Če bi bila prekinjana, bi lahko s5 pomenila kot dovoljeno zavijati D pri rdeči.
  11. Damijani

    Kolesarjenje in tek

    Tam je bila meni zmeraj jeba skozi železniški podvoz! Zaslepljen od sonca v temo in čisto nič ne vidiš, kaj notri dogaja
  12. Damijani

    Kolesarjenje in tek

    V vsakem primeru čakaš z avtomobili in ne rineš naprej, do prehoda za pešce! Ko sem se še s kolesom vozil v službo, Bežigrad, sem pod službo na križišču čakal na prehodu. Gremo preko prehoda in od Plečnikovega stadiona pripelje kolesar in bum v pešca (prehod preko Dunajske pri foto Beseničar). Začne kolesar pizdit kot nor na pešca. Pa pravim kolesarju, pokličemo policijo, ker si v prekršku in si rinil v redečo. Kako naj mi, ki prečkamo pri zeleni, čakamo retarda, ki pripelje v rdečo. Se je možak opravičil in hkrati trdil, da to za kolesarje ne velja. IN srečal sem ogromno tako mislečih kolesarjev. In so potem tudi narisali črto na kolesarsko, v isti ravnini, kot je za avtomobile. Ampak kolesarji se niso dali. To za njih ne velja. Jup, poznam zelo dobro križišče Masarykove in Njegoševe. Zamaknjeno, kot pri trnovski cerkvi.
  13. Damijani

    Prigode v prometu

    👍👍👍 Vsakič, ko se tu peljem domov, zavijam desno. In vsakič ustavim pri rdeči. Ker semafor velja tudi za zavijanje desno, saj črta pred semaforjem zajema tudi zavijanje v desno. In vsakič, ko ustavim, je za mano hupanje, blendanje, mahanje, ven iz avta itd In retardom se ne da razložiti, da velja rdeča tudi za zavijanje v desno. Vsi pametni, da to ne velja in je zaradi tega za zavijanje desno znak, križišče s prednostno cesto. WTF??? Sem tudi rekel, da me lahko obvozijo, ker nikogar ne zadržujem. In zopet WTF, retardi smernik in obvoz...
  14. Damijani

    Kolesarjenje in tek

    Je kolesarska steza. Voziš po kolesarski stezi. V smeri tvoje vožnje imajo avtomobili rdečo luč.
  15. Damijani

    Kolesarjenje in tek

    CPP vprašanje za kolesarje Kje ustavljate pri rdeči luči na semaforju? Z avtomobili ali pred prehodom za pešce?
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.