Skoči na vsebino

Jaka32

Člani
  • Sporočil

    266
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

  • Dnevne zmage

    1

Vse objave uporabnika Jaka32

  1. Jaka32

    Kolesarjenje in tek

    Uporablja kdo "quad lock" iz Aliexpress? Služi svojemu namenu - absorbiranju vibracij?
  2. Jaka32

    Pohvalite se,...

    Zdajle grem počasi na vgradnjo oziroma zamenjavo Fayou stekla za original steklo, ki bi moral biti že pred tremi tedni vgrajeno - izrecno sem gospe rekel po telefonu da želim original steklo, prav tako imam na mailu črno na belem napisano - pa so me imeli za norca na Carglasu, da kao nisem rekel izrecno za original. Toliko, da se pohvalim, da spet grem tja... 🤣 Upam da ne bom potem spet grajal oziroma jamral v drugi temi, in da so si zapomnili da želim original... Me zanima kam roma to steklo, ki sem ga sedaj imel 3 tedne na avtu. Na odpad ali na drug avto, glede na to da je praktično novo?
  3. Jaka32

    Računalništvo

    @godlike sem šel iz uTorrenta na Deluge. Ravno zaradi tega, ker mi je uTorrent isto delal. Prav tako sem kupil drug računalnik iz tega razloga. Malce "novejši". Jaz sem vedno sumil diske, da ne dohajajo downloadanja in zato cel računalnik počaka da ga ugasnem preko fizičnega gumba, čeprav pri meni je "high speed" 2-3 MB/s na selu. Tako da spet dvomim da bi bilo to, če v mestih dosegajo 100x moje hitrosti. No, zadnjič sem pa videl, da je kao grafična kartica na 100% delovanja in zato vse počaka. Kar pa spet nima logike pri meni, saj razen brskalnika z max. 5 zavihki, nima ravno veliko dela. Tudi to sem poskusil, ko je zaštekal računalnik. Ugasnil internet in počakal. Ampak po 15 minutah se še vedno ni zbudil, tako da sem moral ugasnit in resetirat preko fizičnega gumba na ohišju.
  4. Jaka32

    Računalništvo

    A se da predvideti kdaj bo grafična kartica šla po gobe? Oziroma obstaja kak test (kot pri trdih diskih) da ti pokaže zdravje? Parkrat mi zmrzne na 100% delovanja, čeprav ne vem od kje nabije toliko, ker ne uporabljam nič. Spet sumim na torrente, ker ponavadi se to naredi, ko dam hitrost na max. Sicer po ekranu lahko klikam, ni teme, ampak na upravitelju opravil mi kaže da so diski na 0% in grafična na 100% delovanja.
  5. Kupujem kosilnico v naslovu, nekje do 3.500 eur. Teren je res strm, predstavljajte si vinograd. Bi kar rekel okoli 70% ponekod - ne moreš hoditi, težko se tudi povzpneš gor. Torej, je kaj upanja zame? Ali bom moral do konca življenja gonit lakserco in si lomit gležnje? Mogoče @Slivka ve kaj o tem? Najbolj me seveda zanima Luba AWD 5000, ker je cenovno ugodna. Jo ima kdo? Ni mi pa čisto jasno, piše za naklone do 80%, potem pa 38°. V matematiki v OŠ smo imeli stopinje, torej pravi kot 90 stopinj. Jaz imam hrib 70 stopinj. Kaj pomenijo potem procenti? Videl sem tudi Ecotech Panther na Youtube - super stroj izgleda, ampak to je že 40.000 eur. Raje prodam vse skupaj za tak denar ha-ha.
  6. Ja, ja, mehanik mi zmeraj tako naredi kot je @NevLado napisal. Vsake 2 leti ga menjam v svoji Mazdi 3. Saj zdaj ga bom tudi, ni noben strošek teh 10 eur na 2 leti. Bolj se mi je šlo za to, da ga lahko tudi v motorju uporabim, ki ga pa sam servisiram. Škoda mi je bilo da bi zavrgel napol polno kantico za olje. In ja, tudi tako naredim, da stisnem iz cev ven vso olje in pazim da notri ne pride zrak (zapiraš in odpiraš vijak, hkrati pa stiskaš ročico zavore). In seveda da vem, kaj se z oljem dogaja. Čedalje bolj me v spoznavanje in podrobnosti vleče, kot @scania, hahaha... 3 eur za testerček - vesel nakupa. Zdaj ko sem slišal da ga nekateri ne menjajo tako pogosto, me je kar šok malo. So pa le zavore tiste, ki odločajo o sreči/nesreči.
  7. No, napravica je prišla. Hvala @NevLado. In glej ga zlomka, eno leto staro olje v Mazdi je še vedno na 0% vode. Verjetno ker je posoda zaprta, oziroma cel sistem v avtu. Me res zanima kaj pravi @scania na to? Zakaj bi menjal olje na 1-2 leti, če je recimo še vedno 0% vode notri? Sicer ne vem kaj bo drugo leto z oljem, menjam na dve leti, pa vseeno... recimo da zdrži na 0%... Isto olje, ki je do sedaj ležalo na polici v garaži, pa je doseglo vrednost 1%. Sklepam da zato, ker se je že odpirala kantica parkrat. Uglavnem, še vedno bo dobro za motor.
  8. Jaka32

    Gume

    @NevLado
  9. Jaka32

    Android Auto Wireless

    Lahko poveš kaj je tole? Če prav razumem, na tole priklopiš telefon in imaš na Mazda ekranu lahko Google Maps?
  10. Jaka32

    Gume

    Sem dvignil na 2.5. Bo pač rit malo bolj trpela na luknjah na cesti. Bil sem v Šentjurju pri Celju pri tistem, ki ni Avto Krka. Ne spomnim se več. Je pa prišla ena frajla s poškodovanim ventilčkom in so kar naenkrat vsi mehaniki bili bolj poskočni (drugače so se vlekli kot megla, še hodit se jim ni dalo) in seveda se jih je sukalo 5 okoli nje in tistega ventilčka, tudi tisti moj, ki mi je delal optiko. Čeprav so vsi imeli druge stranke in drugo delo. Nikoli več tja k slinavcem!!
  11. Jaka32

    Gume

    Novi letni, sprednji dve gumi mi je požrlo po zunanjem robu. Optika je bila pred menjavo narejena. Upam da pravilno. Kaj menite, kaj je vzrok? Pumpam na 2.3, kot piše na vratih M3.
  12. Jaka32

    Jamralnik v2

    Iščem M6 in pa kakšen BMW motor, če bo kakšna dobra ponudba. Ne, ne dela. Stran mi odpre, oglase in parametre lahko gledam. Ko pa kliknem na določen oglas, da vidim slike in opis, pa mi vrže ta error. Piškotki pobrisani, probal sem preko proxy, pa tudi ne dela nič. Antivirusa nimam, da bi blokiral.
  13. Jaka32

    Jamralnik v2

    Danes sem lahko pogledal 3 oglase, nato spet ni dosegljiva stran. Res ne vem kaj je narobe na mojem računalniku.
  14. Jaka32

    Mazda CX-30

    Podpišem. Žal pa je na vse več področjih tako, da se pogleda samo tisto, s čimer si prišel do njih. Naj si bo to vulkanizer, serviser, zdravnik, vodovodar... Pa še samo slabše bo.
  15. Menjal pnevmatike na letne. Doma seveda. Obenem še spucal (na roke) vse vijake, diske, čeljusti... da se vse sveti kot že dolgo ne. Namazal vijake, ker to nisem nikoli naredil. Prebral na forumu, tako da bom sedaj to delal. Skratka, Mazdini mladiči se učimo od vas starejših. Odkar pa imam tudi japonski motor, sedaj obema posvečam veliko več časa kot nekoč. Se staram?!?! Ko sem lani pripeljal prvič v življenju motor domov, so rekli, da sem v puberteto padel. Sedaj sem pa zmeden... 🤣 PS: kdaj ste nazadnje videli na servisu, da so vam spucali diske, vijake itd., ob menjavi felg/gum? Verjetno nikoli. Jaz nisem do sedaj, pa imam že več kot desetletje izpit in avto.
  16. Jaka32

    Jamralnik v2

    Vse te kombinacije sem sprobal, in ne dela.
  17. Jaka32

    Jamralnik v2

    Fantje, zakaj meni ne dela mobile.de na računalniku? Niti preko proxy. Na telefonu pa normalno odpre oglas. Zbrisal piškotke, pa še vedno ne dela. Http/1.1 Service Unavailable
  18. Jaka32

    Pohvalite se,...

    Sem poklical gospo ki mi je dala termin, verjetno pisarna v MB, ki je potrdila da imajo na zalogi original Mazda steklo. Prav tako sem za ziher poslal se mail ki sem ga dobil in tudi tam so mi potrdili original steklo. Sedaj sem jim pa tudi poslal nazaj feedback kako lepo reklamo so si naredili. Verjetno kaksna zenska ne bi pogledala kaj so ji vgradili, tudi moja draga je rekla da si ne bi pogruntala da je to vazno... Ravno to sem govoril tudi dvema peodajalcema tam, ki sta zardevala in se izgovarjala na ene 5 nacinov. Da pac bodoci kupec bo vprasal kaj se je zgodilo s steklom in ali je bil avto karamboliran.
  19. Jaka32

    Pohvalite se,...

    Ni za hvalo, ampak za grajo. So mi vgradili Fayou steklo, sem takoj opazil ko sem se vsedel v avto. Po pregovarjanju da se Mazda original stekla ne dobi pri nas, ampak samo na Japonskem, da dobim certifikat o vgradnji pri tem Fayou steklu, da Mazda stekla vgrajuje samo Mazda, itd...sem dosegel da se da narociti original tudi pri nas in mi ga bodo cez 3 tedne spet vgradili. Tudi na videz je povsem zgreseno okoli notranjega ogledala, nesimetricne pikice... Skratka nikoli vec na Carglass (Celje).
  20. Jaka32

    Pohvalite se,...

    Hvala @Jest za te informacije! Se bom še moral malo na tem področju izobrazit.
  21. Jaka32

    Pohvalite se,...

    Imam Grawe zavarovalnico. A niso te postavke pri delnem kasku ta fora, da kombiniraš in nabereš kar ti pač paše? Da potem verjetno prideš nekaj ceneje skozi kot pri polnem kasku. Polni kasko bi po mojem moral imeti vse, tako jaz razumem te besede. In če imaš polni kasko, potem ne moraš imeti še delnega E/F/G/Z... če že imaš v polnem to. Ali...?
  22. Jaka32

    Pohvalite se,...

    Daj bog. 😀 Nimam pojma, zato sprašujem. Plačujem ta polni kasko že vrsto let, pa zaenkrat nisem še nič podajal škodnih zahtevkov. Hvala spet onem v prvi vrstici.
  23. Jaka32

    Pohvalite se,...

    Mogoče kdo ve, koliko pride prednje steklo za Mazdo 3? Sedaj gledam polico in imam polni kasko z 1% odbitno franšizo (203 eur), kar pomeni da bom moral verjetno še nekaj doplačati...
  24. Kdo ve ce se da na oko preverit ce je zavorno olje se dobro ali ne? Vem, da obstajajo napravice in da vec kot 4% vode ne sme biti notri. Vem da stane liter novega olja 10 eur. Ampak se vedno bi rad preveril odprto embalazo olja, ce je v redu ali ne. Bo pa romala v motor in ne v avto.
  25. Jaka32

    Pohvalite se,...

    Zahteval bom že original. Ampak kot sem vprašal, kako preverim da je original?
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.