Skoči na vsebino

hermelin

Člani
  • Sporočil

    221
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

  • Dnevne zmage

    2

Vse objave uporabnika hermelin

  1. Hvala, imam! Prejšnji teden, ko so mi jo dali je bilo vse skupaj zelo na hitro zaradi gužve. Me je zanimalo, če gre slučajno za kakega zunanjega izvajalca, ker prvi gospod je jamral da manj kot mesec pa pol čakanja ni šans, Aleš je bil pa "14 dni np". Sicer pa gospa je podpisala in baje jutri dobim pošto, potem pa akcija.
  2. @NevLado Je Aleš ta s katerim si se menil pri Interclassu? Nič težav ali karkoli samo firbec.
  3. Upam! Po fonu je bil vtis ok. Na vrsto bom pa prišel šele čez kak mesec... Bom sporočil kako je šlo.
  4. Hja močnik je malo daleč. Ampak hvala za priporočilo. Sem pa še enkrat klical in je tako: vedno poskusijo zadeti barvo, nikoli ni samo osnovna potem blendana če je majster res dober se sploh ne blenda s stranskimi paneli najbolj problematična v tem smislu so "srednja vrata" (sklepam, da je mislil zadnja) kjer je verjetnost blendanja večja. To je to. Ker mam interclass najbližje bom peljal tja, pa mo vidli kaj bo iz tega. Vrata bodo naročili v naprej, da se ne čaka za brezveze, dokler da gospa ne podpiše tistega dopisa, ki ji ga bo zavarovalnica poslala. @NevLado Tip s katerim sem na interclassu govoril je mislim da Brane. Po fonu je super, vprašal je pa tudi glede cenilca in povedal, da sem imel super srečo ker je ta gospod car in se vse da zmenit.
  5. Zanimivo... Ampak od uradnih servisev bi že pričakoval, da so samozadostni. Razen, če si mislil, da si delijo že namešano, da skupaj pokrijejo čim več odtenkov. To pa se sliši smiselno. Ok! Saj verjetno bom šel tja na koncu ker jih imam blizu pa avtotehne noben sicer ne kurca, hvali pa tudi ne. A veš, da se ne spomnem imena... Bil pa je gospod srednjih let, ki mi je "po domače" povedal kako gre zadeva pri njih z zavarovalnico, če odkrijejo dodatne težave. Slišat je bil ok, le zmedlo me je to kar sem gor napisal, da po eni strani je rekel, da poskenirajo odtenek, po drugi pa, da je barva že definirana v naprej in morajo blendat s sosenjimi vrati itd... Torej kaj zdaj?! Saj to! Ali lovijo ali samo blendajo ali oboje? Bom še enkrat vprašal za mirno vest preden predam avto, ampak se mi zdi, da večine strank to ne skrbi preveč... Uradni servis že najbrš naredi tako kot je treba. Super! Je pa gospod izrecno omenjal, da je tudi perlo težko zadeti.
  6. @NevLado Ti si tole machine grey barval pri interclassu? Sicer pa kaj sem se naučil: Če gre za cenitev škodnega zahtevka (nisem čisto ujel ali le, če je nekdo drug povzročil ali v vsakem primeru) moraš najprej do zavarovalnice. Izvajalci že 2 leti niso pooblaščeni za to. V mojem primeru sem šel na Triglav, kjer ima gospa polico in so me presenetljivo hitro in brez težav poštimali. Občutek imam, da je policijski zapisnik pomagal, čeprav se noben ni izrecno obešal na to. Policaj je povedal, da imajo na zavarovalnici zapisnike radi, ker potem njim ni treba slikat in toliko papirologije delat, a je cenilec potem vseeno vse poslikal itd. Na cenitvi sem gospodu sugeriral, da glede na vdrtino, ki sega čez pregib pod šajbo fizično ni mogoče zadeve zbit nazaj v prvotno stanje brez kitanja. Mi je jedernato vrnil s "se popolnoma strinjam". Nova vrata + barvanje + blendanje spredaj zadaj. Nič kompliciranja. Če odkrijejo kaj extra problemov bo očitno tudi potrdil. Sedaj treba k ličarju. Ker je avto še v garanciji sem se odločil, da je najbolje zaenkrat peljati na uradni servis (odločam se med Interclassom in Avtotehno VIS, ker imata oba svoje ličarje). Nova že pobarvana vrata niso "a thing". Malo konfliktne informacije sem pa dobil o tem kako se zadeve lotijo. Po eni strani pravijo, da z mašino detektirajo barvo. Po drugi strani pa, da je mešanica standardna glede na katalog, tako da je treba blendati s sosednjimi paneli in bo v roku leta ali dveh zbledelo do popolne uniformnosti. Ok? Kaj je potem štos detektiranja? Je nič ne posvetlijo glede na leta (pri interclassu je izrecno rekel da ne)? Čakalna doba okoli 1 mesec. Pa še tole... Policaj je povedal, da če odkrijem storilca naj pokličem lokalno postajo. To sem storil šele po tem, ko sem od gospe dobil izpolnjeno evropsko karto. Kar je bilo očitno "prepozno" in je zadeva že bila v evidenci kot beg s kraja nesreče. Če bi en dan prej klical bi lahko še posodobili zapisnik z imenom storilca (kar bi prišlo prav lahko v primeru kakšnih zavarovalnih komplikacij oz. njej ne-prav pri podaljševanju izpita). Ker pa je bilo za to prepozno smo imeli pa smo dve opciji: Povem jim ime storilca in mu morajo izdati kazen za "nevaren premik avta" ali nekaj takega. Ne povem in si le naredijo zaznamek, da je meni znan in jih kontaktiram v primeru težav. Ker mi je gospa pustila številko je nisem hotel potunkati in odvrniti od tega, da pri naslednjem zabijanju spet pusti listek, tako da je zaenkrat nisem prijavil. Glede očitno veliko nesreč, ki jih je povzročila v zadnjem času (mi je vse povedala pri njih v atriju :D) in prepovedi vožnje ne morejo nič dokler ji ne poteče izpit. Dobila ga je za 3 leta. GG. To je zaenkrat to. Upam, da komu nekoč pomaga. Mene pa še vedno firbec matra, če kdo ve kaj glede točke 2.2.?
  7. A delaš za interclass? Tudi jaz. Sem preklical malo mazda servise po ljubljani in so vsi res super na telefonu. Izvedel sam pa, da btc ima 2 podizvajalca (avto prenova in keršič), vis in interclass pa imata svojo delavnico. Glede na to, da hvališ interclass pa še blizu so se mogoče kar tja odrolam...
  8. Hvala! In kateri ličar je to, če se zna dobro zmenit in je tudi od Save/Triglava? Kot sem uspel ugotoviti je pa edina opcija, da je "avto zrihtan", da dobim nova vrata. Vse ostalo je kitanje kar niti slučajno ne sprejmem na tako novem avtu. Hvala! Jih imam blizu. Sej tudi razmišljal, da uradni servisi bi najbrš še najlažje naročili nova že poštrihana vrata. Škoda glede praske... 😕 Ampak ajde, na tej točki raje vzamem to kot luknjo v vratih ali kitanje/neujemajočo barvo.
  9. Ok, hvala! Dober info za standarden postopek, ko storilec ni znan in greš k svoji zavarovalnici. V tem primeru tam ocenijo koliko bo stalo popravilo, kasneje pa lahko klepar/ličar najde dodatne probleme in on ureja to z zavarovalnico, ki mora te dodatne stroške odobriti. To je razumljivo. Sedaj pa še vedno nejasne zadeve: Če je storilec znan, greš k njegovi ali svoji zavarovalnici na cenitev? Če k njegovi, imam sploh kaj početi s svojo razen za nadomestni avto težit? Ali sploh drži, da greš lahko kar k pooblaščenemu kleparju/ličarju na cenitev? Taki sploh obstajajo? Ali pa je bilo to priporočilo samo z vidika, da imaš nekaj podlage pred cenitvijo zavarovalnice?
  10. Jup. In ja, ni čisto jasno zakaj bi šel k svojemu. Ampak tudi res, da verjetno je vseeno ker večina dela za obe...
  11. Hvala! OK, torej cenilec pri ličarju, ne pa od zavarovalnice direkt. Torej en od priporočenih teh AC Tomc itd., če delajo za zavarovalnico. Nevem pa, če je bilo jasno, da imam tisto evropsko karto izpolnjeno, kjer je vidno, da nisem jaz krivec. Ali v tem primeru grem k ličarju/kleparju od moje ali povzročiteljeve zavarovalnice? Vem, da pri prejšnjem avtu sem šel k cenilcu povzročiteljeve in potem vzel izplačilo, ampak mogoče sem ga usral.
  12. Upam! Torej, če prav razumem praviš, da naročijo nova pobarvana vrata? To bi bilo mega! Prosil bi za eno pojasnilo še... Imamo tri akterje: mojo zavarovalnico, povzročiteljevo in izvajalca popravila. Ko praviš, da se zmeniš z zavarovalnico, kako izgleda ta postopek? Komu grem najprej težit in kdo potem poskrbi za naročilo/montažo vrat?
  13. Saj to! Če niti sam nisem kriv za škodo mora bit vse povrnjeno v tip top novo stanje. Kit ne pride v poštev. Glede vrat pa ziher? Sem brskal po netu in baje naročijo kar prebarvan pleh že? No saj bom v ponedeljek klicaril okoli... Najbolj boli izguba časa. 😕 Poiščeš kje? Če lahko naročijo, super, sicer pa nevem o čem govoriš. Odpad? Skoraj nova šestka? Ni šans. Če so razbili naj spravijo v original stanje.
  14. Hvala obema! Ampak preden v ponedeljek klicarim mi nekaj ni jasno... Machine grey od mazde naj bi bila tudi nekaj special, ne? Sicer manj kot rdeča ampak vseeno. To pomeni, da moram prav nekega mazdinega stručkota najt? Je kdo že prav to sivo dal popravljati? Sicer pa vdrtina je precej visoko, tako da je vdrto ravno tam kot teče nek pregib, tako da mi ni jasno ali lahko to sploh popravijo, da ne izgleda čisto češko. Pridejo nova vrata že pobarvana?
  15. Oj druščina! Nek genij je očitno spregledal mojo sivo šestko in v vrata naredil precej konkretno vdrtino. Glede na to, da je avto relativno nov bi rad da je poštimano v nulo (ne neke budget varjante). Kam peljat? Kot sem uspel iz drugih postov izluščit imate radi AC Tomc-a, Cosmos ne obstajajo več in mnenj o novem lastniku nisem našel, nekomu je pa tudi Lak Tom vredu naredil. Barva je machine grey. Kot sem tudi bral je najbolje forsirat nova vrata, ampak v primeru, da je treba barvat bi vseeno rad slišal za še kakšno priporočilo. Hvala vam! edit: še fun fact. So mi pustili številko na oknu. Ta hip sem uspel doklicat. 87 letna babica, ki mi je najprej 5min razlagala kako grozen dan je imela. ajoj... edit2: sem šel do njih izpolnit evropsko karto. Ogromna bajta, bmw x7, nek merđo, še en bmw, bazen, tam živeči s kilo botoxa, škodo je pa povzročila 87 letna babica z renault modusom lol. 🤦‍♂️ Zabava...
  16. Imam občutek, kot da niti ta niti prejšnji komentarji sploh niso meni namenjeni... Nekateri so mnenja, da preveč kompliciram, jaz, ki sem se le odzval na tvoj komentar, ti pa pišeš, kot da sem jaz ta, ki pravi, da preveč kompliciramo. Svašta. Se popolnoma strinjam s tabo, hvala ti za opis izkušnje in opozorilo zgoraj in ja, bom vsekakor preveril in prišel zadevi do dna. Mi je po pravici prav malo perverzno zanimivo tole... Podobno kot investiranje in stock market, ni mišljeno da "normiji" kaj preveč vejo o tematiki. Sicer si pogledal sliko in opremo? Komentar? IMO usnje ni napisano, tako da to je ok, vprašanje je pa le še za kateri menjalnik gre (in posledično ali je cena previsoka ali ni, ampak to se bo najbrš naslednje leto reševalo ker razlike bi bilo samo kakih 50€). Torej se strinjaš, da te hitro nategnejo. Kje torej kompliciram? ---------------------- Btw, ko je ravno matrix bil omenjen, sem testiral včeraj, tudi na avtocesti, pa nisem imel občutka, da bi pravilno izklapljal ledice. Ali nabije vse na max, ali pa odreže velik del, kot da bi na kratke dal. Česa ne štekam?
  17. Nebi vedel. Ženska srednjih let. Lej, jaz pri tem nisem kompliciral in sem hotel prvo verzijo police plačat in čau. Pa so pa ostali komentirali, da izgleda fovš zastavljeno, in da v primeru škode lahko komplicirajo. Mogoče je potem vseeno vredno preveriti ali je kaj na komentarjih, ne? Spodaj poglej kaj je na izbiro v sistemu. V opremi pa tudi ni usnja, medtem ko v homurinem izpisku je bil. Torej, če ni menjalnik mišljen avtomatik, je očitno eurotax vrednost vseeno 34k. No no... Le mirno. Opis serijske opreme po EuroTax Mazda6 revo.pdf
  18. Jaz sem sklepal, da je zavarovan avtomatik, ker sem imel v mislih brosuro. Ampak po tem kar je Jest pokazal obstaja za g165+revolution kombinacijo le rocni menjalnik? Torej je vsaj glede menjalnika ok, ne? Kar se tice zavarovanja je zanimivo, da v opremi pise le "6-stopenjski menjalnik". Nikjer ni pojasnjeno ali gre za rocnega ali ne. Sicer premija je placana in avto na cesti, ampak bom jutri vseeno poklical agentko, da vidimo ali je smiselno oz. ali se da za vsak slucaj predloziti se tisti izsek iz cenika. Sklepam, da je moja najnovejsi refresh, IPM5, ne?
  19. Ma men je res vrhunsko! Jaz kompliciram, vi ste stručkoti in odgovarjate in pride ven res VSEEEEEEEEEEE kar rabiš, da importaš in registriraš avto (in še malo potuješ ). Svaka čast vsem vpletenim!
  20. Nevem... Iz tiste brošure je takole: Mogoče je tu le osnova, lahko pa nadgradiš, a legenda pravi, da je prazen krogec za doplačilo. Boh ne dej, da se kaj zgodi, ampak v primeru da ferderbaš mašino, mi menda nebi turili g145, če imam revolution zavarovan, ne top?? 😕 edit: Mah jaz sem že čisto zblojen, saj zavarovan bo g165, samo očitno avtomatik, kar pa nebi smel bit problem ker je dražji kot manual. Še vedno čakam agentko, ker je ostala brez avta v poplavah in je tudi sama šla enega gledat. Upam, da znese danes, da bo vikend zoom. edit2: Nisem videl slik, ki si jih dodal. Hvala, očitno bo že moralo bit ok.
  21. Ne, manual. V brošuri slovenski pa izgleda kot da je v revolution bil g165 na voljo le kot avtomatik.
  22. Res tako izgleda. Super! Hvala! Če do 2021 ni sprememb je to to. Edino kar ostane je, da pri nas ni manual revolutiona. Kul. Čakam na agentko. edit: V brošuri piše le ALS in me je zanimalo ali to implicira matrix luči. Glede na eurotax izpisek opreme je vse ok. Btw, je kdo vgradil alu pedala? Grem kar do mazda servisa in original vzamem ali ima kdo kakšen drug predlog?
  23. Ne ne, našel sem ceno mojega modela + usnje iz 2021. torej 40500 - usnje = ~38k€. Ko pride agentka nazaj pogledava, če kaj opreme manjka, ampak mislim da je to to. Sploh, če se po 2018 ni spremenila oprema. To, da je le avtomatik tudi nebi smeli zajebavat. Kolesa bom pa vseeno dodal, če je le 10€ razlike. Hvala za ves info!
  24. Seveda ni, ampak premijo pa glede na ceno takrat nove plačaš. In ta je bila 2021 dobrih 40k€ v nemčiji z usnjem. Torej brez je bila nekje ~38k€ in to bi pričakoval kot osnovo za zavarovanje. Gospa je rekla, da načeloma je ok tako kot si povedal, ampak da lahko komplicirajo in da je razlike le 5 ali 10€ pri premiji, kar me res ne gane. Bom še enkrat vprašal, če sem si slučajno narobe zapomnil. Oni imajo Prime-line, Center-line, Exclusive-Line, Sports-line, Homura. Vprašanje je kateri trije od prvih štirih se slikajo na naše trime. Sem pa opazil še eno definitivno razliko poleg omenjenih: digitalni display. Exclusive line ima samo v desnem krogu digitalnega, sports line pa ima sredinski vecji ekran. Imam 360, backing, senzorje... Pač dobesedno vse kar se da imeti razen strešnega okna in usnja. Hvala! To sem rabil! Pomoje se sports-line res najboljše slika na revolution. Edino ena razlika je. Očitno pri nas nisi mogel imeti karavana z g165 in ročnim menjalnikom. Le avtomatik. Ampak avtomatik bi moral bit dražji, tako da je ok za zavarovanje, bi rekel. Se pa od 2018 do 2021 ni nič spremenilo? Imaš kje tudi 2021 katalog za vsak slučaj? Se je. Ampak zato ker imajo nemci dodaten trim, ki ga nisem znal uvrstiti med naše. S temi meteornimi točami... 0o
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.