Skoči na vsebino

Matick

Člani
  • Sporočil

    801
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

  • Dnevne zmage

    2

Zadnja sporočila napisano od Matick

  1. pred 40 minutami je Alex napisal:

    Saj ni rečeno, da si starejši občan, da si "stari frik" Tudi veliko današnjih  mladih je frikov in prisegajo le na vintage izdelke in avtomobile. Tako, da ne izzivati sestrice, saj je frikics pa še nalomi  te lahko. 😊

    No, vidiš, tvoje želje so skoraj  neuresničljive. Kaj je rešitev? Vozi še naprej tvoj obstoječi avto. 😊

     

    Ampak, verjel ali ne, problem tukaj ni v meni, ampak v tem, da par let nazaj je bilo izbire še pa još, pa so enostavno nehal delat take avtomobile. Sej vem da je to zato ker so se manj prodajali kot SUVi, ampak takole vsa jajca dat v eno košaro (samo SUVe delat) jih bo enkrat drago koštal. 

     

    Po pravici, do konc leta bom vidu kaj bom naredu. Al bom kakšno leto staro M6 iz nemčije kupu, al pa bom primoran v nakup SUVa. Ko pride hibrid CX5 bo vsaj mal tolažbe, sploh če bojo zadržal dinozavrski motor notr

    • Všeč 3
  2. Nekaterim SUV ni všeč, pa se jim takoj opcije zmanjšajo.
    Bom dal sebe za primer, moje preference so sedan > karavan > SUV. Pol je pogoj tudi da, če menjam avto, da je bolj udoben in prostoren kot moj trenutni avto in z več oz boljšo opremo. Avto ne sme biti nemec ali pa del VW skupine. Francoza tud nikol ne bom vozu. Pa tudi če damo budget do 50k, ta pogoj zaenkrat, kar sem jest gledov naokrog, izpolni samo Toyota Camry, pa še to nisem siguren, ker je še nisem vozu.

    Aja, je še Kia Proceed, samo nazadnje k sem vozu kio, je šajtrga bl udobna kt pa to.

    • Všeč 2
  3. To je pa to, kar je popularn delajo pa prodajajo. Zj so SUVi popularni pa se samo to dela.

    Karavani pa sedani pa na zalost izumirajo. Kar takoj iz glave vem, jih samo se svabi delajo + toyota, pa toyota ma od tapravih avtomobilov samo sedana camryja. Corolle ne stejem ker ne bi menjov na manj udoben avto. Se za camryja dvomim v udobnost.

  4. Tele nove krpe niso iste kt včasih, niso iz tapravih jelenčkov.
    Jest sem jih nehov kupvat, sem že 2 uniču k sm jih pustu čez poletje v avtu in jih je čist izsušil, sta mal razpadat že začele k sta ble tolk suhe (še kr o krpah govorim, da ne bo pomote)

    • Všeč 1
    • Haha 4
  5. pred 8 minutami je NevLado napisal:

    A se zajebavaš :D 

     

    Pejdi probat, motor je vrhunski, sam treba je dat po gasu in ne bit kot star ata....

     

    Sj g165 tudi moras dat po gasu, ker se razlika v velikosto stalce pozna sele nad 4000rpm

    • Všeč 1
  6. Pred eno uro je godlike napisal:

    A niso zavarovalnice prav premijo hotle dvignit, da ni dovolj dnarja?

     

    Če želijo zdravniki imeti višje plače kot v Nemčiji, potem res ni dovolj denarja.

     

    V glavnem izguba je tu fiktivna. Denar gre v proračun in zdravsrvo se plačuje od tam. Prej pa se je futralo zavarovalnice, ki vemo, da bolane dobičke kujejo. Torej se je posrednik ukinil. To je tako jasno dejstvo, da bolj ne more biti.

     

    So ja, ampak vseen so baje imeli dobicke. Ker bo pa fiktivna izguba, bojo pa vseen mislim da konc leta dvignli premijo. In ni vazno kam gre denar, ker ce se porabi vec denarja kot je vplacano je to izguba, pa ni nic fiktivna, ampak kar resna zadeva. Se bo doplacalo iz ostalih davkov, ampak na podlagi tega ta denar ki gre za pokrivanje tvoje fiktivne izgube, ne gre v druge stvari.

    Ampak vseen, ce je izguba "fiktivna", kako so zavarovalnice od manj placnikov pa imele miljonske dobicke?

     

    Ampak ajd, naj bo fiktivna izguba... Kaj pa dejansko zj imamo od tega, kater problem so meni kot placniku tega zavarovanja resil? A sem jaz kot placnik kaj na boljsem? Da ne govorim o tem, da ce bo slo to na progresivno lestvico, da bom velik placov kt zj, tako da, kaj bom imel od tega? Mislim da vsi vemo odgovor kle, in si lahko priznamo da je bila to populisticna zadeva ki ne resuje nobenih problem ali izboljsa storitve, samo denar se prenese v nek drug zep, kjer bo ocitno se z malo vecjo hitrostjo puhtel kot prej.

     

    Men je vseen kam gre ta denar, naj si en jahte kupuje iz tega zarad mene, ampak pricakujem pa da bo porihtana storitev. In zj ni nobenih sprememb, oz si placujem dodatno zavarovanje da ko dobim napotnico sem preko tega v doglednem casu na vrsti. 

     

    Realno, zdravstvo je pri nas u kurcu ze kar en lep cas, ni samo od korone naprej, se je pa med korono se izdatno poslabsalo in gre samo se na slabs. Mislim da za zdravstvo rabimo kar konkretne spremembe, ne pa populisticne poteze. Ce tega ne bo, bo sla zadeva po poti grskega zdravstva, kjer pridno placujejo zavarovanje kot mi, od tega noben nima nic ker je tolk zanc, in pol placujejo privatno zavarovanje za privat bolnice (al pa je to kar benefit v sluzbi), tam pa vse lavfa kt mora.

    • Všeč 1
  7. pred 1 uro je godlike napisal:

    Hmmm kdo je zj... javno zdravstvo?

    - Tisti ki jim je dajal kovid dodatke, sedaj pa so nesrečni, ker jih nimajo.

    - Tisti ki je edini uspel ukinit dopolnino zavarovanje, s katerim so dobičke pisale zavarovalnice.

     

     

    Tole mi pa ni jasno. Zavarovalnice so delale ne vem kolk miljonske dobicke, pa niso vsi placevali. Zj ko vsi placujejo, naj bi pa to delal nekej sto miljonsko izgubo.

    Mislim da je bilo 200 nekaj receno pred uvedbo

    • Začuden 2
  8. pred 18 minutami je dvorjan napisal:

    Mojstri ... samo nekaj ... teh 4k km in povprečje 48 km/h vključuje ooogrrooomnooo mestne vožnje.

     

    Sploh pa - resetirajte vaše števce in se naslednjih 4k km vozite tako, kot se pač vozite (niti vam ne bom govoril o mestni ali zimski vožnji). Potem pa prilepite svoje screenshote in bomo predebatirali. Bomo videli, koliko vas bo dosegalo 48 km/h. Nihče z mestno vožnjo ... #pacienti

     

    Saj vem, ko zmanjka tehtnih argumentov, se opirate na vsako bilko ...

     

    Evo, tole je z nekje 70% mestne voznje in cakanja po guzvah.

     

    Drugace pa lepo da uzivas s svojim EVjem, ampak EVji pac niso za vse

     

    IMG_20240509_174941.jpg

    • Všeč 1
  9. pred 13 minutami je DINAMIK napisal:

    Cena polna je skoraj 43k..,na koncu pride 36k..,vendar mi ga nočejo za gotovino prodat..,torej morem vzeti lizing vsaj za eno leto..,in pridem na skoraj 37k..,ne diši mi ,ker Mazdo lahko plačam in odpeljem takoj. Ma so ,da nočjo keša 😜

     

    Da ni to una fora, k je cena samo za na lizing.
    Naj ti pokazejo pogodbo za lizing, ker neke pogodbe imajo da lahko vse odplacas ze takoj po prvem obroku

    • Všeč 1
  10. pred 22 minutami je g.Wankel napisal:
    WWW.24UR.COM

    Skupina študentov in študentk je v sklopu protesta zasedla ljubljansko Fakulteto za družbene vede. Univerzo so pozvali, naj obsodijo dogajanje v Gazi in prekinejo vezi z izraelskimi univerzami. Več kot 350 javnih...

     

     

     

    Zakaj pa niso šli kar v Gazo protestirat?

     

     

     

    Ker bi jih izraelci postrelil

    • Všeč 5
  11. Pred eno uro je vzupan3 napisal:

    Glede na to koliko je vrednost denarja padla, je najbrž brezveze gledati koliko je bil takrat nov avto ali pa preračunaš koliko bi bil danes vreden nov avto upoštevajoč devetletno inflacijo.

     

    Tolk 24 000€

    • Všeč 2
    • Začuden 1
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.