Skoči na vsebino

ignacij

Člani
  • Sporočil

    916
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

  • Dnevne zmage

    5

Zadnja sporočila napisano od ignacij

  1. Ma tolk kot govori @dvorjan ne bi šlo. Če pridem jaz v Pulo in nazaj z M6 z ženo, otrokoma in polnim prtljažnikom z 2.5l avtomatskim dinozavrom pri hitrosti cca 130km/h na 7,5l porabe, potem ne more M3 za voznjo po regionalkah in cijazenje porabiti 8l.

    • Ljubim 1
    • Hvala 1
  2. pred 4 urami je dvorjan napisal:

    Pri 130 km/h se namreč njegov elektromotor vrti z 90 % obratov, to je kot bi se Mazda bencinar vozil s 6.000 rpm.

    Torej očitno ni narejen za te obremenitve in primeren za vožnjo po AC do Črne gore, ker bi ga skurilo in porabilo bistveno več od prikazane energije. Sedaj me pa res  zanima kako si se cijazil in koliko časa si porabil za takšno razdaljo s to raketo.

    • Haha 1
    • Ljubim 1
  3. pred 50 minutami je Alex napisal:

    Če bi  sedaj mazda naredila novo 6-ko, bi malo bolje opremljena ziher stala okoli 50 K€.

    Tako kot si napisal, CX5 s polno opremo je cca. 47k, nova M6 v npr. PHEV verziji bi bila sigurno čez 50k, glede na to da se CX60 povzpne do 65k. Adijo cena. Tudi sam si je kot zaprišeni oboževalec ne bi kupil za ta denar, edino o rabljeni bi lahko razmišljal.

    • Všeč 4
  4. Danes sem bil pri Mazdi Močnik in so sedaj prevzeli zastopanje znamke Geely. Pa sem se vsedel v model Adria z vso možno opremo za 27k, nisem se pa zapeljal. Morem rečt, da je bil vtis v kabini dober, materiali na prvo žogo kvalitetni, vizualno všečen. Ne govorim, da bi ga kupil, ampak sem bil pa pozitivno presenečen nad kitajcem.

    • Všeč 2
    • Haha 1
  5. Če rabiš prostor potem vzemi karavana. Še bolje vzemi karavna Mazdo 6., saj veš na mazda forumu si.

     

    Moje nepomembno mnenje:

    - zunanjost obeh vozil je všečna, osebno mi je ST lepši, predvsem zaradi plastik CX30

    - notranjost ima CX30 bistveno lepšo, uglajeno, luksuzno. Sam ne maram teh velikih štrlečih zaslonov kot jo ima ST. Nisem se vozil v ST, ampak za CX30 lahko rečem da je počutje v kabini odlično, materiali so na nivoju.

    - če hočeš turbo motor potem vzemi ST, če hočeš zanesljiv in uglajen motor vzemi CX30

     

    • Všeč 6
  6. Super, če te ne moti čakanje, samo me pa zanima če bo čakanje še zabavno ko bo polnilnica polna, npr. poleti, al pa ko bo treba narediti cel plan kje se ustaviti, da bo polnilnica prazna. Ampak, kot pravijo vsakemu svoje.

     

    Osebno bi takšno čakanje kot si ga opisal vzel v zakup, samo da bi se pa do Črne gore peljal z Zoem pa še na porabo pazil...no to pa raje ne.

    • Všeč 1
  7. Danes sem ga videl na cesti pri nas, tako da vprašanje ali ga je prodal.

    @dvorjan No mal pa bodi kritičen. Avto ima samo 130k, 1 lastnik, top motor, cena novega je bila cca.36k. Po 7 letih bi bila realna cena 15-16k, ne pa 13k, ce je po eutotaxu vreden 13.500. 

     

    Je pa res, da ni EV, ker potem bi bil vreden bistveno manj kot 13k.

    • Všeč 1
  8. Omg 13k, pa ga se ni prodal, to pa res top šansa.

    pred 1 uro je sportman333 napisal:

    Trenutno je cena 13.000€ (19:41), kar je pa res ugodno....koliko so stroški takega avta - servis na pooblaščenem (npr. Močnik KR) in ok zavarovanje in cestna dajatev je malo višja, ker je najvišji rang motorja...

    Zanemerljivo višje stroške pozabiš takoj ko se zapelješ prvih 100m s to popolnostjo.

     

    Drugače pa servis na pooblaščencu 250-300 eur in cestnina 153eur, nič posebnega sploh glede na to, da pri tem avtu ni prkatično nič za popravljat.

    • Všeč 4
  9. Rabim nasvet. Tamal rabi monitor za igrice na PS4, večini špila GTA, RDR in Fortnite.

     

    Kakšen monitor (lahk tud kak link prilimate) naj mu kupim tam nekje do 300 eur. 

     

    Gledal sem tega: Gaming monitor AOC C32G2ZE, al raje kaj drugega? Si bo pa v kratkem omislil PS5 pa verjetno kaksne nove igre z boljso grafiko. Kaksen nasvet ne bi škodil.

  10. pred 4 urami je skritikrt napisal:

    Jaz mislim,da boš dele dobil pri "šverc-komerc" nepooblaščencu kakih 20...30...mogoče celo 50% ceneje...pol pa neseš k pooblaščencu,kjer imajo usposobljenega mehanika,se zmeniš za en orng popust,ker bodo itak veseli,da si k njim prišel dat avto popravljati...k z popravili lepo služijo....

    Seveda ja, komaj čakajo, da prideš s svojo baterijo v vrečki.

    • Haha 2
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.