Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
https://avto-magazin.metropolitan.si/novice/skakalni-podvig-do-tocke-norosti-je-star-trideset-let/
-
Ma če ma kdo možnost in voljo, da prever ECT pr hladni vožnji na 2.2 Skyactivu, bi imel že kr nekej za primerjavo. Termostat ni lih drag, sam dela z menjavo je pa kr nekej, da bi na koncu ugotovil, da so to normalne temperature za ta motor. Se mi pa zdi, da bi se tud na -15° motor v 20km naizi vožnje moral ogret na delovno temp., pa da na spustih brez gasa ne bi smel past za tok. Po drugi strani, kdo sploh v nulo razume te Skyactive 2.2 😉
-
Od apokalipto_81 · Napisano
Zdravo, Obljubil sem, da bom javil, kako sem avto popravil, kaj vse sem dal popraviti in ali se je investicija izplačala, zato tukaj sledi kratek povzetek: Decembra 2025 sem imel težavo z mojo Mazdo – pri vožnji navzdol se je vedno vklopil safe mode (limp mode), prižgale so se vse lučke in izklopile vse asistence. Avto sem peljal pri Selmarju v Celje, kjer so ugotovili, da je potrebno zamenjati vakuumsko črpalko, senzor izpuha in odmično gred. Odmična gred je bila obrabljena in je poškodovala črpalko, senzor izpuha pa je kazal na zamašen izpušni kolektor. Pri Selmarju so očistili sesalni kolektor in zamenjali senzor izpuha z novejšim modelom. Vakuumsko črpalko je moj mehanik zamenjal skupaj z odmično gredjo. Ker je avto imel že 200.000 km, sem zamenjal še verižni set in jermenico glavnega pogona ter opravil servis menjalnika. Skupni stroški so bili nekaj manj kot 2.000 €. Po tem se je avto začel bolj odzivno peljati, končna hitrost se je povečala z 190 km/h na več kot 215 km/h, poraba pa se je nekoliko znižala. Limp mode se je še enkrat pojavil le pri strmem spuščanju, nato pa nikoli več. Več kot pol leta po popravilu lahko rečem, da sem z opravljenim več kot zadovoljen in da se je investicija definitivno izplačala. Če imate kakšna vprašanja glede Mazde ali popravila, sem vam na voljo. Še dodatek: moja Mazda nima DPF filtra, ker ga je prejšnji lastnik fizično in računalniško odstranil. Srečno in veliko varnih kilometrov.
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)