A nismo že vsi slišali zgodbic, da je kdo s staro kripo bremzo pohodil, ker se mu je kdo preveč za rit tiščal.
Kriv je zadnji, prekratka varnostna.
Pa mimo grede, ta je daleč od "zahodil do konca".
Aja, to se mi zgodilo. Zelen Urus na avtocesti mi je blendal. Avtocesta pa polna. Ko se le umaknem. Grem za njega, pa ker ni mogel naprej, sem mu poblendal. In ta biser je res skočil na polno. Na srečo sem imel dovolj varnostne.
Tudi če policija pravi, da konvoj ni prav vozil.
Vseznalci pravijo, da je. Prosim ne obljavljaj teh laži in raje pišimo na policijo, da so ravnali prav.
Glede na objavljene nadzorne posnetke in uradne podatke o prometni nesreči v predoru Kastelec je do trčenja prišlo zaradi zaporedja nepravilnih manevrov in neprilagojene varnostne razdalje znotraj samega predsedniškega konvoja.
Vozilo na čelu konvoja je začelo naglo zavirati oziroma se ustavljati, da bi obvozilo drugo vozilo. Voznik službenega kombija, v katerem se je peljala predsednica, pa ni ohranil zadostne varnostne razdalje in je od zadaj trčil v vodilno vozilo. Z vidika prometne odgovornosti in zakonodaje nosi primarno krivdo za povzročitev nesreče voznik spremljevalnega kombija.
Analiza dogodka po posameznih vidikih delovanja in posledic:
Odgovornost voznika kombija.
Z vidika neposredne vzročne zveze je voznik zadnjega vozila odgovoren za trk, saj bi morala varnostna razdalja tudi v primeru nenadnega ustavljanja sprednjega vozila omogočiti varno ustavitev.
Nadzor nad delom policije je pokazal pomanjkljivosti pri vodenju in izvedbi protokolarnih prevozov. Nepravilno taktično premikanje vozil znotraj konvoja v predoru povečuje tveganje za hude nesreče in ogroža življenja.
Osebna odgovornost potnikov. Predsednica je po nesreči priznala, da med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom. Neuporaba pasu sicer ni povzročila same nesreče, je pa bistveno povečala tveganje za poškodbe potnikov in pomeni neupoštevanje prometnih predpisov. Zmanjševanje tveganj za nastanek takšnih dogodkov je ključno za zagotavljanje varnosti udeležencev v prometu in preprečevanje materialne ter zdravstvene škode.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.