Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Danes prvo letošnje kopanje in plavanje v Velenjčku. Jezero ima že idealno temperaturo, gneče pa še ni bilo, res luštno izkoriščen kabrio dan.
-
Dva, tri jurje se vozi umirjeno kot penzjonis in bo vse ok. Prvi servis se pa dela kot ti piše v knjigi....
-
Da to uvedejo pri nas, bi marsikdo zaslužil še eno plačo zraven... https://www.zurnal24.si/avto/ste-stali-v-zastoju-od-ponedeljka-ste-upraviceni-do-odskodnine-459790
-
Alfa je imela po knjigi 2000km utekanja. Edini avto, kjer sem celo po 2000km olje menjal. Focus 1500km. i20n 1500km. Pri i20n je pisalo, da ga naj ne bi vozil pod 2000 obratov in nad 4500. Če je avtocesta, potem naj menjavaš med 6 in 5 predstavo, da se tudi menjalnik uteče. Zavore. Kakih 100km se izogibat brutalnim zaviranjem. Da se uležejo. Drugih pozornosti nimam. Ford delam intervale med 13 in 18k km. Ko pade indikator olja na okoli 5%. Tovarniški interval je 20k km. Po 90k km, je bil moker jermen oljne črplake, kot nov. i20n ima skrajšan interval na 10k km, delam ga na 7.5k km. Alfa je imela interval na 30k km, delal sem na 15k km, pa je bilo preveč. Prežgano olje, zamašeno sito v glavi.... Vrnimo se k Mazdi. Kupil sem 3.5 leta staro z zvitimi diski spredaj. Čeprav sem jo mantretiral novih diskov nisem uspel zvit. Tako da res uleži zavore.
-