Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Pa kako to grete, pa zamenjate lajtunge od bremz kar malo prosto po izbiri? Saj ne rečem, da če je na original servisu šalabajzer, ti nič ne pomaga, samo vseeno. Če sam delaš oz. organiziraš, me pa tudi zanima, kako se odločiš kar tako na hitro za baker.
-
Sm kmet an s hribu doma, pei ne zastopm lih tanrtabl... Ni dnarja za zdravstvo in šolstvo in obrambo in ... ... ..., a za ventilatorje za krave ga pa je?
-
Res je. Moj nono in nona sta bila oba v partizanih, nono je bil mitraljezec, udeležen tudi v bojih za osvoboditev Ljubljane, tudi ranjen v nogo in od takrat invid. Nona je bila kurirka in tudi skrivala je partizane doma. Pted vojno so bili kar premožni, imeli so svojo žago za predelavo lesa. Zato so šli komunjaram že med vojno v nos. Ampak vedno sta prezira komunjare. Moj nono jim je v obraz govoril, da so lumpenproletariat. Ko se je vojna končala, ni dobil nobene medalje,nobene zahvale, ampak so mu v zahvalo onemogoči delo, tako da je firma propadla. Celi družini so po vojni vedno metali polena pod noge, črno plaščarji (Udba) je strašila njih in njihove otroke (moj oče tako ni dobil službe, prav tako ne teta in stric). Ja, spoštujem partizane, nikakor pa ne komunjar, ki so si in si lastijo vse zasluge za vse, kar se He dogajalo v nob.
-