Skoči na vsebino

Prijavi

• Zadnja sporočila

• Kdaj pa lahko na vr hniskem klancu greš 130 na skrajno desnem pasu? Po mojih izkušnjah, nikoli… ker se vedno najde kdo na srednjem pasu, ki vozi 100 km/h in ga na tem pasu ne smeš prehiteti… razen če ste trije v koloni… ker potem po zakonu ne gre vec za prehitevanje po desni ampak za vožnjo mimo…     Sam se tam ponavadi peljem po prehitevalnem pasu, ker je vedno toliko počasnejšega prometa, da tam prehitevam…    Na štajerski avtocesti pa sem ponavadi tudi sam edini, da pred prvimi tuneli, kjer je že omejitev 100 km/h grem na skrajni desni pas… Verjetno pa je krivo to, da se tja odpravljam ponavadi čez vikend, ko ni tovornega prometa… 
    • Ne vem, jaz osebno se vedno postavim nekoliko desno, ko vidim, da me nekdo prehiteva. S tem dam znak, da sem ga videl in ne bom naredil neumnosti. Ko pa sam želim prehitevat, se pa postavljam levo proti sredinski črti, da dam vedet, da bi rad prehitel takoj, ko bo mogoče.
    • Ej, to je pa očitno neko nenapisano pravilo, da se v Italiji prehitevaš in da se vsi postavljajo v desno.
    • Se zavedam tega in to je bila izjema, da bi vas spodbudil, da najdete kakšno mojo napako zakaj sem tako razkačil Italijana. Če bi bilo prekratko, bi se hitro kdo oglasil od tukaj prisotnih, da bohvedi kaj skrivam in kako sem voziil prej. 🤣    Aja za drug let bom kupil še kamero za kolo... pol bo šele video materiala. 
    • Problem je da folk sploh ne zna še uporabljat tropasovne ceste, kjer sploh ta je. Recimo znameniti Vrhniški klanec sem vedno sam oziroma s kamioni na skrajnem desnem. Deluje skoraj kot bi to bil sramotilni pas za voznike avtomobilov, prikoličarjev, avtodomov in drugih počasnežev.   Edini problem tega, da se držim skrajno desno s 130km/h, jet a da vedno moram čez dva pasova levo, da grem mimo počasneža na sredini. In tukaj so predvsem tujci pravi zmagovalci pa ravno oni, ki imajo sigurno več tropasovnic kot jih imamo mi. Res ne razumem tega fenomena.   Aja pa da vidim, kdo od tukaj forumašev se zna vozit po tropasovnici. Pa prosim bodite pošteni.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.