Skoči na vsebino

Vpoklic Mazd 3,5 in 6 - kon?na re?itev problema DPF?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Tudi meni so uredili SW oziroma tisti update za DPF. Mimogrede je bila ?e narejena regeneracija (pomojem so mi skurili 10 litrov nafte),

pa ?e BC ka?e zdaj neko noro porabo (AC 120 km/h 9,1 l current)

Kak?en tank do dva mu dam da se unese, potem bom pa BC kalibriral, ?e bo ?e naprej tok kazal.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

• Odgovori 60
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Napisano

Tudi meni so uredili SW oziroma tisti update za DPF. Mimogrede je bila ?e narejena regeneracija (pomojem so mi skurili 10 litrov nafte),

pa ?e BC ka?e zdaj neko noro porabo (AC 120 km/h 9,1 l current)

Kak?en tank do dva mu dam da se unese, potem bom pa BC kalibriral, ?e bo ?e naprej tok kazal.

A si prej delal relacije ali si fr?kal?

Turbinca ma?inca, gremo na vinca!

Napisano

Jaz sem zaradi zadnjega nalaganja SW v za?etku januarja imel porabo 8,5 litra samo zaradi tega. Zdaj je spet normalna poraba, tako da tale regeneracija (ro?na) ali pa avtomati?na pobere kar nekaj goriva tja v tri dni. Zadeva je o?itno izredno "ekonomi?na", zaradi nekih totalno brezveznih okoljskih standardov.

Napisano

Jaz sem zaradi zadnjega nalaganja SW v za?etku januarja imel porabo 8,5 litra samo zaradi tega. Zdaj je spet normalna poraba, tako da tale regeneracija (ro?na) ali pa avtomati?na pobere kar nekaj goriva tja v tri dni. Zadeva je o?itno izredno "ekonomi?na", zaradi nekih totalno brezveznih okoljskih standardov.

Se strinjam glede ekonomi?nosti. Kaj ve? pa raje ne bom, ker bo pregrdo. ?e povzamem koliko TAMov se vozi okoli, jaz pa pla?ujem ta je*eni DPf, me kar zmrazi.

A si prej delal relacije ali si fr?kal?

Nisem fr?kal. Vozim se vsak dan LJ - Zagorje v slu?bo, torej cca 100 km dnevno v obe smeri.

A Klokateer...

Napisano

Odkar so men to zrihtal (2 let nazaj kot receno v Puli) moja 5ka ne gre pod 7/100...prej obratno se vrti skoz 8/100

Ojej.... ?zmeden?

A Klokateer...

Napisano

Pozdravljeni,

Meni so v?eraj na Autorentu (N. Gorica) nalo?ili nov program za DPF.

Med tem mi je mehanik rekel, da bo potrebno zamenjat ?e pal?ko za meritev olja, ker imam ?e staro.

Po novem je v avtu 4.2l olja prej pa 5l. ?e prav razumem so sedaj pove?ali kapaciteto za nafto, ki je ?la mimo filtra.

Res bistro.

Lp

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Tudi jaz sem danes opravil nadgradnjo DPF filtra. Vmes so naredili ?e neko za??ito intercoolerja.

Pri prevzemu avta sem tudi jaz opazil da ka?e kazalec nafte manj goriva, tako kot je ?e nekdo napisal pred menoj zgoraj. Po vpra?anju ali pri tem postopku nadgradnje DPFja naredijo ro?no regeneracijo so rekli, da ne.

Razlika med BC porabo in porabo na roko je bila pred tem patchiranjem enaka. Pred patchiranjem je kazal BC 6,4 litra, realna poraba po patchiranju in ra?unanju na roke je 7,2 litra.

Sami serviserji mi niso dali ravno ob?utka, da je napaka z tam patchiranjem odpravljena, tako da imam slab ob?utek, upam pa na najbolj?e.

Napisano

Men od updatinga dalje ?ist preve? ?re. Od obiska delavnice BC ne poka?e pod 7 l, prej mi je uspeval okol 6,5. Bom preveri lpri prvem polnjenju, koliko je porabe ?e pe? zra?unam... ?e ne se mi bo pa ponovil primer kolega ki je delal update v Puli par postov nazaj. grrr

A Klokateer...

Napisano

Se pridru?ujem komentarjem.

Tud meni po spremembi sw ve? ?re. Meni so na servisu rekli, da mi morajo zamenjati tud pal?ko za olje, ker je po novem kraj?a. (v bistvu gre v motor manj olja, da je prostor za ve? nafte - res bistro).

Bomo vidli.

Lp

Napisano

Po vseh komedijah s tem DPF-om lahko oblikujemo en rek:

"Raj?i mam pol litra ve?jo porabo kot pa pol litra dizla v olju" :hohoho::hohoho::hohoho::P

Samo mimogrede. Na moji ?estici (letnik oktober 2008) po dobrih 7000 prevo?enih kilometrih nivo olja ni narastel niti za milimeter. Poraba je okrog 7l/100km, vendar ob vsaj 30% mestne vo?nje. Svetujem uporabo "Bossovega testa". Je pa tako, da sem dosedaj moral narediti nekaj ekstra kilometrov le dvakrat. Sicer se pa rad vozim...

Nikad ne veruj ?eni, koja la?e.

Bog daj neumnim pamet, nam pa denar...

Napisano

Po vseh komedijah s tem DPF-om lahko oblikujemo en rek:

"Raj?i mam pol litra ve?jo porabo kot pa pol litra dizla v olju" :hohoho::hohoho::hohoho::P

To pa 100%!!!

Moje dana?nje opa?anje po prvih 100km od upgrada. Porabo pa mo BC ka?e manj kot prej :ne vem: :ne vem: Verjetno bo potrebno tudi pri meni potem dodati 1l poleg porabe na BCju,da bo kazalo realno stanje.

Napisano

Mi je prav zal, ampak moram vprasati. Kakorkoli se trudim, mi ne uspe najti "Bossovega testa". A mi lahko kdo pojasni kaj je to, ali pa da link kjer je napisan. Sem preiskal forum, kakor pac znam, pa mi ni ratalo najti.

LP

OOTBOXZY

Napisano

Mi je prav zal, ampak moram vprasati. Kakorkoli se trudim, mi ne uspe najti "Bossovega testa". A mi lahko kdo pojasni kaj je to, ali pa da link kjer je napisan. Sem preiskal forum, kakor pac znam, pa mi ni ratalo najti.

?ivjo, bom najprej jaz pojasnil, ?eprav je Boss kot avtor seveda najbolj kvalificiran za to. Stvar je v tem, da si nastavi tipko za BC tako, da ti bo kazala trenutno porabo ali pa da ti bo trenutno porabo pokazala takoj, ko pritisne? tipko (tako imam jaz, ker imam tam na displayu raje uro kot pa trenutno porabo). Potem pa preveri BC, ko zavira? z motorjem (npr. pred domom, pred semaforjem...). Imej pri tem vsaj okrog 2000 obratov (kar je itak normalno). ?e se regeneracija ne vr?i, bo trenutna poraba po dveh ali treh sekundah zaviranja z motorjem padla na 0,0; ?e pa se vr?i, bo BC vedno kazal trenutno porabo najmanj 2,5 l/100 km.

To je to. Sli?i se zapleteno, pa ni.

LP

Napisano

OK! Hvala za odgovor. Me pa zanima, kaj je takrat ko BC kaze 0,5 - 0,7 litra porabe. A takrat dela regeneracijo samo na pol? :D

LP

OOTBOXZY

Napisano

OK! Hvala za odgovor. Me pa zanima, kaj je takrat ko BC kaze 0,5 - 0,7 litra porabe. A takrat dela regeneracijo samo na pol? :D

Ne, to dela takrat, ko motor ni ogret povsem do delovne temperature, in sicer je ta poraba zaradi webastovega dogrevanja. Ko se povsem ogreje, tega ni ve?.

Napisano

Ne, to dela takrat, ko motor ni ogret povsem do delovne temperature, in sicer je ta poraba zaradi webastovega dogrevanja. Ko se povsem ogreje, tega ni ve?.

Vebasto porabe BC NE ka?e, smo toliko da ne bo kakih dezinformacij.

Je pa tista poraba zaradi tega ker motor ?e ni ogret in laufa ?e pod "zaugom", oziroma si daje malo ve? nafte da se hitreje segreje do delovne temperature, ker je znano da ?e pri motorju niso vsi parametri optimalni se zato hitreje segreje. Seveda pa tako ali tako v ?tartu rabi ve? goriva da sploh laufa.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Vebasto porabe BC NE ka?e, smo toliko da ne bo kakih dezinformacij.

Je pa tista poraba zaradi tega ker motor ?e ni ogret in laufa ?e pod "zaugom", oziroma si daje malo ve? nafte da se hitreje segreje do delovne temperature, ker je znano da ?e pri motorju niso vsi parametri optimalni se zato hitreje segreje. Seveda pa tako ali tako v ?tartu rabi ve? goriva da sploh laufa.

OK. Se mi je zdel, da nismo sigurno ugotovil, ali BC ka?e porabo Webasta ali ne. Men se to zdi malo ?udno, pa dobr. Vseen je tista poraba zaradi segrevanja motorja in to je bistvo. ?e je res, da BC ne ka?e porabe Webasta, potem je jasno tudi, zakaj BC ka?e kak?na dva dcl manj kot poka?e "ro?ni izra?un" porabe. <_<

Napisano

Pr men ta Bossov test ne deluje.... Enih 3 al pa 4 tiso? km sem imel nonstop pr?gano trenutno porabo, vozil tko, da sem ve?krat spustil gas, vedno mi je padla trenutna poraba na nulo. Tko da dvomim, da sem spregledal prav vseh cca 10 regeneracij...

Saj se je ?koda sekirat. ?e bo peljalo bo, ?e ne bomo pa prodal. Zaenkrat nimama nekih extremnih problemov, res pa sem pri?akoval porabo vsaj cca pol litra ni?jo (je blizu 7 l, recmo 6,8 ali 6,9)

A Klokateer...

Napisano

Sam tudi nikoli nisem opazil regeneracije. Pojavlja se mi vpra?anje ali se sploh dogaja, ?e pa delam relacije in saje itak zgorijo ?e sproti. To te?avo imajo po mojem tisti, ki se fr?kajo po par km.

Mikimiska: tudi pri meni je poraba taka. O?itno, da je pri teh avtih pri?akovati okrog 6 nerealno.

Turbinca ma?inca, gremo na vinca!

Napisano

Sam tudi nikoli nisem opazil regeneracije. Pojavlja se mi vpra?anje ali se sploh dogaja, ?e pa delam relacije in saje itak zgorijo ?e sproti. To te?avo imajo po mojem tisti, ki se fr?kajo po par km.

Mikimiska: tudi pri meni je poraba taka. O?itno, da je pri teh avtih pri?akovati okrog 6 nerealno.

?ist mo?no to z regenaracijo... kaj pa vem.

Hja, glede porabe.. avto ima 1,6 tone in ni primerljiv z nekim golfom in njegovo nizko porabo.

Res pa je, da mora? za 6,5 skoraj ?arati. ?e bi imel tempomat brezkompromisno na 140 ali 150 bi vidu hudi?a okol 7.5 al pa celo 8 litrov, brrrr

A Klokateer...

Napisano

?ist mo?no to z regenaracijo... kaj pa vem.

Hja, glede porabe.. avto ima 1,6 tone in ni primerljiv z nekim golfom in njegovo nizko porabo.

Res pa je, da mora? za 6,5 skoraj ?arati. ?e bi imel tempomat brezkompromisno na 140 ali 150 bi vidu hudi?a okol 7.5 al pa celo 8 litrov, brrrr

Tempomat NI ?parovna zadeva, vsaj po mojih testiranjih ne. :ne vem:

Napisano

Tempomat NI ?parovna zadeva, vsaj po mojih testiranjih ne. :ne vem:

Zadnje ?ase uporabo tempomata priporo?ajo kot na?in var?evanja z gorivom. Motorevija, v?eraj na POP TV... Meni se ne da s tem ukvarjat, bi bilo pa logi?no, da elektronika zna stvar bolje uravnavat kot pa noga. :ne vem:

Napisano

Zadnje ?ase uporabo tempomata priporo?ajo kot na?in var?evanja z gorivom. Motorevija, v?eraj na POP TV... Meni se ne da s tem ukvarjat, bi bilo pa logi?no, da elektronika zna stvar bolje uravnavat kot pa noga. :ne vem:

Kakor pri komu, pri meni na ?alost ne, niti pri fotrovem traktor?ku in niti pri mojem po?iralcu bencina. :ne vem:

Tist na POP-u sem tudi jaz videl, najbolj butasta je ta da so se po avtocesti vozili 100 km/h, mater kolk je omejitev ?

Napisano

Kakor pri komu, pri meni na ?alost ne, niti pri fotrovem traktor?ku in niti pri mojem po?iralcu bencina. :ne vem:

Tist na POP-u sem tudi jaz videl, najbolj butasta je ta da so se po avtocesti vozili 100 km/h, mater kolk je omejitev ?

Samo res. 100km/h po avtocesti z osebnim avtom je ?e skoraj ogro?anje prometa. Vsaj tko so meni pred leti tupili v glavo v avto?oli... :P Se pa vse spreminja... :blink:

Napisano

Po lastnih izku?njah lahko to zanikam. Po tiso?ih prevo?enih km po AC po celi Evropi (z in brez tempomata) lahko potrdim, da je poraba ob uporabi tempomata nekoliko ve?ja, ?e posebej pri bolj "razgibanih" terenih. Je pa res, da je prometni tok bolj teko?. ?e namre? plin sam regulira?, prihaja do ve?jih nihanj hitrosti in posledi?no tudi manj teko?ega prometnega toka. Meni se recimo pri nas konstantno dogaja, da te nek frajer prehiti, potem se nalima pred mene, hitrost pa mu pri?ne upadati. Nato ga prehiti? in nazaj na tempomat, ?ez 5 minutu pa ista zgodba.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Domen me je včeraj pozitivno presenetil s svojo hladnostjo, obdržal je totalni "poker face"  
    • Me zjutraj ob devetih kliče "Gumipark Redics (Madžarska) z slo številke +386-70....in sprašuje,če sem jaz naročil gume... Pritrdim...in pravi,da so jih dobili...sicer letne....in pravim-ja,saj letne sem naročil🤣...in sprašuje,če sem jih že plačal,al jih pošlje po povzetju... In pravim,da sem že plačal z Paypal-om...in da nebi rad še enkrat plačeval....😂🤨 Pravi,da ne vidi,in,da mora preveriti...in,da jutri dobim gume....   In čez kakih deset minut potrdilo po emailu,da so poslane....ajd,da vidim🙄
    • Prevc ni tisti, ki bo iskal po zaletišču zgoraj predstavnika tekmovanja, da mu da smuči v roke. Ta oseba MORA sama pristopit in pridržat opremo skakalcu, saj le ta z njo ne more it v tisti šotor. Ker če skakalec ni pravočasen tam je tudi diskvalifikacija. Torej kdo je bil tukaj odgovoren sploh ni dileme. Vse ostale zgodbice, kaj, kje, kam bi moral nekaj Prevc naredit so pač le in samo izgovori organizatorja, ki je pač zamočil. Potem so pa tolk časa mečkali okoli tega kaj za naredit, da se je pač časovna zapora iztekla in tu pač mimo pravil ne moreš, ker potem bi vse ostale pizde, ki ne marajo fer borbe, skočile pokonci.
    • Mislim, da je največ odvisno od voznika kako ploščice pobira in pa seveda, če živiš v nekih hribih in je treba bremzat za v dolino... tam je boljš MT kot pa AT kar se dolgovečnosti ploščic tiče.
    • Eno tehnično vprašanje... Kako je možno, da grafična (RX 9070), ki ima za napajanje 2 8-pinska konektorja, potegne več kot 300W? Vsak 8 pinski konektor naj bi bil zmožen potegnit 150W max. Sicer vleče nekje 240W, ampak ima pa par milisekundnih poskokov preko 300W. "transient spike"? A dobi še 75W nekje iz PCI-E porta na matični, oziroma kako je s temi spike-i?
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.