Mislim, da na ti to na poobla??enih servisih ne bodo naredili, saj jim je servis glavni vir zaslu?ka, kaj pa spada vse v servis pa upam, da tudi veste, pa za one, ki mislite, da je to samo delo se mo?no motite, to je tudi ves materjal.
Od ne?esa je potrebno pla?at stro?ke firme, financiranje, pla?e zaposlenih, prispevke dr?avi ... popoldanski tega ne rabi in lahko da tudi ne preveri vseh to?k avta. Sam pri?akujem na servisu enkrat letno da se pregleda ?e kaj drugega, kot spusti olje in novega nalije. Zato pa imamo pri novih avtih tehni?ni ?ele ?ez 4 leta. No, vsaj tako naj bi bilo ...
Jaz sem bral primerjavo v zadnjem Autobildu, kjer je ?estica za passatom in mondeom, grajajo volan brez filinga, ki razvodeni ?portni ob?utek zaradi podvozja, kao da je passat top, jaz v passatu nisem imel nevemkak?nega hudega ob?utka, tko da ne vem odkod jim taki superlativi
sicer jemljem to avtorevijo z rezervo, ker vedno zmaga VW, ampak vseeno - tam je 2.0 na testu, pi?e velika poraba in je porabila 8,7 passat pa mala poraba in je porabil 8,4, ima pa turbo 1.8 motor, ki menda res dobro vle?e
ima mogo?e ?e kdo bolj direktno primerjavo med passatom in ?estico? (sicer passata se ne dotaknem niti v sanjah, ampak realen je pa treba bit)
poleg rjavenja so tudi haube mazd precej pikaste, bolj kot bi lahko bile
glede garancije sem sli?al eno stvar - ?e izdelek vrnete v servis imate pravico dati zahtevo za nadomestnega za ?as popravila - zahteva mora biti pisna, na primer email naj bi bil ?e dovolj in ne smejo odklonit, sicer ti morajo povrniti stro?ke za ?as ko si bil brez tistega izdelka, na primer najem drugega avtomobila in ti mora proizvajalec po predlo?itvi ra?unov vrniti te stro?ke ... ne spomnims se pa to?no v katerem ?lenu to pi?e, je mal za poiskat
Pri 60.000km so rekli da rabijo cca. 3 ure,da ?e opravijo kontrolo dolo?enih stvari na avtu.Zanimivo,da je bilo kon?ano prej ko v 2 urah,ker sem hodil tam okoli in sem videl kdaj so ga odpeljali v delavnico in kdaj sem ga pri?el iskat.Pregled vklju?uje tudi pregled karoserije in brisalcev,....pa niso opazili(preverili)zadnjih vrat,ki sem jih kasneje menjal pod garancijo v LJ in tudi brisalce sem moral sam zamenjati,ker so bili v zelo slabem stanju(tudi niso preverili).Pri 80.000km so mi sigurno preverili te stvari,kajti dolili so teko?ine,nastavili ro?no zavoro in ponovno nastavili potovalni ra?unalnik(?e bo zdaj kazalo pravo porabo!?),poleg tega ga vedno lepo operejo.Pohvala fantom na A-Cosmosu.
P.S.?arnica je neka posebna in ni bilo druge variante kot,da so mi jo menjali(so razdrli sredinsko konzolo) ker ne trpim,da nekaj ne dela v moji mazdici.
Meni gredo tudi stvari na ?ivce, zadnji? grem probat enega BMWja, pa gori en kup opozoril kaj vse ne dela, ampak tip se vozi okoli ko mu pol armature gori, va?n da je BMW.
No, moj servis petke na 40kkm je bil 317 EUR na Gammi, upam da dobro delajo, grem ?e v nedeljo na 500 km pot, niso pa poceni tile dizel?ki, je pa res da lepo predejo
?al ga na servisu niso imeli - to sem vpra?al vodja servisa - kar je logi?no glede na kvaliteto mazde -imajo verjetno vse sposojene pa ?e jih je premalo.....
mogo?e bi bilo dobro napisati eno malo dalj?e poro?ilo na g James-a Muir, predsednika Mazde Evropa in ga seveda opremiti z fotomaterialom,kaj mislite?
no avto so mi v petek 2.11 porihtali,zamenjali so vse ?tiri sonde in avto spet dela tako,da sem naredil ?e 600 km in ?e zmeraj vse dela,kar se ti?e mehanika in servisa sem bil zadovoljen,seveda pa poro?anje sledi,saj se napake pojavljajo na cca 5000 km,no upam,da bo mir sedaj malo dlje trajal
ti pa res nima? sre?e s tole mazdico, jaz bi tudi zamenjal znamko, ?e bi mi ga takole srali - oz. sem jo zamenjal ?e samo, ker se prodajalci pri prej?nji znamki niso zmigali - pa ?e Honda ni imela normalnega dru?inskega avta
pr nam pa ni n? problema z "light ?ovom" filter trdih delcev se sam puca gre? na avtocesto pa dr?i? konstantno hitrost in obrate dok lu?ka ne ugasne
Jaz imam interclassovo testno letnik 2005, nobenih problemov, narejen en upgrade pred letom dni kar tako, izra?unana poraba od 6,5 (?e kar po predpisih) do maksimalno 7,8 (Beograd - LJ, 100km AC gas 100% v poden, ostalo na tempomat 150-160, oz. manj v okolici Zagreba), lu?ka se ?e ni pri?gala, ima 37000km ... Ve?ina relacij je 20-30 km dolgih, 500 km relacij je bilo cirka ?etrtina...
Poraba se te?ko spravi pod 6 realno, nad 8 pa tudi, razen ?e nekdo nima nobenega ob?utka za vo?njo takega motorja, meni ima super karakteristike, se pa neha pri 3200 obratih v ?esti, pa? 110 konjev, ampak za te konje gre bolj?e kot 150 konjski bencinar v 90% voznih razmer in nikoli ni preglasna
Se pa bojim tudi jaz neznanja servisov, ko bo treba kaj konkretno postoriti, ne samo fakturo izstaviti.
vse cene so ?le gor, vsi izkori??ajo, kot je navada pri nas - bom moral 10 let starega civica zgleda obdr?at, da vsaj z enim avtom ne bom imel stro?kov
druga? je okoli 1000 eur tudi servis pri renaultu (imamo slu?bene) na 120kkm, ?e pri 1.5 dCi, uradno sicer ne, ampak da avto kolikor toliko po?timajo da se ?e skupaj dr?i, pa je potem ?e par 100 eur ve?
sicer pa nas pri avtih ?akajo slabi ?asi - norme glede okolja se dvigujejo, ?isto brezveze, ker bi se dalo z drugimi ukrepi bolj zmanj?at emisije v zrak, ampak avto mora danes imet vsak in tukaj je birokratom najla?je kasirat, ker vsi pla?ujemo - glede na to da je javni prevoz v k****, predlagam da za?nete kolesarit
tisti, ki imate 150.000 km ali zgoraj omenjen s preko 300.000 km - poleg glavnega servisa ste kaj menjali? turbina, kak?en luft messer, kak?en senzor , karkoli?
Glede upgrade-a - ve? odzivnosti je, ni ve? mo?i nad 3000 obrati, ker so konji isti, ni pa tudi opaznega prihranka pri gorivu, ?tevec za porabo ?e vedno la?e ve? kot 1 liter na 100 km, zdajle ob malo ve? relacijah ka?e 5.3 /100km (AC 150km/h na tempomat), bom sporo?il kak?na bo napaka na koncu, glede na to da je vreme malo toplej?e in ni vklapljanja grelca. Doseg se pa itak vedno zmoti za 300km
Ima? pa letnik, kateri? Moj je bil narejen aprila 2006.
Sicer je moja poraba malo pod 7 litrov, v mrzlem zaradi dodatnega grelca pa je bila 7.5 litra na 100km.
Od kdaj imajo ta upgrade, je to ?e starej?i ali sedaj novi. Na mojem servisu 14 dni nazaj niso o tem ni? vedeli? Govori pa se na tujih forumih, da obstaja za dizle (M5 in M6) upgrade, ki zmanj?a porabo, re?uje
problem regeneracije DPF filtra in povi?anja nivoja olja in ?e par zadev, govora pa je tudi o tem, da
avto bolj potegne pri ni?jih vrtljajih.
?e ima? kaj ve? informacij iz game, bi bilo dobrodo?lo.
Lp,
Bojan
Moj je november 2005, na rednem servisu (ni bila Gama) niso ni? vedeli niti o upgrade-u ali se jim pa ni dalo. Na Gamo sem ?el zaradi neznanega storilca na parkingu, ki nam je fino butnil avto in sem se zmenil da mi spotoma nadgradijo software - menda dobivajo upgrade na 3 mesece. Glede na to da je bil avto 10 dni tam, nimam direktne primerjave koliko je napredka, ker imam za drugi avto Hondico, ki je res odzivna in je ?isto drug motor.
Me pa razjezijo servisi, kjer kon?na stranka ve? ve, kot nekdo, ki je pla?an zato da spremlja te stvari - na ?alost je podobna situacija ?e marsikje.
Najbolj? da pokli?e? na Gammo ali se zmeni? ko ima? redni servis.
Evo, na Gami so mi upgrade-ali motor CD110, prvi vtis je da ?e iz ni?jih obratov mal bolj? potegne, malo ve? odzivnosti, nad 3000 je ?e isto. Bom sporo?il kako je s porabo. Doslej imam povpre?je 7,2 litra, ne divjam ampak ne vozim 80 po AC, nekje od 140-160 in pa nekaj mestne vo?nje.
Glede napake ra?unalnika je pa menda tako, da je pozimi napaka ?e ve?ja ker grelec rabi nekaj goriva in bolj je mraz ve? ga rabi in ga ve? ste?e "mimo" ra?unalnika. Je pa res butasto. Sem pa govoril s kolegi in pri Renaultih je odsopanje okoli 10%, pri BMW 320d menda 0,8 litra ... mogo?e imajo s tem opraviti tudi ?tevci na bencinskih??
Sem nov na tem forumu in sicer z namenom, da izvem kaj ve? o tej znamki, ki me odkrito povedano mika ?e nekaj let... Avte namre? menjujem na 3 leta, ker na?ibam 40 - 50.000 km letno.
Odlo?am se za nakup novega enoprostorca in moja pozornost se je ustavila na dveh avtomobilih. Mazda 5 in Toyota Corolla Verso. Nekako bolj me vle?e k Mazdi, saj se mi zdi, da za isti denar dobim ve?.
Ko pregldujem malo te forume pri eni in pri drugi znamki, so povsod kar razprte debate o serijskih okvarah, zani? servisnih storitvah, problemih z dizli... itd... in me pol nekako malo premetava sem in tja, pa se ne morem odlo?it... Mater je to en napor in uzitek hkrati... kupovat nov avto namre?... :-)
No, bistvo vsega je, da bi tiste ki vozite dizl 5-ko prosil da podate kak?no odkrito mnenje, pluse, minuse oz. morda kak?en nasvet o tem modelu.[/u] Odlo?am pa se za CD143 z GT opremo...
V naprej hvala tistim, ki si boste vzeli kak?no minuto za razre?itev moje dileme... Pa dajte mi kak?en vredu nasvet kak "staro" uti?at, ko mi mori s tem, da je to prevelik avto, kak bo ona parkirala, bla bla bla .... Jo bom ?e nekrat v avto?olo poslal....
Za dru?inski avto smo kupili M5 CD110 in ga ve?inoma ?ena vozi, navadila se ga je takoj in ga raje vozi kot kak?en majhen avto (imamo ?e VTIja pri hi?i...). Meni je idealen dru?inski avto s sprejemljivo ceno, preden sem kupil mazdo sem ?e preveril druge variante, a so odtehtali podvozje, udobje, prostornost, drsna vrata, tih motor, delovanje klime/grelca ... in kot ?e re?eno cenovna primernost nakup/vzdr?evanje/zaneslivost (upajmo, da ?e velja).
Tega po katerem spra?uje? CD143GT priporo?a tudi Jeremy Clarkson,
zato sem avto potem bolj pogledal. Prvo petko, ki sem jo videl je bila 1.8 CE oprema in me je kar malo odvrnila od nakupa, tako da sem nekaj ?asa gledal konkurenco, potem sem ?el pa probat razli?ne variante motor/oprema in sem se na koncu kar hitro odlo?il, ?e en test je bil tisti ?as v Avtofoto marketu, kjer so 143-tko samo hvalili.
Mazda bi naj izdala software popravek za dizle. V Nem?iji bo uradno na voljo nekje v novembru.
Ljudem se je na Mazdah 6 kar po?teno zni?ala poraba (primeriz 8l na skoraj 6 l).
Tudi testna M5 v reviji AutoBild (ki ?e ima nov softwer za ESP in ostalo gramo), jim je na
testu porabila 6,3 litra na 100km. Revija je iz?la 6.10., ?e ?e jo bo kdo na?el v trafikah, druga?e
lahko ?lanek poskeniram, ko bom imel ?as.
Kdaj bo pri nas na voljo ne vem, bo potrebno malo na MMS vpra?at, kako bo s tem, ?e
sploh imajo te informacije (upam, da berejo ta forum).
Sicer pa bo potrebno v naslendjih mesecih tako ali tako nadgraditi ESP programje, hkrati
pa mi ?e lahko nalo?ijo novo programje za motor.
LP,
Avto sem imel na rednem servisu, pa ni noben niti za ESP ni? vedel, kaj ?ele za software za motor, a ima mogo?e kdo revijo da objavimo sken in malo izobrazimo servise?
Malo sem bil ?okiran nad ra?unom - 73.000 SIT, tole ni poceni, ?e dobro da je avto res dober - od vzmetenja do motorja in udobja, ampak pri teh cenah bom na uradnih servisih res samo do konca garancije. Koliko ste kaj pla?ali za redni servis na 20tkm?
Bom pogledal na ra?un, ampak ni? niso menjali, redni servis po njihovih postavkah (olje, filter olja, goriva in klime), samo delo je bilo 27 jurjev + DDV
Malo sem bil ?okiran nad ra?unom - 73.000 SIT, tole ni poceni, ?e dobro da je avto res dober - od vzmetenja do motorja in udobja, ampak pri teh cenah bom na uradnih servisih res samo do konca garancije. Koliko ste kaj pla?ali za redni servis na 20tkm?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Od ne?esa je potrebno pla?at stro?ke firme, financiranje, pla?e zaposlenih, prispevke dr?avi ... popoldanski tega ne rabi in lahko da tudi ne preveri vseh to?k avta. Sam pri?akujem na servisu enkrat letno da se pregleda ?e kaj drugega, kot spusti olje in novega nalije. Zato pa imamo pri novih avtih tehni?ni ?ele ?ez 4 leta. No, vsaj tako naj bi bilo ...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani